چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
نگاهی به زندگی و آثار آندره بکویچ
آندره بکویچ استاد روابط بینالملل و تاریخ در دانشگاه بوستون است . وی مدرک دکترای خود را در رشته تاریخ دیپلماسی آمریکا از دانشگاه پرینستون اخذ نمود وقبل از پیوستن به هیئت علمی دانشگاه بوستون در سال ۱۹۹۸ در دانشگاههای وست پوینت و جان هاپکینز تدریس مینمود.
وی که در سال ۱۹۴۷ در ایلینویز متولد شده است در سال ۱۹۶۹ به ارتش آمریکا پیوست و از تابستان ۱۹۷۰ تا تابستان ۱۹۷۱ در ویتنام خدمت مینمود و پس از آن در آلمان، ایالات متحده و خلیج فارس به مناصب نظامی در ارتش آمریکا دست یافت. بکویچ در اوایل دهه ۱۹۹۰ با درجه سرهنگ دومی از ارتش آمریکا بازنشسته شد و سپس در سال ۱۹۹۸ مدرک دکترای خود را از دانشگاه پرینستون اخذ نمود.
وی خود را بهعنوان یک محافظه کار کاتولیک توصیف میکند و در ابتدا در شماری از نشریات سیاسی محافظهکار آمریکا قلم میزد. نوشتههای وی که هم اکنون در فارین پالیسی، فارین افیرز،نیشن ،نیوریپابلیک، نیویورک تایمز، واشنگتن پست، وال استریت ژورنال، فایننشال تایمز، بوستون گلوب، یواسای تودی ،لس آنجلس تایمز و ... منتشر میشود ، نارضایتی دولت بوش و بسیاری از حامیان آن را موجب گردیده است.
عناوین تعدادی از کتابهای تالیفی آندره بکویچ عبارتند از : محدودیتهای قدرت، پایان استثنا خواهی آمریکا( ۲۰۰۸) ، جنگ طولانی مدت : تاریخ نوین خط مشی امنیت ملی ایالات متحده از جنگ جهانی دوم تا کنون ( ۲۰۰۷)، نظامیگری جدیدآمریکا : چگونه مردم آمریکا از طریق جنگ ، اغفال میشوند (۲۰۰۵) ،اضطراب امپریالیستی :مشکلات و دورنمای امپراتوری آمریکا (۲۰۰۳) و واقعیات و پیامدهای دیپلماسی آمریکا (۲۰۰۲.)
وی یکی از منتقدان علنی و دائم اشغال عراق بود و این جنگ را یک شکست فاجعه بار نامیده است. بکویچ جنگهای پیشدستانه دولت جرج بوش را غیراخلاقی ،نامشروع و نسنجیده میداند . وی در کتابهای اخیر خود سیاست خارجی ایالات متحده پس از جنگ سرد و تکیه بیش از حد سردمداران آمریکا بر قدرت نظامی به جای دیپلماسی را به شدت مورد انتقاد قرار داده است. وی اصرار دارد که سیاستگذاران آمریکا بهطور خاص و مردم ایالات متحده بهطور عام بیش از اندازه بر روی مفید بودن نیروی نظامی در عرصه روابط خارجی حساب باز کردهاند.
بکویچ تلاش دارد تا سیاستهای فعلی ایالات متحده را در پیش زمینه تاریخی آن قرار دهد . این سیاستها جزئی از سنتی هستند که در دوران ریاست جمهوری وودرو ویلسون ریشه دارند. سنتی(از یک سیاست خارجی نظامیگرا و مداخله جو) که هر دو حزب عمده آمریکا از آن پشتیبانی میکنند. وی به جای سرزنش نمودن فقط یک رئیس جمهور (یا مشاوران وی) به خاطر سیاستهای کنونی، هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه را مسئول خط مشیهایی میداند که در راستای منافع ملی آمریکا نیستند.
بکویچ ،باراک اوباما را بهترین گزینه برای محافظهکاران در حال زوال میداند. بخشی از استدلال وی این واقعیت را در بر دارد که لیبرال دموکرات مذکور قول داده است تا به نقش جنگی ایالات متحده در عراق خاتمه دهد و این عهد وی اگر عملی شود چشم انداز خیزش دوباره محافظه کاران را نوید میدهد . وی همچنین ادامه میدهد که محافظه کاران خود از انتخاب یک جمهوریخواه دیگر ناامید شدهاند.
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست