پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

دلایل گیاهخوار بودن انسان


دلایل گیاهخوار بودن انسان
چند دلیل زیر از دلایل بسیار زیادی است که گیاهخواران ثابت می کنند انسان به طور حتم جزء گیاهخواران است و اشتباهاً از روی حرص، شهوت و یا شاید هم به خاطر اجبار در دورانی به این تغذیه روی آوردند. ساختمان دهان یک جانور برای چریدن است و دیگری برای دریدن.
انسان موجودی نیست که ساختمان بدنش چیزی مقایر با قوانین طبیعت باشد. او نیز زاده طبیعت است و وابستگی نزدیکی به طبیعت داد. هر گاه او را روی هم رفته با سایر جانوران مقایسه کنیم می بینیم نه شبیه است به جانوران درنده و نه به حیوانات چرنده. بلکه ساختمان بدن او بسیار نزدیک است به ساختمان بدن میمون های میوه خوار.
▪ دلایل زیر از دیگر دلایل گیاهخواری هستند؛
در طبیعت آن دسته از پستانداران که آب را هنگام نوشیدن لیس می زنند مثل گربه، ببر، خرس و گرگ، گوشتخوار هستند و هر کدام که آب را می مکند یا هورت می کشند مانند گاو، فیل و انسان گیاهخوارند.
انسان و بقیه گیاهخواران قادرند آرواره پائین خود را بدون تکان دادن سر علاوه بر بالا و پائین به طرفین نیز تکان دهند در حالی که درندگان از حرکات جنبی فکین که جهت آسیاب کردن دانه به گیاهخواران داده شده عاجز هستند.
آرواره جانوران گوشت خوار دارای دندان های شمشیری شکل است که به دو دندان نیش بزرگ برای پاره کردن مجهز است این آرواره ها بسیار پرقدرت و خردکننده هستند، اما در گیاهخواران دندان ها صاف و مسطحند و دندان های کلبی هم سطح بقیه دندان ها است، آرواره ها ضعیف هستند و برای فشارهای شدید طراحی نشده اند. نوع دندان های انسان او را جزء لاینفک گروه گیاهخواران قرار می دهد. (این تفاوت حتی در مینای دندان ها هم مشاهده می شود)
در ساختمان بدن گوشتخواران به علت قابلیت فسادپذیری سریع گوشت طول روده ها کوتاه است تا حیوان بتواند هر چه زودتر آن را دفع کند زیرا غذاهای گوشتی پس از هضم در روده محیط بسیار مناسبی برای رشد باکتری های مواد آلی از هم پاشیده و فاسد شده به وجود می آورد.
گیاهخواران از جمله انسان دارای روده های درازی هستند برای اینکه مواد غذایی به آهستگی مواد مغذی را پس دهند و از اینجا است که تفاوت غذای یک گوشتخوار با گیاهخوار مشهود می شود. تبدیل و هضم غذای گیاهخواران به وسیله انفعالات تخمیری با همراهی دسته های مختلف میکروب های گیاهی انجام می گیرد. با این تفاوت که آن دسته از میکروب ها که برای گوشتخواران مناسب است برای گیاهخواران مناسب نیست، حتی اگر بدن برای تعدیل آن کوشش کند. این ثابت می کند گوشت یک غذای اشتباه و مضر برای گیاهخواران است.
معده انسان و عضلات آن بسیار ظریف و حساس است و به هیچ وجه قادر به هضم کامل غذاهای گوشتی نیست، در حالی که معده خشن گوشتخواران با عضلات پولادینش کار اصلی هضم را انجام می دهد. این اساسی ترین دلیل برای هضم نکردن غذا، یبوست و دل درد در آدم هایی است که از گوشت برای خوراک استفاده می کنند. گوشت دارای ازت زیادی است که دفع آن از عهده کبد جانوران گیاهخوار ساخته نیست و همین علت اصلی امراضی چون نقرس و ناراحتی های کبدی است که به کرات نزد افراد گوشتخوار دیده می شود، بوی بد دهان و بعضی از انواع سردردها و سرگیجه ها نیز زائیده همین سبب است.
پروتئین حاصله از گوشت برای جذب شدن، معده انسان را به یک کار طاقت فرسا وامی دارد در حالی که پروتئین های نوع گیاهی راحت تر جذب شده و بدن انسان و دیگر حیوانات گیاهخوار آنها را آسان تر قبول می کند. میوه جات و سبزیجات خام از خاصیت شدید شفابخشی و دفع میکروب برخوردارند که برای سلامت انسان بسیار ضروری است. برعکس میوه ها و سبزیجات، گوشت اکثر اوقات ناقل ویروس ها و میکروب های خطرناک است، به خصوص انواع و اقسام کرم ها معمولاً از راه گوشت به انسان منتقل شده و در جدار روده می چسبند و شخص گوشتخوار را مبتلا به کم خونی، زردی، رنگ پریدگی، لاغری، ضعف بنیه، پرخوابی و بی حوصلگی می کنند. هر چند پختن تا حدودی این کرم ها را از بین می برد ولی تصور از بین بردن تمام این موجودات خطرناک از راه پختن یک راه اساسی نیست زیرا خیلی از آنها می توانند درجه حرارت های بسیار شدید را نیز تحمل کنند و تازه آنهایی که از بین می روند مواد زائد سمی خود را همچنان باقی می گذارند و آن اکثریتی که از بین نمی روند در بدن به سرعت رشد کرده و زندگی را بر شخص گوشتخوار تنگ می گردانند. اگر شما نیز گوشتخوار هستید چه بسا که مبتلا به این کرم ها، ویروس ها و انگل ها بوده، ولی خودتان از آن بی خبر باشید.
سیما آبگینه
منبع : روزنامه اعتماد