سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نشاستهٔ مقاوم راه‌حل جدید برای درمان چاقی


نشاستهٔ مقاوم راه‌حل جدید برای درمان چاقی
نشاستهٔ مقاوم می‌تواند میزان متابولیسم و سوزاندن چربی را در بدن افزایش دهد. این موضوع می‌توان منافع بی‌شماری برای کاهش بیماری‌های مربوط به چاقی داشته باشد.
بر اساس مطالعات محققان مراکز علوم قلبی کلرادو وجود فیبر می‌تواند نقش مهمی در تنظیم وزن بدن داشته باشد. به‌طوری که جایگزین کردن ۴/۵ درصد از محتوای هیدرات کربن یک مادهٔ غذائی با نشاستهٔ مقاوم، میزان اکسید اسیون چربی را به‌نحو چشمگیری در افراد بزرگسال افزایش می‌دهد.
دکتر هیگنز (Higgins) که به فعالیت بیشتری را در این مورد انجام داده معتقد است نشاستهٔ مقاوم در درازمدت می‌تواند به کاهش ذخیرهٔ چربی منجر شود. او می‌گوید تحقیقات نشان داده که تنها خوردن یک وعده غذای نشاستهٔ مقاوم در روز می‌تواند ۲۰ تا ۲۵ درصد چربی بیشتری را بسوزاند.
نشاستهٔ مقاوم به هر نوع نشاسته‌ای اطلاق می‌شود که به‌صورت هضم نشده وارد رودهٔ بزرگ شود. جائی‌که این نشاسته به‌عنوان یک مادهٔ اولیه برای فرآیند تخمیر به‌کار می‌رود. در این مرحله نشاسته برای تخمیر شدن نیاز به انرژی دارد که آن را از چربی فراهم کرده و باعث می‌شود چربی قبل از ذخیره شدن مصرف شود.
محققان اعتقاد دارند در صورت تکرار مصرف، وزن بدن تنظیم شده و از تجمع چربی کم می‌شود. این موضوع می‌تواند خطر بعضی بیماری‌های مرتبط با چاقی‌ همچون دیابت و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.
اگرچه نشاستهٔ مقاوم به‌طور طبیعی در سیب‌زمینی پختهٔ شدهٔ سرد، ماکارونی، برنج و لوبیا و عدس پخته یافت می‌شود اما تولید صنعتی آن نیز آغاز شده است. این ترکیب که هیچ رنگ و بوئی ندارد به‌عنوان یک افزودنی مناسب در نان‌ها و فرآورده‌های حاصل از غلات می‌تواند به کابوس افراد چاق خاتمه دهد.


منبع www.bakery and snacks.com
منبع : شبکه اطلاع رسانی بهداشتی جوان


همچنین مشاهده کنید