دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
توصیه های امنیتی امروزو هر روز!
![توصیه های امنیتی امروزو هر روز!](/mag/i/2/lg1gm.jpg)
● هشدارهای امنیتی را جدی نگیرید!
پنجره های pop up به خودی خود مزاحم هستند؛ چه برسد به این که هشدار بدهند سیستم شما دارای یک مشکل امنیتی است. فروشندگان محصولاتی که ظاهرا نرم افزارهای امنیتی هستند، با ترساندن کاربران ساده و بی دقت، آن ها را ترغیب به دانلود نرم افزارهای مزبور می کنند، یا آن ها را طوری از خطری که وجود ندارد می ترسانند که مجبور شوند حداقل سری به سایتشان بزنند. بعید است تا کنون با چنین پنجره های هشدارآمیزی هنگام گشت زدن در وب مواجه نشده باشید.بعضی وقت ها شکل پنجره ها طوری است که گویا از طرف ویندوز هشدار می دهد. اما چنین نیست و این ها فقط تبلیغ هستند. گاهی یک علامت کمرنگ «تبلیغ» در پایین این پنجره آمده است. ولی طراحی صفحه طوری است که کاربر به آنجا توجه نمی کند و فکر می کند هر چه زودتر باید کاری بکند. به همین خاطر، بی محابا روی دکمهYes کلیک می کند تا شاید نجات یابد. اما روی هر چه کلیک کند (چه Yes، چهNo، چه هر جای دیگر)، به سایت فروشنده هدایت می شود تا نرم افزار را دانلود کند.در اینجا قصد نداریم اسمی از چنین فروشنده هایی بیاوریم یا محصول خاصی را نام ببریم. مهم این است که هر کس می تواند یک صفحه وب pop up را طوری طراحی کند که شبیه به کادرهای ویندوز باشد و کاربر فکر کند واقعا با یک مشکل امنیتی مواجه شده که ویندوز دارد هشدار می دهد. حتی بعضی از آن ها با جعل المان های ویندوز (مثل منوی programs) برای کاربر از همه جا بی خبر، هیچ تردیدی را باقی نمی گذارند که کل قضیه را باور کند. حال آن که ماجرا به کلی دروغ است.
حال سئوال این است که چگونه می توان چنین پنجره هایی را از هشدارهای واقعی ویندوز تشخیص داد. اولا حتی اگر وحشتناک ترین هشدار را هم دیدید، نباید هول شوید و عجولانه کاری بکنید. ثانیا اگر به خط عنوان و پایین صفحه نگاه کنید، حتما می توانید تشخیص دهید که یک پنجره Internet Explorer است یا پنجره ای جعلی. البته این صرفا سرنخ است و برهان قاطع نیست.
واقعا ممکن است ویندوز یا یکی از نرم افزارهای نصب شده در سیستم شما (از جمله برنامه ضدویروس ) چنین پنجره ای را ظاهر کرده باشد. اما احتمال این حالت خیلی ضعیف است و شما در اکثر موارد می توانید فرض بگیرید که با یک پنجره تبلیغاتی مواجه هستید. ولی اگر مردد هستید، روی پنجره کلیک راست کنید و گزینه Properties را بزنید.با این کار معلوم می شود که صفحه از طرف کدام سایت نشان داده شده است. دیالوگ کادرهای واقعی IE گونه، آدرس غیراستانداردی دارند که با چیزی مثل: res آغاز می شود. اماپنجره های تبلیغاتی یک آدرس واقعی وب دارند. مهم این است که عجولانه نسبت به پیام عکس العمل نشان ندهید، بلکه مکث کنید و با دقت پیام را بخوانید. خیلی اوقات از محتوای پیام هم می توان به دروغ بودن آن پی برد.
منبع : روزنامه ابرار اقتصادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست