پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
جدول جانشینی موادغذائی
برای آن دسته از بیمارانی که از رژیمهای غذائی مخصوص استفاده میکنند یعنی علاوه بر نوع مواد خوراکی مقدار مصرف هر گروه از این مواد را نیز در طول بیست و چهار ساعت باید برای آنها حساب شده باشد جداول جانشینی مواد غذائی پیش بینی شده باشد. برنامهریزی غذائی با این روش بسیار آسان است و برای محاسبه ارزش غذائی رژیم بیماران نیاز به ترازو و جداول ترکیبات غذائی نمیباشد این روش را میتوان به افرادی که لازم است به مدت طولانی از برنامه رژیمهای غذائی حساب شده استفاده نمایند آموزش داد. |
جداول جانشینی مواد غذائی شامل 6 جدول خوراکی و یک جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه میباشد. در جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه واحدی برای مواد خوراکی هر یک از جداول مشخص شده است، ارزش غذائی هر واحد از مواد خوراکی مشخص کننده اندازه یا مقداری از مواد خوراکی است که ارزش یک واحد از گروه خود را دارا باشد برای مثال یک واحد میوه، مقدار میوهای است که حاوی 40 کالری انرژی غذائی باشد حال اگر میوه ما سیب باشد یک واحد شامل یک عدد سیب متوسط با وزن تقریبی 100 گرم است ولی اگر میوه انتخابی ما موز باشد هر واحد آن نصف یک موز متوسط با وزن تقریبی 50 گرم است. |
انتخاب مواد خوراکی بر حسب واحد از گروههای دیگر مواد خوراکی نیز مشابه مثال بالا میباشد. |
اگر در برنامه غذائی فردی 3 واحد میوه در شبانه روز تعیین شده باشد، میتواند بهطور مثال سیب متوسط (100 گرمی جمعاً 300 گرم سیب) و یا یک عدد سیب متوسط (100 گرمی) یک عدد پرتغال متوسط (100 گرمی) و یک عدد نارنگی بزرگ (100 گرمی) در نظر گرفت. |
در صورتی که غذای روزانه فردی از مواد خوراکی همه گروههای شش گانه جداول جانشینی مواد غذائی انتخاب شود در روزهای مختلف تنوع کافی داشته باشد، میتوان مطمئن بود که این فرد دچار کمبود مواد مغذی شامل پروتئینها، ویتامینها، و مواد معدنی نخواهد شد. |
همچنین مشاهده کنید
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۲)
- درمان طبیعی زخم معده
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟
- جدول جانشینی موادغذائی
- رژیم غذائی در بیماریهای کیسه صفرا
- تغذیه در بیماریهای حاد
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۳)
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی (۲)
- مشکلات دهان و گلو
- مشکلات عمومی غذائی
- تغذیه در دیابت
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟ (۲)
- نقش تغذیه در بیماریهای استخوان و مفاصل (ارتوپدی)
- کالری چیست؟
- نقش تغذیه در بیماران مبتلا به پارکینسون
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی
- تغذیه در بیماران دچار افزایش چربی خون
- اسهال، یبوست، نفخ و ترش کردن
- تغذیه در بیماریهای کلیوی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست