سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مجله ویستا
گفته هایی تازه از « جرج جرداق » درباره امام علی (ع)
![گفته هایی تازه از « جرج جرداق » درباره امام علی (ع)](/mag/i/1/x1mmk.jpg)
وی در كتاب پنج جلدی كه « هادی خسروشاهی » آن را با عنوان « امام علی (ع) صدای عدالت انسانی » به فارسی ترجمه و چاپ كرده، عاشقانه به تفكر انسانی و دوران زمامداری نخستین امام شیعیان پرداخته است.
علی و حقوق بشر، علی و انقلاب فرانسه، علی و سقراط، علی و عصر او، علی و ملیت عرب پنج جلد كتاب « صوت العداله الانسانیه » است كه جرج جرداق مسیحی بهترین سال های جوانی اش را صرف تحقیق و نگارش آن كرده است.
جرداق كه اكنون پیرمرد ۷۹ ساله و ساكن بیروت است هر روز به ساختمان ۱۴ طبقه رادیو « صدای لبنان » در منطقه اشرفیه در شرق این شهر می رود و ۱۵ دقیقه مطالب و نكات آموزنده را برای شهروندان لبنانی می گوید.
این نویسنده مسیحی كه دوبار به عراق و دوبار به ایران سفر كرده است می گوید: « ایرانیان را بسیار دوست دارم و نه من كه بیشتر لبنانی ها بویژه ساكنان جنوب، ایران را دوست دارند».
جرداق كه متولد سال ۱۹۲۶ در شهر مرجعیون در جنوب لبنان است اضافه می كند، ابتدا برادرم « فواد جرداق » از شاعران معروف عرب، كتاب نهج البلاغه را به من داد و به مطالعه ی عمیق آن تشویقم كرد.
به تعبیر وی « نهج البلاغه را كه خواندم عاشق ادبیات، حالات، شخصیت و اندیشه امام علی (ع) شدم و پس از آن به تحقیق و مطالعه هر كتابی از نویسندگان اهل سنت و شیعه پرداختم كه درباره ایشان نوشته بودند ».
این پژوهشگر مسیحی می گوید: با مطالعه این كتاب ها مجذوب انسانیت امام علی (ع) و توجه و اعتنای او به حقوق انسان شدم و تصمیم گرفتم كتاب صوت العداله الانسانیه را بنویسم.
جرج جرداق كه در دانشگاه های بیروت ادبیات عرب و فلسفه تحصیل و تدریس كرده است خاطر نشان می كند كه اول، مسیحیان كتاب یاد شده را چاپ كردند و « میخاییل نعیمه » از نویسندگان معروف مسیحی در بررسی و نقد كتاب « صوت العداله الانسانیه » امام علی (ع) را بزرگترین مرد عرب پس از پیامبر خوانده است.
این نویسنده مسیحی كه پدرش سنگ تراش و خطاط بوده، می گوید: وی روزی سنگی را بر سر در خانه مان در مرجعیون آویخت كه بر روی آن این عبارت عمیق و دقیق نوشته بود، لافتی الاعلی لا سیف الاذوالفقار.امام علی (ع) سیزدهم رجب ۲۳ سال قبل از هجرت پیامبر (ص)، در چنین روزی در خانه خدا در مكه متولد شد و سال ۴۰ هجری در همین مكان به شهادت رسید.
پایگاه استاد حسین انصاریان
منبع: اطلاعات
منبع : عرفان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست