سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
دو غذای گیاهی
تعداد گیاهخواران در دنیا کم نیست و تعداد غذاهای گیاهی هم کم نیست. انجمن گیاهخواران ایران دستورات آشپزی گیاهی را در اختیار داوطلبان گیاهخواری قرار میدهند. دو نمونه غذای گیاهی ذیل را هم شما میتوانید در خانه بپزید و گیاهخواری را تجربه کنید. این دستورات را دوستان انجمن گیاهخواران ایران در اختیار ما قرار دادند.
● دال حبوبات
▪ مواد لازم:
یک پیمانه نخود (از شب قبل خیس شده)، یک پیمانه لوبیاسفید (از شب قبل خیس شده)، یک پیمانه لوبیا چیتی (از شب قبل خیس شده)، ۲/۱پیمانه سویا، یک پیمانه و نیم روغن، نیمکیلو سیبزمینی، نیمکیلو گوجهفرنگی، لیموعمانی ۶ تا۸ عدد، زردچوبه، نمک، پودر فلفل قرمز.
▪ دستور تهیه:
نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را که حداقل ۳ساعت خیس کردهایم همراه با آب کافی (۱۲پیمانه) در قابلمه مناسبی میریزیم و با حرارت زیاد به جوش میآوریم. پس از جوش آمدن آب در قابلمه را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا حبوبات حدود ۲ساعت به آرامی بپزد.
سپس سویا را ۱۰ دقیقه خیس میکنیم و از صافی میریزیم تا آب آن گرفته شود. روغن را در ماهیتابه داغ میکنیم و سویا را ۲دقیقه با حرارت متوسط تفت میدهیم. آنگاه سویا، سیب زمینی پوست کنده درسته, گوجهفرنگی چهارقاچ، لیمو عمانی، زردچوبه و نمک را به نخود و لوبیای پخته شده اضافه میکنیم و میگذاریم با همان حرارت ملایم حدود ۲ ساعت بپزد و کاملا جا بیفتد. برای تقدیم میتوانید آب دال را جداگانه در یک کاسه بریزید و سپس محتویات قابلمه را بکوبید و له کنید. این دال را با سبزی خوردن میل کنید.
● پلو سبزیجات چینی
▪ مواد لازم:
۲پیمانه برنجـ روغن کنجد یا روغن معمولی، ۳پیمانه آب، نمک، ۱ قاشق چایخوری زنجبیل، ۸/۱ قاشق چایخوری انغوزه. ۱ عدد هویج متوسط (تراشیده و حلقه شده)، ۱ عددکدوی کوچک (خرد شده)، ۱پیمانه ساقه کرفس (خردشده)، ۲پیمانه کاهوی چینی یا کلم برگ (خرد شده)، ۲ پیمانه جوانه ماش، ۱ قاشق سویا سس، ۲ قاشق مخلوط رب و خامه، ۳/۱ پیمانه پنیر توفو یا پنیر کورد (خردشده)، ۴/۱ پیمانه بادام (پوست کنده و خرد شده یا خلال بادام)، ۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه (خرد شده).
▪ دستور تهیه:
برنج را میشوییم و در صافی میریزیم تا آب آن گرفته شود. ۲ قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه مناسبی با حرارت متوسط داغ میکنیم و برنج را یک دقیقه در آن سرخ میکنیم. آب و دو قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه میکنیم. حرارت را زیاد کرده و وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا برنج به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد سپس آن را کنار میگذاریم.
در قابلمه مناسبی ۳ قاشق غذاخوری روغن را داغ میکنیم و زنجبیل و انغوزه را در آن تفت میدهیم.سپس هویج، کدو و ساقه کرفس را در آن میریزیم. در قابلمه را میگذاریم و ۱۰ دقیقه آن را با حرارت متوسط میپزیم و گاهگاه آن را هم میزنیم. آنگاه جوانه ماش را اضافه میکنیم و با حرارت زیاد آنها را یک دقیقه دیگر سرخ نموده و سویا سس را به آن اضافه میکنیم (در صورت تمایل برای حفظ رنگ پلو میتوان سویا سس را جداگانه نیز سرو کرد.) سپس سبزیجات را کنار میگذاریم. در قابلمه تفلون مناسبی دو قاشق غذاخوری روغن باقیمانده را داغ میکنیم و پنیر سرخ شده را سرخ میکنیم تا کمی طلایی شود.
بادام را هم اضافه میکنیم و چند لحظه تفت میدهیم. سپس برنج پخته شده و مخلوط سبزیجات را داخل آن میریزیم و دو دقیقه با حرارت زیاد تفت میدهیم. گشنیز خرد شده و باقیمانده نمک را هم اضافه میکنیم و به آرامی همه مواد را مخلوط کرده و تقدیم میکنیم.
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست