دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
سیستم عاملی که میخواهد شماره یک بماند
Symbian در طول سالهای گذشته، همواره به عنوان پیشگام در تولید سیستم عامل برای گوشیهای هوشمند مطرح بوده و طبیعتا، دلش نمیخواهد این مقام را از دست بدهد. یکی از عواملی هم که در حفظ این پیشتازی بسیار تاثیر گذار و کلیدی است، دیوید وود (David Wood)، نایب رییس بخش تحقیقات شرکت است.
وود در حاشیه نمایشگاه Symbian Smartphone Show با eWeek به گفتوگو نشسته و درباره نقش خود و استراتژیهای سیمبیان توضیح داده است.
▪ شما اخیرا، در پایان ماه اوت مرکز R & D خود را در پکن تاسیس کردهاید، چه دستاوردهایی از این مرکز انتظار دارید؟
ـ مرکز تحقیقات ما در پکن محلی است که مهندسان نرمافزار زیادی در آنجا مشغولند و ما میخواهیم که ظرفیت مهندسی نرمافزار خود را بالا ببریم، ما تیمهای بزرگی در انگلیس و بنگلور داریم و میخواعیم در جاهای دیگر نیز تیم داشته باشیم. بنابراین در سراسر دنیا جستوجو کردیم و فکر کردیم که پکن دارای افراد مفید بسیار زیادی است. همچنین به سایر همکاران ما نیز نزدیک است.
ما رابطه نزدیکی با China Mobile داریم که خیلی موفق بوده است. همچنین با شش دانشگاه مختلف چین به عنوان اعضای آکادمی سیمبیان قرارداد داریم.
▪ فکر میکنید چه کار کردهاید که سیستم عامل Symbian موفقترین سیستم عامل گوشیهای هوشمند شده است؟
ـ فکر میکنم در زمینه نرمافزارها و راهکارهای جامع، موقعیت خوبی داریم. به عنوان مثال برخی از گوشیهای نوکیا مثل E۶۱ دارای اکثر کاربردهای مهم هست. که شاید مهمترین آنها Corporate Email باشد. مثلا خود من از کلاینت بلک بری روی گوشی خودم استفاده میکنم.
اما شاید شما بگوییم سرویس یکپارچه صوتی مهمتر است، منظورم سرویسی است که شما به واسطه آن نیازی به دو شماره، یکی برای تلفنهمراه و دیگری برای ثابت نخواهید داشت.بنابراین هر وقت کسی به تلفن ثابت زنگ میزند تلفن همراه من نیز اتوماتیک زنگ میخورد و هزینه تلفن کاهش مییابد. ما هر دو این سرویسها را روی سیستم عاملمان ارایه میدهیم. مورد دیگر هم ویکی ها یا اینترانتهای شرکتی هستند. اینها را بگذارید در کنار بسیاری از امکانات دیگر.
▪ اگر گوگل یک پلاتفورم تلفنهمراه ارایه دهد، آن را پشتیبانی خواهید کرد؟
ـ سرویسهای گوگل همچون BlackBerry یا RIM در تلفنهای Symbian خوب اجرا میشود. آنها میخواهند که سرویسهایشان روی بیشتر گوشیهای هوشمند اجرا شود.
آنها حتی اگر سیستم عامل خودشان را ارایه دهند همچنان میخواهند که سرویسهایشان بر تلفنهای Symbian اجرا شود. تازه امروز آنها اعلام کردهاند که نسخه Google Maps در سیستم عامل Symbian اجرا میشود.
▪ گذشته از اندازه صفحه نمایش چه تفاوتی هست میان ایجاد نرمافزارهای کاربردی برای فضای موبایلی در برابر فضای کامپیوتر. آیا این دو حوزه به نظر شما در حال ادغام است؟
ـ خب، اندازه صفحه یک موضوع است، ما سعی داریم تفاوت این دو حوزه را به حداقل برسانیم تا مشکلات توسعه کاربردها کم و کمتر شود.یکی از کارهایی که اخیرا انجام دادهایم، معرفی PIPS بوده که محیط Posix را ارایه میدهد. از طریق این محیط توسعه دهندگان نرمافزار میتوانند با نوشتن کاربردها در C استاندارد، آنها را به راحتی در گوشیهای مبتنی بر Symbian اجرا کنند.
البته وقتی به رابط کاربری میرسیم، با مساله اندازه صفحه مواجه خواهیم بود. همچنین نباید شارژ باتری گوشی بیهوده مصرف شود. بنابراین باید از رایانشهای پیچیده پرهیز کرد. در این جاست که ما وارد میشویم، ابزارهای متعددی داریم که به برنامهنویسان درباره مناسب بودن برنامههایشان برای محیط موبایل هشدار بدهیم.
کار دیگرمان این است که حمایت از زبانهای Scripting را ترویج کنیم، مثلا Python.
▪ دلیل خاصی دارد که از Python حمایت میکنید و نه مثلا از Ruby یا PHP؟
ـ خب، ما با Ruby هم کار میکنیم. وقتی هم که میگویم «ما»، منظورم خود Symbian نیست. اما Symbian به سایرین در این زمینه کمک میکند.
اینجا مساله انتخاب است و در این انتخاب Python اولین است. مثلا خود من روی گوشیام یک ماشین مجازی Ruby را اجرا میکنم که تازه نوشته شده.
به نظر من هر گلی بویی دارد و زمانی که ما هدفمان را روی کاهش تفاوتها گذاشتهایم،پس باید بتوانیم از پلاتفورمهای مختلف هم پشتیبانی کنیم.
▪ شما به عنوان نایب رییس بخش تحقیقات سیمبیان، تا کجای آینده را میبینید؟
ـ در واقع، کار من در زمینه تحقیقات کمی پیچیده است. در واقع فراسوی استانداردهای توافق شده در شرکت را میبینم. در واقع وظیفه من این است که نگذارم تیمم روزی از خواب بیدار شود و بگوید: «اوه خدای من! کاشکی دیروز میفهمیدم این مساله پیش میآید». من باید موارد خاص قابل پیشبینی را از قبل پیشبینی کنم. البته اگر موضوعی قابل پیشبینی نباشد، مساله فرق میکند.
▪ مهمترین اولویت امروز به نظر شما چیست؟
ـ Scripting. سعی میکنم همگان را به استفاده از محیطهای Script نویسی ترغیب کنم.
منبع: e Week
ترجمه : نیما سجادی
ترجمه : نیما سجادی
منبع : روزنامه فناوران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست