جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

هشدار درباره ویروس سارق در ویندوز


هشدار درباره ویروس سارق در ویندوز
متخصصان امنیت کامپیوتر نسبت به حمله یک ویروس تازه به سیستم عامل "ویندوز" هشدار داده اند.
این ویروس برنامه ای را روی کامپیوترها نصب می کند که می تواند اطلاعات بانکی کاربرانی را که از طریق اینترنت کارهای بانکی خود را انجام می دهند سرقت کند. در ماه گذشته پنج هزار نفر قربانی این برنامه شده اند که بیشتر آنها در اروپا ساکن بوده اند. بیشتر این قربانیان با ورود به سایت های تله این فرصت را به ویروس داده اند تا با استفاده از نقاط ضعف مرورگر شرکت مایکروسافت وارد کامپیوتر آنها شود. متخصصان می گویند این ویروس بسیار خطرناک است، چرا که خود را در اعماق سیستم عامل ویندوز مخفی می کند و ردیابی و پیدا کردنش بسیار مشکل است.
● حقه قدیمی
این ویروس در رده ویروس هایی طبقه بندی شده که به آنها "روت کیت" Rootkit گفته می شود. روت کیت ها بخشی از کدهای مهم در دیسک کامپیوتر را بازنویسی می کنند که به آن "مستر بوت رکورد" Master Boot Record گفته می شود.
هنگامی که کامپیوتری روشن می شود برای گرفتن اطلاعات درباره سیستم عاملی که باید اجرا کند به مستربوت رکوردی که در دیسک ذخیره شده رجوع می کند.
آقای "الیا فلوریو" در وب لاگ شرکت "سیمانتک" Symantec ، که متخصص در امنیت کامپیوترهاست، نوشته است که اگر کسی بتواند کنترل مستربوت رکورد را در اختیار گیرد قادر است سیستم عاملی را که مدیریت کامپیوتر را بر عهده دارد کنترل کند.
او همچنین می گوید قبل از استفاده همه گیر از سیستم عامل ویندوز، بسیاری از ویروس ها با استفاده از همین روش به کامپیوترهای قربانی حمله می کردند. شرکت سیمانتک نام این ویروس را "مبروت" Mebroot گذاشته است.
بعد از وارد شدن این ویروس به کامپیوتر قربانی، معمولاً راه را برای نصب شدن برنامه های دیگری باز می کند و آن برنامه ها می توانند اطلاعات محرمانه و شخصی کاربران را که در کامپیوتر ها ذخیره شده، به سرقت ببرند.
بیشتر این برنامه ها منتظر می مانند تا کاربر از طریق اینترنت وارد سایت بانک خود شود و نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کند، سپس این برنامه ها که با سیستم اینترنتی نهصد بانک آشنایی دارند، اطلاعات کاربران را سرقت می کنند.
به نظر می رسد یک گروه از برنامه نویسان روسی برنامه ویروس مبروت را نوشته است.
تصور می شود این گروه، خانواده ای از ویروس ها را تولید کرده که تا کنون بر روی دویست هزار کامپیوتر نصب شده اند. این گروه از ویروس نویسان به سرقت اطلاعات بانکی کاربران کامپیوترها مشهور است.
شرکت امنیتی "آی دیفنس" iDefence می گوید مبروت حدود چهار ماه پیش کشف شد اما اولین حمله های این ویروس یک ماه پیش گزارش شده است.
بین بیست و یکم آذر تا هفدهم دی ماه سال جاری، آی دیفنس بیش از پنج هزار کامپیوتر آلوده به این ویروس را شناسایی کرده است.
بررسی مبروت نشان داده که این ویروس از گوشه پنهان خود در "مستر بوت رکورد" به عنوان پایگاه استفاده می کند تا اگر برنامه هایی که از طریق این ویروس به کامپیوتر وارد شده اند، ردگیری و از کامپیوتر پاک شوند، دوباره آنها را بر روی کامپیوتر نصب کنند.
برنامه ای که با کمک مبروت وارد کامپیوتر می شود و اطلاعات بانکی کاربران را به سرقت می برد توسط نرم افزارهای ویروس یاب در کامپیوترها قابل شناسایی است، اما درحال حاضر تنها تعداد اندکی از برنامه های ویروس یاب تجاری قادربه شناسایی مبروت هستند. تا زمانی که کامپیوتر روشن است نمی توان مبروت را از بین برد.
یک شرکت مستقل امنیت سیستم های کامپیوتری به نام "جی.ام.ای.آر" GMER برنامه ای تولید کرده که می تواند این برنامه را شناسایی و از روی کامپیوتر پاک کند.
کامپیوترهایی که از سیستم عامل "ویندوز ایکس پی"، "ویندوز ویستا"، "ویندوز سرور ۲۰۰۳" و "ویندوز ۲۰۰۰" استفاده میکنند و سیستم های امنیتی آنها به روز نیست، نسبت به این ویروس آسیب پذیر هستند.
منبع : ترانه ها