پنجشنبه, ۱۵ آذر, ۱۴۰۳ / 5 December, 2024
مجله ویستا

باقلوای شیر


باقلوای شیر
● مواد لازم:
▪ آرد: ۵۰۰ گرم؛
▪ نمک: ۱ قاشق سوپخوری؛
▪ آب: ۱ پیمانه؛
▪ تخم مرغ: ۴ عدد؛
▪ آب لیموی تازه: ۱ قاشق سوپخوری؛
▪ آرد ذرت: حدود ۴۰۰ گرم؛
▪ کره: ۲۵۰ گرم برای مالیدن روی خمیر؛
▪ بادام پرک شده: ۳۰۰ گرم.
● مواد لازم برای تهیه شیره:
▪ شیر: ۲ پیمانه؛
▪ شکر: ۶۰۰ گرم؛
▪ پسته: مقداری برای تزیین.
● طرز تهیه:
آرد را روی میز الک کنید و در مرکز آن یک گودی ایجاد کنید.
نمک و یک پیمانه آب (۲۵۰ میلی لیتر) را همراه تخم مرغ ها و آب لیموی تازه به آرد اضافه کنید. تمام مواد را مخلوط کنید تا خمیر صاف، نرم و یکدستی درست شود.
سپس خمیر را به شکل توپ در آورید و رویش را با دستمال بپوشانید تا ۱۰ دقیقه استراحت کند.
بعد خمیر را لوله کرده و به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید.
هر کدام از قسمت ها را جداگانه ورز دهید.
روی میز را کاملاً با آرد ذرت بپوشانید و هر کدام از قسمت های خمیر را به قطر ۲۰ سانتیمتر باز کنید.
خمیرها را کاملاً به آرد ذرت آغشته کنید و دوباره با یک دستمال برای ۵ دقیقه روی آن را بپوشاند.
در این مرحله، خمیرها را ۴ تا ۴ تا روی هم قرار دهید و با وردنه با کند سپس هر کدام را جداگانه وردنه بکشید تا به صورت یک لواش کاملاً نازک درآید.
یک سینی ۲۵ در ۳۵ سانتیمتری را با کرۀ آب شده (۲۵۰ گرم) چرب کنید.
یک لایه از خمیر را کف سینی پهن کنید. روی خمیر را کاملاً کره بمالید.
سه لایۀ دیگر خمیر را روی آن قرار دهید و لابه لای هر ردیف کره بمالید.
سپس روی لایۀ چهارم را کره بمالید و بادام پرک شده روی آن بپاشید.
چهار لایۀ دیگر خمیر را به همین ترتیب روی بادام قرار دهید و روی هر لایه را نیز کره بمالید.
بعد از قرار دادن آخرین لایه، خمیر را به صورت مربع مربع برش بزنید و باقیماندۀ کرۀ آب شدۀ را روی خمیر بریزید.
سینی خمیرها را ۴۰ دقیقه داخل فری با دمای ۱۸۰ درجۀ سانتیگراد قرار دهید تا بپزد. بعد از پخت، سینی را از فر خارج کنید و شیرۀ آماده را روی آن بریزید.
● طرز تهیه شیره:
شیر و شکر را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و شکر کاملاً حل شود. سپس مخلوط را از روی حرارت بردارید و روی باقلوای آماده بریزید و پسته را روی آن بپاشید.
منبع : خانواده ما