سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

افسردگی؛ دشمن زندگی


افسردگی؛ دشمن زندگی
هنگامی كه بیشتر افراد احساس سرخوردگی می كنند به نوعی دچار افسردگی می شوند. افسردگی مقابله و مبارزه با زندگی روزمره را سخت می كند و بر روابط افراد و حتی جنبه های اصلی زندگی مانند اشتها و خواب تأثیر می گذارد. این مطلب به علل افسردگی و راهكار حل آن می پردازد:
● افسردگی بیماری روح است
بیش از یك سوم افراد افسردگی را در زندگی تجربه می كنند و این بدان معناست كه نزدیكان ما نیز ممكن است در بعضی اوقات دچار افسردگی شوند. افسردگی مشكلی پیچیده است كه در ورای بیماری های جسمی نهفته است. به عنوان مثال یك بیماری مزمن می تواند باعث افسردگی شود و یا افسردگی باعث بروز بیماری شود. برخی اوقات نشانه هایی از مشكلات روحی مانند هیجان زدگی، حملات عصبی، عقده های روانی و یا ترس های بی مورد افسردگی را تشدید می كند.
● شیوع افسردگی در میان زنان
براساس اعلام مؤسسه ملی سلامت روان هر ساله بیش از ۱۹ میلیون نفر در ایالات متحده دچار افسردگی می شوند. در این میان زنان ۲ برابر بیشتر از مردان احتمال ابتلا به افسردگی را دارند. در واقع بیش از ۶ میلیون زن هر ساله دچار افسردگی می شوند.
افسردگی حاصل تعامل ژن ها و محیط است، اما برخی افراد به نظر بیشتر تحت تأثیر اتفاق های استرس زای روزمره قرار می گیرند. اتفاق های ناگوار در زندگی معمولاً هر شخصی را دچار افسردگی می كند. با این وجود افرادكمی به طور كامل بر افسردگی غلبه می كنند. مطالعات بر روی دوقلوها نشان می دهد عوامل ژنتیكی نقش قابل توجهی در افسردگی دارند، اما بررسی پیش از تولد برای فهمیدن آن كه نوزاد دچار افسردگی خواهد شد، غیرممكن است.
● دلایل افسردگی
افسردگی مربوط به نامتعادل بودن فعالیت های شیمیایی در مغز است. نبود تعادل باعث سختی روابط سلول ها با یكدیگر می شود. اتفاق های استرس زای روزمره مانند از دست دادن نزدیكان و آشنایان، جدایی، دور بودن از خانه و نزدیكان ویا نقل مكان ممكن است باعث افسردگی شود. تئوری های زیادی درباره این موضوع مانند فاكتورهای ژنتیكی و یا بیولوژیكی، تأثیرات محیط، دوران كودكی و یا تحول و پیشرفت جوامع ارائه شده است با این وجود محققان معتقدند افسردگی بیشتر اوقات تحت تأثیر بیش از یك یا دوعامل به وجود می آید.
تأثیر ژنتیكی، تأثیرات روان شناختی و تأثیرات محیط از عوامل افسردگی است. عوامل بروز افسردگی برای افراد گوناگون متفاوت است. گاه واقعه ای تلخ، هنگامی كه همه چیز به خوبی پیش می رود باعث تغییر چیزی نمی شود؛ در زمان دیگر افسردگی ممكن است مستقیماً مربوط به رخدادی در زندگی باشد مانند از دست دادن دوست یا ضربه ای روحی و یا بیماری سخت. استفاده از داروهایی خاص، استفاده از الكل و یا مواد مخدر ممكن است بروز افسردگی را در افراد تشدید كند.
محققان درباره چگونگی تأثیرپذیری زنان از افسردگی تحقیقات گسترده ای انجام داده اند كه این تحقیقات همچنان ادامه دارد، با این وجود افسردگی نشانه هایی نیز دارد.
احساس اندوه و گریه زیاد، از دست دادن اشتیاق به چیزهایی كه قبلاً به آن علاقه داشته اید، احساس گناه، ناامیدی و احساس بی ثمر بودن، اندیشیدن به مرگ یا خودكشی، خواب زیاد یا بی خوابی مفرط، از دست دادن اشتها و كاهش وزن، احساس خستگی زیاد یا سستی در انجام كار، عدم تمركز، یا مشكل در تصمیم گیری، دردهای صعب العلاج، از نشانه های افسردگی است.
● بایدها و نبایدها در افسردگی
▪ خودتان را از دیگران جدا نكنید، در كنار دوستان و آشنایان باشید و از توصیه های دینی و پزشك خانوادگی استفاده كنید.
▪ تصمیم های بزرگی در زندگی مانند جدایی و یا طلاق نگیرید، ممكن است درا ین موقع قادر به تصمیم گیری درست نباشید. بنابراین ممكن است تصمیم شما بهترین تصمیم نباشد.
▪ خودتان را به خاطر افسرده بودن مقصر ندانید چون شما باعث آن نبودید.
▪ از این كه احساس خوبی ندارید مأیوس نشوید و صبور باشید.
▪ هرگز تسلیم مشكلات نشوید.
▪ هر روز ورزش كنید تا احساس خوبی داشته باشید و با انرژی باشید.
▪ از رژیم غذایی مناسب و سالم استفاده كنید و به اندازه كافی استراحت داشته باشید.
▪ قرص ها را به طور مرتب استفاده كنید و برای مشاوره هر چندبار كه پزشك پیشنهاد داد بروید.
▪ مصرف قرص ها به تنهایی كارایی ندارد.
هدف های كوچك برای خود تعیین كنید زیرا ممكن است انرژی كمی داشته باشید.
▪ به خودتان روحیه بدهید.
▪ تا آنجاكه می توانید درباره افسردگی و راه های معالجه آن اطلاعات كسب كنید.
▪ چه مدت نیاز به مصرف دارو دارید؟
میزان نیاز شما به دارو بستگی به شدت افسردگی دارد. اگر برای بار اول دچار افسردگی شده اید، پزشك معمولاً ۶ ماه مصرف دارو را توصیه می كند. اگر برای بار دوم دچار افسردگی شدید برای یك سال ممكن است دارو تجویز شود.
بهنام قدردوست نخچی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید