جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
معرفی بانکهای اطلاعاتی عصر وب ۲
امروزه در عصر فناوری اطلاعات جنبشهای فراوانی برای حذف کاغذ از جریان زندگی و کار انسانها شکل گرفته است و به صورت جدی و سریع در کشورهای پیشرفته و با شتاب کمتر در کشورهای در حال توسعه ادامه دارد. در عصر حاضر، فقط نگهداری اطلاعات مهم نیست بلکه بازیابی، ایمنسازی، جستوجو، پشتیبانگیری، انتقال، انجام محاسبات، ایجاد گزارشهای دلخواه و... معنی جدیدی پیدا کردهاند. از آنجا که اطلاعات با استفاده از کامپیوتر مورد پردازش قرار میگیرند، نرمافزارهای بانک اطلاعاتی (Databaseها) از اهمیت زیادی برخوردارند. ردپای بانکهای اطلاعاتی را میتوانید در نرمافزارهای مختلف و حتی وبسایتهای معمولی و ساده نیز مشاهده کنید. استفاده از این نرمافزارها گسترش یافته و میزان امکانات و ابزارهای ایجاد بانکهای اطلاعاتی افزایش و پیشرفت چشمگیری داشتهاند.
تعدد نرمافزارهای مدیریت بانکهای اطلاعاتی از یکسو پیشرفت این رشته و از طرفی سردرگمی مشتریان و کاربران بانکهای اطلاعاتی را به همراه داشته است. شرکتهای نرمافزاری بزرگی مانند Microsoft وOracle سیستمهای مدیریت بانک اطلاعاتی قدرتمند و گرانی عرضه کردهاند که هر کدام ویژگیها و خصوصیات منحصربهفردی دارند. با تحولات چند سال اخیر در عرصه اینترنت و تعاملی شدن هر چه بیشتر فضای مجازی، نرمافزارهای بانک اطلاعاتی نیز شاهد تغییرات گوناگونی بودهاند که در اینجا برخی از آنها را با یکدیگر مرور میکنیم.
▪ FlashFiler: یک بانک اطلاعاتی پیشرفته که با استفاده از زبان دلفی توسعه یافته است و توسط بسیاری از وبسایتهای وب ۲ استفاده میشود.
▪ H۲ Database Engine: یک موتور بانک اطلاعاتی جاوا که SQL استاندارد و JDBC API را پشتیبانی میکند.
▪ HSQLDB: سیستم بانک اطلاعاتی سریع و کوچک که به طور کامل بر مبنای جاوا پیادهسازی شده است.
▪ Perst : بانک اطلاعاتی شیگرا برای استفاده در جاوا و داتنت.
▪ DataReel: سیستمی برای ایجاد بانکهای اطلاعاتی چند خطی و نرمافزارهای ارتباطی که برنامههای تحت این سیستم به راحتی میتوانند در تمامی سیستمعاملهای موجود اجرا و پیادهسازی شوند.
▪ PostgreSQL: یک سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی است که رابطهای حرفهای با پشتیبانی از تمامی قابلیتهای زبان SQL، تراکنشها و توابع تعریف شده توسط کاربر دارد. این سیستم از قابلیت اجرا در سیستمعاملهای مختلف -که بر مبنای یونیکس طراحی شدهاند (مانند انواع نسخههای لینوکس و سیستمعامل FreeBSD <!--[if !vml]--><!--[endif]-->)- برخوردار است.
▪ IBM’s Cloudscape: سیستم بانک اطلاعاتی رایگان، متنباز و کوچک ساخت IBM که با استفاده از استاندارد جاوا طراحی و پیادهسازی شده است.
بد نیست در پایان با چند بانک اطلاعاتی رایگان نیز آشنا شوید:
▪ Sybase ASE Express : با سیستمعامل لینوکس سازگاری دارد، Real Isam با زبانهای C++، Visual Basic و Delphi کار میکند. SQL Server Express Edition شرکت مایکروسافت نیز که نسخهای رایگان و محدودتر از نرمافزار مشهور SQL Server محسوب میشود.
منبع : هفته نامه بزرگراه فناوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست