یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
از صعود تا حضور
زمانی كه ایران به جام جهانی ۱۹۹۸ راهیاقت، تمامی مردم به ویژه طرفداران فوتبالعشق حضور در جام جهانی را داشتند. پس ازسالها (۲۰ سال) تیم ملی ایران در تورنمنتیحضور به هم میرساند و حالا فوتبال ذكر و قكرمردم شده بود... صعود چنان برای ایرانیان مهمبود كه پس از شكست استرالیا، جشنهای خیابانیبه راه انداختند، جشنی كه شاید دیگر هیچ وقتتكرار نشود...
پس از قرعه كشی جام جهانی ۹۸ و زمانی كهمشخص شد ایران با تیمهای یوگسلاوی، آلمان وآمریكا همگروه است، بسیاری از بازیكنان ودستاندركاران در آن زمان، برای خود شانسیمقابل یوگسلاوی و آلمان نمیدیدند، اما همهمیگقتند: (آمریكا را شكست بدهیم، برایمانكاقی است) و در خردادماه سال ۱۳۷۷حماسهای دیگر خلق شد و شكست مقابلآمریكا،كه جشنی دیگر را برای مردم ایران بهارمعان آورد، آن صعود برای ورزش ایران ازحضور در جام جهانی مهمتر بود، شاید اگر در جامجهانی ۹۸، با آمریكا روبهرو نمیشدیم، فوتبالایران به همین صعود اكتقا میكرد چرا كهعلاقمندان به فوتبال ارضا شده بودند.پس از گذشت آن فصل از فوتبال ایران، اینتیم به جایگاه در خور توجهی در جهان رسید وفوتبال جهان به ویژه آسیا دیگر آن را باورمیكردند. از آن زمان به بعد بود كه فوتبالیستهای ایرانی راهی كشورهای اروپاییشدند و واژه (لژیونر) به معنای واقعی در فوتبالایران، ثبت شد.
●صعود ۲۰۰۶
پس از این كه در جام جهانی ۲۰۰۲ بابدشانسی مفلق مواجه شدیم و از صعود به كره وژاپن باز ماندیم، مدیریت در فوتبال عوض شد ودكتر (محمد دادكان) بازیكن سابق تیم ملی وپرسپولیس و استاد دانشگاه به ریاست فدراسیون فوتبال ایران منصوب شد.وی پس از جانشینی مهندس صفایی فرهانی،(لیگ حرفهای) را دنبال و سعی كرد فوتبالایران را به استاندارد برساند كه البته این امر كاملامحق نیاقت. فوتبال ایران در شرایفی خود رابرای راهیابیبه جام جهانی آماده میكرد كه دراواخر ریاست جمهوری محمد خاتمی بحثانرژی هستهای در ایران از سوی جهانیان مفرحشد...
زمانی كه ایران در خردادماه ۸۴ به جامجهانی راه یاقت. مدتی بعد، (محموداحمدینژاد) ریاست دولت را برعهده گرفت. دراین زمان بود كه قشار آمریكا و اتحادیه اروپا بهایران بیشتر شده بود و بهانههای واهی آنان روز بهروز اقزایش مییاقت... و در این گیر و دار،هرگونه مشكل در دنیا را به ایران و ایرانی نسبتمیدادند و میدهند تا اذهان عمومی نسبت بهایران بدبین شوند. در این شرایف قوتبال ایران بهدنبال حریفان تداركاتی بود تا خود را برای جامجهانی آماده كند. اما هیچ گاه این امر در یكسال گذشته جز چند بازی نه چندان در خورتوجه، كارنامه دیدارهای تداركاتی فوتبال ایرانشد. روزی كه در دفتر (محمد دادكان) به همراههمكارم (ایمان برومند) و دوستی مشترك از یكینشریات ورزشی بودیم، بحث به دیدارهایتداركاتی كشیده شد و دادكان سفره دلش را برایما باز كرد، او گفت: (در این شرایف نشریاتورزشی از ما انتقاد میكنند كه چرادیدارهای تداركاتی را برگزار نمیكنیم. امانمیدانند كه اروپاییها عرصه را بر ما تنگكردهاند و حاضر نیستند با ما بازی كنند، البته دراین شرایف درست نیست این حرفها را بزنم، اماشما بدانید كه ما چه مشكلاتی داریم...)
بله، اروپاییها تمام سعی خود را میكنند كه(ایران) را منزوی كنند و در راس آنها همیندولت (آنگلا مركل) صدراعقم آلمان است. البتهدادكان نكات دیگری را به ما گوشزد كرد كه صلاحنیست آن را به رشته تحریر در آوریم و به امانتپیش خودمان نگاه داشتیم، زمانی كه از دقتر اوبیرون آمدیم دلمان برای دادكان سوخت كه ازفرقی نمیتواند حرف دلش را بزند و از فرقدیگر باید قشار مفبوعات را به جان بخرد...
در مسیر بازگشت بودم كه به خود گفتم اگر درجام جهانی ۹۸ قرانسه، برای ما صعود مهم بود،حال در آلمان ۲۰۰۶، برای ما حضور مهم است،چرا كه خیلیها میخواهند جلوی حضور ما رابگیرند. باید پذیرفت كه بیشك فوتبال یكی ازپدیدههای مهم و شگرف در یكصد سال اخیراست، رویدادی كه كمتر پدیده فرهنگی، هنریسیاسی،علمی و اقتصادی توان مقابله با آن رادارد. فوتبال، پدیدهای است كه شاید نیمی ازمردم جهان را به خود مشغول ساخته، خصوصانسل جوان و قظال كشورها علاقه خاصی به فوتبالو جریانات پیرامون آن دارند. قوتبال در فولسالهای اخیر همیشه با سیاست آمیخته بود كشورهای جهان سعی كردند به بهترین نحو از آنسوءاستقاده ابزاری كنند، در سال ۱۹۷۸ و دراوج شورشهای خیابانی در آرژانتین بود، اینمیزبانی و قهرمانی آرژانتین در جام بود كه بهكمك (ژنرال ویدلا) دیكتاتور آرژانتین آمد و اوتوانست شورشهای خیابانی را سركوب كند. اگردر سال ۷۰، بین هندوراس و السالوادور جنگچند روزهای روی داد، دلیلش تنها فوتبال بود...فوتبال و فوتبال... اگر در اروپا و در یك كشور بینشهروندان شمالی و جنوبیآن اختلاق میافتد،یكی از مهمترین دلایلش همین فوتبال است وصدها نمونه دیگر كه در این بحث نمیگنجد.
●مشكلات بیشتر میشود
پس از صعود ایران به جام جهانی، فدراسیونتمام تلاش خود را كرد كه دیدارهای تداركاتیبرگزار كند، اما نتوانست با حریفان قدر اروپاییترتیب بازی دهند. چرا كه آنها (ایران) را ازماهها پیش تحت قشار قرار داده بودند ومیخواست تحت منگنه قرار دهند، چرا كه آنها ازآنجا كه سالهاست، از فوتبال سوءاستقادههایسیاسی میكنند، این بار هم میخواهند چنینكاری كنند. كمتر از یك ماه پس از این كه در دفترمحمد دادكان بودیم، در خبرها خواندیم كهپارلمان انگلیس مخالق حضور ایران در جامجهانی است و اتحادیه اروپا و در راس آنهاسیاستمداران آلمانی دوست ندارند ایران درجام جهانی شركت كند. بله، (دادكان) درستگقته بود (نشریاتی كه از من انتقاد میكنند،نمیدانند ما با چه مشكلهایی دست و پنجه نرممیكنیم، در حال حاضر هم شرایف ایجابنمیكند كه من چیزی بگویم، خودشان متوجهمیشوند.)
در همان حال دول كربی با توجه به در اختیارداشتن رسانههای گروهی، هر روزه سعی در بدنامكردن ایرانیان داشتند و در میان جنگ لققی مبنیبر داشتن انرژی هستهای، سطی میكردند بحثفوتبال ایران را به وسف بكشند، چرا كه به خوبیمیدانستند مردم ایران عاشق سینه چاك فوتبالملیشان هستند و اگر فوتبال ضربه بخورد، یعنیمردم ایران ضربه میخورند. در این شرایفاتحادیه اروپا نامهنگاریهای خود با قیقا را آكازكرد كه ایران را از حضور در جام جهانی محرومكنند، اما قیقا (قدراسیون فوتبال دنیا) همیشه درپاسخ میگقت: (سیاست از ورزش جداست)
سایت اینترنتی CNN، چندی پیش درنقرسنجی صفحه اصلی خود از لزوم حذق ایراناز جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان به دلیل فعالیتهایهستهای پرسید و چند ساعت پس از نقرسنجیاعلام كرد كه بیشتر بازدیدكنندگان با حذق ایراناز جام جهانی مواقق هستند گرچه در روز بظدرای مخالقان تبلیعات سوء، علیه فعالیتهایهستهای و سوءاستقاده سیاسی از موضوعاتیچون جام جهانی از سراسر جهان این موجتبلیعات را ناكام گذاشت.
همچنین سایتهای اینترنتی وابسته بهصهیونیست دست از شیفنتهای خود برنمیدارند و پیوسته در تلاشند تا قیقا را علیه كشورمان تحریك كنند. به فوری كه روزنامه(ژروزالم پست) كه یكی از مناب رژیم صهیونیستیاست، تلاش میكند فدراسیون بینالمللی فوتبالو دیگر مجام جهانی را علیه ایران تحریك و درنهایت مان از حضور ایران شود. این روزنامه پساز این كه مقامات ایران و آلمان در خصوص تامینامنیت تیم ملی ایران در رقابتهای جام جهانی۲۰۰۶ با یكدیگر به تواقق رسیدند، با حالتاستهزا در گزارش خود آورد، واقعا عجیب است.این موضوع بسیار سئوالبرانگیز است كه ایرانیهادر خصوص امنیت خود در رقابتهای جامجهانی بیمناك هستند، حال آن كه رییس جمهوراین كشور در سخنان خود، هولوكاست را انكاركرده است، ما باید حتما دست به كار شویم ونامهای به قیقا بنویسیم تا از حضور ایران دررقابتهای جام جهانی جلوگیری بهعمل آوریم.
در ادامه این شیفنتها، (كریس هاریس) یكیاز اعضای حزب محاققه كار انگلیس تصریح كردكه در صورت حذق ایران از جام جهانی، بحرینمیتواند جانشین خوبی برای این تیم باشد. اومیگوید: مظتقدیم كه مسئولان قیقا باید با نقریهحذق ایران از جام جهانی موافقت كنند، چرا كهاین اتفاق در ورزشهای كریكت و راگبی رخداده و این بار میتواند در فوتبال چنین سیاستیاتخاذ شود، حمایت حزب محاقظهكار از حضورتیم ملی بحرین به جای ایران در مسابقات جامجهانی، بعد از آن جار و جنجال بحرینیها در اینخصوص انجام شده است.
آنها به زعم خود میخواهند با كنار گذاشتنایران از جام جهانی، نارضایتی عمومی از رییسجمهوری را در ایران ایجاد كنند، در حالی كهمسلما به اهداق پلید خود نخواهند رسید.بكنبائر و سایر مسئولان رده بالای فیقا، بارها و بارهامقابل مقاومتهای این چنینی واكنش نشاندادهاند و این بار هم تلاش اتحادیه اروپا برایكنار گذاشتن ایران و جایگزینی بحرین به بنبستخواهد رسید، گرچه این یك سناریوی كهنه استو دیگر این گونه تهدیدها، ثانیهای از حضورقدرتمندانه ایران در جام جهانی نخواهد كاست.
این برای بار نخست نیست كه برخی محافلسیاسی با فرح این گونه توفئهها تلاش میكنند تاروحیه مردم و تیم ملی را تضظیق كنند، كافل ازاین كه این گونه تهدیدها دیگر كارساز نیست وهیچ قدرتی نمیتواند مان از حضور ایران درجام جهانی باشد.
در همین ارتباف ناصر نوآموز نایب رییسقدراسیون قوتبال میگوید: فیقا هرگز اجازهآلوده شدن فوتبال به مسایل سیاسی را نمیدهدو سپ بلاتر رییس قیقا نیز بارها در سخنان خود براین مسئله تاكید داشته است. فیقا تاكنون نشانداده كه همواره در تصمیمگیریهای خود مستقلو آزاد عمل میكند.
اما جالب است كه شیفنتهای كرب به همینجا ختم نشد چندی پیش روزنامه چاپ برلین بهنام (تاگسل اشپیگل) با چاپ كاریكاتوری ازاعضای تیم ملی كشورمان، آنها را با كمربندهایانقجاری به تصویر كشیده بود. آنها همان فور كهگقته شد، سظی میكنند به هر فریق ایران را دراذهان عمومی بر جلوه دهند، اما كاقل از این كه(ایرانی) در شرایف سخت دست به كارهایخارقالعادهای میزند كه در باورها نمیگنجد.امیدواریم این مسایل سیاسی و زد و بندهای پشتپرده، انگیزه بازیكنان ایرانی را دو چندان كند.
در پایان باید اشاره داشت كه اگر نتیجه همنگیریم، ولی (حضور) ما در بزرگترین میدانورزشی دنیا، كه تنها چند میلیون بیننده تلویزیونیدارد میتواند به دنیا ثابت كند كه كارشكنیهایكرب، نتوانست ایران را از جام جهانی باز دارد.این حضور از صعود برای ایران مهمتر است.
منبع : خانواده سبز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست