دوشنبه, ۱۲ آذر, ۱۴۰۳ / 2 December, 2024
مجله ویستا
نوآوریهای صنعت شیرینی و شکلات در ISM ۲۰۰۵
● نوآوریهای ISM ۲۰۰۵
امروزه به دلیل گسترهٔ صنایع غذائی در سراسر جهان رقابت چشمگیری بین تولیدکنندگان وجود دارد. بسیاری از شرکتهای قدیمی تلاش میکنند تا همچنان در این عرصه پابرجا مانده را قافله عقب نمانند. اما عامل حیات و ادامهٔ بقای این شرکتها و حتی تولیدکنندگان جدید تنها یک چیز است؛ شناخت نیاز مصرفکننده و تلاش برای رفع آنکه به این منظور بسیاری از صاحبان صنایع دست به تولید محصولات جدید زده و اصطلاحاً نوآوری میکنند.
صنعت تولید آبنبات و شکلات نیز از این امر مستثنی نبوده و حتی شاید بیش از صنایع دیگر نیازمند نوآوری است. زیرا این صنعت طی سالهای اخیر مشتریان زیادی را از دست داده است. نگرانی دربارهٔ چاقی و پیامدهای منفی ناشی از آن بسیاری از مصرفکنندگان را از شکلات و شیرینی و آبنبات دور کرده است.
تلاش صنعت شکلات و آبنباتسازی جذب مجدد این افراد، بیماران دیابتی و سایر کسانی است که از مصرف شکلات به رغم دوست داشتن آن حذر میکنند. نوآوریهای موجود در نمایشگاه ISM ۲۰۰۵ نیز موید این مطلب است. عمدهٔ محصولات جدید عرضه شده در این نمایشگاه فرآوردههای رژیمی با کالری کمتر و شیرینکنندههای مصنوعی است. البته افرادی که تمایل به مصرف فرآوردههای طبیعی دارند نیز فراموش نشدهاند. بخشی از فرآوردههای جدید این نمایشگاه انواع میوههای خشک شده و شکلات ارگانیک بهمنظور جلبنظر اینگونه مشتریان است. آنچه در این مقاله آمده است معرفی چند نمونه از نوآوریهای ISM ۲۰۰۵ است. امید که مورد توجه صاحبان صنایع قنادی و شکلاتسازی داخلی قرار گیرد.
حروف شکلاتی: از این پس میتوانید پیامهای خوشمزه برای یکدیگر بنویسید. زیرا یک شرکت هلندی اقدام به تولید حروف شکلاتی کرده است. این حروف، اعداد و دیگر نشانهها از شکلات شیری تهیه شدهاند. و در شکلها و بستهبندیهای مختلف عرضه میشود.
خمیر نارگیل: استفاده از دستورالعمل ویژه بهترین مواد اولیه توسط یک شرکت بلژیکی منجر به تولید خمیر نارگیلی با طعم منحصربهفرد شده است. این فرآورده در نوع بدون شکر نیز موجود است.
خمیر میوهای با میوههای واقعی: این خمیرهای میوهای که بر اساس یک روش سنتی و با دست تهیه شدهاند از گوشت میوههای طبیعی بهدست آمده و در طیف وسیعی از طعمها موجود است. این خمیرها روی زبان ذوبشده و طعم و بوی طبیعی خود را آزاد میکنند. این فرآوردهها که با کیفیت بالا تهیه شدهاند هیچگونه رنگ مصنوعی و نگهدارنده ندارد.
شیرینی با گل و ادویه: یک شرکت بلژیکی اقدام به تولید انواع شیرینی با استفاده از ادویههای مختلف و گل کرده است. این شیرینیها از روغنهای بدون افزودنی رنگی تهیه شدهاند.
قاشقهای خوراکی: قاشقهای خوراکی تهیه شده از خمیر با طعم شیرین و مطلوب خود کاربرد زیادی دارد. از یک طرف میتواند بهتنهائی بهعنوان تنقلات مصرف شده یا در میهمانیهای کودکانه یا بازیهای آنها بهعنوان قاشقهای بیخطر برای مصرف انواع غذاها بهکار رود.
توپها و تخممرغهای آبنباتی: این توپها و تخممرغهای آبنباتی درون خود اسباببازیهای کوچکی را مخفی نگه داشتهاند تا برای مصرفکنندگان کوچولوی خود شگفتیآور باشند.
انواع جدید نان سنتی روسی: یک شرکت آلمانی نان سنتی روسی (Russian Bread) را با طعم شیرین در پوششی از شکلات نرم و مرغوب عرضه کرده است. نوع دیگری از این نان بدون چربی اضافی با نارگیل زنده شده و آرد کامل بدون امولسیفایر و عوامل بهبوددهنده نیز تولید شده که مناسب ماههای گرم تابستان است. این نان ارگانیک غنی از ویتامینها و مواد معدنی است.
میان وعدههای سالم: یک شرکت سنگاپوری اقدام به تولید تنقلات سالم در فرم چیپس سیبزمینی، کراکرهای برنجی و چیپس سیب درختی در هفت طعم ساده، خامه ترش پیاز، پنیر، کبابی، گوجه فرنگی، فلفلی و غذاهای دریائی کرده است. چیپسهای سیبزمینی فاقد هر گونه چربی و کلسترول هستند. کراکرهای برنجی نیز در فرم اصیل ژاپنی خود تنها ۱ درصد چربی دارند. اما چیپسهای سیب درختی این شرکت که از سیبهای طبیعی تهیه شدهاند بدون شکر و نگهدارنده هستند.
شکلات یا شیر گوسفند: یک شرکت استرالیائی دست به تولید شکلات از شیر گوسفند زده است که نه تنها طعم لذیذی دارد بلکه مصرفکنندگانی را که سابقهٔ آلرژی دارند با یک شکلات ویژه که بهراحتی هضم میشود مواجه میسازند. این شکلات از ترکیب ویژهٔ ژل آلوو را با کیفیت عالی و شکلات شیری که از خامه گوسفندی تهیه شده بهدست آمده است.
این شکلات هیچگونه گلوتن یا لیسیتین سویا ندارد. از شکر خالص تصفیه نشدهٔ چغندر قند و وانیل طبیعی و شیر کامل گوسفند تهیه شده است.
پفکهای برنجی و گندمی: پفکهای برنجی و گندمی جدید با خامه پر شدهاند. این خامه در طعمهای مختلفی همچون نارگیلی، وانیلی و کائوچینوئی موجود است. این فرآورده میتواند بهعنوان یک میان وعده یا غلات صبحانه یا همراه با چای و قهوه مصرف شود.
ترکیب آدامس و آبنبات: یک شرکت دانمارکی محصول جالبی را از ترکیب آدامس و آبنباتهای تافی تهیه کرده است. این محصول کم کالری در ۸ طعم مختلف در دسترس است.
مخلوط کیک: سه مخلوط کیک آماده، محصولات جدید یک شرکت آلمانی هستند. هر بسته از این نوع کیک علاوه بر مخلوط کیک داری یک مخلوط برای تزئین روی کیک یا یک طعم میوهای است، مخلوط کیک ماستی با طعم پرتقال خونی و کیک کرهای با طعم لیمو، کیکهای اسفنجی نرمی هستند که با کرم مخصوص برای تزئین همراهند، کیک شیری با طعم انبه نیز با یک کرم پفی با طعم انبه همراه است.
شکلاتهای میلهای جدید: این شکلاتها در چهار طعم محبوب موزی، فندقی، وانیلی و پرتقالی و بدون شکر عرضه شدهاند که نه تنها برای همهٔ کسانیکه مواظب سلامتی خود هستند مفید است بلکه برای افراد مبتلا به دیابت نیز خالی از لطف نیست. در کنار این شکلاتها، شکلات صبحانهٔ بدون شکر، انواع مارمالادها و بادامزمینیهای با پوشش شکلات بدون شکر نیز موجود است.
مخلوط کیک آمادهٔ آماده: یک شرکت آلمانی کار تهیهٔ کیک را بسیار راحت کرده است، تنها کاری که باید قبل از تهیهٔ کیک انجام شود، برداشتن فویل آلومینیومی روی ظرف است. مخلوط کیک آماده که درون ظرف پخت آلومینیومی قرار دارد. فقط لازم است درون فر قرار گیرد.
آبنباتهای چوبی جدید: آبنباتهای چوبی توپی به رنگ سیاه و سفید کمی نمکی و با طعم ملایم رایانه، آبنباتهای توپی کولا به رنگ سبز - قهوهای با طعم دلانگیز کولا و بدون کافئین، آبنباتهای قرمز، سفید با طعم گیلاس که در دهان حالت گازدار ایجاد میکنند و آبنباتهای چند رنگ قرمز - زرد. سبز با طعم میوهای از آبنباتهای چوبی جدید محسوب میشود.
آبنباتهای چوبی ژلهای: یک شرکت آلمانی اقدام به تولید آبنباتهای چوبی خاصی کرده است که با یک نوع ژله پر شده است و در صورت فشار دادن دستهٔ آبنبات، این ژل از بالای آبنبات خارج شده و شادی کودکانهای ایجاد میکند.
غلات صبحانه: این غلات صبحانه جدید حالت کیسهای داشته و با شکر کم و محتوای فیبر بالا یا شکلات وانیل، موز، با انواع توتها پر شده است.
آبنباتهای ترک سیگار بدون نیکوتین: این آبنباتهای بدون نیکوتین که با طعم تنباکو است مناسب افراد سیگاری در مناطقی است که سیگار کشیدن در آن ممنوع است. در هنگام استفاده از این آبنباتها همان پیام به مغز فرستاده میشود که در هنگام سیگار کشیدن، مغز دریافت میکند. این امر رضایت فرد را بدون سیگار کشیدن بهدنبال دارد. با وجودی که این آبنباتها هیچ نیکوتینی به بدن نمیرسانند ولی فرد سیگاری هیچ ولعی نسبت به دریافت آن ندارد. این آبنباتها با فریب اعصاب چشائی و مغز باعث میشود فرد سیگاری احساس کند که سیگار کشیده است، استفاده از آبنباتهای مذکور به افراد سیگاری این فرصت را میدهد تا سیگار خود را بهراحتی ترک کنند.
● بیسکویت با فیبر خوراکی: یک شرکت اسپانیائی بیسکویتهای بدون شکری را که دارای مقدار قابل توجهی فیبر خوراکی (۱۵ درصد) است در این نمایشگاه برای اولینبار عرضه کرد. این بیسکویتها با شکلات تیرهٔ بدون شکر پوشیده شدهاند و از آنجا که در تهیهٔ آنها از شکلات خالص و یک روغن مخصوص که فاقد اسید چرب اشباع است استفاده شده عاری از کلسترول هستند.
● توپهای نعنائی: یک شرکت دانمارکی پاستیلهای بدون شکر تولید کرده که با طعم نعنا فلفلی خود نفس افراد را خوشبو میکند. اما توپهای نعنائی شفاف ساخت این شرکت برای خوشبو کردن دهان در مرکز خود حاوی عصارهٔ نعنا فلفلی است.
● دراژههای ترش: از دیگر محصولات جدید عرضه شده دراژههای ترشی است که استفاده از آنها باعث میشود زیان فرد مصرفکننده رنگارنگ شود. این دراژهها در بستهبندیهای جذاب ۱۳۵ گرمی عرضه شده است. دراژههای دیگری با طعمهای ترکیبی همچون گیلاس، بادام، دارچین، مخلوط ادویهها و سیب دارچین نیز تولید شدهاند که در قیقهای ۱۷۵ گرمی یا درون یک کیسه در اختیار مصرفکننده قرار میگیرند.
● سس شکلاتی: یک شرکت آلمانی نوعی سس شکلاتی با طعم زنجبیل بهعنوان دسر تولید کرده که در آن از زنجبیل تازهٔ استرالیائی و شکلات خالص استفاده شده که با انواع وافلها، پنکیکها و بستنیها کامل میشود. همچنین این شرکت مخلوط میوههای خشک شده شامل آناناس طبیعی، انبه و زنجبیل تهیه کرده که میتواند بهعنوان یک میان وعدهٔ عالی با یک جاشنی رنگارنگ در کنار غذا مصرف شود.
● شکلات رژیمی: یک شرکت بلژیکی شکلات اصیل خود را اکنون در ۳ طعم چدید توتفرنگی، وانیل و پسته با ۴۰ درصد محتوی چربی کمتر عرضه کرده که فاقد شکر بوده و ۳۵ درصد کالری کمتری نسبت به شکلات قدیمی دارد. اما این شکلاتها همچنان طعم قبلی خود را حفظ کردهاند. حال آنکه طعم و عطر میوهای آن افزایش یافته است.
● خلال بادامهای جدید: خلال بادامهای پوشیده شده با آبنبات در ۳ طعم کاپوچینو، پرتقال و وانیل بدون قطرهای روغن قنادی، ذائقههای مختلف را نشانه گرفته است.
● آبنباتهای گازدار: یک شرکت آلمانی اقدام به تولید آبنباتهای میوهای گازدار کرده که درون خود محتوی آدامس است و در طعمهای توتفرنگی و لیمو موجود است. دیگر محصول جدید این شرکت شکلات دو لایهای است موسوم به شکلات یخی که یک لایهٔ خامهای سفید در بیرون و یک شکلات با طعم قهوه در مرکز دارد و بهراحتی در دهان آب میشود.
● شکلات با مالتیتول: یک شرکت اسپانیائی نوعی پوشش شکلاتی تیره و فاند و شکلاتی شیرین شده با مالتیتول تهیه کرده است. این شیرینکنندهٔ مصنوعی که مهربان با دندانهاست. تنها نیمی از کالری شکر را دارد. طعم آن هم طبیعی است و توسط طعمهای دیگر پوشیده نمیشود. همچنین برای افراد دیابتی مناسب است.
● آدامس به شکل بطری کولا: یک شرکت آلمانی اقدام به تولید آدامس به شکل بطریهای کولا با طعم مناسب کرده است. همچنین آدامسهائی در شکل تخممرغهای کوچک با کیفیت عالی از دیگر محصولات جدید این شرکت است که مناسب عید پاک است.
ژلههای جدید: یک شرکت تایوانی نوع جدیدی از ژله با آب خالص و طعم میوههای طبیعی ساخته است. همچنین ترکیبی موسوم به پوگو (yogu) که ترکیبی از ماست و طعمدهندههای میوهای است از دیگر محصولات این شرکت است.
● پاستیلهای گیاهی: این پاستیلهای گیاهی بر اساس یک دستورالعمل قدیمی از گیاهان سنتی مالزی و بدون رنگ مصنوعی یا نگهدارندهای در دو طعم نعنائی خیلی قوی و ملایم تهیه شده است.
● میوههای شکلاتی آبنباتی: یک شرکت اسپانیائی انواع میوههای خشک را که با شکلات بدون شکر پوشیده شده عرضه کرده. برای دوستداران ترکیبات طبیعی علاوه بر میوههای شکلاتی، بادام، فندق، بادامزمینی و پستههای پوشیده با شکلات نیز وجود دارد.
● قرصهای نعنائی ویژه: یک شرکت هلندی اقدام به عرضهٔ قرصهای نعنائی با ترکیبات ویژه کرده است که از جملهٔ آنها میتوان به قرصهای نعنائی با مخلوط توتوحشی و guarana برای بالا بردن سطح انرژی بدن، قرصهای نعنائی پرتقالی با لیکوپن، برای مبارزه با رادیکالهای آزاد، قرصهای نعنائی لیموئی با ginseng برای تجدید قوای بدن و قرص نعنائی انگوری با دانههای انگور برای تقویت قلب و سرانجام قرصهای نعنائی با چای سبز برای خوشبو کردن دهان اشاره کرد.
● شکلات صبحانهٔ میوهای: شکلات صبحانهٔ جدیدی از مخلوط شکلات و میوه با ۱۳ درصد چربی و ۴۰ درصد کالری کمتر تولید شده که به عوض روغنهای نباتی که بهطور طبیعی در ساخت این شکلاتها بهکار میرود این ترکیبات با آب میوههای تغلیظ یافته ساخته شدهاند. این نوع شکلات میظتواند روی نان مالیده شود یا همراه با بستنی یا بهعنوان دسری شیرین مصرف شود.
● شکلات قالبی (میلهای) با مواد طبیعی: یک شرکت آلمانی یک نوع شکلات قالبی از مواد اولیهٔ طبیعی همراه با اسید فولیک که یک ویتامین ضروری است تولید کرده است. وجود ویفرهای قهوهای در دو طرف این شکلات، خوردن آن را راحتتر کرده است.
● نان تردیلا: یک شرکت اسپانیائی اقدام به تولید نان تردیلا از آزاد گندم در طعمهای گوجهفرنگی ساده، اسفناجی و ادویهای کرده است که بسیار نرم و انعطافپذیر بوده و برای تهیه انواع غذاهای مکزیکی و اسپانیائی مناسب است.
● آرام شکلاتی: جام جهانی ۲۰۰۶ یک شرکت آلمانی آرم جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان را از بهترین شکلات شیری در بستهبندیهای رنگارنگ عرضه کرده است.
معصومه سمنانی
منبع : سایر منابع
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست