پنجشنبه, ۲۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 13 June, 2024
مجله ویستا

وجود کنجاله تخم پنبه در جیره و استفاده از لیزین در جیره


تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که اضافه نمودن لیزین به میزان ۲ درصد در جیره های حاوی کنجاله تخم پنبه سبب کاهش اثرات سمی ناشی از گوسیپول موجود در تخم پنبه می گردد.تحقیقی در همین راستا در دانشگاه جرجیا انجام شد، در این آزمایش عملکرد جوجه ها با جیره حاوی ۲۰ درصد کنجاله تخم پنبه همراه با لیزین و بدون لیزین در گروههای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج در سن ۲۱ روزگی نشان دهنده این موضوع بود که با اضافه نمودن ۲ درصد لیزین به جیره می توان از کنجاله تخم پنبه به عنوان منبع جایگزین تأمین کننده پروتئین در جیره های بر پایه ذرت – سویا استفاده نمود.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران