چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
میوه و سبزی یعنی سلامت
انواع میوه ها و سبزی ها از نظر مواد مغذی متفاوت می باشند، برخی از میوه ها و سبزی ها منابع عالی کاروتنوئیدها (پیش ساز ویتامینA )، برخی منابع غنی و یتامینC ، فولات یا پتاسیم می باشند.
سبزیجات برگدار سبز تیره، میوه های رنگی و حبوبات ازنظر بسیاری مواد مغذی غنی می باشند اغلب میوه ها و سبزی ها به طور طبیعی چربی ندارند و نیز کالری کمی دارند. بیشتر آنها فیبر بالایی دارند و سریع آماده می شوند. به جای مصرف آبمیوه خود میوه را مصرف نمایید.
میوه و سبزی کلید سلامت رژیم غذایی شماست. مصرف مقادیری از این گروه ها به عنوان بخشی از الگوی غذایی سالم که توسط این راهنما توضیح داده شده می تواند شما را علیه بسیاری از بیماری های مزمن محافظت نماید. این دو گروه می توانند باعث اصلاح عملکرد دستگاه گوارش شوند همچنین ویتامین ها و املاح، فیبر و دیگر فاکتورهای لازم برای حفظ سلامتی را در اختیار قرار دهند. بیشتر افراد بخصوص کودکان میوه و سبزی کمی مصرف می نمایند.
برای بهبود سلامت از میوه و سبزی های متنوع و حداقل ۲ و ۳ سهم از هر گروه مصرف نمایید.
● کدام میوه و سبزی بیشترین مواد مغذی را داراست؟
لیست ذیل به شما نشان می دهد که کدام میوه و سبزی بیشترین مقدار ویتامینA وC و فولات و پتاسیم را داراست.
▪ منابع ویتامین A (کاروتنوئیدها)
سبزیجات نارنجی مانند هویج، کدوحلوایی، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، برگ چغندر، میوه های نارنجی مانند انبه، طالبی، زردآلو، گوجه فرنگی
▪ منابع ویتامینC
مرکبات و آب آنها، کیوی، توت فرنگی، طالبی، کلم بروکلی، فلفل، گوجه فرنگی، کلم، سیب زمینی، کاهو، اسفناج، برگ چغندر
▪ منابع فولات
نخود و لوبیا خشک، بادام زمینی، پرتقال و آب پرتقال، سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج و خردل و کاهو و نخود سبز
▪ منابع پتاسیم
سیب زمینی کبابی، اسفناج پخته، کدو زمستانی (کدو حلوایی)، موز، برگه زردآلو، آب پرتقال، لوبیای خشک پخته و عدس
▪ اصل تنوع
سعی کنید از انواع مختلف میوه و سبزی استفاده نمایید. از هر شکلی (پخته، تازه فریز شده و آب آنها) می توانید استفاده نمایید. چراکه تمام انواع آن ویتامین و املاح موردنیاز را تأمین می کند و به جز آب میوه و سبزی همه آنها حاوی مقدار مناسب فیبر نیز هستند.
▪ سعی کنید میوه و سبزی را با روش زیر آماده سازید:
ـ سبزیجات خام را با روغن کم آماده کنید.
ـ سبزیجات و میوه را با مواد دیگر به صورت انواع سالاد، سوپ، سس درآورید.
ـ روش های افزایش مصرف میوه و سبزی
ـ یک ظرف از میوه خشک روی میز داشته باشید تا به جای میان وعده استفاده کنید.
ـ در انتهای غذا اگر میل به دسر داشتید از میوه تازه استفاده نمایید.
ـ اگر در رستوران غذا می خورید حتماً سالاد نیز سفارش دهید.
منبع : روزنامه کیهان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی مجلس دولت سیزدهم قوه قضائیه خلیج فارس لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان دولت حجاب مجلس یازدهم
تهران قوه قضاییه پلیس سیل آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی سلامت شورای شهر تهران دستگیری سازمان هواشناسی قتل
خودرو بانک مرکزی ایران خودرو قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا سایپا دلار بازار خودرو مالیات تورم ارز
تلویزیون سریال پایتخت سینمای ایران سینما دفاع مقدس رسانه موسیقی تئاتر فیلم رسانه ملی کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان نتانیاهو ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ برتر رئال مادرید فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی ناسا اپل تسلا تبلیغات فناوری پهپاد همراه اول گوگل آیفون
داروخانه مسمومیت دیابت خواب کاهش وزن طول عمر سلامت روان بارداری آلزایمر