دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
تاریخچه آتشنشانی در ایران و تهران
![تاریخچه آتشنشانی در ایران و تهران](/mag/i/2/klynw.jpg)
بعدها نام اطفائیه به این واحد اطلاق گردید و بدین منظور از متخصصان آلمانی و روسی دعوت شد، که در این رابطه شخصی به نام موسیو وال رول آلمانی با تعلیمات و تجهیزات مختصری به اداره اطفائیه سر و صورتی داد که موجب شد توجه مسوولان شهرداری به این مهم جلب گردد. بروز حریقهای بزرگ و متعدد که زاییده توسعه شهر تهران و صنعتی شدن اقتصاد بود با تهیه تجهیزات مبارزه با حریق و آموزش پرسنل حرفهای، شرایطی را ایجاب نمود که دومین ایستگاه آتشنشانی در شمیرانات تاسیس و تا سال ۱۳۲۶ شمسی همین دو ایستگاه فعالیت داشتند و طبعا جوابگوی نیازهای شهر نبودند و لذا طرح ایجاد سه ایستگاه دیگر آتشنشانی در دروازه دولاب و جنوب میدان مولوی و همچنین در چهارراه عباسی ریخته شد که با تلاش روسای وقت آتشنشانی پس از دو سال این ایستگاهها در سرویس آتشنشانی شهری قرار گرفتند، لیکن گسترش روزافزون و بیرویه شهر تهران و مرکزیت دادن ادارات و صنایع، احداث ساختمانهای بدون رعایت اصول شهرسازی و … وظایف سنگینی از قبیل نجات مردم از زیر آوار تا رسیدگی به زلزلهزدگان بر عهده سازمان آتشنشانی قرار گرفت. تا اینکه واحدی با عنوان گروه «امداد و نجات» در سال ۱۳۴۰ در ایستگاه حسن آباد دایر شد تا در کنار واحد اطفای حریق کار آن صرفا نجات و امداد باشد.
ناگفته نماند که در سال ۱۳۳۰ که لزوم آموزشهای فنی، حرفهای متناسب با علم آتشنشانی احساس شد، عدهای جهت گذراندن آموزش حرفهای به کشورهای خارج اعزام شدند و پس از مراجعت امور تدریس آتشنشانان را بر عهده گرفتند. در سال ۱۳۵۰ تعداد ایستگاهها به هفت مورد رسید و در سال ۱۳۵۳ سه ایستگاه دیگر نیز ساخته شد. در سال ۱۳۵۵ تعداد ایستگاهها به ۱۳ ایستگاه حریق و نجات و سه ایستگاه دیگر نیز در سال ۱۳۵۶ اضافه شد؛ مجموعا ۱۶ ایستگاه که در آنها سه ایستگاه نجات نیز وجود داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در طول ۱۰ سال تا پایان ۱۳۶۸ مجموعه ایستگاههای آتشنشانی به ۲۶ ایستگاه حریق و هفت ایستگاه امداد و نجات رسید.
با گسترش فعالیتهای شهرداری تهران و لزوم گسترش فضاهای ایمن و تعمیق فرهنگ ایمنی در سطح شهر تهران برنامههایی اصولی همچون آموزش شهروندان و ایجاد ساخت و سازهای مناسب و مقاوم در برابر زلزله و مطابق با استانداردهای جهانی در دستور کار قرار گرفت و این رویه کماکان ادامه دارد.
در حال حاضر سازمان آتشنشانی دارای ۵۴ ایستگاه حریق و ۱۰ ایستگاه نجات میباشد ولی این تعداد ایستگاه هنوز تکافوی کلانشهری چون تهران را ندارد، بنابراین گسترش شبکه ایستگاهها و آموزش شهروندان هرساله اجرا میشود. لازم به توضیح است که هماکنون تعداد ۱۰ ایستگاه آتشنشانی در دست ساخت میباشد.
حوادثی که سازمان آتشنشانی آنها را پوشش میدهد
۱) هر نوع آتشسوزی
۲) محبوس شدن افراد زیر آوار ساختمان، خودروی تصادفی، آسانسور و...
۳) سقوط اجسام و درخت از ارتفاع و احتمال خطر برای شهروندان
۴) سقوط در چاه، کانال آب، رودخانه، سد، استخر و...
۵) حیوانات وحشی و موذی
۶) حوادث چرخ گوشت، حلقههای فلزی، تسمه نقاله، دستگاههای برش و کارخانهای
۷) و تمامی مواردیکه در آن جان و مال شهروندان در معرض خطر میباشد.
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست