چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

Nokia E۵۱


Nokia E۵۱
▪ نقاط قوت :
ـ باریک،
ـ طراحی خوب؛
ـ بدنه ضد زنگ؛
ـ دکمه‌های چند منظوره و کلیدهای میانبر؛
ـ HSDPA؛
ـ شبکه Wi-Fi
ـ بلوتوث استریو A۲DP؛
ـ حافظه داخلی ۱۳۰ مگابایت؛
ـ کارایی خوب.
▪ نقاط ضعف :
ـ نسخه Rose Steel به شدت اثر انگشت را به خود جذب می‌کند؛
ـ نرم‌افزار Quickoffice نصب شده کامل نیست؛
ـ فاقد دوربین جلویی برای مکالمات ویدئویی؛
ـ کیفیت عکس متوسط.
سادگی خوب است و آن چیزی است که E۵۱ دارای آن است. E۵۱ طراحی خارق‌العاده ندارد اما دارای کلیه قابلیت‌های ارتباطی، کارایی خوب و قیمت مناسب در مقایسه با دیگر مدل‌های تجاری می‌باشد.
گوشی E۵۱ جدیدترین عضو سری E که است که در نیمه‌های سپتامبر عرضه شد. این گوشی در واقع جایگزینی برای گوشی E۵۰ است. همچنین می‌توان گفت که مدل لاغر شده و سبک گوشی E۹۰ که فاقد صفحه‌کلید QWERTY است. اما این گوشی برخلاف ظاهر لاغر و وزن سبک چندان ناکارآمد نیست.
● طراحی
E۵۱ با ضخامت ۱۲میلیمتری، یکی از گوشی‌های تجاری نوکیا است که نسبت به مدل E۶۱i چیزی در حدود ۵ میلیمتر ضخیمتر است و در مقام نازک بودن رتبه دوم را نسبت به گوشی نامبرده در بین گوشی‌های نوکیا به خود اختصاص داده است. خوش دست بودن E۵۱ به گونه‌ایست که با عکس و تصویر نمی‌توان آن را توصیف کرد. بدنه‌ای با دوام و فلزی و ضد زنگ سراسر و پشت آن که پوشش باطری می‌باشد را فراگرفته است.
به طور کلی طراحی E۵۱ مقدار زیادی خاص و مطمئن می‌باشد. نوکیا برای ساخت این دستگاه تجاری نه جادو کرده و نه از فنون خاص و رویا پردازانه استفاده کرده است. به هر حال مدل ظریف این گوشی به صاحب آن گوشزد می‌کند که این گوشی بسیار ارزشمند و مناسب می‌باشد و می‌بایست آن را در شرایطی کاملا مناسب در جایی مثل جیب لباس نگه داری کند. مدل E۵۱ در واقع یک طرح بازسازی شده و مشتق شده ازE۹۰ ولی فاقد صفحه کلید QWERTY و صفحه تاشو (کتابی) آن می‌باشد.
نیمه پایینی گوشی محل قرار گیری دکمه‌های میانبر و صفحه‌کلید طراحی شده است. در بخش بالایی یک نمایشگر ۲ اینچی مناسب QVGA به همراه نور محیطی و نور LED نمایشگر قابل تنظیم در هنگام وجود تماس ناموفق، پیغام و... است. صفحه نمایشگر گوشی هنگامی که در روز و در فضای باز به آن نگاه می‌کنیم نیز قابل خواندن است. هرچند که چندان هم این نور برای خواندن مطالب مناسب نیست، مگر اینکه شما بخواهید بینایی خود را از دست بدهید.
همانگونه که قبلا نیز اشاره شد، نوکیا نشانه چرخشی S۶۰ را (دکمه‌ای که منتهی به منوها می‌شود) را با یک تصویر خانه که مشخص کننده کلید Home می‌باشد جایگزین کرده است. با فشردن این کلید در هر جایی از محیط نرم افزاری گوشی، به صفحه اصلی گوشی یا همان صفحه Standby بر می‌گردید. هچنین با استفاده از دکمه پایان مکالمه نیز می‌توانید چنین فرایندی را داشته باشید.
کلیدهای * و # کمی کوچکتر از دکمه های ۹ و ۷ هستند و آن هم تنها به دلیل حالت انتهایی صفحه کلید است که کوچک شده است اما این دلیل نمی‌شود که استفاده از آن سخت باشد. در حالیکه دکمه‌های صفحه‌کلید به راحتی زیر انگشتان احساس و شناسایی می‌شوند، اما این موضوع در مورد کلیدهای کنار گوشی مثل کلید دکمه لاستیکی ولوم، پاور و رکورد صدق نمی‌کند. البته خیلی نیز نامناسب نیستند ولی برای کار با دکمه‌های نامبرده نیاز به دقت عمل بیشتری است.
کیفیت دوربینی که در پشت گوشی تعبیه شده است دو مگاپیکسل است همچنین در پشت گوشی بلندگوها نیز تعبیه شده‌اند. سطح گوشی نسخه Rose Steel آنچنان براق است که اثر انگشت به راحتی بر روی آن می‌ماند که ممکن است این موضوع برای عده‌ای زیاد خوشایند نباشد. اما نسخه Black Steel این گوشی، دچار چنین مشکلی نیست و می‌توان با خیال راحت آن را در دست گرفت.
● مشخصات
یکی از نکات اصلی و برجسته در مورد E۵۱، دکمه‌های اختصاصی برای ایمیل، لیست مخاطبین و تقویم است. تمامی این کلیدها قابل برنامه ریزی برای انواع حالات هستند. با فشردن کلید مربوط به لیست مخاطبان می‌توانید به دفترچه تلفن خود دسترسی پیدا کنید و با نگه داشتن همین کلید برای مدتی می‌توانید مخاطب جدیدی را به لیستتان اضافه کنید.
در اطراف کلیدهای اصلی، کلیدهای * و صفر برای فعال سازی بلوتوث و جستجوگر وب می‌باشند. علاوه بر این، کلید اختصاصی برای بی‌صدا کردن تماسها تعبیه شده که وسیله‌ای بسیار مناسب است برای زمانی که صاحب گوشی علاقمند به پاسخگویی نمی‌باشد.
E۵۱ چهار باند در قابلیت‌های ارتباطی نیز چیزی کم ندارد که از این میان می‌توان به ۳G/HSDPA دوباند روی فرکانسهای ۸۵۰/۲۱۰۰MHz، بلوتوث استریو، Wi-Fi، اینفرارد، فیش صدای ۲.۵ میلیمتری، پورت mini-USB و همچنین پشتیبانی از پروتکل‌های POP۳، IMAP۴ و SMTP برای ارسال و دریافت ایمیل اشاره کرد. این در واقع چیزی فراتر از آن است که معمولا در استفاده‌های روزمره به آن نیاز هست. اکثر دستگاه‌های ظریف و نازک این چنینی که به تازگی عرضه می‌شوند در واقع به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که تمامی این امکانات را داشته باشند. در گوشی E۵۱ قسمت شارژ و پورت mini-USB دو جزء مجزا از یکدیگر هستند. کاربر این گوشی در حین اینکه می‌تواند از طریق کامپیوتر اطلاعاتی وارد گوشی کند، همزمان می‌تواند گوشی را شارژ کند.
این گوشی بر مبنای سری سوم گوشی‌های سری ۶۰ به همراه Feature Pack ۳.۱ ساخته شده، بنابر این نمای آن کاملا مشابه دیگر محصولات نوکیا است. برنامه‌های کاربردی برای نوشتن مانند جستجو در نرم افزارهای گوشی و Quick office بر روی دستگاه نصب شده است، بنابراین نیازی نیست که برای نصب برنامه‌های این چنینی وقت خود را هدر دهید. تنها مشکل این که نسخه Quick Office که بر روی گوشی به صورت پیش‌فرض نصب می‌شود تنها یک نسخه برای مشاهده فایل‌های اسنادی است و برای استفاده از امکانات بیشتر آن باید این مجموعه نرم افزاری Quick office را برای گوشی خود خریداری کنید. از دیگر برنامه‌هایی که قابل دانلود شدن بر روی گوشی است می‌توان به سرویس‌های آنلاین ویندوز مثل Live Messenger یا برنامه‌های تماس اینترنتی Gizmo و Yahoo! Go اشاره کرد.
حافظه داخلی این گوشی بصورت پیشفرض ۱۳۰ مگابایت است که می توان آن را با استفاده از کارت‌های حافظه جانبی MircoSD تا ۴ گیگابایت نیز ارتقا داد. محل قرار گیری کارت حافظه زیر پوشش باطری می‌باشد.
دوربین ۲ مگاپیکسل این گوشی برای گرفتن عکسهای معمولی مناسب است اما کیفیت بالایی جهت چاپ نخواهد داشت. رنگ عکس‌های گرفته شده چندان جذاب نیستند و تنظیم سفیدی پیش فرض آن نیز چندان خوب عمل نمی‌کند. حالت عکسبرداری شبانه آن با یک سنسور حساس تقویت شده، اما در مورد کیفیت تصاویر در این حالت باید گفت که به حالتی هستند که تصور میشود لایه‌ای از شن روی آنها را پوشانده است. همچنین E۵۱ فاقد دوربین برای مکالمات تصویری است.
از دیگر قابلیت‌های چند رسانه‌ای این گوشی می‌توان به رادیو ، پخش‌کننده موسیقی با قابلیت پخش انواع فرمت‌های صوتی و بخش فایل‌های ویدئویی از جمله MPEG-۴، ۳gpp و کدک‌های Real اشاره کرد.
● کارایی
در طول بررسی، E۵۱ بسیار عملکرد خوبی داشت. منوها و برنامه‌ها سری سریع اجرا می‌شدند و تنها در زمانی که چند برنامه را همزمان اجرا می‌کردیم عملکرد کند می‌شد. باطری این گوشی مجهز به یک سلولBP-۶MT ۱.۰۵mAh است که امکان ۱۳ روز حالت آماده به کار را فراهم می‌کند و تقریبا برای ۴.۴ ساعت مکالمه نیز ماندگاری شارژی دارد. در استفاده معمولی با یک بار شارژ به مدت چهار روز توانستیم از این گوشی استفاده کنیم. کیفیت مکالمه با این گوشی بسیار مناسب است، اگرچه صدا در حالت بلندگو به صورت موج‌دار شنیده می‌شود. شاید دلیل اصلی آن وجود بلندگو در پشت گوشی باشد.
منبع : تراشه


همچنین مشاهده کنید