پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تأثیر پروبیوتیکها بر صفات تولیدی و پارامترهای خونی مرغهای تخمگذار تجاری


به منظور ارزیابی اثر مكمل پروبیوتیك بر روی تولید تخم‌مرغ، وزن تخم‌مرغ، مصرف خوراك، ضریب تبدیل غذایی،‌میزان كلسترول پلاسما و زرده و پاسخ ایمنی، ۷۵ قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید سویه «های لاین» در سن ۲۴ هفتگی در قفس پرورش یافتند. گروه ۱- شاهد، كه در كل دوره جیره پایه (براساس ذرت- سویا) بدون پروبیوتیك دریافت كردند. گروه ۲- در كل دوره جیره پایه به همراه ۴۰۰ گرم در تن پروبیوتیك دریافت كردند. گروه۳- تا پایان دوره هریك هفته درمیان، جیره مشابه گروه شاهد یا گروه دوم دریافت كردند. ۴- تا پایان دوره هر دو هفته درمیان، جیره مشابه گروه شاهد یا گروه دوم دریافت كردند. ۵- تا پایان دوره هر سه هفته درمیان، جیره مشابه گروه شاهد یا گروه دوم دریافت كردند. نتایج نشان داد كه پروبیوتیك بر افزایش وزن تخم‌مرغها تأثیر داشت و از بین گروه ها، گروه ۲ بیشترین تأثیر معنی‌دار را داشت. گروه های ۳ و ۴ نیز بر روی افزایش وزن تخم‌مرغها تأثیر داشتند ولی بین این دو، اختلاف معنی‌داری دیده نشد . گروه ۲ روی تولید تخم‌مرغ نیز بیشترین تأثیر را داشت ، البته احتمال اثر سن مرغ نیز در این امر وجود داشت. گروه ۳ اثر معنی‌دار كمتری داشت و گروههای ۴ و ۵ اختلاف معنی‌داری نداشتند. گروه ۲ و ۳ بطور معنی‌داری باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی شدند . گروه ۲ بر كاهش تری‌گلسیرید و كلسترول پلاسما و در نتیجه كلسترول زرده بیشترین تأثیر معنی‌دار را داشت . گروه ۳ و ۴ در این مورد اختلاف معنی‌داری نشان ندادند و اثر آنها كمتر از گروه ۲ بود. گروه های ۲ و ۳ روی پاسخ ایمنی تاثیر معنی‌داری نشان دادند .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران