سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
میدانی دشوار برای یاران «ویدوکا»
استرالیایی ها كه به اعتقاد اكثر ناظران به خاطر بازی قدرتی، قابلیت های فنی بریتانیایی و تجربه و حتی نام و نشان خود امیددار نخست فتح جام فوتبال ملت های آسیا ۲۰۰۷ بودند، در عمل كاری از پیش نبردند و با كارنامه ای مركب از یك برد، یك مساوی و ۲ شكست با جام چهاردهم وداع گفتند و فقط این دلخوشی بهانه وار را داشتند كه از این رقابت ها درس های گرانی گرفته اند.
استرالیا از شروع سال ۲۰۰۶ از كنفدراسیون فوتبال اقیانوسیه به آسیا كوچ كرده است تا به خیال خود راه صعودش به دور پایانی جام های جهانی را هموارتر كند، اما براساس آنچه در جام ملت ها مشاهده می شد، استرالیا حتی در این مورد هم مشكل دارد و وجود ۴ سهمیه برای آسیایی ها نیز لزوماً بخت كانگوروها را برای رسیدن به مقصود باز نمی كند، زیرا این تیم در مسابقاتی كه در جام ملتها داشت، آشكارا ستیز تاكتیكی را به عمان، عراق و ژاپن باخته بود و تیغش به آنها نمی برید.
● كمتر از حد تصور
استرالیا پس از زدن گل مساوی اش به عمان در واپسین دقایق مسابقه و تبدیل شكست ۰-۱ به تساوی ۱-۱ و سپس قبول باخت ۱-۳ در مقابل عراق، در دیدار با تایلند كه حالت مرگ و زندگی را برایش پیدا كرده بود، احیا شد و این تیم را ۰-۴ برد تا در عین ناامیدی از حذف شدن رهایی یابد و به یك چهارم نهایی برسد.
مردان گراهام آرنولد در آن مقطع ادعا كردند كه پیروزی فوق سند و نشانه حل مشكلات شان و بازگشت آنها به فرم خوب است، اما در عمل خلاف این ثابت شد و استرالیا در دیدار بعدی اش ناكام و حذف شد و هر چند حریف حذف كننده آنها كسی نبود بجز «ژاپن مدعی»، اما این هم بر ضعف های استرالیا سایه نینداخت و این نكته را از نظرها دور نگه داشت كه آنها كمتر و كم انگیزه تر و تنبل تر از آنچه تصور می شد پای در میدان نهاده و از دیدن قابلیت های رقبای جدید خود در قاره كهن واقعاً شگفت زده شده و اصلاً انتظار آن را نداشته اند.
● یك اعتراف
گراهام آرنولد سرمربی استرالیا كه پس از اتمام جام جهانی ۲۰۰۶ و كنار رفتن گاس هیدینك معروف و هلندی از این تیم زمامدار اصلی شد، می گوید: «در جریان این پیكارها چیزهای زیادی را یاد گرفتیم و مهمترین چیزی كه دیدیم، این بود كه فوتبال آسیا بسیار سنگین و سخت است. هدف ما این بود كه حداقل به مرحله نیمه نهایی برسیم و حتی در فینال هم حاضر باشیم و چون به این هدف دست نیافته ایم، باید اعتراف كنم كه ناموفق بوده و كمتر از سطح خود ظاهر شده ایم. فكر می كنم باختی كه در برابر ژاپن در مرحله یك چهارم نهایی داشتیم، با این كه فقط با ضربات پنالتی و با كمترین فاصله ممكن بود، سخت ترین و تلخ ترین شكست عمر من بوده باشد.»
● پایان یك دوره موقتی
شاید هم این آخرین ناكامی آرنولد در مقام سرمربی استرالیا باشد، زیرا در این كشور اكثریت باكسانی است كه معتقدند او باید كنار گذاشته شود و مربی نامدارتر و قوی تری جای او را بگیرد. از آغاز هم این تردید وجود داشت كه آیا او برای اداره این كار مهم و تصدی این پست دشوار قدری كوچك نیست و شكست و حذف زودهنگام تیمی كه باید داعیه قهرمانی را می داشت آن گمانه زنی را تقویت كرده و لزوم عدم استفاده از وی را یادآور شده است. انواع نام های بزرگ برای جانشینی او مورد اشاره قرار گرفته اند و حتی انتصاب او به عنوان سرمربی استرالیا نیز كه در اواخر تابستان سال پیش صورت پذیرفت با تأكید و بیان مكرر این مسأله از سوی سران فوتبال استرالیا همراه بود كه او فقط به طور موقتی حائز این سمت است و زمانی این پست برای وی قطعی و او در این سمت ثابت شد كه این مدیران درجست وجوی خود برای یافتن یك سرمربی جدید و نامدار به نتیجه ای نرسیدند. چیزی كه با احتساب شكست اخیر در «آسیا» دیگر نمی تواند استمرار یابد و باید در انتظار انتخاب یكی از نام های بزرگی كه در اخبار و شایعات به آنها اشاره رفته است، بود و حتی نام ژرار هولیه مربی نامدار سابق لیون فرانسه و لیورپول انگلیس نیز در این ارتباط آمده است.
● واكنشی درست
با این همه آرنولد هنوز معتقد است كه خودش و شاگردانش طی این دیدارها از چیزی فروگذار نكرده و حساب همه مسائل را كرده بودند. «ما كارها و تلاش زیادی طی ماهها و هفته های اخیر صورت داده بودیم. ما برنامه های زیادی را برای تیم ملی استرالیا و مسأله شركتش در جام ملت های آسیا ریخته بودیم و خوشبختانه بازیكنان ما نیز به بهترین شكل واكنش نشان دادند و هر چه را كه لازم بود، به انجام رساندند. معترفم كه ما در دو دیدار اول بد بودیم و نتوانستیم برابر با نیازها باشیم، اما در دو بازی آخرمان بهتر شدیم و در مجموع پیشرفت آشكاری داشتیم.»
● در دردسر
در بازی با ژاپن در مرحله یك چهارم نهایی و در واقع در ستیز با تیمی كه فاتح هر دو دوره قبلی جام ملت های آسیا بوده، استرالیا هم فشار زیادی را تحمل كرد و هم با بازی پیگیر خود فشار قابل توجهی را به حریف وارد نمود.
اخراج وینس گره لا هافبك درشت اندام استرالیا در فاصله ۱۵ دقیقه به وقت عادی كه به خاطر ضربه زنی وی به نائوهیرو تاكاهارا مهاجم نامدار ژاپن روی داد، سبب شد استرالیا بیشتر در دردسر بیفتد و برای كنترل مسابقه در باقی وقت عادی و وقت اضافی مشكل داشته باشد اما مردان آرنولد به هر شكل بود، بازی را به ضربات پنالتی كشاندند.
با این حال در این ضربات هری كیول و لوكاس نیل كه از پرتجربه ترین و نامدارترین مردان استرالیا هستند، ضربات خود را بد زدند و كار تمام شد و استرالیا حذف گشت و ژاپن با سزاواری بالا رفت.
● بهانه جویی یا...؟
اضافه بر سطح و كیفیت بالای بازی حریفان چیزی كه سبب غافلگیری و حیرت استرالیایی ها شد و از كارایی آنها كاست، گرما و شرجی و رطوبت شدید هوا در آن منطقه از آسیا بود.
با این حال جان آلویسی هافبك - مهاجم تیم ملی استرالیا معتقد و مدعی است كه تجربیات برگرفته از رقابتهای فوق به درد استرالیا می خورد و به این تیم در دور مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ یاری خواهدرساند. او در اظهاراتی كه به نظر می رسد بیشتر یك نوع بهانه جویی و توجیه شكست این كشور در تایلند و ویتنام (۲ كشور از ۴ كشور میزبان جام ملتهای ۲۰۰۷ آسیا) باشد، می گوید: «اگر ما در این رقابتها شركت نمی كردیم و مستقیماً و بدون مقدمه وارد صحنه رقابتهای انتخابی جام جهانی می شدیم، قطعاً مشكلات بیشتری می داشتیم و غافلگیری فعلی، درآن زمان برای ما روی می داد و بعید بود كه قادر باشیم از آن قضیه جان سالم به در ببریم، اما آن چه در پیكارهای جام ملتها روی داد، ذهن ما را باز و برای آن چه در دور مقدماتی جام ملتها رخ خواهدداد، مهیا كرده است و اینك به خوبی می دانیم چه چیزی در آن صحنه درانتظار ماست و چه باید انجام بدهیم تا شگفتی و ناكامی اخیر تكرار نشود. بازیكنان ما كه از منطقه مرفه تر اقیانوسیه می آیند، تجربه چنین شرایط زیستی و هوایی را ندارند و كم آورده بودند و این هم از مسائلی است كه باید در آینده حل و آن را رفع كنیم. هر چه هست راه پیش روی ما بسیار دشوار است. برخی بر این باور بودند كه با انتقال از جامعه فوتبال اقیانوسیه به آسیا كار ما آسان تر می شود و می توانیم صعود سهل تری را به دور پایانی جام های جهانی داشته باشیم، حال آن كه خلاف این ثابت شد و اگر در گذشته فقط دو بازی رفت و برگشت مان در مرحله پلی اف سخت می شد، الآن و با وضعیت جدید ۱۰ الی ۱۲ دیدار نفسگیر برای كسب مجوز صعود خواهیم داشت و با بساطی كه در رقابتهای اخیر برقرار بود، تضمینی هم در دست نیست كه در این مسابقات نتیجه بگیریم و به آن چه كه می خواهیم، برسیم.»
● آنها خود را نباختند
مارك ویدوكا كاپیتان معروف تیم ملی استرالیا كه به اصرار سران فوتبال این كشور رضایت داد در پیكارهای امسال جام ملتهای آسیا شركت كند و چه قبل و چه بعد از آن به بازنشستگی در سطح ملی می اندیشیده و اخیراً از میدلزبرو به نیوكاسل دیگر تیم لیگ برتر انگلیس كوچ كرده است، از یارانش در اردوی ملی استرالیا به خاطر تلاش هایی كه صورت داده اند، تشكر كرده و گفته است: «از ما بعد از دو بازی نخست مان در تایلند انتقادات زیادی شد، اما بازیكنان ما خودشان را نباختند و مسابقه به مسابقه بهتر شدند و شخصیت قوی خود را بروز دادند. حتی در دیدار با ژاپن نیز با این كه یك نفر كمتر از حریف داشتیم، اما كم نیاوردیم و كشیدن كار به ضربات پنالتی درآن شرایط دشوار نشان از همین مسأله داشت.
اگر تمام شرایط را مبنا بگذارید و براساس آن مسائل را بررسی و صدور رأی كنید، می بینید كه حاصل كارمان آن قدرها هم بد نبوده و برعكس تجربه خوبی به دست آورده ایم.»
وصال روحانی
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست