چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
نخستین مرحله تکامل روح
نخستین گام در مسیر تهذیب نفس و تزکیه روح، کناره گیری و دوری از گناه است. به عنوان مثال شخصی را در نظر بگیرید که دچار بیماری عفونی خطرناکی شده و در نتیجه گرفتار ضعف و عوارض گوناگون گشته است. هنگامی که این بیمار به پزشک مراجعه می کند، طبیب پس از معاینه و تشخیص، ابتدا درصدد درمان عفونت برمی آید، سپس به فکر تقویت او می افتد.
در این بحران بر بیمار لازم است طبق دستور پزشک رفتار کند تا اندک ـ اندک صحت و نشاط پیشین خویش را به دست آورد؛ اگرنه چنانچه در اجرای دستورات طبیب کوتاهی کند قطعاً درمان بیماری او بیشتر طول خواهد کشید و شاید عواقب ناگواری را هم به بار آورد.اکنون باید گفت ، افرادی که خواهان سلامت و ترقی و تکامل روح خویش هستند نخست باید از گناه کناره گیری و پرهیز کنند، سپس به تحصیل کمالات بپردازند زیرا صفات شایسته و نیکو هماهنگ کارهای پسندیده و خوب حاصل می گردد و بدیهی است آلودگی به گناه موجب پیدایش صفات ناپسند می شود و امکان ندارد فضایل اخلاقی به بار آورد.امیرالمؤمنین علی(ع) در این باره می فرماید: هر کس که مکارم اخلاق را دوست دارد باید از محارم و زشتی ها دوری کند و در جای دیگری می فرماید: ورع موجب اصلاح دین است و نفس آدمی را از زشتی نگاه می دارد و جوانمردی را زینت می دهد.دنیا همانند بازاری است که گروهی در آن به کار و تلاش مشغول اند و فعالیت می کنند. بعضی سود می برند و بعضی زیان می کنند. خداوند سرمایه پربهای عمر را به انسان داده و او را به خوبی ها و بدی ها متنبه و آگاه کرده و به سوی کارهای پسندیده او را فراخوانده و از کارهای زشت جلوگیری کرده است تا با سرمایه عمر خود فضایل و کمالات را تحصیل کند و سعادت دنیوی و اخروی را به دست آورد.
قرآن کریم با صراحت همه انسان ها را در زیان و خسران معرفی کرده است.
مگر کسانی که دارای ایمان و عمل صالح می باشند و یکدیگر را به حق و پایداری توصیه می کنند. رسول گرامی اسلام(ص) نیز خطاب به اباذر می فرماید: «ای اباذر! هر کس روز قیامت سه صفت همراه نیاورد به تحقیق زیان کرده است.// ورعی که او را از حرام های الهی بازدارد، حلم و بردباری که با آن جهل نادان را تحمل کند و اخلاقی که به سبب آن با مردم مدارا کند.» بدون تردید انسان بر اثر نداشتن ورع به گناه آلوده و سرانجام گرفتار عذاب و عقوبت پروردگار می شود. با کلامی از امیرالمؤمنین علی(ع) این بحث را به پایان می بریم. حضرت امیر می فرماید: «هر کس گفتار او زیاد شود خطایش نیز افزون می شود و هر کس خطایش افزون شود حیایش کم می شود و هر کس حیایش کم شود ورعش کم می شود و هر کس ورعش کم شود قلبش می میرد و هر کس قلبش بمیرد به دوزخ می رود.»
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست