شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

بابونه کم خونی را درمان می کند


بابونه کم خونی را درمان می کند
بابونه با نام علمی (Anthemis nobillis) گیاهی است كوچك، پرپشت، با ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتیمتر و دارای بویی معطر و قوی كه در چمنزارها، اراضی شنی و كنار استخرهای طبیعی نواحی مختلف می روید.
این گیاه ساقه های خوابیده و استوانه ای شكل به رنگ سبز مایل به سفید و برگهای كوچك، متناوب و دارای بریدگی های باریك و نامنظم و پوشیده از كرك دارد. قسمت میانی گل های بابونه كه از مجموعه ای از گلچه های لوله ای زردرنگ تشكیل شده، در اوایل رویش نیمه كروی است كه باغوگامل گل و باز شدن گلچه های لوله ای، كم و بیش مخروطی شكل (به شكل كله قند)می شوند.
بابونه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و از تقویت كننده های تلخ به حساب می آید. این گیاه خواص درمانی بسیاری دارد و درمان كننده سردرد و میگرن است و با استفاده از آن سنگ مثانه خرد و دفع می شود.
مصرف بابونه دردهای عصبی ناحیه كمر، سردردهای یكطرفه، دردهای عصبی صورت را بهبود می بخشد ولی در اثر مصرف زیاد محلولهای غلیظ این گیاه حالت استفراغ ایجاد می كند.
بابونه تب بر و تسكین دهنده درد است و برای تسكین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید.
این گیاه بی اشتهایی را درمان می كند، برای رفع ورم روده موثر است و برای رفع كرم روده و معده مفید است.
برای تسكین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها، به آنها چای بابونه بدهید و برای رفع گوش درد و سنگینی گوش ، یك قطره روغن بابونه را در گوش بچكانید.
جویدن این گیاه زخمها را التیام می بخشد و برای درمان چشم درد، بابونه را در سركه ریخته و بخور دهید.
مصرف دم كرده گل یا ساقه خشك بابونه به میزان یك استكان در روز برای درمان اختلالات گوارشی و مصرف دم كرده گل و ساقه آن برای درمان ناراحتی های عصبی مفید است.
شستشوی سر با دم كرده گل بابونه باعث تقویت مو شده، رویش مو را تقویت كرده و باعث جلوگیری از ریزش موی سر می شود.
مضرات خاصی برای این گیاه بیان نشده است.