دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

یورش آرام - نگاهی به بازی (Medal of Honor ۲ (Pacific Assault


یورش آرام - نگاهی به بازی (Medal of Honor ۲ (Pacific Assault
درحدود سه سال پیش بود كه شركت EA برای اولین بار سری اول بازی‌های <مدال افتخار> را به نام Allied Assault وارد بازار كرد. شاید هیچكس تا آن‌روز فكر نمی‌كرد كه این شركت در زمینه ساخت بازی‌های جنگی نیز بتواند موفقیت كسب كند. ولی Medal of Honor آنقدر جذابیت‌ و نوآوری در این سبك بازی داشت كه بسیار پرطرفدار شد. تا آنجا كه دیگر شركت‌های مهم نظیر Activision نیز بازی مشهور Call of Duty را براساس مدل این بازی ساختند. درواقع EA برای اولین بار تحرك و استرسِ جنگ را در یك بازی كامپیوتری جنگی نشان داد و این باعث ایجاد جذابیت بسیار زیادی شد تا جایی كه در بازی‌های جنگی ژانر جدیدی را به نام بازی‌های Run and Gun Shooting ایجاد كرد. در آن بازی برای اولین بار شما به‌عنوان یكی از سرباز‌های متفقین در قالب یك گروهان و در ارتباطی تنگاتنگ با دیگر سربازان خود، ماموریت‌های مختلفی را در جنگ جهانی دوم تجربه می‌كردید و ترفند‌های تصویری و صوتی كه بازی ایجاد می‌كرد، جو سنگینِ جنگ را به‌خوبی بازسازی می‌كرد. با فروش بیش از حد پیش‌بینی این بازی، EA به این فكر افتاد كه برای این بازی نسخه‌های الصاقی (Expansions) بسازد. این نسخه‌ها نیز فروش خوبی داشت و اكنون بعد از گذشت سه سال، این شركت سری دوم این بازی را در قالب ۶ سی‌دی به نام Pacific Assault وارد بازار كرده‌است كه همانند نسخه اول، نوآوری‌های زیادی را به صنعت بازی‌سازی هدیه كرده‌است. در واقع با ظهور بازیِ خوب Call of Duty و شاخص شدن آن، EA در رقابت با آن بازی تمام نیروی خود را به‌كاربرده است تا بازی‌ای ارائه كند كه حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. اگر از ایراد‌های این بازی، (كه اصلی‌ترینِ آنها Loadهای طولانی مدت است) بگذریم، به‌نظر می‌رسد كه هدف EA تاحدودی در ارائه یك دنباله‌ خوب برای این بازی تامین شده‌است. گرچه به عقیده من، هنوز جذابیت بازی Call of Duty در این بازی به چشم نمی‌خورد!
شروع بازی
شاید بتوان گفت توانایی این بازی در ساخت فضای جنگی واقعی، مدیون سینمایی بودن صحنه‌های آن است. درواقع در تمامی صحنه‌های بازی ردپایی از هنر هفتم به‌چشم می‌خورد. حتی در طراحی صحنه‌ها به میزانسن، زاویه دوربین، حركت‌ها و حتی دیالوگ‌های تاثیرگذار از نوع سینمایی توجه‌‌شده است. این گفته زمانی كاملاً معنی پیدا می‌كند كه در جای‌جای بازی صحنه‌هایی از فیلم‌های مشهور هالیوودی را نیز می‌بینیم. همانطور كه در سری اول این بازی، Allied Assault نبرد معروف D-Day را در قالب صحنه‌های فیلمِ <نجاتِ سرباز رایان> دیده بودیم، در این بازی نیز بسیاری از صحنه‌ها از روی فیلم‌های مشهور چند ساله‌ اخیر سینما كپی شده‌اند. به طور مثال مرحله اول بازی، كه در واقع مرحله تمرینی و آشنا شدن با بازی می‌باشد، برگرفته از نیمه‌ ابتدایی فیلم <غلاف تمام فلزی- استنلی كوبریك> است. در شكل ۱ نمایی از مرحله را می‌بینید. در مرحله Pearl Harbor نیز در بسیاری از جاها از صحنه‌های فیلم و حتی دیالوگ‌های فیلم Pearl Harbor استفاده شده است. همچنین درجاهایی از بازی نماهایی را از فیلم‌های <اینك آخر زمان> و <خطِ باریكِ قرمز> شاهد هستیم.
این بازی از ۲۵ مرحله تشكیل شده‌است كه ده‌ها ساعت برای تمام كردن این مراحل وقت لازم است. در طول بازی شما در نقش یك تفنگدار دریایی به اسمِ Tommy Conlin ظاهر می‌شوید كه ‌باید در طول مراحل بازی با بقیه افراد جوخه عملیاتی را انجام دهید. با پیشرفت مراحل و قابلیت‌هایی كه از خود نشان می‌دهید، این برتری را نسبت به دیگر اعضای جوخه پیدا می‌كنید كه به آنها فرمان دهید و درواقع فرمانده آنها شوید. در جاهایی از بازی حتی هواپیما می‌رانید و یا سوار قایق‌های جنگی می‌شوید، ولی اكثر مراحل در نقش سرباز پیاده‌نظام به جنگ با دشمنان می‌روید. در این بازی، برای اولین بار در بازی‌های مربوط به جنگ جهانی دوم، خبری از آلمانی‌ها نیست و این بازی به جنگ در اقیانوس آرام و به‌صورت دقیق‌تر جنگ بین امریكا و ژاپن می‌پردازد. در ابتدای بازی شما در نقش سربازی كه به سوی سواحل Tarawa می‌روید ظاهر می‌شوید. با جنگی كوتاه در این سواحل شما از پا در می‌آیید و در این هنگام خاطرات سه سال پیش‌تان را مرور می‌كنید و بازی با فلش‌بكی به سال ۱۹۴۱ شروع می‌شود. جایی كه آمریكا وارد جنگ جهانی می‌شود و بهانه‌اش نیز برای ورود به این جنگ، حمله ژاپنی‌ها به جزیره دورافتاده Pearl Harbor است. در ابتدای بازی با انجام مراحل تمرینی و مرحله Pearl Harbor شاید كمی احساس كندی و دلسری كنید. اما در واقع بازی بعد از این مراحل شروع می‌شود. در مراحل بعد شما نبرد‌های معروف Guadalcanal ،Making Atoll و Tarawa را خواهید دید. این مراحل همگی در نواحی گرمسیری اقیانوس آرام و در برابر ژاپنی‌ها انجام می‌شود. بنابراین در این مراحل شاید كمی زمان بازی را با جنگ‌های ویتنام اشتباه بگیرید و نبرد‌های داخل جنگل كمی موجب خستگی و تكراری بودن بازی شود. در واقع جاهایی از بازی كه از طریق نبردهای پیاده نظام انجام نمی‌شود، دارای جذابیت بیشتری است. از این نمونه‌ها می‌توان به مرحله بمباران ناوگان ژاپنی‌ها توسط هواپیما و یا زدن هواپیمای آنها توسط ضدهوایی‌ها اشاره كرد.
یكی از نوآوری‌های جالبی كه در این بازی انجام شده‌است، نحوه پانسمان زخم‌ها و بازیابی سلامتی است. در بین جوخه شما همیشه یك سربازِ پزشك وجود دارد كه شما توسط او در هر مرحله می‌توانید چهار بار پانسمان شوید و درواقع زخم‌های خود را درمان كنید. حتی شما می‌توانید در این بازی دیگر سربازانِ مجروح خودی را نزد پزشك برسانید و آنها را زنده نگه‌دارید. با این روش نحوه‌ بازیابی سلامتی در این بازی بسیار منطقی‌تر و واقعی‌تر از بازی‌های دیگر شده است (در اكثر بازی‌ها با رد شدن از روی كیت‌های پزشكی‌ این امر انجام می‌شود!)
مشخصات بازی
تاریخ پخش: ۴ نوامبر ۲۰۰۴
شركت تولید كننده: Electronic Arts
شركت پخش كننده: Electronic Arts
تعدادCD: شش عدد
طراحی شده برای: PC
نوع بازی: اكشن با موضوع جنگ جهانی دوم
(سه بعدی - اول شخص)
مخاطبین بازی بر اساس درجه بندی T:ESRB-نوجوانان (۱۳ سال به بالا)
قابلیت بازی چند نفره: دارد (تا ۳۲ نفر)
قیمت اولیه بازی: ۵۰ دلارحداقل تجهیزات لازم برای اجرای بازی:
System:۱.۵ Ghz Intel Pentium IV or AMD Athlon
processor or equivalent
RAM: ۵۱۲ MB RAM
Video Memory: ۶۴ MB VRAM
Hard Drive Space: ۳۰۰۰ MB
Other: Windows XP or Windows ۲۰۰۰ تجهیزات پیشنهاد شده برای انجام بازی System: ۲.۰+GHz Intel Pentium IV
or AMD Athlon processor or equivalent
RAM: ۵۱۲ MB RAM
Video Memory: ۱۲۸ MB VRAM
Hard Drive Space: ۳۰۰۰ MB
Other: Windows XP or
Windows ۲۰۰۰;۳D
Video card which fully supports DirectX ۹.۰
سایت اختصاصی بازی
سایت شركت تولید كننده
نمره ارزیابی بازی : ۷ (خوب)
یكی دیگر از نكات جالب بازی، بازسازی صحنه‌های دلخراش جنگی است. در قسمتی از مرحله Pearl Harbor در جایی كه شما در تلاشید تا دیگر سربازان را از داخل یك كشتی كه در حال سوختن است نجات دهید، سربازی در اتاقكی پرشده از آب از شما تقاضای كمك می‌كند و سپس درون آب خفه می‌شود و می‌میرد و شما تمام این صحنه‌ها را از پشت شیشه نظاره‌گر هستید. در جایی دیگر در همان مرحله،‌ سربازی مشغول قطعِ برقِ كشتی است و به طرز بدی برق او را می‌گیرد و می‌میرد. و یا نحوه نمایش كشته‌شدن‌های سربازان شما توسط سرباز‌های ژاپنی در نگاه اول بسیار تاثیر‌گذار هستند. خوشبختانه یكی از ضعف‌های اصلی قسمت قبلی بازی، یعنی سادگی بازی، در این بازی دیده نمی‌شود اما با وجود داشتن Save و Load‌های بی‌شمار هنوز هم انجام مراحل مبتنی بر روش آزمون و خطا می‌باشد. اگر مرحله سختی بازی را <واقعی> (Realistic) انتخاب كنید، تمام مشخصات كمكی روی صفحه شما ناپدید خواهد شد. مشخصاتی مانند میزان سلامتی، مقدار مهمات، قطب‌نما و حتی هدف نشانه‌گیری. كه این میزان سختی شما را وسوسه می‌كند كه بعد از تمام كردن ساده بازی، بار دیگر آن را سخت‌تر تجربه كنید. همچنین وجود ماموریت‌های انتخابی یا Optional Mission‌ها و گرفتن مدال متعاقب با انجام آنها نیز بهانه‌ دیگری است برای انجام دوباره بازی. در این بازی تقریباً تمام سلاح‌ها از روی مدل واقعی‌شان طراحی شده‌اند و حتی میزان زمان پركردن (Reload) هراسلحه نیز مانند نمونه واقعی‌اش می‌باشد و برخلاف سری گذشته این بازی، مقدار مهمات و در واقع كمبود آن مساله مهمی برای شما می‌باشد و این حس را به شما می‌دهد كه در زدن هر تیر بادقت عمل كنید كه این امر در قسمت بازی چندنفره نیز كاملا صادق است.
بازی چند نفره
قسمت Multiplayer بازی دارای سه حالت است.
۱- حالت Free for All كه در آن هر كسی می‌تواند دیگری را از بین ببرد.
۲- حالت Team Death Match یا تیمی و Invader
۳- حالات ۱ و ۲ را كماكان در بازی‌های دیگر تجربه كرده‌اید. ولی حالت ۳ نوعی بدیع از این نوع بازی است. این حالت كه تقریبا نمونه ابتدایی آن را در قسمت چندنفره‌ بازی <بازگشت به قلعه ولفن‌اشتین> دیده‌بودیم، تشكیل شده است از ۸ نقشه كه مراحلی به صورت موضوعی را شامل می‌شود و یك تیم در قالب تیم مهاجم ‌باید كار‌هایی از قبیل تخریب مهمات و اسلحه‌ خانه‌ها، به‌دست آوردن مدارك،‌ مخابره كردن اطلاعات را انجام دهد و تیم مدافع ‌باید مانع از انجام این كار‌ها شود. در واقع این نوع بازی Multiplayer موضوعاتی را از بازی تك‌نفره گرفته و آن‌را وارد بازی چند‌نفره كرده است.
ارزیابی دیگر مجلات و سایت‌های بازی
MR Magazine ۹ از ۱۰
GamePro ۴/۵ از ۵
PC Gamer ۷۹ از ۱۰۰
Computer Gaming Word ۴/۵ از ۵
Game Informer ۸/۵ از ۱۰
Game Spot ۸/۳ از ۱۰
GameSpy ۳/۵ از ۵
GameZone ۹ از ۱۰
IGN ۷/۸ از ۱۰
Worth Playing ۸/۷ از ۱۰
Eurogamer ۸ از ۱۰
Action Trip ۸۶ از ۱۰۰
My Gamer ۸/۸ از ۱۰
Gamers Depot ۴/۵ از ۵گرافیک و صدا
بیشترین پیشرفت بازی در قسمت گرافیک دیده می‌شود. جلوه‌های ویژه جذابی از قبیل تارشدن دید شما زمانی که از Machine Gun استفاده می‌کنید ویا سیاه شدن صفحه در هنگام مرگ، نمونه‌هایی از این جلوه‌ها می‌باشد. کاراکتر‌ها و نمونه اسلحه‌ها نیز با طراحی جزییاتِ فراوان مدل واقعیِ زیبایی از آنها به نمایش می‌گذارد. Demo‌های میان مراحل نیز که دقیقا مانند فیلم ساخته شده‌اند نیز جذابیت بازی را دوچندان می‌کند. تاثیرات جوی محیط در جنگ‌‌ها نیز به‌خوبی طراحی شده است و روی بازی شما نیز تاثیر می‌گذارد. به طور مثال در مرحله‌ای از بازی، مه گسترده‌ای فضا را گرفته است که طبعاً موجب کاهش دید و خطای هدف‌گیری شما می‌شود. نحوه کشته‌شدن افراد و نحوه افتادن آنها روی سطوح نیز بسیار طبیعی طراحی شده‌است. طراحی درختان که به کرات در مراحل جنگلی دیده می‌شود هم بسیار خوب انجام شده است.
صدای بازی‌های Medal of Honor همواره قابل ستایش بوده‌است و این بازی نیز از این سنت پیروی کرده‌است. از دیالوگ‌های تکراری سرباز‌های دشمن که بگذریم، بقیه صداها و افکت‌ها بسیار خوب طراحی شده‌اند. در این بازی برخلاف سری بازی‌های پیشین، صدای شما نیز شنیده می‌شود. همچنین صدای دشمنان ژاپنی نیز به خوبی قابل شنیدن است. صدای شلیک‌ها و انفجار‌ها نیز بلند و واضح شنیده می‌شوند. در قسمت خارج بازی، جایی که مسائل مربوط به Menu را انتخاب می‌کنید نیز با شنیدن صدای رادیویی که موسیقی، اخبار و اطلاعات دهه‌ ۳۰ و ۴۰ را به شما می‌دهد، فضای جالبی خلق می‌شود.
شاید بهترین خصوصیت بازی، موسیقی زیبا و تاثیر‌گذار بازی است که به عقیده من، تفاوتی با موسیقی فیلم‌های بزرگ‌نمایی مانند فهرست شیندلر و نجات سرباز رایان ندارد. در طول بازی و بسته به شرایط مرحله‌ها، موسیقی‌های تاثیرگذاری را می‌شنویم که اکثراً با ارکستری بزرگ ضبط شده‌اند. این موسیقی آنقدر تاثیر‌گذار است که شاید دوست‌ داشته‌باشید آنرا خارج از زمان بازی کردن نیز گوش کنید.
بازی Pacific Assault داری ضعف‌هایی نیز می‌باشد که همانطور که ذکر شد مهمترین آن مدت زمان Load بازی است که هیچ ربطی به تجهیزات سیستم شما ندارد. (این Loadها گاهی در حدود یک دقیقه طول می‌کشد و ما را به یاد بازی‌های ۶۴ Commodore می‌اندازد!) همچنین هوش مصنوعی این بازی، آنقدر که مسائل دیگرش کامل شده است، پیشرفت نکرده‌است و کماکان شاهد حرکاتی احمقانه از سوی هر دو گروه ازسرباز‌ها هستیم. ایرادات گرافیکی، از قبیل رد شدن سربازان از میان فضاهای بسته، دیواره‌ها و یا قرار گرفتن آنها بین زمین و هوا نیز بار‌ها در بازی دیده می‌شود. در مورد مکالمات بازی نیز تکرار بعضی از جملات هم‌تیمی‌های خود در یک مرحله ممکن است کمی سهل انگارانه به نظر رسد. (به طور مثال تشویق‌های مشابه از طرف مافوق خود هنگامی که هدفگیری خوبی دارید) و یکی دیگر از ایرا‌دهای مهم بازی سخت اجرا شدن آن، حتی بروی سیستم‌های پیشرفته است. از ایرادات گرافیکی بازی می‌توان به ‌نحوه ظاهر شدن پس‌زمینه‌ها و حتی دشمنان و کاراکتر‌های متحرک اشاره کرد. این ظاهر شدن‌ها اغلب ناگهانی و دور از منطق صورت می‌گیرد.
کد نتیجه
Dog حالت رویین تنی
WUSS دادن تمام اسلحه
NoTarget دشمنان تیری به سوی شما شلیک نخواهندکرد
FullHeal پرشدن سلامتی
FPS ۱ نشان دادن FPS(Frame Per Second)
MapList واردشدن به هرمرحله‌ای با کیلیک روی اسم مرحله
[ ] Map واردشدن به مرحله نوشته شده در میان کروشه
کدهای مخفی‌
از فایل بازی یعنی mohpa.exe یک Shortcut درست کنید. با کلیک راست روی آن به قسمت Properties بروید. در قسمت Target به ادامه مطالب نوشته شده عبارت ۱ set developer+ را اضافه کنید. کل مطلب نوشته شده در قسمت Target با توجه به محل نصب بازی چیزی شبیه عبارت زیر خواهد‌شد:
(F:GamesMOHMedal of Honor Pacific Assault(tm"
۱ mohpa.exe" +set developer
ارزیابی بازی
محیط بازی ۷
گرافیک ۸
صداها ۹
جذابیت ۶
داستان ۶
نمره کل ۷/۲(خوب)
سپس توسط این Shortcut به بازی وارد شوید و با زدن کلید "~" (کاراکترِ ‌Tilde) به قسمت نوشتن فرامین وارد شوید و عبارات جدول بالا‌ را برای ایجاد نتایج مربوط وارد کنید. جالب است بدانید که این بازی به صورت دو نسخه وارد بازار شده‌است. نسخه DVD بازی، که به اسم نسخه‌ کارگردان (Director Edition) می‌توان آنرا تهیه کرد، شامل قسمت‌های مستندی از واقعیت‌های اتفاق افتاده در جنگ‌جهانی دوم میان ژاپنی‌ها و امریکایی نیز می‌شود که همگی با فیلم‌های مستند و گفته‌های تاریخی آن اتفاقات را بازگومی‌کند. اتفاقاتی که آنها را عیناً در قالب مراحل بازی تجربه خواهید کرد. همچنین در این DVD شما می‌توانید قسمت‌هایی از پشت‌صحنه ساخت بازی را مشاهده کنید.

امیرپاشا آزادی پو
منبع : ماهنامه شبکه