دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
امیدهای تازه در افق سیاسی پاکستان
![امیدهای تازه در افق سیاسی پاکستان](/mag/i/2/q7b2e.jpg)
در تابستان گذشته، چند صد سرباز خود را به شبه نظامیان تسلیم کردند و باعث به وجود آمدن نگرانی شدیدی در میان مقامات ارتش آمریکا شدند.» هرالد تریبیون نوشته است: «حرکات اولیه سیاسی ژنرال کیانی به عنوان فرمانده ارتش پاکستان، دو ژست کم اهمیتی بودند که از آنها به عنوان تلاش در جهت بر طرف کردن تنش در حال شکل گیری میان دولت پاکستان و احزاب اپوزیسیون مدنی این کشور، تفسیر شده است. وی در اولین اقدام پس از ترور بوتو در ۲۷ دسامبر سال گذشته، سربازهایی را به آرامگاه وی فرستاد تا حلقه گلی را بر روی سنگ قبر وی بگذارند، خود وی نیز با شوهر بوتو دیدار کرد. در دومین حرکت خود، کیانی، رهبری نخستین نشست فرماندهان سپاه را به عهده گرفت. در این نشست چندین ژنرال که بر ارتش تسلط دارند، شرکت داشتند.
این نخستین بار در ۹ سال بود که مشرف در این نشست شرکت نکرده بود. در طی این نشست ژنرال کیانی بر اتحاد در کشور تاکید کرد. رسانه خبری دولتی پاکستان به نقل از ژنرال کیانی اعلام کرد: این یکسان سازی استراتژی های سیاسی، اجتماعی، اجرایی و نظامی است که در درازمدت جوی از صلح، آرامش و ثبات را موجب خواهد شد. در نهایت آن چه که سرنوشت ساز است، اراده ملت و حمایت آنهاست.» این گزارش می افزاید: «ژنرال اشفق کیانی، پسر یک افسر جزء ارتش پاکستان و اهل شهر جهلوم، منطقه بیابانی در استان پنجاب است که به پرورش دهنده ژنرال های پاکستانی مشهور است. وی در خانواده متوسط ارتشی بزرگ شد و وارد مدرسه نظامی شد و به عنوان فردی وفادار به ارتش شناخته شد. افسران ارتش پاکستان که از مشرف به دلیل خدشه دار کردن تصویر ارتش انتقاد می کردند، از انتخاب کیانی به ریاست ارتش حمایت کردند. اشفق کیانی چندین بار در آمریکا آموزش نظامی دیده است. وی در فورت بنینگ در ایالت جورجیا آموزش دیده است واز کالج فرماندهی ارتش و ستاد کل آمریکا در فورت لیون ورث در ایالت کانزاس فارغ التحصیل شده است.
وی همچنین در اواخر دهه ۱۹۹۰ در دوره ۱۳ هفته ای مطالعات اجرایی در مرکز مطالعات امنیتی آسیا- اقیانوسیه در هاوایی نیز شرکت کرد.» روزنامه هرالد تریبیون در گزارش خود به بقیه اقدامات ژنرال کیانی اشاره کرده است: «بر اساس گفته های مقامات بازنشسته ارتش پاکستان، کیانی که ریاست ارتشی را بر عهده دارد که در سیاست پاکستان بسیار فعال است و از هم پیمان شدن با هر گروه سیاسی امتناع ورزیده است. وی هنگامی که افسر جزء ارتش بود، به مدت کوتاهی طی اواخر دهه ۱۹۸۰ مشاور نظامی بوتو بوده است ولی از آن زمان تاکنون خود را از سیاستمداران دور نگه داشته است. یک مقام ارشد ارتش آمریکا که با ژنرال کیانی بسیار هم کاری داشته است ولی به دلیل حساسیت در سیاست پاکستان نخواست که نامش فاش شود، گفته است: کیانی در طی دوره ای که ریاست ارتش را به عهده داشته است، تمایل بسیار کمی از خود برای ورود به سیاست نشان داده است. وی مردی فروتن است که توجه مشخصی به سربازها داشته است.» در ادامه این گزارش به سمت ها و اقدامات پیشین ژنرال کیانی نیز اشاره شده است: «هنگامی که کیانی در فصل گذشته، پاییز، به عنوان معاون ریاست ارتش منصوب شد، در اولین حرکت خود از خطوط مقدم مناطق قبیله ای پاکستان دیدار کرد. هنگامی که وی عید فطر را با سربازان ارتش پاکستانی گذراند، تحسین ارتش آمریکا را برانگیخت و آن ها وی را «سرباز سربازها» نامیدند. وی همچنین یک طرفدار پر و پا قرص گلف است و ریاست انجمن گلف پاکستان را نیز به عهده دارد. این موضوع خیلی خصوصی است ولی باید گفته شود که وی پدر دو فرزند است و زمان زیادی را با خانواده اش می گذراند.
هنگامی که ژنرال کیانی در نشست ها حضور پیدا می کند، بیشتر از صحبت کردن، گوش می دهد. وی آن قدر آرام صحبت می کند که حتی یکی از مقامات پیشین آمریکا از طرز صحبت کردن وی گله کرد و گفت: انگار او زیر لب سخن می گوید. ولی این مقام آمریکایی مطمئن است که ژنرال کیانی توانایی رهبری جنگ علیه شورشی گری را دارد. این مقام پیشین ارشد آمریکا پیش بینی کرده است که ارتش پاکستان به رهبری کیانی به نسبت زمان ریاست مشرف بهتر عمل می کند. وی دلیل این گفته اش را این می داند که هنگامی که مشرف هم ریاست ارتش را به عهده داشت و هم رئیس جمهور پاکستان بود، بیشتر حواسش به سوی سیاست پرت می شده است. وی ژنرال کیانی را به دلیل استفاده از آموزش ها و تاکتیک های ضد شورشی گری جدید که می تواند در سرکوب شورشیان در مناطق قبیله ای موثر باشد، ستود. تحلیلگران پاکستانی نیز پیش بینی کرده اند که با توجه به آشوب مداوم سیاسی در کشور به هر اندازه که ژنرال کیانی پیشرفت هایی در ارتش به دست بیاورد، نادیده انگاشته خواهد شد. ممکن است ژنرال کیانی برای پایان دادن به بی ثباتی در پاکستان، معامله بسیار بزرگ و خوبی را با احزاب سیاسی مدنی این کشور داشته باشد. البته انتظار می رود که این معامله به حاکمیت ارتش خاتمه دهد.» طلعت مسعود، نویسنده گزارش روزنامه آمریکایی هرالد تریبیون در آخر این گزارش اظهار کرده است: «اگر کیانی به هر روشی تلاش کند تا دموکراسی را در پاکستان ترویج و از آن محافظت کند، در آن صورت به نظر من شانس و فرصت خوبی نصیب پاکستان خواهد شد.»
منبع : روزنامه ابرار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست