یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
پیکر جنگ
ـ نام فیلم: پیکر جنگ
ـ عنوان اصلی: Body of War
ـ مدت فیلم: نود دقیقه
ـ کارگردان: الن اسپیرو
ـ نویسنده: امی گودمن
در سال جاری، تعداد سربازان کشته شده ما در عراق از مرز چهار هزار نفر گذشت و این آمار همچنان در حال افزایش است. در کنار تعداد تلفات این جنگ پنج ساله، دهها هزار زخمی نیز وجود دارد. بنا به گزارش سایت icasualties.org در این سالها، بیش از چهل هزار سرباز ما با پروازهای امدادی از خاک عراق به سایر مناطق انتقال یافتهاند. میتوان حدس زد که آمار کل زخمیها تا چه حد گسترده است. از سوی دیگر، آرتور بلانک معتقد است که سی درصد سربازان بازگشته از خاک عراق از اختلالات روانی پس از تروما (PTSD) رنج میبرند.
توماس یانگ سربازی بود که در چهار آوریل ۲۰۰۴ میلادی در شهرک صدر زخمی شد و داستان زندگی وی به دنبال مصاحبه با فیل دوناهو کارگردان فیلم «آلن اسپیرو»، به تصویر کشیده شده است. در فیلم «پیکر جنگ»، سرباز رایت توضیح میدهد که تنها پس از پنج روز از ورودش به خاک عراق، به یک مأموریت نظامی اعزام میشود. بیست و پنج سرباز بر پشت یک کامیون دو و نیم تنی مینشینند که فاقد سقف و یا دیواره محافظ جانبی بوده است. افراد مسلح روی پشت بامها، همانند شکار مرغابیهای گرفتار شده در یک بشکه، حتی نیازی به هدفگیری هم برای کشتار سربازان نداشتند.
در این فیلم مستند میتوان شاهد مبارزه رایت با مشکلات زندگی او بر روی ویلچر بود. او با روحیهای در هم شکسته از همسرش جدا شده و اینک از فعالان انجمن کهنه سربازان مخالف جنگ است. در این میان، استفاده کارگردان از چهرهای جنجالی و پرطرفدار برای مصاحبه با رایت، به این اثر جذابیت بیشتری داده است. چرا که دوناهو در آستانه جنگ عراق، به دلیل دعوت از کارشناسان ضد جنگ، از کار در شبکه MSNBC کنار گذاشته شده بود.
بوش و چنی که با افتخار صحبت از یک ارتش کاملاً داوطلب و آزادی بخش میکنند، در برابر رنجهای افرادی نظیر سرباز رایت چه دفاعی دارند؟
همان طور که رایت هم در صحبتهایش بدان اشاره میکند، دولتمردان آمریکایی با سوء استفاده از احساسات وطن دوستانه جوانان این کشور، سربازان خود را روانه مأموریتهایی بی فایده و جاه طلبانه میکنند.
در مجموع، ما در فیلم مستند «پیکر جنگ»، با هزینههای انسانی جنگ عراق آشنا میشویم. در یکی از تأثیر گذارترین صحنههای این اثر، رایت پس از ملاقات با سناتور کهنه کار، رابرت برد (که بیشترین رأی را در تاریخ سنا به خود اختصاص داده است)، با دلجویی سناتور برد و یادآوری این نکته که به جنگ عراق رأی منفی داده، رو به رو میشود. وی میافزاید: «من از کاری که تو کردهای، سپاسگزارم. تو یک مرد هستی و کار بزرگی را نیز انجام دادهای. تو برای کشورت کار بزرگی به انجام رساندهای.» سرباز رایت در پاسخ به او چنین میگوید: «بله، همانند کاری که شما انجام دادید!»
منبع: www.Alternet.org
منبع:ماهنامه سیاحت غرب ،شماره ۶۴
مترجم:محسن داوری
Amy Goodman ،مدیر رادیوی خبری پر مخاطب Democracy Now در ایالات متحده
منبع:ماهنامه سیاحت غرب ،شماره ۶۴
مترجم:محسن داوری
Amy Goodman ،مدیر رادیوی خبری پر مخاطب Democracy Now در ایالات متحده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست