پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

پرتقال، میهمان فصل سرد


پرتقال، میهمان فصل سرد
ما ایرانیان برای پیشگیری از سرماخوردگی پرتقال را به عنوان یکی از منابع ویتامین C مصرف می کنیم.
اما پرتقال فقط ویتامین C ندارد بلکه در ۱۰۰ گرم پرتقال (البته بدون پوست) علاوه بر ۵۰ میلی گرم ویتامینC، ۸۶ گرم آب، یک گرم پروتئین، ۲/۰ گرم نشاسته، ۱۲ گرم کلسیم، ۴۰ میلی گرم فسفر، ۲۰ میلی گرم آهن، منیزیم، سدیم، مس، پتاسیم، منگنز، ویتامینA، ویتامین B۱ و B۲ و B۳ وجود دارد.
● پرتقال پر خاصیت
خوردن پرتقال کلسترول را پایین می آورد، البته توجه داشته باشید بیشترین تاثیر در این زمینه در مصرف پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل آن است، هم چنین پوست سفید پرتقال حاوی مواد معدنی زیادی نیز هست.
در طب چینی پرتقال در موارد استرس و بی خوابی برای آرام کردن اعصاب تجویز می شود.
پرتقال برای درمان یبوست و همین طور در پیشگیری از سرطان مفید است.
● ۹ نکته پرتقالی
۱) پرتقال را می توانید به سالاد میوه با سبزیجات اضافه کنید، پرتقال ترش به خصوص به سالاد فصل طعم خوبی می دهد.
۲) مصرف پرتقال درکنار غذاهای گوشتی، علاوه بر این که هضم آن ها را آسان تر می کند، جذب آهن را نیز افزایش می دهد.
۳) پرتقال هایی را که دارای پوست نازک هستند، انتخاب کنید.
۴) تمام خواص پرتقال را می توانید در آب پرتقال نیز بیابید البته آب پرتقال تازه نه آب پرتقال های صنعتی که در فروشگاه ها موجود است.
۵) اسانس پرتقال که از پوست آن گرفته می شود اثر ضد عفونی کننده دارد.
۶) پرتقال اشتها را افزایش می دهد، به همین دلیل اگر می خواهید چاق شوید آن را قبل از غذا میل کنید.
۷) گل پرتقال بسیار خوشبوست، اسانسی که از گل پرتقال گرفته می شود بسیار گران است و در صنایع عطرسازی از آن استفاده می شود.
۸) پوست پرتقال را که ما ایرانیان به طور سنتی برای خوشبو کردن برخی غذاها استفاده می کنیم، در بسیاری موارد حتی مغذی تر از خود پرتقال است.
۹) افزودن آب پرتقال به مرغ آب پز شده طعم بسیار خوبی به غذا می دهد.
منبع : روزنامه خراسان