سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
آشنایی با استرسهای دیجیتالی بر اثر کارکردن با رایانه علل استرسها و راه مقابله با آن
۱) مشکلات ناگهانی
از همهِ مشکلاتی که برای کاربران استرسزا هستند میتوان پیشگیری کرد، اما چگونه؟! همیشه ممکن است برق قطع شود، اما تجهیزات و نرمافزارهایی هم وجود دارند که از پاکشدن اطلاعات روی رایانهِ شما جلوگیری میکنند .
سرقت اطلاعات، آسیب دیدن رایانه به وسیله کودکان و... همه و همه اجتنابناپذیرند اما شما میتوانید با پشتیبان گرفتنهای مرتب (Back up) و حفظ این فایلها در جایی به جزء هارددیسک با این مشکلات مقابله کنید.
۲) استفاده از تجهیزات ارزان
بعضی اوقات ما با خرید تجهیزات کم کیفیت و ارزان قیمت، خود مشکلاتی به وجود میآوریم. یک مودم یا کارت گرافیک ارزان ممکن است مقدار بیشتری در پول شما صرفهجویی کند، اما شما با تهیهِ آنها ریسک مشکلدارشدن رایانهِ خود، یا نقص پیداکردن آن را بالا میبرید.
اگر شما سی پی یوی رایانهِ خود را ارتقاء ندهید، مقداری پول صرفهجویی کردهاید ولی به طور قطع هنگام کار با نرمافزارهای جدیدی که نیاز به پردازندهِ سریعتری دارند، با ناتوانی و سرخوردگی روبهرو خواهید شد؛ چطور است به جای اینکه از یک متخصص کمک بخواهید خودتان سیستم را مونتاژ کنید تا مقداری صرفهجویی کنید و بعد هم با مشکلات آن دست و پنجه نرم کنید.
۳) ناکامی در کمکگرفتن
بسیاری از کاربران مبتدی رایانه و ( همچنین برخی از حرفهایها) تمایلی به کمکگرفتن از دیگران ندارند و این خود باعث به وجود آمدن یک استرس بیهوده میشود (استرسی که میتوان از آن جلوگیری کرد). وقتی شما تازه شروع به یادگیری رایانه کردهاید، حتماً با یکی دو نفر از کاربران با تجربه ارتباط دارید یا از سیدیهای آموزشی استفاده میکنید. البته منابع آنلاین را فراموش نکنید. علاوه بر این برخی شرکتها هم کمکهای فنی خود را به صورت تلفنی ارائه میدهند .
۴) بازنگری فردی
وقتی تنها از دست رایانهِ خود عصبانی میشوید بهترین راه مقابله با استرس حاصل از آن، این است که یک بازنگری فردی داشته باشید و به جای مقصر دانستن تجهیزات یا شرکتهای تولیدکنندهِ آن و یا حتی سرزنشکردن زندگی و شانس خود بهتر است فکر کنید که آیا به اندازهِ کافی آیندهنگر بودهاید و تجهیزات حفاظتی لازم را روی رایانهِ خود نصب کردهاید؟ شاید شما نتوانستهاید برنامهِ نرمافزاری جدیدی را که خریدهاید درست روی رایانهِ خود نصب کنید؟ شاید دستورالعمل آن را درست نخواندهاید و یا اینکه از آموزشهای آنلاین استفاده نکردهاید؟ بهتر است با هرگونه استرس رایانهای که روبهرو میشوید علتهای پنهانی را جستوجو کنید که در پشت پردهِ مشکلات قرار دارند .
۵) تلاش برای میانبر زدن
علاوه بر میانبرهای مالی، بسیاری از کاربران با نادیدهگرفتن مراحل مهم یک نرمافزار یا سختافزار، خود را دچار مشکل و دردسر میکنند، بسیاری از کاربران سعی دارند بدون خواندن دستورالعمل، از یک امکان رایانهای استفاده بکنند، متأسفانه این مشکلی است که شیوهِ جدید (پلاگ اندپلی plug and play ( به وجود آورده است .
بعضی افراد سعی میکنند از نرمافزارهای قدرتمندی مثل پردازشگرهای متنی، صفحههای گسترده ... و برنامههایی مثل آنها استفاده کنند ولی آنها زمان کافی را برای آموزش این نرمافزارها نمیگذارند و این موضوع باعث میشود در طولانیمدت، هزینه و زمان بیشتری را هدر دهند. اگرچه این برنامهها معمولاً به آسانی قابل یادگیری هستند ولی نیاز به آموزش کافی و مناسب دارند .
۶) انتظارات غیرواقعگرایانه
بسیاری از استرسهایی که در زندگی برای ما به وجود میآید نتیجهِ انتظارات غیرواقعی ماست. دقت کنید اکثر سرخوردگیهای ناشی از کار با رایانه نتیجهِ این است که ما انتظار داریم، همیشه با رایانه درست کار بکنیم . گرچه این هدف بسیار ستودنی است اما به شدت خیالپردازانه است. ناپدیدشدن فایلی که ما روی آن کار میکنیم، شلوغبودن خطوط اینترنتی و... همه و همه از امور اجتنابناپذیراند. شیوهِ نصب برنامهِ پلاگ اندپلی موجبشده که ما فکر کنیم با کلیککردن روی دگمهnext میتوان برنامهای را نصب کرد، در حالی که بسیاری از نرمافزارها علاوه بر این نیازمند نصب فایلcrack هم هستند و بدون خواندن دستورالعمل قادر به نصب آنها نیستیم .
دیگر عرصهای، که در آن نقش انتظار در رایانه زیاد به چشم میخورد، چگونگی پاسخدادن ما به رفتار دیگران است .
در دنیای رایانه فرصتهای بیشماری پیش میآید که باعث میشود شما عصبانی شوید، مثل این موضوع که بسیاری از افراد به نامههای الکترونیکی شما پاسخ نمیدهند و همواره شما را منتظر میگذارند، یا دائماً از کسانی که تمایل ندارید نامههای ناخواسته (اسپم) دریافت میکنید و یا اینکه بسیاری از فروشندگان، تعمیرکنندگان، منشیها و بسیاری دیگر به وعدههای خود عمل نمیکنند و همهِ اینها از عوامل استرسزای کار با رایانه است .
ولی اگر کمی دقیق شوید، متوجه میشوید که این منبع شایع استرس، فقط به دنیای رایانه محدود نمیشود بلکه این انتظارات غیرواقعگرایانه در همه جای زندگی ما وجود دارد .
۷) بیجهت عصبانیشدن از خود
یکی دیگر از کارهایی که ما همیشه انجام میدهیم، سرزنش خود هنگام یک عمل اشتباه یا عمل احمقانه است .
اشتباهات در جهان رایانه بسیار شایع هستند. وارد کردن یک حرف، عدد یا نماد اشتباه، کل عملیات ما را دچار مشکل خواهد کرد. حذف اشتباهی یک فایل یا اشتباهکردن هنگام نصب یا اجرای یک نرمافزار و سختافزار پیچیده، موضوعی است که معمولاً برای همهِ ما پیش میآید و شما نباید خود را به خاطر آن سرزنش کنید .
۸) ناسازگاری با دیگران
بسیاری از استرسهای ما در محیط اینترنت، نتیجهِ مشکلات شخصی ما با دیگران است. به نظر میرسد که در دنیای رایانه، ما به تنهایی و دور از دیگران مشغول کار هستیم ولی این توهمی بیش نیست. ما هم در خانه و هم در محل کار با مشکلات و مناقشات خاص دنیای رایانهای مواجه هستیم .
این مشکلات از کشمکش بر سر مقدار زمان استفاده از رایانه تا استفاده از منابع مشترک آن مثل پرینتر، جستوجوگرهای شبکه و ... مختلف هستند.
ما هم در خانه و هم در محل کار با فروشندگان، خریداران،... و بسیاری از افراد به صورت شخصی یا آن لاین در تعامل هستیم. برخی از این تعاملات استرسزا هستند. از آنجا که رایانهها تعاملات اجتماعی ما را توسعه میدهند، میتوانند یکی از عوامل تشدید استرس در زندگی ما هم باشند .
۹) ناکامی در انجام وظایف
این هم یکی دیگر از عوامل استرسزای کار با رایانه است و تا حدودی شبیه به علت پنجم (میانبر زدن) و نتیجهِ تلاش ما برای صرفهجویی در وقت است. کار کردن بیش از حد با رایانه باعث میشود که فرد وظایف مهمتر خود را فراموش کند.
مثلاً غذا را بسوزاند یا لباسهایش نشسته باقی بماند و... و آخر سر هم با اعصابی خرد، روز خود را به پایان برساند .
۱۰) به خطر انداختن صداقت خود و دیگران
از آنجا که هیچ کس شاهد کار کاربران با رایانه نیست، آنها احساس امنیت میکنند و هر کاری که میخواهند انجام میدهند؛ از شکستن قفل نرمافزارها گرفته تا هک کردن سایتها و... ؛ در واقع تخلفات کوچک آنها کم کم بزرگشده، تبدیل به علل مخفی و ناگواریهای اتفاقی میشود.
ما باید سعی کنیم خودمان و دیگران را از انجام این رفتارهای خلاف باز داریم، درست است که کسی مراقب ما نیست ولی خودمان که آگاهیم و این برای دوری از خلاف، کافی است.
برگرفته از سایت www.soroushpress.com
http://www.yazdit.mihanblog.com/More-۲۵۲.ASPX
http://www.yazdit.mihanblog.com/More-۲۵۲.ASPX
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست