چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
بیپولها شادترند
شاید پیش خودمان تصور كنیم كه پول همه زندگی است و بدون آن نمیتوانیم زنده باشیم، شاد باشیم و نمیتوانیم از زندگی لذت ببریم. حتما باید خانهای بزرگ در بهترین منطقه آب و هوایی و شرایط و امكانات خوب داشته باشیم، موقعیت شغلی خوب با حقوق مكفی و یك ماشین با همه امكانات. اما تحقیقات نشان داده كه افرادی كه همه این چیزهایی را كه در بالا گفتیم، دارند همیشه هم از نعمت شادی برخوردار نیستند و كمتر میشود كه خوشحالی را در زندگیشان جستوجو كرد.
زندگی ماشینی و ثروت زیاد دغدغههای خاص خودش را دارد و كمتر كسی است كه با وجود همه این امكانات، از نعمت شادی هم بهرهمند باشد. بر اساس یافتههای دانشمندان، جوانانی كه در كشورهای در حال توسعه و بعضا فقیر زندگی میكنند، دو برابر همسالان خود در كشورهای توسعه یافته احساس خوشبختی میكنند.
این جوانان البته نه به خاطر اینكه از امكانات زیادی برخوردار نیستند و خودشان را به بیخیالی زدهاند، بلكه به دلیل اینكه قانعتر هستند و مدام در پی انبار كردن پول و خریدن ماشین آخرین مدل و خانه مجلل نیستند، دغدغه زیادی ندارند و بیشتر وقت خود را صرف نگرانیهای روزمره، پاس شدن چكها و خرید و فروش نمیكنند.
تحقیقات اخیر دانشمندان دانشگاه بریستون آمریكا حاكی است، پول شادی نمیآورد. محققان با ابداع ابزاری برای ارزیابی كیفیت زندگی روزمره اشخاص دریافتند، كسانی كه كمتر از ۲۰ هزار دلار به دست میآورند نبست به كسانی كه درآمد سالانه آنها ۱۰۰ هزار دلار است، تنها در ۱۲ درصد زمان خود بدخلق هستند.
به گفته این دانشمندان، مردانی كه درآمد سالانه آنها بیش از ۱۰۰ هزار دلار است، ۱۹.۹ درصد از وقت خود را در فراغت به سر میبرند در حالی كه مردانی كه كمتر از ۲۰ هزار دلار درآمد دارند ۳۴.۷ درصد از وقت خود را در این وضعیت به سر میبرند. در زنان هم، چنین نتایجی دیده شده است. زنانی كه درآمد سالانه آنها بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار است، ۱۹.۶ درصد و زنانی كه درآمدشان در یك سال كمتر از ۲۰ هزار دلار است، ۳۳.۵ درصد در فراغت (آرامش) به سر میبرند. به گفته دانشمندان، درآمد نقش كمی در زندگی اشخاص شاد بازی میكند.
● جوانان فقیر شادترند
بر اساس آمارهای گرفته شده از سوی پژوهشگرانی كه روی عوامل موثر بر شادی تحقیق میكنند، هندیها خوشبختترین جوانان روی زمین هستند در حالی كه در كشوری پیشرفته مثل ژاپن با امكانات فراوان، جوانان ژاپنی بیش از همه احساس بدبختی میكنند. بررسیهای گسترده در سطح جهان از سوی شبكههای بینالمللی "ام تیوی" روی بیش از ۵۴۰۰ نفر در ۱۴ كشور مختلف جهان حاكی است كه فقط ۴۳ درصد از نوجوانان و جوانان ۱۶ تا ۳۴ سال از زندگی خود راضی هستند. این در حالی است كه كمتر از ۳۰ درصد از جوانان در كشورهای توسعه یافته از جمله انگلیس و آمریكا از چگونگی جریان زندگی راضی هستند.
در ژاپن ۸ درصد جوانان خود را خوشبخت میدانند و از زندگی خود راضی هستند. ناامیدی، نگرانی شغلی و فشار برای موفقیت، علت خوشبخت نبودن جوانان در كشورهای توسعه یافته است. در كشورهای در حال توسعه بیشتر جوانان نسبت به زندگی خود در آینده امیدوارند. در این میان چین با ۸۴ درصد بیشترین شمار جوانان امیدوار را دارد.
جوانان در كشورهای در حال توسعه علاوه بر آنكه خوشبختترند، مذهبیتر هم هستند. بعد از ۶ ماه بررسی و تهیه معیارهای رفاه و مقایسه احساسات جوانان از ایمنی، تناسب و هماهنگی با جامعه و تصور آنها از آینده مشخص شد، جوانان در آرژانتین و آفریقای جنوبی با ۷۵ درصد احساس رضایتمندی، به اتفاق جزو خوشبختها قرار دارند. شاخص آرامش و شادی روحی بین ثروتمندان و فقرا ناهمگنتر است. هند و بعد از آن سوئد بالاترین شاخص را به دست آوردند و برزیل در آخر قرار دارد.
در كشورهای در حال توسعه رشد اقتصادی رو به افزایش است و به طور منطقی میتوان انتظار خوشبینی و احساس مثبت را داشت.
در حالی كه كشورهای توسعه یافتهای كه استقبال بیشتری از جهانیسازی میكنند نسبت به آینده اقتصادی خود خوشبینترند و به ملیت خود بیشتر افتخار میكنند. همچنین مشاهده شد جوانانی كه به رسانههای جمعی دسترسی دارند كمتر احساس ایمنی میكنند، زیرا مهارتهای شناختی برای تفسیر خطر واقعی را ندارند. در انگلیس بیش از ۸۰ درصد از جوانان ۱۶ تا ۳۴ ساله از پدیده تروریسم به اندازه احتمال ابتلا به سرطان میترسند هر چند احتمال ابتلا به سرطان بسیار بیشتر از خطر تروریسم است. آرژانتین، برزیل، چین، دانمارك، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ژاپن، مكزیك، آفریقای جنوبی، سوئد، انگلیس و آمریكا ۱۴ كشور مورد بررسی را تشكیل میدهند.
● اثرات شادی روی سلامت
حالا ببینیم اثرات این شادی روی سلامت چگونه است. اثرات شادی بیش از یك لبخند روی صورت است. شادی سلامت افراد را افزایش میدهد.
شادی و خوشحالی چیزی است كه هر كس باید آن را درون خود بجوید و هیچكس غیر از خود انسان نمیتواند در این مورد برایش كاری انجام دهد. شاید، حرفها و شوخیهای افراد خانواده برای مدت زمان كوتاهی بتواند در شما شادی ایجاد كند اما این نوع شادی دوام زیادی ندارد و به محض آن كه فرد مورد نظر در جمع نباشد دیگر بهانهای برای شاد بودن هم وجود ندارد. شادی در قلب ماست و اگر گاهی اوقات در بیرون هم به دنبالش میگردیمصرفابهانهای میخواهیم تا آن شادی درونی را شكوفا كنیم.
این واقعیتی انكارناپذیر است كه زندگی انسانها با یكدیگر تفاوت بسیاری زیادی دارد و در مورد همه سختیها و كاستیهایی وجود دارد اما با همه این اوضاع استاندارد خاصی برای شاد بودن تعیین نشده كه بتوانیم بگوییم اگر به آن نقطه رسیدید یعنی كه دیگر برای همیشه شاد و خوشحال خواهید بود. شادی به طور مطلق حاصل انگیزه درونی است و در زندگی همه ما عناصر شاد كننده و یا غم آفرین به وفور یافت میشود و این تنها خودمان هستیم كه میتوانیم شكارچی غم و یا شادی باشیم.
بر اساس مطالعه دانشمندان دانشگاه پترزبورگ، سبك زندگی مثبت و عواطف مثبت نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماریها بازی میكند.
به نوشته پایگاه webmd، ممكن است هر شخصی بیمار شود و شادی معجزه نمیكند و نمیتواند تضمین كننده سلامت باشد و محققان مقصر اصلی را در بیماری عاطفه منفی نمیدانند اما اثرات عاطفه روی سلامت ممكن است بسیار پیچیدهتر از آنچه قبلا تصور میكردیم باشد. به گفته این دانشمندان هنوز مشخص نیست كه شادی چگونه و چطور سلامت افراد را در برابر بیماری تضمین میكند.
نتایج این تحقیقات حاكی از آن است كه احساسات و عواطف مثبت نقش مهم و بزرگی در پیشگیری از بیماریها و عوارض ناشی از آن دارد. به عنوان مثال افسردگی كه مجموعهای از عواطف منفی مانند غمگینی و كاهش عواطف مثبت است. تحقیقات دانشمندان روی افسردگی و سلامت نشان میدهد این افراد دارای عواطف منفی بیشتری هستند.
مژگان كریمی
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست