سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
سمپاشی مزارع برنج
● مقدمه
برای رسیدن به هدفهای وزارت جهادکشاورزی و در طرح کمکردن مصرف سمهای شیمیایی، قرار شده است که هر سال حدود هشت درصد از مصرف سمها برای گیاهان کم بشود. خوب است بدانید که برای مبارزه با آفتها و بیماریهای گیاهی و علفهای هرز در کشور، هر سال حدود ۲۳ هزار تن سم برای سمپاشی ۶/۵ میلیون هکتار از مزرعهها و باغها مصرف میشود. همچنین برای خرید آن، مقدار زیادی ارز (پول خارجی) از کشور خارج میشود.
میدانید که استفاده نادرست از سمها میتواند اثرهای نابودکنندهای در محیطزیست داشته باشد. به علاوه، موجب به هدر رفتن سرمایه و بیاثربودن سم یا سوختگی گیاهان میشود. از سالهای گذشته در کشورهای پیشرفته، روش استفاده از وسیلههای سمپاشی به صورت یک علم بسیار مهم درآمده است. با استفاده از این دانش، میتوان با مصرف کم سمها، نتیجه بهتری به دست آورد.
امروزه، استفاده درست و مناسب از نوعهای کمضررتر سمها و بهکارگیری سمپاشها، بسیار ضروری شده است. بنابراین، بیشترشدن آگاهی کشاورزان درباره آفتکشها و چگونگی استفاده درست از وسیلههای سمپاشی، اهمیت زیادی دارد. زیرا با این کار، سلامت خود، گیاهان مزرعه، همه انسانها و محیطزیست را فراهم میکنند.
● وسیلههای لازم
▪ دستگاه سمپاش پشتی
▪ سطل آب با گنجایش ۱۰ لیتر
▪ آب تمیز و شفاف بمقدار کافی برای پرکردن تانک سمپاشی
▪ چوب بههمزن
۱) آمادهسازی سمپاش:
ابتدا پمپ را از روی سمپاش درآورید. شیلنگ، پیچ و مهره را باز کنید. سپس هر چه در تانک سمپاش باقی مانده، خالی کنید و چند بار آن را با آب بشویید. سپس دوباره پمپ و قسمتهای دیگر را در جای خود بر روی سمپاش نصب کنید. از قرارگرفتن مناسب شیلنگ، لانس و نازل اطمینان پیدا کنید. همچنین پیچ و مهره را به خوبی سفت کنید.
۲) پوشیدن روپوش ایمنی:
برای رعایت ایمنی، شما باید ابتدا روپوش و شلوار یکسره خود را بپوشید. سپس از کفشها و دستکشهای مربوط به این کار استفاده کنید. پس از آن که ماسک سالم را روی دهان و بینی قرار دادید، از کلاه و عینک مخصوص سمپاشی هم استفاده کنید.
۳) پرنمودن سمپاش با آب
وقتی اطمینان پیدا کردید که قسمتهای مختلف سمپاشی را خوب به هم وصل کردهاید، صافی موجود بر روی سوراخ ورودی آب را از نظر سالمبودن بازرسی کنید. سپس سه چهارم حجم تانک را از آب تمیز و صاف پر کنید
● سفتکردن درپوش
درپوش سمپاش را سفت میکنیم.
۵) به دوش کشیدن سمپاش
بندهای چرمی حمایل سمپاش را ببندید. سپس سمپاش را به راحتی روی دوش خود قرار بدهید و آن را به اندازه مناسب برای خود سفت کنید.
۶) تنظیم فشار داخل سمپاش
برای تنظیم فشار داخل تانک، سعی کنید با ضربههای یکنواخت و پیدرپی به تلمبه، فشار داخل سمپاش را بیشتر کنید. در هنگام تنظیم فشار، سوراخها و درزهای مربوطه را بازرسی کنید تا از نشت نداشتن آنها اطمینان پیدا کنید.
۷) انجام سمپاشی آزمایشی
برای این کار، لانس را طوری در دست بگیرید که فاصله نازل، یعنی سر لانس از زمین حدود ۳۰ سانتیمتر باشد. سوراخ آن نیز به سمت پایین یعنی روبه زمین قرار بگیرد.
۹) ثابت نگه داشتن سرعت راه رفتن سمپاش
هنگام سمپاشی در مزرعه با یک سمپاش غیرموتوری پشتی، سرعت راه رفتن شما باید ثابت باشد. به علاوه، سر لانس را طوری هدایت کنید که شکاف نازل یا خروجی آن مقابل گیاه قرار بگیرد.
۱۰) رعایت فاصله مناسب نازل سمپاش با گیاه:
هنگام سمپاشی، سعی کنید فاصله بین شکاف نازل با روی گیاهان حدود ۳۰ سانتیمتر باشد.
۱۱) ثابت نگه داشتن عرض کار یا بذر سمپاشی:
باند سمپاشی به حدودی گفته میشود که کشاورز در یک بار حرکتدادن لانس به راست و چپ در مزرعه سمپاشی میکند. هنگام سمپاشی سعی کنید که این باند یا عرض کار سمپاشی را در حالی که لانس را به چپ و راست حرکت میدهید، ثابت نگه دارید.
منبع : کشاورز تنها
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست