دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
۵۳ سال حمایت کورکورانه آمریکا از رژیم صهیونیستی
سابقه طولانی دوستی آمریکا و رژیم صهیونیستی امری نیست که بر کسی پوشیده باشد. صهیونیست ها با توجه به حضور گسترده ای که در محافل تصمیم گیری آمریکا دارند , توانسته اند بارها حمایت آمریکا را برای رژیم صهیونیستی جلب کنند. کمیته امور عمومی رژیم صهیونیستی و آمریکا موسوم به « آیپک » با برگزاری سالانه ۲۰۰۰ نشست با اعضای کنگره آمریکا آنچنان بر سیاست های آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی تاثیرگذار بوده است که آریل شارون , نخست وزیر رژیم صهیونیستی , آمریکا را دست پرورده صهیونیست ها می داند.
سایت اینترنتی آیپک تاریخچه ای از ۵۳ سال رابطه دوستی آمریکا با رژیم صهیونیستی را از سال ۱۳۲۷ سال تاسیس رژیم صهیونیستی تا سال ۱۳۸۰ آورده که در ذیل به آن اشاره شده است :
▪ ۱۳۲۷ ـ آمریکا رژیم صهیونیستی را به رسمیت می شناسد : با گذشت بیش از ربع قرن از قطعنامه سال ▪ ۱۳۰۱ کنگره آمریکا که در آن خواسته شده بود تا سرزمینی برای یهودیان جهان تشکیل شود , اعضای کنگره از تصمیم « هری ترومن » , رئیس جمهور وقت آمریکا برای به رسمیت شناختن کشور صهیونیستی حمایت کردند. این امر آغاز حمایت پایدار کنگره آمریکا از رژیم صهیونیستی است .
▪ ۱۳۳۰ ـ کمک برای استقرار آوارگان هولوکاست : کنگره آمریکا در این سال اولین سری از کمک ها به رژیم صهیونیستی را تصویب کرد که شامل ۶۵ میلیون دلار کمک برای استقرار بازماندگان کشتار یهودیان توسط آلمان نازی (هولوکاست ) و یهودیان کشورهای عربی بود . در عرض سه سال از ۱۳۲۷ تا ۱۳۳۰ رژیم صهیونیستی ۶۵۰ هزار تن از یهودیان جهان را به خود جذب کرد که ۶۰۰ هزار نفر از این افراد از اروپا و کشورهای عربی آمده بودند.
▪ ۱۳۳۴ ـ لغو ممنوعیت ارسال تجهیزات به رژیم صهیونیستی : یک سوم از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از طرح دولت آیزنهاور , رئیس جمهور وقت آمریکا , مبنی بر لغو تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی حمایت کردند و به این ترتیب سلاح های دفاعی به رژیم صهیونیستی فروخته شد.
به رغم درخواست کنگره آمریکا , تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی تا سال ۱۳۴۱ به طور کامل لغو نشد . در طول این سال ها ایالت متحده صدها میلیون دلار تجهیزات نظامی به کشورهای عربی فروخت .
▪ ۱۳۳۵ ـ عملیات صحرای سینا : نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی قسمت اعظم صحرای سینا را به اشغال خود در آوردند. دولت آمریکا تهدید کرد اگر رژیم صهیونیستی عقب نشینی نکند تحریمهای سازمان ملل در انتظار رژیم صهیونیستی خواهد بود; اما رهبران کنگره آمریکا با شدت در کنار رژیم صهیونیستی ماندند و مانند همیشه به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دادند.
▪ ۱۳۴۱ ـ کنگره آمریکا از مذاکرات مستقیم جانبداری می کند : دولت آمریکا از محکوم کردن اقدام تلافی جویانه رژیم صهیونیستی علیه سوری ها حمایت می کند , ۲۳۲ تن از اعضای کنگره آمریکا پافشاری رژیم صهیونیستی در مورد مذاکرات مستقیم با دشمنانش را مورد حمایت قرار دادند. وزارت امورخارجه آمریکا این خط مشی را تا سال ۱۳۵۸ نپذیرفت .
▪ ۱۳۴۴ ـ مبارزه با تحریم اعراب : کنگره آمریکا به رغم تلاشهای دولت آمریکا در نادیده گرفتن تحریم رژیم صهیونیستی توسط کشورهای عربی سرانجام توانست قانون ضدتحریم را به تصویب برساند.
▪ ۱۳۴۶ ـ جنگ شش روزه : جمال عبدالناصر , رئیس جمهور وقت مصر , رهبری شش کشور عربی را در حمله به رژیم صهیونیستی به عهده گرفت . ۳۶۵ تن از اعضای کنگره با عقب نشینی رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی بدون تعهدات صلح مخالفت کردند.
▪ ۱۳۴۷ ـ ایجاد نیروی بازدارنده : هنگامی که اتحادیه عرب پیشنهاد صلح رژیم صهیونیستی را نپذیرفت , کنگره آمریکا دولت این کشور را تحت فشار گذاشت تا جت های فانتوم به رژیم صهیونیستی بفروشد. « لیندون جانسون » رئیس جمهور وقت آمریکا , نیاز رژیم صهیونیستی را برای داشتن نیروی بازدارنده به رسمیت شناخت تا این رژیم بتواند در مقابل تهاجمات اعراب از خود دفاع کند.
▪ ۱۳۴۷ ـ کنگره آمریکا متعهد به تامین کیفی رژیم صهیونیستی شد : اصول حفظ برتری کیفی رژیم صهیونیستی از نظر تکنولوژی را از طریق کمک های نظامی و همکاری های فزاینده , سبب تعهدات ۳۰ سال آتی کنگره آمریکا شد.
▪ ۱۳۴۹ ـ طرح « راجرز » رد شد : ۷۰ تن از سناتورها و ۲۸۰ تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا طرح صلح « راجرز » , وزیر امورخارجه وقت آمریکا را رد کردند. در این طرح صلح از رژیم صهیونیستی خواسته شده بود تا بدون بدست آوردن تعهد صلح اعراب به طور یکجانبه عقب نشینی کند.
▪ ۱۳۵۲ ـ جنگ موسوم به « یوم کیپور » (جنگ رمضان ) : ۷۱ سناتور و ۲۶۹ تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا کمک ۲,۲ میلیارد دلاری فوری آمریکا به رژیم صهیونیستی را تسریع کردند. این کمک را ریچارد نیکسون , رئیس جمهور وقت آمریکا تصویب و تایید کرده بود. این اولین بار بود که ایالات متحده , رژیم صهیونیستی را آشکارا تجهیز می کرد.
▪ ۱۳۵۳ ـ کنگره آمریکا از کنترل فروش تسلیحات حمایت می کند : کنگره آمریکا اجرای مقررات امنیتی در فروش تجهیزات نظامی را تصویب کرد و به این ترتیب از فروش بسیاری از تجهیزات جلوگیری شد . یا در آنها تعدیل به وجود آمد . در طول ۲۴ سال آینده دولت آمریکا سیاست کنترل بر فروش تجهیزات نظامی به کشورهای عربی را تغییر داد و در آن اصلاحاتی به وجود آورد اما این اولویت را فراموش نکرد. که رژیم صهیونیستی همواره برتری کیفی نظامی داشته باشد.
▪ ۱۳۵۳ ـ قانونی برای اینکه « به مردم ما اجازه ی رفتن بدهد » : ۷۶ سناتور و ۲۸۸ تن از اعضای مجلس نمایندگان , هرگونه تجارت با اتحاد جماهیر شوروی را تا زمانی که این کشور به یهودیانش اجازه دهد که به رژیم صهیونیستی مهاجرت کنند , لغو کردند. در نهایت نزدیک به یک میلیون یهودی به رژیم صهیونیستی مهاجرت کردند.
▪ ۱۳۵۴ ـ کنگره آمریکا از فروش تجهیزات نظامی به اردن جلوگیری کرد : نیروهای مخالف در کنگره آمریکا دولت این کشور را مجبور کردند که از تحویل موشک های « هاوک » به اردن که قبلا فروخته شده بود , خودداری کند. یک دهه بعد مخالفت کنگره باعث شد تا دولت آمریکا مجددا از فروش تسلیحات نظامی به اردن خودداری کند.
▪ ۱۳۵۴ ـ ارزیابی مجدد « فورد » پذیرفته نشد : نپذیرفتن عقب نشینی یکجانبه رژیم صهیونیستی از صحرای سینا باعث شد تا « فورد » , رئیس جمهور وقت آمریکا , تجدید نظر در روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی را تقاضا کند . ۷۶ تن از سناتورهای آمریکا مجددا بر تحکیم روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
▪ ۱۳۵۸ ـ معاهده صلح مصر و رژیم صهیونیستی : برای بیش از دو دهه و نیم , ده ها نامه , بیانیه و عبارات قانونی برای برگزاری مذکرات مستقیم در خاورمیانه مطرح شده بود.دیدگاه کنگره آمریکا سرانجام در کمپ دیوید , جایی که صلح از طریق مذاکرات رو در رو حاصل شد , محقق گردید.
▪ ۱۳۵۹ ـ کمک به رژیم صهیونیستی : با اعلام این مطلب که مشارکت رژیم صهیونیستی در کمپ دیوید ممکن است پیامدهایی را برای این رژیم به دنبال داشته باشد و با توجه به تهدیدات نظامی کشورهای عربی , کنگره آمریکا تصویب کرد که مبلغ ۴,۹ میلیارد دلار از طریق وام به رژیم صهیونیستی داده شود . از سال ۱۳۶۴ به بعد کنگره آمریکا به طور سالیانه مبلغ سه میلیارد دلار به صورت های مختلف به رژیم صهیونیستی کمک می کند. این کمک ها به عنوان نشانه استحکام روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی محسوب می شود.
▪ ۱۳۵۹ ـ مقابله با اقدام سازمان ملل : از اوایل دهه ۱۳۵۰ به بعد , کنگره آمریکا با آنچه که جانبداری سازمان ملل از فلسطینیان خوانده شد , مقابله کرده است . کنگره آمریکا از اواسط دهه ۷۰ تلاش کرده است تا از کنار نهادن رژیم صهیونیستی و ترفیع جایگاه سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف ) , در سازمان ملل جلوگیری کند. کنگره آمریکا هم چنین دولت آمریکا را مجبور کرد تا قطعنامه هایی را که در آنها شرق بیت المقدس به عنوان مناطق اشغالی اعلام می شود , رد کند.
▪ ۱۳۶۰ ـ هواپیماهای آواکس به عربستان فروخته می شود : به رغم مخالفت های شدید کنگره , هواپیماهای آواکس به عربستان فروخته می شوند. در سال های بعد , مخالفتهای کنگره موجب می شود که از ارائه تجهیزات نظامی به عربستان خودداری شود.
▪ ۱۳۶۱ ـ کنگره آمریکا با قطع کمکهای دولتی مخالفت می کند : در حالی که جنگ لبنان در جریان است دولت آمریکا فروش هواپیماهای اف ـ ۱۶ به رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق در می آورد. سنای آمریکا در پاسخ به این اقدام دولت , کمکهای نظامی را تا ۲۲۵ میلیون دلار افزایش می دهد و به این ترتیب با پیام قاطعی حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام می کند.
▪ ۱۳۶۲ ـ همکاری های استراتژیک تایید می شود : رژیم صهیونیستی به مدت ۳۵ سال از بیم تحریک خشم اعراب از بودن به عنوان شریک استراتژیک آمریکا محروم بود; اما بالاخره در این سال آمریکا , رژیم صهیونیستی را به عنوان شریک استراتژیکش اعلام می کند. کنگره آمریکا این رابطه را با شناسایی رژیم صهیونیستی به عنوان متحد استراتژیک غیر ناتوی آمریکا آغاز می کند و با برنامه های مشترک تحقیقاتی در زمینه موشک های ضد بالستیک ادامه می دهد.
▪ ۱۳۶۳ ـ مقابله با تروریسم : پس از گذشت یک دهه و نیم از افزایش مبارزات سازمان آزادی بخش فلسطین , کنگره آمریکا قانونی را به تصویب رساند که در آن مذاکره با (ساف ) تنها در زمانی برگزار می شد که این سازمان آنچه را که آمریکایی ها تروریسم نامیدند , متوقف کند. کنگره آمریکا بعدها با یک سری از اقدامات فشارهای خود را بر ساف افزایش داد.
▪ ۱۳۶۴- کمک های فوری اقتصادی : پنج سال جنگ باعث شده بود تا اقتصاد رژیم صهیونیستی با تورم ۴۰۰ درصدی مواجه شود و میزان بدهی های این رژیم نیز افزایش یابد. در این زمان کنگره آمریکا تصویب کرد که یک کمک مالی ۱,۵ میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی داده شود. در طول یک دهه با دادن این کمک ها از سوی آمریکا , اقتصاد رژیم صهیونیستی به یکی از قویترین اقتصادها در جهان تبدیل شد.
▪ ۱۳۶۴ ـ توافق تجارت آزاد : کنگره آمریکا توافقنامه ی تجارت آزاد میان آمریکا و رژیم صهیونیستی را تایید و تصویب کرد. به موجب این توافقنامه , حجم زیادی از تجارت ها و سرمایه گذاری ها میان آمریکا و رژیم صهیونیستی ایجاد شد.
