پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

اسطوره دیروز، تحول گرای امروز


اسطوره دیروز، تحول گرای امروز
انتخاب میشل پلاتینی اسطوره نام آشنای فوتبال فرانسه و جهان به ریاست مهمترین و اصلی ترین ارگان فوتبال اروپاحرف و حدیث های فراوانی را به همراه داشت.
وی كه با شعار «تقویت باشگاه های جدید» مقابل رقیب كهنسال خود «لنارت یوهانسون» قرار گرفته بود توانست در انتخابات ریاست یوفا، یوهانسون با تجربه كه ریاست یوفا را نیز در كارنامه داشته را شكست داده و بر كرسی عالی ترین نهاد فوتبالی اروپا تكیه بزند.میشل، كار تبلیغات خود را نزدیك به ۳ ماه پیش و از لندن آغاز كرد. در آن زمان كسی تصور نمی كرد وی بتواند رییس یوفا شود. او با دعوت از بزرگان فوتبال اروپا و بازیكنان پیشكسوت و نام آشنای فوتبال اروپا برنامه های خود را برای دوره جدید حیات یوفا اعلام كرد.
در هتل لندن كه محل گردهمایی بود میهمانان زیادی جمع بودند طوری كه سالن هتل مملو از نفرات گوناگون بود. میشل از همانجا، دنبال آن بود كه به سلطه ۱۷ ساله یوهانسون در یوفا پایان دهد و این اتحادیه را كه در برخی زمینه ها هم طراز و حتی فراتر از فیفا بود به جایگاه واقعی خود برساند.پلاتینی اگرچه از رقیب خود یوهانسون بسیار جوان تر است اما تجربه مدیریتی بالایی در سطح اروپا ندارد. یوهانسون سوئدی در دوران ۱۷ ساله ریاست بر یوفا سعی بر آن داشت كه همه كشورها در لیگ قهرمانان اروپا نمایندگان شایسته ای داشته باشند.
از سوی دیگر یكی از برنامه های پلاتینی ملزم كردن باشگاه هابه پرداخت غرامت به بازیكنان مصدوم كه در تیم های ملی حضور دارند می باشد. همچنین میشل كه در باشگاه های آ اس ژوزف، نانسی، سنت اتی ین و یوونتوس تجربه بازیگری دارد به مشكلات بازیكنان درباشگاه ها اشراف كامل دارد.از سوی دیگر كشورهای كوچكی كه به دلیل وجود كشورهای بزرگ و صاحبنام در فوتبال نتوانستند پیشرفت چشمگیری داشته باشند امیدوار هستند حضور پلاتینی و توجه وی به پیشرفت همه كشورهای عضو یوفا بتواند به گسترش فوتبال در همه زمینه ها و در همه كشورها كمك كند.
این موضوع از مهمترین وعده های انتخاباتی پلاتینی بود. وی با طرح این موضوع و بها دادن به فوتبال كشورهای كوچك اگرچه كشورهای كوچك را با خود همراه كرد اما باشگاه های بزرگ و مطرح اروپا به مخالفت آشكار با وی برخاستند.عضویت پلاتینی در كمیته اجرایی یوفا از سال ۲۰۰۲ و آشنایی نزدیك با موانع و مشكلات پیش روی اتحادیه كمك زیادی به تسریع روند تغییرات مورد نظر وی می كند.اعمال چنین تغییرات گسترده ای در فوتبال اروپا و مخالفت ۱۸ باشگاه بزرگ اروپا موسوم به جی ۱۴ بیشتر شبیه به یك جنگ داخلی در یوفا می ماند. زیرا پلاتینی دنبال آن است تا همه باشگاه ها بتوانند سرمایه ای متناسب و حداقلی داشته باشند.
پرداختن به چنین مسایلی اگر همه جانبه و با بهره گیری از تمام نظرات نباشد ریسكی بزرگ برای رییس جدید خواهد بود.به هر حال پلاتینی وارد میدان شده است و به زودی ازپاریس به ژنو خواهد رفت تا یوفا را روز به روز به سمت بهبود شرایط سوق دهد. احتمال دارد با تغییر ریاست یوفا، لارس كریستر اولسون كه سمت دبیر اجرایی یوفا را برعهده داشته نیز تغییر یابد و تغییرات پلاتینی سرعت بیشتری یابد.پلاتینی تا ۲۰۰۹ نخستین تغییرات مورد نظر خود را در لیگ قهرمانان اروپا عملی خواهد كرد كه یكی از این تغییرات، استفاده داوران از تصاویر ویدیویی برای بررسی صحنه ها است تا فوتبال دیگر حكم مرگ و زندگی نداشته باشد.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی