چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
جایگاه امنیت در اینترنت، در اینترنت مراقب خودتان باشید
● اهمیت امنیت در اینترنت
بدون شک کامپیوتر و اینترنت در مدت زمان کوتاهی توانسته اند حضور مشهود خود را در تمامی عرصه های حیات بشری به اثبات برسانند. وجود تحولات عظیم در ارتباطات (نظیر Email و تلفن های سلولی)، تحولات گسترده در زمینه تجهیزات الکترونیکی و سرگرمی (کابل دیجیتال، mp۳ )، تحولات گسترده در صنعت حمل و نقل ( سیستم هدایت اتوماتیک اتومبیل، ناوبری هوائی)، تغییرات اساسی در روش خرید و فروش کالا ( فروشگاههای online ، کارتهای اعتباری)، پیشرفت های برجسته در عرصه پزشکی، صرفا" نمونه هائی اندک در این زمینه می باشد.
اجازه دهید به منظور آشنائی با جایگاه کامپیوتر در زندگی انسان عصر حاضر و اهمیت امنیت اطلاعات ، این پرسش ها را مطرح نمائیم که در طی یک روز چه میزان با کامپیوتر درگیر هستید ؟ چه حجمی از اطلاعات شخصی شما بر روی کامپیوتر خود و یا سایر کامپیوترهای دیگر ، ذخیره شده است ؟ پاسخ به سوالات فوق،جایگاه کامپیوتر و اهمیت ایمن سازی اطلاعات در عصر اطلاعات را بخوبی مشخص خواهد کرد.
امنیت در اینترنت ، حفاطت از اطلاعات با استناد به سه اصل اساسی زیر است :
▪ نحوه پیشگیری از بروز یک تهاجم
▪ نحوه تشخیص یک تهاجم
▪ نحوه برخورد با حملات
● انواع تهدیدات
اینترنت،علیرغم تمامی جنبه های مثبت دارای مجموعه ای گسترده از خطرات و تهدیدات امنیتی است که برخی از آنان بسیار جدی و مهم بوده و برخی دیگر از اهمیت کمتری برخوردار می باشند :
▪ عملکرد ویروس های کامپیوتری که می تواند منجر به حذف اطلاعات موجود بر روی یک کامپیوتر شود .
▪ نفوذ افراد غیر مجاز به کامپیوتر شما و تغییر فایل ها
▪ استفاده از کامپیوتر شما برای تهاجم علیه دیگران
▪ سرقت اطلاعات حساس نظیر شماره کارت اعتباری و خرید غیر مجاز با استفاده از آن
با رعایت برخی نکات می توان احتمال بروز و یا موفقیت این نوع از حملات را به حداقل مقدار خود رساند .
● نحوه حفاظت
اولین مرحله به منظور حفاظت و ایمن سازی اطلاعات ، شناخت تهدیدات و آگاهی لازم در خصوص برخی مفاهیم اولیه در خصوص ایمن سازی اطلاعات است .
▪ Hacker ,attacker و یا Inruder . اسامی فوق به افرادی که همواره در صدد استفاده از نقاط ضعف و آسیب پذیر موجود در نرم افزارها می باشند ، اطلاق می گردد . با این که در برخی حالات ممکن است افراد فوق اهداف غیر مخربی را نداشته و انگیزه آنان صرفا" کنجکاوی باشد، ماحصل عملیات آنان می تواند اثرات جانبی منفی را به دنبال داشته باشد .
▪ کد مخرب : این نوع کدها شامل ویروس ها ، کرم ها و برنامه های تروجان ( Trojan ) بوده که هر یک از آنان دارای ویژگی های منحصر بفردی می باشند :
▪ ویروس ها ، نوع خاصی از کدهای مخرب می باشند که شما را ملزم می نمایند به منظور آلودگی سیستم ، عملیات خاصی را انجام دهید . این نوع از برنامه ها به منظور نیل به اهداف مخرب خود نیازمند یاری کاربران می باشند . باز نمودن یک فایل ضمیمه همراه Email و یا مشاهده یک صفحه وب خاص ، نمونه هائی از همکاری کاربران در جهت گسترش این نوع از کدهای مخرب است .
▪ کرم ها : این نوع از کدهای مخرب بدون نیاز به دخالت کاربر ، توزیع و گسترش می یابند . کرم ها ، عموما" با سوء استفاده از یک نقظه آسیب پذیر در نرم افزار فعالیت خود را آغاز نموده و سعی می نمایند که کامپیوتر هدف را آلوده نمایند . پس از آلودگی یک کامپیوتر ، تلاش برای یافتن و آلودگی سایر کامپیوتر انجام خواهد شد . همانند ویروس های کامپیوتری ، کرم ها نیز می توانند از طریق Email ، وب سایت ها و یا نرم افزارهای مبتنی بر شبکه ، توزیع و گسترش یابند . توزیع اتوماتیک کرم ها نسبت به ویروس ها یکی از تفاوت های محسوس بین این دو نوع کد مخرب ، محسوب می گردد .
▪ برنامه های تروجان : این نوع از کدهای مخرب ، نرم افزارهائی می باشند که ادعای ارائه خدماتی را داشته ولی در عمل، اهداف خاص خود را دنبال می نمایند . ( تفاوت در حرف و عمل ) . مثلا" برنامه ای که ادعای افزایش سرعت کامپیوتر شما را می نماید ،ممکن است در عمل اطلاعات حساس موجود برروی کامپیوتر شما را برای یک مهاجم و یا سارق از راه دور ، ارسال نماید .
البته مسایل جالب و خواندنی دیگری در این موضوع مهم را ارایه خواهیم داد با ما باشید و از دانستن مسایل امنیت شبکه لذت ببرید.
http://yazdit.mihanblog.com/More-۸۲.ASPX
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست