چهارشنبه, ۱۴ آذر, ۱۴۰۳ / 4 December, 2024
مجله ویستا

نشست کارشناسان و مسئولان فوتبال با رئیس سازمان صداوسیما


چند وقتی است كه فدراسیون فوتبال و نهادهای خبری وابسته به حوزه ورزش تلاش آشكاری برای جهت دادن به مجموعه نیروهای فعلی برای رسیدن به جام جهانی در پیش گرفته اند. یكی از این برنامه ها دیروز در صداوسیما برگزار شد و در كمال تعجب مسئولیت جلسه نیز با عالی ترین مقام این ارگان عریض و طویل بود. دیروز گروهی از خبرگان رسانه ای و مطبوعاتی در فضایی دوستانه كنار هم نشستند و درباره بالا بردن كیفیت كار هر یك از عناصر خبرساز ورزشی به بحث و تبادل نظر پرداختند و مهندس ضرغامی رئیس سازمان صداوسیما به قولش وفا كرد و تا پایان جلسه «شنونده» باقی ماند.
• • •
ساعت ۳۰/۹ صبح دیروز در سالن همایش های سازمان صداوسیما عزت الله ضرغامی با صدای رسا به همه حضار سلام گفت و در كنار دكتر محمد دادكان، علی تقدس نژاد و پورمحمدی نشست و به این ترتیب جلسه آغاز شد. پشت سر ضرغامی یك تابلوی بزرگ به دیوار نصب شده بود كه روی آ ن، این جمله نگاشته شده بود: «رسانه ملی یار دوازدهم تیم ملی.»
دور میز چهارگوش بزرگ داخل سالن جای خالی وجود نداشت و به نظر می آمد كه تمامی مهمانان دعوت شده، خودشان را به موقع رسانده اند. در میان حضار چهره های سرشناس تلویزیونی مثل عادل فردوسی پور و بهرام شفیع به چشم می آمدند و از جمله ارباب جراید هم بزرگانی چون اردشیر لارودی، شاهین رحمانی، سعید مدنی، شعبانی، پرویز زاهدی و... نیز حضور داشتند. تعدادی از سران فدراسیون فوتبال هم جزء مدعوین بودند كه از جمله آنها می شود به ناصر نوآموز، شهرام وزیری، حسین فركی، همایون شاهرخی، حجت الاسلام علیپور و غلامحسین زمان آبادی اشاره كرد. دقایق اولیه جلسه در سكوت سنگینی سپری شد اما این حرف های ضرغامی بود كه كمی از فشار روانی جلسه كاست. «ما از این نوع جلسات زیاد برگزار می كنیم. معمولاً هم اول جلسه خیلی رسمی است اما بعداً فضا صمیمی می شود و حتی وقت برای حرف زدن كم می آید.»
• • •
طبق معمول كمتر كسی حاضر بود كه نخستین سخنران جلسه باشد و بالاخره با درخواست رئیس جلسه عطا بهمنش ورزشی نویس قدیمی و مجری چندین ساله رادیو و تلویزیون لب به سخن گشود. سخن گرم استاد بهمنش خیلی زود حال و هوای جلسه را عوض كرد.
بعد از تیمسار نوآموز درخواست شد كه صحبت كند. نایب رئیس فدراسیون فوتبال درباره رشد و توسعه فوتبال در بخش خصوصی حرف زد و از همه خواست تا بسترسازی لازم برای ایجاد باشگاه های قوی و مسابقات سراسری پویا را مدنظر قرار دهند.
پس از تیمسار نوآموز، اردشیر لارودی میكروفن را در اختیار گرفت و بدون تعارفات معمول به اصل مطلب پرداخت. لارودی در مورد سه محور اساسی كه می تواند از طریق صدا و سیما در روزهای آتی در پیش گرفته شود حرف زد. او گفت: «بخش اول كاری كه می تواند برعهده صداوسیما به عنوان رسانه ملی باشد هیجان سازی برای بازیكنان تیم ملی و كادر فنی است. من پیشنهاد می كنم در این فرصت تا آنجا كه ممكن است صحنه هایی از بازی های خوب تیم ملی ایران در ادوار گذشته به نمایش عمومی گذاشته شود. این كار می تواند هیجان لازم را برای بازیكنان ایجاد كند به حدی كه در زمین با انگیزه كافی بدوند و بازی كنند. نكته دیگر این است كه باید سالم سازی جریان هواداری در ورزشگاه هم مورد توجه رسانه ملی قرار بگیرد. باید كاری كنیم كه تماشاگران هم خود را جزیی از تیم ملی احساس كنند و تا آخرین لحظه تلاش كنند نه مثل بازی با ایرلند كه در بیست دقیقه پایانی رفتار تماشاگران همه چیز را تغییر داد و نكته آخر اینكه تلویزیون می تواند با نشان دادن بازی حریفان ایران درك درستی از آنها را به تیم ملی و مردم ارائه كند.»
پس از لارودی، شهرام وزیری مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال سخن گفت و از رئیس سازمان صداوسیما درخواست كرد كه فعالیت این گروه تحت عنوان كمیته همبستگی جام جهانی ادامه پیدا كند.
نفر بعدی پرویز زاهدی بود كه اظهارات خود را به صورت كوتاه بیان كرد. تا اینجای كار تمامی افراد از دعوت صداوسیما تشكر كردند و چنین حركتی را غیرمنتظره و خوشحا ل كننده خواندند.
دقایقی بعد منوچهر زندی دبیر انجمن نویسندگان و عكاسان ورزشی میكروفن را به دست گرفت. او از رئیس سازمان صداوسیما درخواست كرد كه اوقات بیشتری از برنامه های روزانه را به ورزش اختصاص دهند و پس از آن گفت: «در این فرصت محدود از صداوسیما می خواهیم كه گروهی از برنامه سازان و كارشناسان خوشنام و پرتوان را برای برنامه های آتی دعوت كنند كه از نظر مردم محبوب هستند. حتی اگر كسانی هستند كه صداوسیما سال هاست از آنها دعوت نكرده، به خاطر ایجاد فضای پرهیجان تر دعوت شوند.»
• • •
رئیس سازمان صداوسیما بسیار باهوش و نكته سنج بود. او در میان صحبت های كارشناسان گهگاهی جملاتی را به زبان می آورد كه نشان دهنده ذكاوت او در برخورد های عمومی بود. او به طور شگفت انگیزی تمام افراد حاضر در جلسه را با ذكر نام مورد خطاب قرار می داد و با درایت پایان وقت سخنرانی را به حاضران گوشزد می كرد. به این ترتیب بود كه جلسه سه ساعته با ریتم مناسبی گذشت و آثار خستگی در سیمای حضار دیده نشد.
بعد از سخنان كوتاه و نغز امیر حاج رضایی، دكتر بیژن ذوالفقار نسب نیز صحبت كرد. مربی سابقه تیم ملی از لزوم هماهنگی مابین كادر فنی تیم ملی، كادر عملیاتی و ستادی و كلاً فدراسیون و گروه حمایتی اعم از صداوسیما و ارباب جراید سخن راند. ذوالفقار نسب این نكته را متذكر شد كه عملكرد نامناسب گروه حمایتی تیم ملی می تواند باعث از بین رفتن كار های كادر فنی و كادر عملیاتی و پشتیبانی تیم ملی شود.
وی به تقسیم مناسب انرژی از سوی گروه حمایتی تیم ملی اشاره كرد و از نمایندگان رسانه های جمعی خواست تا مسئله هیجان سازی را به درستی طراحی و اجرا كنند.
پس از ذوالفقار نسب افراد دیگری نیز به تشریح دیدگاه هایشان پرداختند و در نهایت جلسه در ساعت ۱۵/۱۲ دقیقه به پایان رسید.
به این ترتیب نشست رئیس سازمان صدا و سیما با كارشناسان و مسئولان فوتبال به پایان رسید در حالی كه می شد در چهره تك تك افراد حاضر در جلسه احساس مسئولیتی جدید را مشاهده كرد. نگرش به تیم ملی فوتبال و جام جهانی دستخوش تحولاتی جدید شده كه باید آن را به فال نیك گرفت. گروه حمایتی تیم ملی به زعم دكتر ذوالفقارنسب به آرایش جدیدی در چیدمان نیرو هایشان می اندیشند و این اتفاق فرخنده ای است.
خبر های خوبی در راه است، مطمئن باشید.