سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

دیپلماسی رسانه‌یی


دیپلماسی رسانه‌یی
دیپلماسی رسانه‌ای یک کشور نه تنها می تواند در معادلات سیاسی و امنیت ملی یک کشور تأثیر بگذارد بلکه می تواند در امنیت ملی دیگر کشورها نیز تأثیر بسزایی داشته باشد.
این تأثیرات از یک حداقل و حداکثری برخوردار است که حداقل آن تشویش اذهان عمومی و افکار عمومی یک ملت و ایجاد اخلال در امنیت روانی یک جامعه است و تأثیر حداکثری آن نیز سرنگونی یک دولت را به دنبال دارد.
در بعد مثبت نیز برای مثال در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی و آغاز دوران سازندگی دولت نروژ حملات تندی بر جمهوری اسلامی ایران داشت و با طرح مساله حقوق بشر و مجازات های اسلامی باعث تیره شدن روابط دو کشور گردید، بعد از اینکه تذکرات دیپلماتیک بی فایده تشخیص داده شد، برخی از روزنامه‌ها و نشریات داخلی مقالاتی را با اشاره به نقایص موجود در ساختار حکومتی نروژ به چاپ رساندند و بلافاصله سفیر این کشور در تهران خواستار توقف این روند شد و یک هیئت عالیرتبه از نروژ به تهران سفر کردند و چیزی نگذشت که روابط دو کشور مجدداً به حالت اول بازگشت.
برای مثال دیپلماسی رسانه‌یی جمهوری اسلامی ایران در جنگ ‌٣٣ روزه رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله لبنان و حمایت رسانه‌یی از حزب ا... تا حد قابل توجهی بر روحیه مبارزین و مردم بی دفاع لبنان تأثیر داشت و شاید آنچه که باعث می شد حملات پی در پی را تحمل کنند همین حمایت و پشتیبانی رسانه های جهان اسلام بود.
آنچه که مسلم است در برخی موارد ملی یک کشور اقتضی می کند که امنیت ملی کشور دیگری را مورد تهدید متقابل قرار دهد و در زمان حاضر رسانه‌ها کارآمدترین ابزار برای نیل به این هدف به شمار می‌روند.
http://iribdiplomacy.blogfa.com
منبع : خبرگزاری ایسنا