چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فعالیت فیزیکی سبب کاهش خر و پف در کودکان می گردد


فعالیت فیزیکی سبب کاهش خر و پف در کودکان می گردد
فعالیت های فیزیکی حتی اگر تاثیری بر کم شدن وزن نداشته باشند، باعث کاهش خرو پف در کودکانی که دارای اضافه وزن هستند می گردد.
خر و پف که با خوب نخوابیدن ارتباط مستقیم دارد، در اغلب موارد مشکلات آموزشی و رفتاری را در کودکان به دنبال دارد، مشکلاتی از این دست معمولا با اختلالاتی چون کمبود فعالیت یا ADHD اشتباه می شوند.
داروهایی مانند Ritalin که معمولا به کودکانی که مشکل خواب دارند تجویز می گردد، باعث وخیم تر شدن اوضاع آنها می شود. مسئله قابل توجه در مطالعات اخیر رابطه مستقیمی است که مابین اضافه وزن و خرو پف وجود دارد، شواهد بدست آمده نشان داده میزان اختلالات خوابیدن در کودکان چاق بیش تر از کودکانی با وزن نرمال است.
اختلالات تنفسی علت اصلی خر و پف در کودکان است، دیویس و تیم تحقیقاتی همکارش برای مطالعه این نکته که آیا فعالیت های فیزیکی موجب کاهش اختلالات تنفسی در کودکان دارای اضافه وزن خواهد شد یا خیر، ۱۰۰ کودک مبتلا به اضافه وزن بین سنین ۷ تا ۱۱ سال را به سه گروه تقسیم کردند، طی ۱۳ هفته گروهی از این کودکان، روزانه به مدت ۴۰ دقیقه و گروه دیگر روزانه ۲۰ دقیقه ورزش می کرده اند. گروه سوم نیز هیچ گونه فعالیت فیزیکی انجام نداده اند.
این فعالیت ها بر خلاف حرکات ورزشی مرسوم، شامل بازی های مورد علاقه آنها مانند بسکتبال و گرگم به هوا بود، تمامی کودکان با اشتیاق کامل به این بازی ها می پرداختند.
در ابتدا والدین یک چهارم از این کودکان، اعلام نموده بودند که فرزندشان از مشکلاتی چون خرخر کردن در خواب و اختلالات رفتاری رنج می برد. پس از انجام آزمایشات فوق و افزودن تحرک به برنامه روزانه این کودکان، تنها ۲ درصد از آنها کماکان از مشکلات تنفسی به هنگام خواب رنج می بردند.
در حقیقت پس از اتمام پروژه نیمی از کودکانی که در خواب خر و پف می کردند و در یکی از دو گروهی که ورزش می کردند حضور داشتند، مشکلشان برطرف شد. آن دسته از کودکانی که مدت زمان بیشتری ورزش می کردند درصد بهبودی، بیشتر بود. هر چند وزن کودکان هیچ تغییری نکرده بود.
ورزش به تنهایی برای کاهش وزن کافی نیست، هر چند باعث تناسب اندام می شود. در آزمایشات فوق، به احتمال زیاد، فعالیت های بدنی سبب کاهش چربی های اضافی اطراف گردن کودکان شده و در نتیجه عملیات تنفس در هنگام خواب راحت تر انجام می شود. به علاوه،ورزش و تحرک تاثیرات عصبی و متابولیسمی به همراه دارد که باعث عملکرد مناسب تر مغز، رگ های عصبی و ماهیچه ها در هنگام عبور هوا می گردد.
برای حفظ این نتیجه لازم است هر کودک حداقل یک ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشد. بهتر است والدین در صورت امکان به کودک خود اجازه دهند پس از مدرسه در بیرون از منزل به بازی و ورزش بپردازد و با این کار مقداری از انرژی نهفته اش را بسوزاند، در عین حال فعالیت ممکن است به انجام بهتر تکالیف مدرسه کودکان نیز کمک نماید."
منبع : سایت فریا