▪ ۱۳۶۶ ـ کنگره آمریکا قطعنامه « صهیونیسم مساوی نژادپرستی » را محکوم کرد : در میان قطعنامه های مختلف سازمان ملل که در آنها رژیم صهیونیستی محکوم شده بود , هیچ قطعنامه ای مانند قطعنامه ی مصوب سال ۱۳۵۴ نبود که در آن صهیونیسم برابر با نژادپرستی معرفی گردید . در سال ۱۳۶۶ کنگره آمریکا قانونی را گذراند که به موجب آن قطعنامه ی سال ۱۳۵۴ سازمان ملل محکوم می شد.
▪ ۱۳۶۶ ـ برنامه های توسعه و تحقیقاتی مشترک در مقابل حملات موشکی : کنگره آمریکا بر اساس یک برنامه ی توسعه و تحقیقاتی مشترک با رژیم صهیونیستی , این کمک مالی برای این رژیم را فراهم آورد تا بتواند با سیستم دفاع ضدموشک های بالستیک « آرو » تجهیز شود. بر اساس این برنامه , رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگترین شریک آمریکا در برنامه های توسعه و تحقیق تبدیل شد.
▪ ۱۳۶۸ ـ پافشاری بر قبول سازمان آزادی بخش فلسطین : هنگامی که یاسر عرفات , در سخنان خود تروریسم را محکوم کرد , کنگره آمریکا پافشاری کرد که ساف باید در عمل به گفته هایش پایبند باشد. روند نظارت بر ساف و گزارش اقدامات این سازمان باعث شد تا آمریکا ساف را قبول کند.
▪ ۱۳۶۸ صلح نه فشار : ۹۵ تن از سناتورهای آمریکایی , از اقدام دولت آمریکا برای فشار به منظور عقب نشینی یک جانبه رژیم صهیونیستی انتقاد کردند و از « بیکر » , وزیر امورخارجه وقت آمریکا , خواستند تا از تلاشهای باصطلاح صلح رژیم صهیونیستی حمایت کند.
▪ ۱۳۷۰ ـ کمک های نظامی فوری : عراق در جریان جنگ خلیج فارس ۳۹ فروند موشک اسکاد به رژیم صهیونیستی شلیک کرد . این رژیم ناچار بود که از پاسخگویی خودداری کند. پس از این حوادث بود که کنگره آمریکا در این سال تصویب کرد که ۶۵۰ میلیون دلار کمک اورژانس در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گیرد.
▪ ۱۳۷۱ ـ ضمانت های وام : کنگره آمریکا تایید کرد که مبلغ ۱۰ میلیارد دلار به عنوان ضمانت وام استقرار ۶۰۰ هزار تن از یهودیان شوروی سابق و اتیوپی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گیرد.
▪ ۱۳۷۱ مقابله با کشورهای خودسر : کنگره آمریکا تحریم هایی را برای شرکت هایی که فن آوری های توسعه ی سلاح های غیرمتعارف را در اختیار کشورهای خودسری چون عراق قرار می دادند , وضع کرد.
۱۳۷۲ ـ معاهده ی صلح اسلو : کنگره ی آمریکا از توافق فلسطینیان و صهیونیست ها استقبال کرد; اما کمک به فلسطینیان و روابط دیپلماتیک با آنها را منوط به اجرای تعهدات صلح دانست .
▪ ۱۳۷۲ ـ کمیسیون علوم و فن آوری آمریکا و رژیم صهیونیستی : این کمیسیون دو جانبه از توسعه پایگاه های تکنولوژیک آمریکا و رژیم صهیونیستی برای قرن ۲۱ استقبال کرد . این همکاری ها در زمینه های دیگری چون کشاورزی و علوم کاربردی نیز نمود پیدا کرد.
▪ ۱۳۷۴ ـ اقدام برای انتقال سفارت خانه ی آمریکا به بیت المقدس : یک دهه پس از مطرح شدن این موضوع , کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که در آن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به تایید می رسید. کنگره آمریکا انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را خواستار شده بود. دولت آمریکا از اجرای این مصوبه کنگره خودداری کرد; اما کنگره به فشارهایش ادامه داد.
▪ ۱۳۷۵ ـ از میان بردن روابط روسیه با ایران : کنگره آمریکا سعی کرده است تا شرکت های خارجی را که در بخش انرژی ایران سرمایه گذاری می کنند , تحریم کند. این تحریم ها هم چنین شامل کشورها و شرکتهایی که فن آوری های موشکی یا هسته ای را بفروشند نیز می شود.
▪ ۱۳۷۵ ـ مقابله با تروریسم : کنگره آمریکا موافقت کرد که مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار به عنوان برنامه ی کمک های ضد تروریستی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گیرد. اعضای کنگره آمریکا هم چنین نامه هایی را امضا کردند که در آنها از تشکیلات خودگردان فلسطین خواسته شده بود تا اقدامات موثرتری در مقابله با تروریسم انجام دهد.
▪ ۱۳۷۷ ـ جشن پنجاهمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی : اعضای کنگره آمریکا پنجاهمین سال دوستی آمریکا با رژیم صهیونیستی را جشن گرفتند.
▪ ۱۳۷۸ ـ شکل گیری دوباره ی کمک های خارجی : در پشتیبانی از پیشنهاد غیرمترقبه رژیم صهیونیستی برای تجدید ساختار کمک های خارجی , کنگره آمریکا اولین مرحله اجرای یک طرح ده ساله را برای کمک های اقتصادی به رژیم صهیونیستی به تصویب رساند.
▪ ۱۳۷۸ ـ حمایت از روند صلح : کنگره آمریکا حمایت خود را از پیگیری روند صلح با اختصاص ۱,۹ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی و سایر طرف های شرکت کننده در معاهده صلح « وای ریور » اعلام کرد.
▪ ۱۳۷۹ ـ جلوگیری از جریان فن آوری به سوی ایران : کنگره آمریکا برای جلوگیری از آنچه سیل ارسال فن آوری های تسلیحاتی به سوی ایران خوانده شد , قانون منع تکثیر سلاح را به تصویب رساند که به موجب این قانون هر سازمان یا شرکت یا کشوری که برای تهران زمینه ی ساخت سلاح ها را فراهم آورد , مشمول تحریم قرار می گیرد.
▪ ۱۳۷۹ ـ تقدیر از عقب نشینی رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان : پس از اینکه نیروهای رژیم صهیونیستی ناچار به عقب نشینی از جنوب لبنان شدند , کنگره آمریکا با اکثریت آرا قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن ضمن حمایت از تصمیم رژیم صهیونیستی , اقداماتی را برای تسهیل اقدامات نظامیان صهیونیست در مناطق شمالی این رژیم را خواستار شده بود.
▪ ۱۳۷۹ ـ محکوم کردن عملیات ها و قیام مردم فلسطین : هنگامی که قیام مردم فلسطین آغاز شد , کنگره آمریکا ضمن ابراز همبستگی با صهیونیست ها , رهبری فلسطینیان را به دلیل ناتوانی در فرونشاندن خشونت ها محکوم کرد . ۳۶۵ تن از اعضای مجلس نمایندگان و ۹۶ سناتور آمریکایی از دولت بیل کلینتون , رئیس جمهور پیشین آمریکا , خواستندتا در کنار رژیم صهیونیستی بماند و از عرفات بخواهد که به خشونت ها پایان دهد.
▪ ۱۳۸۰ ـ استقرار اولین سیستم دفاع موشکی : با گذشت چند دهه از همکاری های مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در زمینه ی همکاری های دفاعی موشکی , رژیم صهیونیستی سرانجام اولین واحد از سیستم های دفاع موشکی « آرو » را مستقر کرد.
کمیته امور عمومی اسرائیل و آمریکا موسوم به « ایپک » با برگزاری سالانه ۲۰۰۰ نشست با اعضای کنگره آمریکا آنچنان بر سیاستهای آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی تاثیرگذار بوده که آریل شارون , آمریکا را دست پرورده اسرائیل خوانده است !
در سال ۱۳۴۷ کنگره آمریکا قانونی را به تصویب رساند که بموجب آن آمریکا باید برتری کیفی , تکنولوژیک و نظامی اسرائیل بر اعراب را از طریق همکاریها و کمکهای فزاینده همواره تضمین بخشد
از سال ۱۳۶۴ تاکنون کنگره آمریکا به طور منظم سالانه ۳ میلیارد دلار به صورتهای مختلف در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است
پس از آنکه اسرائیل در جریان جنگ سال ۷۰ ـ۱۳۶۹ هدف ۳۹ فروند موشک اسکاد عراق قرار گرفت , آمریکا ۶۵۰ میلیون دلار « کمک اورژانس » در اختیار رژیم صهیونیستی قرارداد.
منبع : بنياد انديشه اسلامي
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست