چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تغذیه بهتر، نمره بالاتر
تغذیه دانشآموزان تاثیر بسیار بالایی در سلامت و تندرستی آنان و بالطبع بر رشد جسمی و فکری و پرورش پویایی و خلاقیت آنان داشته و علاوه بر اصلاح ناهنجاریهای رفتاری موجبات افزایش بازدهی در سرمایهگذاری آموزشی و بهرهوری را فراهم خواهد نمود...
تغذیه نقش اساسی در رشد و تغییرات بدن دارد ولی به علت فقدان آگاهیهای تغذیهای لازم درصد زیادی از دانشآموزان کشور از نظر رشدی دچار سوءتغذیه پنهان هستند که این مساله در رشد فیزیکی قوای مغزی آنان اثرات سویی بر جای خواهد گذاشت.
امروزه دیگر کسی تردیدی نسبت به نقش تغذیه در سلامت و یادگیری ندارد و تغذیه صحیح به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در پیشرفت تحصیلی دانشآموزان مطرح میشود.
براساس بررسیهای علمی ارتباط میان شاخصهای تغذیهای و شاخصهای مدرسهای مانند سطح نمرات، حضور ذهن، پیشرفت تحصیلی، ضریب هوش و مهارتهای علمی و فکری و تمرکز در کلاس درس مشخص شده است. همچنین براساس نتایج حاصل از تحقیقات در شرایط کنترل شده از نظر کیفیت مدرسه و توانایی معلم، قدرت فکری و کار عملی دانشآموزانی که دارای وضعیت تغذیه خوبی بودند به طور چشمگیری بالاتر از دانشآموزانی گزارش شده که از وضعیت تغذیه پایین برخوردار بودهاند و ارتباط مهم و مثبتی بین وضعیت تغذیهای، توانایی ذهنی و پیشرفت تحصیلی به دست آمده است.
در مطالعهای که روی دانشآموزان گروه سنی ۶ تا ۱۱ ساله در سال ۱۳۷۳ انجام شد نیز نتایج نشان میدهد، کسانی که از تغذیه خوب و قد و وزن در سطح مطلوب برخوردار بودهاند از بهره هوشی بالاتری نسبت به دیگران بهرهمند هستند. همچنین ثابت شده قدرت فکری و کار عملی دانشآموزانی که دارای وضعیت تغذیهای خوبی هستند بهطور چشمگیری بالاتر از دانشآموزانی است که از وضعیت تغذیه پایینی برخوردارند و ارتباط مهمی بین وضعیت تغذیهای و توانایی ذهنی و پیشرفت تحصیلی آنان وجود دارد.
● کلام آخر
با توجه به اثرات بر جای مانده از سوءتغذیه در قبل از ورود به مدرسه و فقدان آگاهیهای تغذیهای لازم در دوران مدرسه که موجب شده درصد زیادی از دانشآموزان از نظر رشدی دچار سوءتغذیه پنهان باشند و نظر به پارهای از اشاراتی که در این نوشتار در مورد اثرات سوءتغذیه به عمل آمده توصیه میشود پدر و مادران، مسوولان و اولیای مدارس از همان سالهای قبل از ورود کودکان به مدرسه و در طول سالهایی که دانشآموزان سرگرم تحصیل و یادگیری هستند به تغذیه آنان توجه ویژهای داشته باشند و برای رشد بعدی و آمادهسازی این عزیزان نسبت به کمبودهای گذشته چارهای بیندیشند.
● ۵ نکته مهم
توجه به این نکات ضروری است:
۱) آموزش شیوه تغذیه صحیح به دانشآموزان و اولیای آنان در جهت ارتقای وضعیت تغذیه دانشآموزان.
۲) توجه به سلامتی دختران
۳) آموزش تغذیه سالم در کتب درسی
۴) شناسایی مشکلات تغذیهای دانشآموزان
۵) تغذیه رایگان دانشآموزان مدارس مناطق محروم
زهرا رضاخانی
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست