سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

لنزهای واید انگل


لنزهای واید انگل
لنزهایی که فاصله کانونی کمتر از لنزهای نرمال است، با کاهش فاصله کانونی، بر وسعت زاویه ریو لنزها افزوده می شود و با افزایش زاویه دید، درشتنمایی اجزای صحنه کوچکتر می شود.
فاصله کانونی لنزهای وایدو دوربینهای ۱۳۵ شامل ۳۵،۲۸،۲۴،۲۰ و غیره است. لنزهای چشم ماهی نیز، جزو لنزهای واید محسوب می شوند، با این تفاوت که زاویه دید گسترده این لنزها بین ۱۳۰ تا ۱۸۰ درجه است. لنزها به دلیل وسعت زاویه دید نسبت به لنزهای نرمال، تصویری وسیعتر ارائه می دهند. هرچه از فاصله کانونی لنزها کاسته شود، زاویه دید آنها وسعت می یابد و تصویر کروی تر شده، خطوط عمودی صفحه، به حالت منحنی گرایش پیدا می کنند. در لنزهای واید ضعیفتر، مانند لنز واید ۲۸ قطر خطوط کناری تصویر مقداری اعوجاج می یابد، اما در لنزهای چشم ماهی تصویر کروی می شود. البته این مسأله در میانه ها و مرکز تصویر کمتر به وجود می آید. با نزدیکتر شدن دوربین، به تصویر خطوط مستقسیم کناره های تصویر به صورت کروی در می آیند. این خطا در لنزهای واید موسوم به «آسفریکال» (Aspherical)، به مقدار زیادی اصلاح شده است. گاهی اوقات از این طبیعی، فروپاشی و پراکنده کردن اجزای صفحه از همدیگر، تشوید عمق میدان وضوح، از حالت تعادل و تناسب خارج کردن را اغراق در پرسپکتیو، گوشه ای از تأثیرات بصری لنزهای واید است.
هنگامی که با لنزهای واید از زاویه بالا عکسبرداری می شود، حقارت و تحقیر اغراق شده در تصویر تداعی می گردد و با قرار گرفتن دوربین در زاویه پایین، عظمت و شکوه کاریکاتور گونه موضوع آشکار می شود. ایجاد حالتهای خنده آور یا ترسناک در چهره، به ویژه هنگامی که لنز به چهره نزدیک باشد، با لنزهای واید به سادگی میسر است.
نسبت به لنزهای نرمال، اشیای موجود در تصویرهایی که با لنز واید عکسبرداری شده اند، کوچکتر و دورتر هستند؛ همچنین عمق میدان وضوح تصاویر لنزهای واید، بیشتر است. خارجی ترین عدسی لنزهای واید، حالت کروی دارد و با کاهش فاصله کانونی، عدسی بیرونی لنز کروی تر می شود.
منبع : واحد مرکزی خبر