یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کمی جلوگیری از سرطان


کمی جلوگیری از سرطان
هر روز هزاران نفر بر اثرابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند . در این مقاله به چند نکته ساده در ارتباط با پیشگیری از این کابوس وحشتناک می‌پردازیم .
▪ همراه غذا کلم رنده شده با سرکه بخورید :
فرایند تخمیری حاصل در این نوع ترشی به تولید " آی تی سی " ، " ایندول " و " سولفورامین " می‌انجامد که در پیشگیری از ابتلا به سرطان مؤثر است . برای کاستن از سدیم موجود در این مخلوط بهتر است قبل از مصرف کلم ، آن را به خوبی با آب بشویید .
▪ به جای پختن کلم بروکلی آن را بخارپز کنید :
ترکیبات این سبزی از بهترین عوامل بازدارنده از سرطان است . اگر آن را بپزید ، حدود ۹۷ درصد از فلاونوئیدهای موجود در آن را ( که مهمترین عامل بازدارنده این بیماری است ) ، از بین برده‌اید . بنابراین بهتر است آن را بخارپز کنید یا بصورت خام بخورید و یا به سوپ و سالاد اضافه نمایید .
▪ سیر به غذای خود اضافه کنید :
سیر حاوی " سولفورات " است که سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با سرطان تحریک و از رشد و نمو آن جلوگیری می‌کند . مصرف سیر از ابتلا به سرطان معده نیز جلوگیری می‌نماید .
سیر را با روغن زیتون و گوجه فرنگی خرد شده ( کم نمک ) مخلوط نمایید و پس از گرم شدن آن را روی ماکارونی بریزید . لیکوپن موجود در گوجه فرنگی مانع از سرطان روده ، پروستات و مثانه می‌شود ، روغن زیتون باعث جذب لیکوپن توسط روده‌ها شده و فیبر موجود در ماکارونی هم خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد .
▪ هفته‌ای یک عدد طالبی بخورید :
هر روز چند تکه طالبی میل کنید . این میوه سرشار از " کاروتنوئید " است که از سرطان روده جلوگیری می‌کند .
▪ در روز (۸-۶) لیوان آب بنوشید :
مردانی که درطول روز حداقل ۶ لیوان آب می‌نوشند حدود ۸۰ درصد از ابتلا به سرطان مثانه در امان هستند . خطر ابتلا به سرطان روده در زنانی که به میزان زیادی آب می‌نوشند کمتر می‌شود .
▪ چای سبز بنوشید :
چای سبز با بسیاری از انواع سرطان مبارزه می‌کند . در چای سبز نوعی از ماده شیمیایی به نام " ای جی سی جی " وجود دارد که از عوامل مهم ضد سرطان می‌باشد .
▪ به میزان کافی ماهی بخورید :
افرادی که هر هفته چهار بار یا بیشتر ماهی سالمون مصرف می‌کنند پیشرفت سرطان خون در آنان تا یک سوم کاهش می‌یابد .
▪ روزی یک عدد کیوی بخورید :
این میوه به عنوان آنتی‌اکسیدان و ضد سرطان است و حاوی ویتامین سی ، ای ، لوتیین و مس می‌باشد ، در ضمن به عنوان نرم کننده گوشت هم از آن استفاده می‌شود .
▪ روی سالادتان مقداری موسیر ، تره ، پیاز و پیازچه خرد شده بریزید :
مصرف زیاد پیاز در حدود ۵۰ درصد خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد ؛ زمانی این اثر بیشتر می‌شود که پیاز به صورت خام مصرف شود . می‌توان به جای پیاز و سیر از موسیر یا پیازچه کوهی نیز بهره برد .
▪ شربت آبلیمو بنوشید :
مصرف روزانه مرکبات از ابتلا به سرطان معده ، دهان و گلو می‌کاهد .
▪ از خوراکی‌های طبیعی و فاقد هرگونه مواد شیمیایی استفاده کنید :
این مواد بدون وجود هر گونه سم یا هورمون به دست می‌آیند ، همان عواملی که باعث تخریب سلولی و نهایتاً سرطان می‌شوند .
▪ روزانه دست کم ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید :
کمبود ویتامین دی باعث ابتلا به سرطان سینه ، روده ، پروستات ، تخمدان ، معده و نیز پوکی استخوان ، دیابت ، ام اس و پرفشاری خون خواهد شد . بهترین منبع این ویتامین اشعه آفتاب است . البته بیشتر از پانزده دقیقه در روز نباید در مقابل خورشید قرار گرفت زیرا احتمال ابتلا به سرطان پوست افزایش می‌یابد . در ضمن می‌توان با مکمل‌های حاوی کلسیم و ویتامین دی نیز آنرا تأمین کرد .
▪ از لباس‌هایی استفاده کنید که نیاز به خشک شویی نداشته باشد :
بسیاری از خشک شویی‌ها از نوعی ماده شیمیایی به نام پرک استفاده می‌کنند که باعث صدمه جدی به کبد و کلیه و ... می‌شود ؛ اگر مجبور به این کار هستید قبل از پوشیدن لباس آنرا در معرض هوای آزاد قرار دهید .
▪ سیب زمینی سرخ کرده و چیپس مصرف نکنید :
در اثر سرخ کردن تغییرات شیمیایی در مواد پدید می‌آید ، بسیاری از غذاهایی كه برای سلامتی مضر است حاوی این موادند از جمله چیپس و ... .
منبع : دانش افزا


همچنین مشاهده کنید