شنبه, ۱۷ آذر, ۱۴۰۳ / 7 December, 2024
مجله ویستا
آیا میدانید که در احکام قضائی ...
● تقسیم تركه قبل از ادای دیون
هرگاه تركه میت قبل از ادای دیون تقسیم شود و یا بعد از تقسیم معلوم شود كه بر میت دینی بوده است، طلبكار باید به هر یك از وراث به نسبت سهم او رجوع كند و اگر یك یا چند نفر از وراث معسر شده باشد، طلبكار می تواند برای سهم معسر یا معسرین نیز به وراث دیگر رجوع كند.
● اجبار راهن به فروش
هرگاه مرتهن برای فروش عین مرهونه وكالت نداشته باشد و راهن هم برای فروش آن و ادای دین حاضر نگردد، مرتهن به حاكم رجوع می نماید تا اجبار به بیع یا ادای دین به نحو دیگر كند.
● اثر تمكین ارادی
اگر زن قبل از اخذ مهر به اختیار خود به ایفای وظایفی كه در مقابل شوهر دارد قیام نمود، دیگر نمی تواند از حق حبس خود به این معنی كه تا زمانی كه مهر به او تسلیم نشده از ادای وظایف خود در مقابل شوهر امتناع كند، استفاده كند به هرحال حقی كه برای مطالبه دارد، ساقط نخواهد شد.
● انتخاب مسكن جداگانه برای زن
اگر بودن زن و شوهر در یك منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد، زن می تواند مسكن علیحده اختیار كند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور، محكمه حكم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام كه زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است، نفقه بر عهده شوهر خواهد بود.
● استفاده غیرمجاز از آب و گاز و برق
هركسی بدون پرداخت حق انشعاب مبادرت به استفاده غیرمجاز از آب، برق و گاز نماید علاوه بر جبران خسارت وارده به تحمل تا سه سال حبس محكوم خواهد شد.
● اقرار فاسد
انكار بعد از اقرار مسموع نیست، لیكن اگر مقر ادعا كند كه اقرار او فاسد یا مبنی بر اشتباه یا غلط بوده شنیده می شود و همچنین است در صورتی كه برای اقرار خود عذری ذكر كند كه قابل قبول باشد، مثل این كه بگوید كه اقرار به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله بوده كه وصول نشده، لیكن دعاوی مذكور مادامی كه اثبات نشده مضر به اقرار نیست.
● قسم استظهاری
در دعوی بر متوفی، در صورتی كه اصل حق ثابت شده و بقای آن درنظر حاكم ثابت نباشد حاكم می تواند از مدعی بخواهد كه بر بقای حق خود قسم یاد كند. در این مورد كسی كه از او مطالبه قسم شده است نمی تواند قسم را به مدعی علیه رد كند. حكم این ماده در موردی كه مدرك دعوی سند رسمی است، جاری نخواهد بود.
● شرط توسل به قسم
توسل به قسم وقتی ممكن است كه دعوای مدنی نزد حاكم به موجب اقرار یا شهادت یا علم قاضی بر مبنای اسناد یا امارات ثابت نشده باشد، در این صورت مدعی می تواند حكم به دعوی خود را كه مورد انكار مدعی علیه است، منوط به قسم او نماید.
● آزار فرزند توسط والدین
هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شكنجه جسمی و روحی كودكان و نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع و مرتكب به سه ماه و یك روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیون ریال جزای نقدی محكوم می گردد.
● پوشیدن بدون مجوز لباسهای نظامی
هركسی بدون مجوز و به صورت علنی لباسهای رسمی مأموران نظامی یا انتظامی جمهوری اسلامی ایران یا نشانها، مدالها یا سایر امتیازات دولتی را بدون تغییر یا با تغییر جزیی كه موجب اشتباه شود مورد استفاده قرار دهد، درصورتی كه عمل او به موجب قانون دیگری مستلزم مجازات شدیدتری نباشد به حبس از سه ماه تا یك سال و یا جزای نقدی از یك میلیون و پانصد هزار ریال تا شش میلیون ریال محكوم خواهد شد و در صورتی كه از این عمل خود سوء استفاده كرده باشد به هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
منبع : روزنامه قدس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست