سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

تدوین


تدوین
مرحله انتخاب تصاویر و منظم كردن آن تصاویر بر اساس یك ریتم خاص را تدوین می گویند .پس از ظهور فیلم در لابراتوار ، نسخه ای را كه از روی نگاتیو اصلی چاپ شده ، در اختیار تدوینگر قرار می گیرد . این نسخه كه به نسخه اولیه معروف است ، شامل تمام برداشتهای گرفته شده از یك فیلم است . كه طول زمانی آن برابر با كل فیلمبرداری فیلم می باشد . معمولا برای صرفه جویی در هزینه تولید ، فیلم را بصورت رج فیلمبرداری می كنند ، یعنی تمامی شات های مربوط به یك صحنه ، پشت سر هم گرفته می شود . مثلا تمام صحنه های فیلم که در اتاق می گذرد را یکجا فیلم برداری می کنند و در آخر هر صحنه را با توجه به اطلاعات کلاکت در جای خود می چینند. از طرفی هر شات دارای یك یا چند برداشت است ، كه همگی بصورت متوالی قرار دارند ، تدوینگر بهترین برداشت را بر اساس برگه منشی صحنه انتخاب و بقیه برداشت ها را كنار می گذارد . به این مرحله راف كات می گویند كه به معنای انتخاب برداشت صحیح است . اگر فیلم دارای صدابرداری همزمان باشد ، وظیفه سینك تصویر و صدا نیز با تدوینگر می باشد .
● مراحل تدوین
▪ چیدن تمامی راشها
▪ راف كات : یا انتخاب برداشت های خوب و كنار گذاشتن بقیه شات ها
▪ فاین كات : یا تدوین نهایی
مونتور یا نظم دهنده ، كه كارش چیدن تمامی راشها بر روی میز تدوین است . اپراتور كه مرحله راف كات با اوست ،تدوینگر كه مرحله فاین كات را انجام می دهد، البته بعضی مواقع تدوینگر در كنار اپراتور حضور دارد و با نظر او ، اپراتور فاین كات هم انجام می دهد .
امروزه با وجود رایانه دیگر مانند قدیم این اعمال بر روی میز مویلا ( یا همان میز تدوین ) انجام نمی گیرد و تمام کارها به وسیله نرم افزارهای تدوین انجام می شود.
▪ شات : جزئی انتخاب شده از یک صحنه که از چندین فریم ( قاب) تشکیل شده است. از زمانیكه دكمه ضبط دوربین توسط فیلمبردار زده می شود تا زمان قطع ضبط ، یك شات محسوب می شود كه به شات ، پلان یا نما هم گفته می شود
▪ راش : تصاویر فیلمبرداری شده است كه هنوز هیچ عملی بر روی آن انجام نگرفته است
▪ سینك : تصویر با صدا همزمان و یكی و منطبق با هم باشند ،سینك انطباق و برابر بودن تصویر و صدا است
▪ کلاکت : تخته ای که اطلاعاتی مانند نام فیلم ،پلان ،برداشت و... روی آن نوشته می شود.
منبع : مطالب ارسال شده