چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تنظیم بودجه در ۶ قدم ساده
فراهم نمودن و توجه به بودجه شخصی هدف نهایی برنامهریزی مالی هر فرد است. سرویس مشاوره بودجه مصرفكننده در واشنگتن، روش ۶ قدمی بسیار سادهای را برای رساندن بودجه به حد نیاز، پیشنهاد میكند.
۱) قدم اول
درآمد ماهانه خود را مشخص كنید. كسریهای حقوق از قبیل بیمه، مالیات، و شهریه و همینطور سایر منابع درآمدزای خود را در نظر بگیرید.
كل درآمدها را با هم جمع و كل هزینهها را از آن كسر نمایید. روی یك برگ كاغذ نتیجه را به نام «اعتبار الف» بنویسید.
۲) قدم دوم
هزینههای ثابت و متغیر هر ماه خود را لیست كنید، مثل اجارهخانه، شارژ امكانات رفاهی، هزینه خوراك، رفت و آمد و... به خاطر داشته باشید كه وجهی را به هزینههای پوشاك، مراقبتهای پزشكی، نگهداری كودك، هزینههای شخصی، تفریح، مواقع اضطراری و تعمیرات اختصاص دهید.هزینههای سالانه، نیم سالانه و فصلی خود را (مالیات، بیمه) به تقسیمبندیهای ماهانه تبدیل كنید كه زمان سررسیدشان بتوانید آنها را كنار بگذارید و پرداخت نمایید. مثال: بیمه اتومبیل را كه هر ۶ ماه ۱۵۰دلار است برای هر ماه باید ۲۵دلار كنار بگذارید. از این وجوه تا زمان پرداختشان سود خواهید برد و در پرداخت دیگر هزینهها به مشكل مواجه نخواهید شد.
دقت كنید هزینههایی كه هم اكنون در لیست قرار دارند و از میزان حقوق شما در حال كسر شدن است را دو برابر نكنید.
تمامی مخارجتان را باهم جمع كنید و نتیجه را «اعتبارب» بنامید.
۳) قدم سوم
قدم بعدی پیدا كردن «درآمد اختیاری» از طریق كم كردن كل هزینههای «ب» از كل درآمد خالص «الف» است. عدد حاصل را در برگه كاغذ با عنوان «اعتبار ج» بنویسید.
۴) قدم چهارم
تمامی بدهیهای بدون تضمین (كارت اعتباری و غیره)، پرداختهای ماهانه و ماندهها را لیست كنید. اگر میزان دقیق بدهی خود را نمیدانید، اكنون زمان آن است كه آنها را مشخص نمایید.
جمع كل ماهانه را با عنوان «اعتبار د» بنویسید و قدم بعدی را ادامه بدهید.
۵) قدم پنجم
مقداری از درآمد اختیاری شما به بدهیهای اقساطی كه در بالا نام برده شد اختصاص دارد.در قدم پنجم مشخص كنید پس از پرداخت این هزینه به طریق پرداخت كل هزینهها به طلبكاران «د» از محل درآمد اختیاری «ج» آیا درآمد اختیاریاش هم به جای ماند یا خیر؟در صورتی كه حاصل این عملیات عدد منفی شد، شما آماده قدم شش- تنظیم اهداف- نیستید. با یك مشاوره مالی مشورت كنید و تلاش كنید حاصل این جمع و تفریقها در نهایت عددی مثبت شود.
۶) قدم ششم
اكنون زمان برنامهریزی برای اهداف كوتاهمدت و درازمدت است. فهرستی از این اهداف تهیه كنید و از این نمونهها برای كمك به شروع تهیه فهرستتان استفاده كنید.
▪ درازمدت: خرید مستغلات، تامین آینده تحصیلی، بازنشستگی،
▪ كوتاهمدت: بهبود وضعیت مسكن، اتومبیل جدید، مسافرت،
▪ سایر سرمایهگذاریهای دلخواه- بورس، اوراق قرضه، صندوقهای پسانداز.وقتی لیست را تهیه كردید، مشخص كنید باید چه میزان پول برای هر كدام از اهداف در هر ماه جداگانه كنار بگذارید و هر كدام چند ماه به طول میانجامد.
منبع : روزنامه دنیای اقتصاد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست