چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا
تنفیذ ریاست جمهوری
انتخابات دور سوم ریاست جمهوری به دنبال شهادت محمد علی رجایی رئیس جمهور وقت در تاریخ دهم مهر ۶۰ برگزار شد و در آن انتخابات حضرت آیت الله خامنه ای با علی اكبر پرورش، حسن غفوری فرد و سید رضا زواره ای به رقابت پرداختند و موفق شدند با حدود ۱۶ میلیون رأی یعنی ۴۱و۹۴ درصد از كل آراء به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران شناخته شوند. این ۴۱و۹۴ درصد رأی تا به حال بیشترین میزان رأی در خلال انتخابات های ریاست جمهوری متعدد ایران بوده است.حكم تنفیذ ریاست جمهوری آیت الله سید علی خامنه ای در تاریخ ۱۷ مهر ۱۳۶۰ مصادف با عید سعید قربان با حضور امام خمینی (ره) و جمع زیادی از مسئولین عالی رتبه داده شد.در این مراسم امام خمینی (ره) در پیامشان ضمن اشاره به شهادت محمد علی رجایی به انتخاب شایسته آیت الله خامنه ای اشاره كرده و می فرمایند:
«خداوند بر ما منت نهاد كه افكار عمومی را برای انتخاب رئیس جمهور متعهد و مبارز، در خط مستقیم اسلام و عالم به دین و سیاست هدایت فرمود كه امید است با حسن تدبیر و كمك قوای سه گانه و پشتیبانی ملت بزرگ، مشكلات یكی پس از دیگری رفع و احكام مقدس اسلام به طور دلخواه در سطح كشور اجرا گردد.»
دور دوم ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای
پس از پایان موفقیت آمیز دوره اول ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای مردم ایران اسلامی در چهارمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ۲۵ مرداد ماه ۱۳۶۴ بار دیگر ایشان را به عنوان رئیس جمهور منتخب خود برگزیدند. در این انتخابات كه با مشاركت ۵۵ درصدی مردم همراه بود آیت الله خامنه ای با سید محمود مصطفوی كاشانی و حبیب الله عسگراولادی به رقابت پرداختند و با كسب حدود ۸۶ درصد از آراء موفق به كسب اكثریت آراء شدند.
به دنبال برگزاری این انتخابات امام خمینی (ره) در ۱۳ شهریور ماه۱۳۶۴ مصادف با عید سعید غدیرخم حكم ریاست جمهوری آیت الله خامنه ای را تنفیذ نمودند. ایشان در این حكم با اشاره به آشنایی به مقام تعهد و خدمتگذاری آیت الله خامنه ای چنین می فرمایند كه:
«ملت متعهد، با عزمی والا و قدمی ثابت، .... فردی شریف از سلاله پیامبران را برای خدمت به اسلام و ایران و مسلمانان برگزید و این مسئولیت سنگین را بر عهده كسی گذاشت كه چهار سال در این مقام، صادقانه و با تعهد و روشن بینی به ملت و اسلام و ایران خدمت نمود و این، پس از خدماتی بود كه قبل و بعد از انقلاب انجام داده بود.
«جزاه الله خیرا »
تنفیذ حكم ریاست جمهوری
حجة الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی توسط حضرت آیت الله خامنه ای
چهاردهم خرداد ،۱۳۶۸ امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی به ملكوت اعلی پیوست و امتی را به سوگ خود نشاند. بسیاری از تحلیل گران سیاسی، رحلت امام خمینی (ره) را به منزله خزان انقلاب می پنداشتند اما مجلس خبرگان در همان روز در جلسه ای فوق العاده، حضرت آیت الله خامنه ای را به عنوان رهبر انقلاب اسلامی برگزید.
پس از رحلت امام (ره) انتخابات ریاست جمهوری دوره پنجم در ششم مرداد ماه همان سال برگزار شده و در آن انتخابات دو نامزد مطرح یعنی حجه الاسلام علی اكبر هاشمی رفسنجانی و عباس شیبانی برای انتخابات ریاست جمهوری پا به میدان گذاشتند. كه در آن انتخابات حجِة الاسلام و المسلمین علی اكبر هاشمی رفسنجانی با كسب ۹۱و۶۲ درصد از آراء موفق به كسب اكثریت آراء شد.
حضرت آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب در حكم تنفیذ اولین دوره ریاست جمهوری حجه الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی در تاریخ ۱۲ مرداد ۶۸ فرمودند:« خدا را شكر كه اراده و رأی ملت عزیز، بار سنگین امانت و مسئولیت الهی را بر دوش توانای مردی بزرگ از فرزندان اسلام و حواریین امام عظیم الشان، عالمی مجاهد و فقیهی اسلام شناس و سیاستمداری هوشمند و مدیری درد آشنا و دلسوز قرار داد.»معظم له همچنین در سخنرانی مراسم تنفیذ حكم حجة الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی ضمن تاكید بر این نكته كه«فقدان امام (ره) پایان یافتن راه نیست »به ترسیم سیاست های آینده دولت پرداختند و فرمودند:
«علاج مشكلات ما در این است كه سازندگی كشور را در كنار تأمین روحیه ی انقلابی در مردم و حفظ همان صلابت و چهره ی باعظمت و هیبت انقلاب ببینیم. اگر به رفاه عمومی نیندیشیم و به سازندگی كشور فكر نكنیم، مطمئناً نظام جمهوری اسلامی نخواهد توانست الگو و تجربه ی مطلوب را به دنیا ارایه بدهد.اگر در مسایل رفاه زندگی عمومی و ایجاد تسهیلات و رفع مشكلات غرق شویم، به طوری كه جهت گیریهای انقلابی را به دست غفلت بسپریم، به ابهت و هیبت انقلاب ضربه زده ایم و جاذبه ی آن را در دنیا مخدوش كرده ایم و این، مطمئناً به كارایی ما ضربه خواهد زد. بنابراین، این دو در كنار هم مطرحند.
البته، در مسایل داخلی و سازندگی، رفاه و رفع مشكلات و ایجاد سازندگی، تنها هدف نیست. در مسایل داخلی هم، تأمین عدالت اجتماعی و امنیت عمومی و رعایت طبقات ضعیف و محروم، یك ركن اصلی است؛ همچنان كه در سطح حركت عمومی كشور، اخلاق و روحیات اسلامی و برادری و گذشت ایثار و بقیه ی خلقیات حسنه ی اسلامی هم، باید مورد توجه قرار بگیرد.»
تنفیذ حكم دومین دوره ریاست جمهوری حجة الاسلام هاشمی رفسنجانی
انتخابات ششمین دوره ریاست جمهوری نیز در ۲۱ خرداد ماه ۱۳۷۲ برگزار شد. در آن انتخابات كه حجه الاسلام هاشمی رفسنجانی به همراه آقایان احمد توكلی، عبدالله جعفر علی جاسبی و رجبعلی طاهری به رقابت پرداختند، حجةالاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی موفق شد با كسب ۶۹/۱۰ درصد از كل آراء بار دیگر به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت شناخته شود. مراسم تنفیذ حكم ریاست جمهوری ایشان در تاریخ دوازدهم مرداد ۱۳۷۲ برگزار شد. در حكم تنفیذ آمده بود« اینجانب ضمن تبریك به ملت عزیزمان برای این حسن انتخاب و با معرفت به مقام و مرتبت والای شخصیت برجسته و چهره ی منور در نظام جمهوری اسلامی و ركن ركین انقلاب و بازوی توانا و زبان گویای آن جناب آقای هاشمی رفسنجانی (دام علاه) رأی ملت را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می كنم. »
معظم له همچنین در سخنانی در تشریح برنامه های آنی كشور در روز تنفیذ حكم ریاست جمهوری فرمودند:
« اسلام یك روشی دارد، ممشایی دارد، مسلكی دارد در مسایل اقتصادی جامعه ی اسلامی آن سلك طی می كند، این سیاست كلی اقتصادی كشور است اساس عبارت است از رفاه عمومی، عدالت اجتماعی. البته ممكن است یك نفری با تلاش و استعداد بیشتر، بهره بیشتری برای خودش فراهم بكند، مانعی ندارد؛ اما فقر باید نباشد در جامعه هدف برنامه ریزان باید این باشد. برنامه و بودجه سازمان برنامه و برنامه ریزان كشور با این سیاست كلی و با این اساس باید برنامه ریزی كنند.
در زمینه های فرهنگی هم من عرض كنم این دیگر مخصوص ما نیست، همه ملتهای زنده ی دنیا بر این متفقند كه اگر ملتی اجازه داد كه فرهنگی ملی اش پایمال تهاجم فرهنگهای بیگانه بشود، آن ملت از دست رفته است، پدر درآمده است. ملت غالب آن ملتی است كه فرهنگش غالب است. غلبه ی فرهنگی است كه می تواند غلبه ی اقتصادی و سیاسی و امنیتی و نظامی و همه چیز را هم با خود به دنبال بیاورد.
می بینید كشورهای مقتدر دنیا تلاش می كنند برای این كه زبان خودشان را رایج كنند در دنیا چون زبان، بزرگترین رقم یك ملت و خود كانال عمده ی انتقال فرهنگ یك ملت است لباسشان را آدابشان را دین شان را، عقایدشان را باورهای اجتماعی شان را منتقل كنند. امروز قدرتهای جهانی حتی با زور نظامی می خواهند فرهنگ خودشان را منعكس و منتقل كنند. امریكایی ها را ببینید، یك سبكی از دولت و حكومت و نظام اجتماعی و اقتصادی را آنها قایلند، لشكركشی می كنند این جا و آن جای دنیا كه این جا حكومت نمی كند، خب به شما چه؟ یعنی این طغیان نفوذ نامشروع فرهنگ بیگانه به این جاها هم می رسد البته تحت نامهای موجه مثل حقوق بشر. كسی نیست به امریكایی ها بگوید كه كجای دنیا با سیاهان آن جور عمل می كنند كه شما می كنید؟ كجای دنیا چند صد نفر آدم را توی یك ساختمانی زنده زنده مرد و زن و كودك را می سوزانند و در آتش می زنند. هر جا این جوری بود آن وقت آن جا اعتراض كنید كه حقوق بشر نقض شده است. در امریكا این كارها شد ما در جای دیگر سراغ نداریم این جور كارها را. صهیونیستها كه خشن ترین مردم دنیا هستند با حمایت امریكایی ها دارند حركت می كنند. »تنفیذ حكم ریاست جمهوری دوره اول حجه الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی
پس از پایان دو دوره ی ریاست جمهوری حجه الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی، هفتمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری در دوم خرداد سال ۱۳۷۶ برگزار شد و طی آن حجج الاسلام آقایان سید محمد خاتمی، علی اكبر ناطق نوری و محمد محمدی نیك (ری شهری) به همراه آقای سید رضا زواره ای به رقابت پرداختند.
در آن انتخابات كه حدود ۸۰ درصد واجدین شرایط پای صندوق های رأی حاضر شدند، حجه الاسلام سید محمد خاتمی با كسب ۱و۶۹ درصد از مجموع آراء به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت شناخته شد.مراسم تنفیذ حكم ریاست جمهوری حجه الاسلام سید محمد خاتمی نیز در تاریخ دوازدهم مرداد ماه ۱۳۷۶ برگزار شد.
مقام معظم رهبری در حكم تنفیذ ایشان چنین می فرمایند كه:
« اكنون بار دیگر مسئولیت بزرگ ریاست جمهوری با اكثریتی قاطع بر دوش مردی روحانی و كارآزموده و انقلابی و اهل دانش و معرفت قرار یافته و یكی از تربیت شدگان حوزه معرفت دینی قدرت اجرایی را در كشور به دست گرفته است كه به بركت ایمان و دین باوری عمیق مردمش، پرچمدار نظام دینی و مفتخر به اجرای احكام اسلامی است.»
تنفیذ حكم دومین دوره ریاست جمهوری حجه الاسلام والمسلمین خاتمی
پس از پایان یافتن چهارسال اولین فعالیت دولت حجه الاسلام سید محمد خاتمی، انتخابات هشتمین دوره ریاست جمهوری در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۳۸۰ برگزار شد. در این انتخابات كه ده كاندیدا در آن به رقابت پرداختند، حجه الاسلام سید محمد خاتمی توانست برای بار دوم با كسب ۱۲و۷۷ درصد از مجموع آراء به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران شناخته شود. اصلی ترین رقیب حجه الاسلام خاتمی در این دوره دكتر احمد توكلی به شمار می آمد.
مراسم تنفیذ حكم دومین دوره ی ریاست جمهوری ایشان در هشتم مرداد ماه ۱۳۸۰ برگزار شد و رهبر معظم انقلاب در حكم ایشان چنین فرمودند كه:
«اینجانب با سپاس خداوند متعال و عرض تبریك به ملت عزیز و بامعرفت به مراتب شایستگی اندیشمند فرزانه جناب حجه الاسلام آقای حاج سید محمد خاتمی دامت معالیه، رأی ملت را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می كنم.»
ایشان در بیاناتی پس از مراسم تنفیذ حكم ریاست جمهوری حجه الاسلام خاتمی در تاریخ یازدهم مرداد ۱۳۸۰ فرمودند:
رئیس جمهور و یكایك اعضای تصمیم گیر در این نظام، مسئولند. اعتبار آنها عبارت از این است كه به وظیفه ی خود در مقابل خدا، مردم و قانون اساسی عمل كنند. در نظام اسلامی، اعتبار همه ی مسئولان به این است كه خود را كمر بسته ی دین خدا و مجری قوانین و متعهد به قانون اساسی بدانند؛ مردم این را می خواهند و انتخاب كرده اند. اگر كسی قدم را كج بگذارد و از این راه منحرف شود چه خود رهبری باشد، چه رئیس جمهور باشد، چه دیگر مسئولان قبل از آن كه ساز و كار اجرایی برای كنارگذاشتن آنها به كار بیفتند؛ چون فاقد شرط می شوند، خودشان منعزل و كنار رفته اند. بنابراین مسئولیت سنگین است.
اگر ما بخواهیم سعادت این مردم را تأمین كنیم، باید در اجرای احكام الهی كوشا باشیم. سعادت دنیا و آخرت مردم در اجرای احكام الهی و اسلامی است؛ این آن چیزی است كه می تواند این كشور و این ملت را به آرمانهای والا و برجسته ی خود برساند؛ این آن چیزی است كه می تواند این كشور را در مقابل مطامع روزافزون قدرتهای بزرگ مصونیت ببخشد؛ این آن چیزی است كه می تواند این ملت را با همان ایمان و شوری كه در پیروزی انقلاب و در دوران جنگ تحمیلی و در همه ی طوفانها نشان دادند، در صحنه نگه دارد. آن عاملی كه می تواند ملت ایران را با فقدان بسیاری از تجهیزاتی كه قدرتهای بزرگ از آن برخوردارند این طور محكم و باثبات نگذارد، ایمان دینی است. باید ایمان دینی را در مردم حفظ كرد تا این مردم بتوانند مقاومت خود را حفظ كنند و بایستند و از مسئولان پشتیبانی كنند در مقابل خطرها سینه سپر نمایند. ما مسئولان، بدون حمایت مردم چیزی نیستیم و نمی توانیم كاری بكنیم. ارزش و اقتدار و توانایی ما در صحنه ی بین المللی و در مقابل طوفانها، به پشتیبانی مردم است و این نظام بحمدالله امروز مردمی ترین نظام دنیاست. نسبت و ارتباط بین مسئولان و این مردم، ارتباط ایمان، عاطفه و اعتماد است؛ این ارتباط و این گونه رابطه و پیوند، در دنیا نظیر ندارد. اگر بخواهیم این مردم از دولتها و مسئولانی كه می آیند و می روند و از نظامی كه به وسیله ی خود این مردم سركار آمده است، حمایت كنند، باید ایمان مردم را حفظ كنیم و جلوی تهاجم به ایمان مردم را بگیریم.
نهمین تنفیذ
نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز در دو مرحله در ۲۷ خرداد ماه و سوم تیر ماه ۱۳۸۴ برگزار شد.
در این دو دوره كه مجموعاً حدود ۶۰ میلیون نفر در طول یك هفته در انتخابات شركت كردند، نهایتاً دكتر محمود احمدی نژاد با كسب حدود ۶۰ درصد از آراء مردم به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران شناخته شد.
حكم ریاست جمهوری دكتر محمود احمدی نژاد، صبح روز چهارشنبه دوازدهم مردادماه ۱۳۸۴ در حسینیه امام خمینی (ره) از سوی مقام معظم رهبری تنفیذ شد. درحكم تنفیذ آمده بود:
انتخابات نهم جلوه ای از اعتصام ملت ایران به حبل الله بود.
اكنون به بركت الطاف كریمانه ی حضرت حق _ جلت الائه _ و دعای مستجاب حضرت ولی الله الاعظم روحی فداه، همت مردم عزیز، دور تازه ای از مدیریت را در كشور ما رقم زده و میدان را برای تلاشی نو و مدیرانی تازه نفس، گشوده است.
ملت ما با اكثریتی قاطع، شخصیتی انقلابی و دانشمند و مدیری شایسته و كارآزموده و دارای سوابق مجاهدت صادقانه در صحنه های گوناگون را، به ریاست جمهوری برگزیده است. سخن صریح و قاطع و صادقانه ی ایشان در تعهد به خدمتگزاری و رفع محرومیت و مبارزه با فساد، و لحن افتخارآمیز ایشان در پایبندی به اسلام و آرمان های انقلاب، كه با منش مردمی و ساده زیستی همراه بود، دلها و آراء مردم را متوجه ایشان كرد و مسئولیت مهم ریاست جمهوری را بر دوش ایشان نهاد.
اینجانب ضمن تبریك به ملت شریف و آزاده، رای آنان را تنفیذ و جناب آقای دكتر محمود احمدی نژاد را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می كنم. بدیهی است كه رای ملت و تنفیذ اینجانب تا هنگامی است كه ایشان به تعهد خود و صراط مستقیمی كه تاكنون در آن حركت كرده اند یعنی راه اسلام و آرمان های نظام اسلامی و دفاع از حقوق ملت و ایستادگی در برابر مستكبران و زورگویان پایبند باشند كه به توفیق الهی همواره چنین خواهد بود انشاء الله.
با تشكر از موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی «دفتر حفظ ونشر آثار مقام معطم رهبری »
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست