شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
حقوق خود را چگونه خرج کنیم؟
برای خرج کردن برنامه داشته باشید. برای اغلب ما هفته آخر ماه معادل روزهای سخت بی پولی است و همواره با خود فکر میکنیم که «خدایا مگر من چه خرجی کردهام که دیگر چیزی در جیبم نیست؟» سختی این امر هنگامی دو چندان میشود که متاهل بوده و احیاناً فرزند یا فرزندانی هم داشته باشیم. در آن صورت است که موجود نه چندان خوشایند و جدیدی بهنام قرض بهتدریج همراه زندگی ما شده و تا مدتها سایه به سایه ما و افکارمان را همراهی میکند. شکی در این نیست که امروزه زندگی در شهرهای بزرگ هزینه بالایی دارد، اما اگر کمی دقت کنیم، متوجه میشویم که اغلب پول خود را صرف مخارج غیر ضروری میکنیم، از خرید هله هوله و خوراکیهای بی مورد گرفته تا خرید لوازمی که نیاز جدی به آنها نداریم.
▪ میان خواستن و احتیاج داشتن تفاوت بسیاری است.
احتیاجات زندگی آن دسته از مواردی است که بدون آن ادامه حیات تقریباً غیر ممکن و دشوار میشود. مانند محلی برای زندگی، غذا، لباس و ... اما موارد دیگری مانند داشتن یک ماشین، پوشیدن لباسهای مد روز، داشتن بهترین وسیله صوتی یا کامپیوتر و ... از مواردی است که لزوماً زندگی شما بدون آن مختل نمیشود، به اینگونه موارد خواسته میگوییم. آرزوها و خواستههای انسان تمامی ندارد اما باید توجه داشت که این آرزوها باید مطابق با اندازههای ما باشد. بنابراین همواره میان خواسته و نیاز خود تفاوت بگذارید و بیشتر بهفکر نیاز باشید تا خواسته.
▪ آیا جنس گرانتر بهتر است؟ در بسیاری موارد این مطلب صحیح و در بسیاری موارد دیگر صحیح نیست. شما باید کالای مورد نظر خود را در چهارچوب تواناییهای خود تهیه کنید.
اگر واقعاً داشتن یک اتومبیل برای شما مورد نیاز است و یک اتومبیل مثلاً ۳ میلیون تومانی کار شما را راه میاندازد، چرا باید اتومبیل گرانتر خرید تا بعد هزینههای نگهداری بیشتر آنرا متقبل شد؟
▪ در ارتباط با خرید اتومبیل همواره این سئوال را قبلاً از خود بپرسید که «آیا واقعاً من بدون اتومبیل نمیتوانم زندگی کنم؟» باید درست فکر کنید.
خرید یک اتومبیل هزینههای بسیاری مانند نگهداری و تعمیر، بنزین، بیمه ، معاینه فنی ، تصادف احتمالی و ... دارد، مخارجی که هنگام خرید خود را نشان نمیدهند و ممکن است شما دیر متوجه آن شوید، پس محاسبات لازم را انجام دهید. بعد دوباره از خود سئوال نمایید «آیا واقعاً من بدون اتومبیل نمیتوانم زندگی کنم؟» آنگاه تصمیم بگیرید.
ـ همان که هستید باشید. بسیاری از مردم سعی در ساختن چهره ظاهری غیر از آنچه واقعاً هستند، دارند. اگر توان شما در حد داشتن یک ماشین ۳ میلیون تومانی است، هرگز سعی نکنید یک اتومبیل ۵یا ۱۰ میلیونی بخرید چرا که در این حالت باید نحوه لباس پوشیدن، منزل و ... را نیز عوض کنید، پس همان که هستید باشید و شک نکنید که ارزش و اعتبار انسان به لباس و داراییهای او نیست.
▪ قبل از خرید هر وسیله ای از دوستان سئوال کنید.
راجع به بهترین و خوش قیمتترین جنس در اینترنت تحقیق کنید و هرگز بدون تحقیق قبلی خرید نکنید. بهخصوص اگر عجله ای در خرید ندارید، سعی کنید برخی خریدهای گران قیمت خود را در فصولی از سال انجام دهید که آن اجناس حراج میشوند. در ارتباط با وسایل الکترونیکی نیز هرگز و هرگز جدیدترین مدل را نخرید چرا که تفاوت قیمت آن با یک مدل پایین تر بسیار بیشتر است.
▪ هنگامی که به خرید میروید، همواره نیازهای کامل خود را بدانید و از قیمتها حدوداً خبر داشته باشید، چرا که ممکن اســت به کــالایی برخورد کنیـد که قیمت مناســـبی دارد و شما در آینده به آن احتیاج خواهید داشت و میتوانید آن را انبار کنید.
▪ حقوق خود را که گرفتید، نگویید هفته آینده به بانک میروم و قدری از آن را پس انداز میکنم، اگر همان روز اول پس انداز کردید که هیچ اگر نه شک نکنید که تا هفته بعد برای تمام حقوق خود نقشه کشیدهاید.
نقشه ای که بسیاری از هزینهها در آن جزء خواستههای تمام نشدنی شما است. نکته دیگر در پسانداز آنکه هرچه میتوانید بیشتر پس انداز کنید، نگران نباشید اتفاق خاصی رخ نمیدهد یکی دو شب هم نان و پنیر میل کنید.
در عوض روزی این پس انداز مشکل بزرگی از زندگی شما را حل خواهد کرد. ـ اگر کارمند هستید و برای محل کار امکانپذیر است.
از آنها بخواهید به صورت اتوماتیک از حقوق شما به عنوان پس انداز کسر کنند، شک نکنید این بهترین راه برای پس انداز کردن است.
▪ اگر پولی یا ارثی به دست شما میرسد، هرگز خرج اجناسی نکنید که مستهلک میشوند برعکس آن را در امور سود دهنده سرمایه گذاری کنید.
سهام، اوراق مشارکت یا سکه بخرید و یا اگر مقدار پول زیاد است، حداقل آن را در حسابهای بانکی که به شما سود تعلق میگیرد، بگذارید.
▪ اوقات بیکاری خود را با فعالیتهای کم خرج و مفید مانند مطالعه و دیدار دوستان سپری کنید و سعی نکنید بیش از سالی یکی دو بار به مسافرتهای پر هزینه بروید.
▪ همواره آخر هر ماه مخارج انجام شده را بررسی کنید و با تحلیلی که انجام میدهید، ببینید چه مقدار از آنها مورد نیاز بوده و چه مقدار خواسته و سعی کنید در ماه بعد دقیقتر عمل کنید.
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست