پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تو پهلوان گیم‌نت می‌شوی!


تو پهلوان گیم‌نت می‌شوی!
وارد كه می‌شوی، هیچ نمی‌بینی. اینجا زیادی تاریك است. چشمانت كه عادت كرد، جوان‌هایی را می‌بینی كه گوشی‌هایی را بر گوش‌هایشان گذاشته‌ و چشمانشان فقط صفحه مانیتور رایانه را می‌بیند. اینجا شبیه خانه خانم ‌هاویشام است.
بس كه همه چیز ساكن است. فقط گزكردن عقربه‌های ساعت نشان از پدیده‌ای جاری را می‌دهد و فریادهایی كه گاه و بیگاه شنیده می‌شود. بطری‌های نوشابه و جعبه‌های خالی پیتزا فریاد می‌زنند كه مجسمه‌های پشت رایانه هنوز زنده‌اند. اینجا گیم‌نت است. همین.
● گیم‌نت از فدراسیون تا المپیك ۲۰۰۸
«مسابقات انتخابی تیم ملی گیم‌نت برای المپیك ۲۰۰۸ پكن»؛ درصد اعجاب این جمله برابر است با ملاقات یك آدم‌فضایی. مطمئن باشید تا پایان این گزارش از این ضربات مهلك زیاد نوش‌جان می‌كنید. هر چقدر دومی غیرواقعی است، اولی در نظر گیمرها معمولی و طبیعی است. در دنیا بازی‌های كامپیوتری را به سبب گروهی بودن و نیاز به تفكر ورزش محسوب می‌كنند و دارای فدراسیون است. در ایران هم یك سالی است كه انجمن گیم‌نت برای تبدیل‌شدن به یك فدراسیون كار خود را آغاز كرده است. مسابقات داخلی ICG در اوایل تابستان برای انتخاب تیم‌ملی و مسابقات جهانی WCG ! همه چیز طبق یك برنامه ریزی دقیق انجام می‌شود. «ایلیا فراستی» از مسوولان برگزاری این دوره ICG است. مسوول كه می‌گوییم مردی ۳۰ ساله در نظرتان نیاید. او یك دانش‌آموز است. اطلاع‌رسانی آنها برای مسابقات، دامنه وسیعی دارد از اخبار صدا و سیما و روزنامه‌ها تا مدارس و گیم نت‌ها. او درباره گیم‌نت می‌گوید: «اینها فقط بازی نیستند. زندگی واقعی‌اند. در ضمن چون كار گروهی انجام‌ می‌شود، تبادل فكر هم صورت می‌گیرد و آموزنده است.» اما خانواده‌ها اصلا اینطور فكر نمی‌كنند. غر می‌زنند و همیشه هم بهانه همیشگی را می‌آورند: «پس درس و مدرسه‌ات چه؟» اگر فكر می‌كنید گیم‌نت محدودیت سنی دارد،‌ سخت در اشتباه هستید چرا كه این بازی‌ها محدودیت سنی ندارند و جوان‌ترین گیمر ایرانی ۷ ساله است و پیرترین آنها ۵۷ سال دارد.
● درآمدزایی با گیم‌نت
اولین دوره مسابقات داخلی را بچه‌های ۶ گیم‌نت فعال تهران برگزار كردند. بعد از آن بود كه شركت‌های بزرگ به عنوان اسپانسر، برگزاری این گونه مسابقات را بر عهده گرفتند. سینا یكی از مدیران (manager) تجاری گیم‌نت در ایران است. او با بیان این موضوع كه گیم‌نت در كشورهای جهان درآمدزاست، اضافه كرد: «پس از اولین دوره مسابقات ICG شركت‌های بزرگ، برای تبلیغات محصولات خود در مسابقات حاضر شدند. هر چند كه مسابقات در مقایسه با معیارهای جهانی سطح بالایی ندارند اما برگزاری آنها برای خیلی‌ها انگیزه‌ای است برای تمرین و بازی هر روزه.» مسابقات ۲۰۰۴ در دانشگاه صنعتی شریف، ۲۰۰۵ در دانشگاه شهیدبهشتی و ۲۰۰۶ در دانشكده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شده است. اگر هنوز از این اطلاعات گیج كننده خسته نشده‌اید، بهتر است بدانید كه یكی از اعضای تیم‌ملی گیم‌نت ایران، میثم حسینی، در دوره گذشته موفق شد نفر سوم جهان را شكست دهد! این‌بار مطمئنم كه ضربه فنی شده‌اید.
● آخر بازی
گیم‌نت در ایران بیش از ۵ سال قدمت ندارد. هر چند عده‌ای اعتقاد دارند «بازی‌سرا‌»‌های! امروزه ادامه مغازه‌هایی است كه با گذاشتن آتاری و فوتبال‌دستی محلی را برای تفریح فراهم می‌كردند اما این‌بار رایانه و تكنولوژی‌های برتر دنیا شما را فرا می‌خوانند. آنقدر بازی‌های بی‌انتها وجود دارد كه روز كه هیچ، سپری شدن هفته را هم احساس نمی‌كنید. محبوب‌ترین بازی گیمرهای جهان و ایران، «كانتر» نام دارد و به اعتقاد گیمرها «آخر بازی است» كه چند سالی است بازی كردن آن در ایران ممنوع شده؟! دلیلش هم كاملا سیاسی است. این بازی دو قطب دارد. بد و خوب. آدم‌ بدها تروریستند و پرچم آنها، پرچم ایران. این ممنوعیت را گیمرها سرآغاز افول بازی در كشور می‌دانند. این بازی آنقدر طرفدار داشت و هیجان كه كنار گذاشتن آن باعث شد بسیاری بازی‌های رایانه‌ای ر اكنار بگذارند و كاهش تعداد بازیكنان را به همراه داشته است.
● گیمرها فرماندهان نظامی می‌شوند
بازی‌های رایانه‌ای ۳ دسته‌اند: بازی‌های شخص اول، استراتژیك و آر‌پی‌جی بازی‌های شخص اول فرد در متن قصه حضور دارد كه بیشتر شامل بازی‌های ورزشی است. فوتبال، والیبال و بسكتبال. تعداد بازیكنان آن هم برابر تعداد آن در واقعیت است. فوتبال ۱۱ و والیبال ۶ نفره. بازی‌های ساده‌ای كه حرفه‌ای‌ها خیلی سراغ آن نمی‌روند. بازی‌های استراتژیك همان بازی‌هایی است كه خوب و بد دارد. شما در این بازی شخص سوم هستید و قصه را از بیرون می‌بینید. این بازی‌ها بالاترین كلاس را در میان بازی‌ها دارد. فكر و نقشه منسجم مهم‌ترین عامل پیروزی است. آنقدر این بازی‌ها پیچیدگی‌های استراتژیك دارند كه گمان می‌رود گیمرها در آینده جزو فرماندهان نظامی شوند و اما بازی‌های آر پی‌جی، این بازی‌ها اعتیاد‌آورترین بازی‌های رایانه‌ای هستند. بازی، بازی زندگی است. شما با نامی مستعار در دنیای مجازی حاضر می‌شوید. كار می‌كنید، سفر می‌روید، جریمه می‌شوید، دزد اموالتان را می‌برد و هزاران اتفاق عجیب و غریب دیگر. معروف‌ترین این نوع بازی‌ها هم world of war craft است كه به صورت آنلاین همزمان توسط ۶ میلیون نفر در دنیا بازی می‌شود! افراد اینقدر در این بازی غرق می‌شوند كه چندین روز از پای رایانه تكان نمی‌خورند. گیمرهای سوئد معروف‌ترین گیمرهای دنیا هستند. این موضوع گردشگران زیادی را به این كشور فرا می‌خواند و درآمد زیادی را توریست‌ها از این طریق به جیب این كشورها می‌ریزند.
● نام‌های مجازی برای گیمرها
اگر برای اولین بار به یك گیم‌نت پا می‌گذارید نه هول شوید و نه دست و پایتان را پشت در جا بگذارید. اینجا همه با هم دوستند و رفیق. یكی با سابقه‌ای چند ماهه و دیگری با قدمتی چند ساعته. فرق چندانی ندارد. فقط شما آماتور هستید و تازه‌كار. به بخش پذیرش مراجعه كنید و در گام اول پول را پرداخت كنید. خجالت نكشید، همانجا اعلام كنید كه چیز زیادی نمی‌دانید تا فردی را برای آموزش به شما معرفی كنند. این فرد یكی از بچه‌هایی است كه برای بازی به آنجا آمده. گیمرها معمولا همدیگر را به نام‌های مجازی همدیگر صدا می‌زنند. پس قبل از ورود به گیم‌نت، نام خود را انتخاب كنید. اولین كسی كه به شما بازی را یاد می‌دهد، بسیار مهم است. اینكه اول به شما قواعد را یاد بدهد یا تقلب‌های بازی را در تمام دوران بازی شما تاثیر زیادی دارد. بهتر است از او بخواهید تا استراتژی‌های بازی را اول برایتان بازگو كند. به یاد داشته باشید كه شما هم می‌توانید خالق راه حل‌های جدید و نوینی باشید. می‌دانم كه این بازی‌ها خیلی هیجان دارند اما سعی كنید كه هنگام بازی جیغ و داد راه نیندازید. همسایه‌ها شكایت می‌كنند و گیم‌نت تعطیل می‌شود. دختر خانم‌ها هم توجه داشته باشند كه اگر قصد كردند روزی سری به گیم‌نت‌ها بزنند از قبل باید هماهنگ كنند. یعنی مسوول پذیرش باید خانم باشد تا دخترها اجازه ورود را پیدا كنند!
امیدوار باشید ...
امروزه در دنیا «گیم‌نت» یك ورزش است. دیر یا زود این فرهنگ در كشور ما هم رایج می‌شود. پس امیدوار باشید تا روزی شما را هم ورزشكار یا پهلوان صدا بزنند.
منبع : روزنامه تهران امروز