قیمت طلا امروز




 افتتاح و کلنگ

 سایت ایران آنلاین / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

هفته دولت ۵۲ همت پروژه افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود

خوزستان در معادلات اقتصادی و زیرساختی ایران، فراتر از یک استان صنعتی، حلقه‌ای راهبردی در زنجیره انرژی، تولید، تجارت دریایی و حمل‌ونقل کشور است؛ ظرفیتی که اهمیت آن در جریان جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان، همزمان با هدف قرار گرفتن بخشی از تأسیسات صنعتی، بندری و زیرساختی، بیش از پیش آشکار شد.
 هفته دولت ۵۲ همت پروژه افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود
بیتا میرعظیمی، گروه ایران زمین:  در این شرایط، تشکیل ۱۱ قرارگاه تخصصی در حوزه‌های امداد و نجات، زیرساخت، انرژی، بهداشت و درمان، امنیت، قضایی، بازار و پشتیبانی، زمینه هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح و تداوم خدمات حیاتی را فراهم کرد. با آغاز جنگ رمضان نیز این ساختار با اتکا به تجربه و آمادگی ایجادشده، در مقیاسی گسترده‌تر فعال شد.

در کنار این آمادگی سازمانی، حضور پرشور و مسئولانه مردم خوزستان، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تاب‌آوری استان بود؛ از همراهی کادر درمان و مردم در حمله به محدوده بیمارستان شهید بقایی اهواز گرفته تا تداوم حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید و حضور پرشور مردم در راهپیمایی اربعین شلمچه و چذابه پس از حمله دشمن.

این تجربه نشان داد امنیت انرژی، پایداری زنجیره تأمین و استمرار فعالیت‌های اقتصادی خوزستان، علاوه بر زیرساخت و مدیریت بحران به سرمایه اجتماعی و انسجام مردم نیز وابسته است. در همین چارچوب، «سیدمحمدرضا موالی‌زاده» استاندار خوزستان با حضور در مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران، عملکرد مدیریت اجرایی استان در دوران جنگ و مهم‌ترین ظرفیت‌ها، چالش‌ها و اولویت‌های اقتصادی، اجتماعی، زیرساختی، انرژی و حمل‌ونقل خوزستان را مورد بررسی قرار داده است. مشروح این گفت‌و‌گو از نظرتان می‌گذرد:

 

خوزستان یکی از مهم‌ترین قطب‌های انرژی کشور است. حملات اخیر دشمن در جنگ ۱۲ روزه یا جنگ رمضان چه تأثیری بر تأسیسات نفت، گاز و زیرساخت‌های حیاتی استان داشت و برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی و کاهش پیامدهای آن چه تمهیداتی در نظر گرفته شد؟

در دوران جنگ، دشمن علاوه بر اهداف نظامی، بخش‌هایی از زیرساخت‌ها و مراکز غیرنظامی خوزستان را نیز مورد هدف قرار داد. مجموعه‌هایی از جمله شرکت فولاد خوزستان، فولاد آتیه خاورمیانه و برخی از پتروشیمی‌های ماهشهر مورد حمله قرار گرفتند. در ماهشهر، انتشار گازهای ناشی از حملات موجب نگرانی مردم شد که با حضور مسئولان و بررسی‌های میدانی، شرایط تحت کنترل اعلام شد. خودم آن شب در ماهشهر ماندم تا با حضور در میان مردم، از نگرانی‌های آنان کاسته و اطمینان دهم که گازهای منتشرشده، تهدید و خطر خاصی برای سلامت و ایمنی شهروندان ایجاد نمی‌کند.

مردم عزیز ماهشهر با تشکیل حلقه انسانی در اطراف تأسیسات و حضور در کنار نیروهای عملیاتی، جلوه‌ای از همبستگی و مقاومت اجتماعی را به نمایش گذاشتند. از سوی دیگر، بخشی از زیرساخت‌های عمومی از جمله مجموعه هواشناسی، فرودگاه‌ها، کشتی‌سازی‌های خرمشهر، ایستگاه‌های صداوسیما و ساختمان فرمانداری و استانداری نیز آسیب دیدند. در برخی مناطق مسکونی، از جمله منطقه لنگیرات زیدون بهبهان، خسارت‌هایی به منازل وارد شد.

همچنین دو بیمارستان استان، از جمله بیمارستان امام علی(ع) اندیمشک آسیب دیدند. با وجود این خسارت‌ها، خدمات درمانی متوقف نشد و برای تداوم خدمت‌رسانی، مراکز درمانی موقت ایجاد، ظرفیت دیالیز افزایش و برخی بیماران به دزفول منتقل شدند. حمله دشمن به شرکت‌ کشتی‌سازی اروندان و شهید موسوی خرمشهر، کارخانه‌ها و... نیز نشان داد که اهداف دشمن تنها نظامی نبوده و معیشت مردم را نیز نشانه گرفته است. با این حال، روند بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده با شتاب در حال انجام است و هدف، بازسازی بهتر از گذشته عنوان شده است.

 

با توجه به آسیب‌پذیری زیرساخت‌های حیاتی انرژی در شرایط جنگی، آیا برای پراکنده‌سازی، مقاوم‌سازی یا ایجاد ظرفیت‌های پشتیبان برای تأسیسات انرژی استان برنامه‌ای در نظر گرفته شده است؟

بله. در این زمینه اقدامات متعددی با دوستان و مجموعه‌های مرتبط انجام شده است. بنده بارها از مراکز مختلف بازدید داشته‌ام؛ از دیسپاچینگ برق و گاز گرفته تا مراکز سوخت، مجموعه‌های سوخت‌رسانی در نقاط مختلف استان، پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، مخازن نگهداری سوخت و سایر نقاط مرتبط با زنجیره انرژی. خوشبختانه تمهیدات پدافندی در این بخش‌ها اندیشیده شده و اقدامات لازم برای افزایش آمادگی و استمرار فعالیت این زیرساخت‌ها در شرایط مختلف در حال انجام است.

 

با توجه به تجربه جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان و حملات به برخی زیرساخت‌های غیرنظامی، استان خوزستان چه سازوکارهایی برای حفظ تداوم خدمات عمومی، فعالیت‌های اقتصادی و انسجام اجتماعی به‌کار گرفت و نقش مشارکت و تاب‌آوری مردم در مدیریت این شرایط و کاهش آثار بحران چه بود؟

در جنگ ۱۲ روزه، برای مدیریت شرایط و حفظ آمادگی استان، ۱۱ قرارگاه تخصصی در حوزه‌های امداد و نجات، زیرساخت، انرژی، بهداشت و درمان، امنیت، قضایی، بازار و پشتیبانی تشکیل شد.

این ساختار با مشارکت مدیران اجرایی و فرماندهان نیروهای مسلح موفق بود و پس از جنگ نیز حفظ شد. با آغاز جنگ رمضان، قرارگاه‌ها با توجه به تجربه گذشته و آمادگی قبلی، مجدداً فعال شدند و مأموریت‌های خود را در مقیاسی گسترده‌تر دنبال کردند. به لطف خدا، امنیت و خدمات عمومی پایدار ماند و دولت نیز با تماس‌های مستمر و حضور میدانی مسئولان، پشتیبانی مؤثری از استان به عمل آورد.

مردم عزیز خوزستان نیز در جریان جنگ، با حضور، همبستگی و مسئولیت‌پذیری، نقش مهمی در حفظ تاب‌آوری استان ایفا کردند. یکی از جلوه‌های این همدلی، همراهی مردم و کادر درمان در جریان حمله به محدوده بیمارستان شهید بقایی اهواز بود؛ به‌گونه‌ای که برخی پرستاران بیماران را برای ادامه مراقبت به خانه‌های خود منتقل کردند. حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید نیز جلوه دیگری از انسجام اجتماعی و سرمایه مردمی بود.

در حمله دشمن در مسیر راهپیمایی اربعین در محدوده شلمچه که به شهادت دو نفر و مجروحیت ۱۱ نفر انجامید، مردم نه‌تنها عقب‌نشینی نکردند، بلکه حضورشان افزایش یافت. تداوم باشکوه راهپیمایی اربعین در شلمچه و چذابه و مشارکت گسترده مردم نشان داد که اعتماد عمومی، همبستگی اجتماعی و روحیه مقاومت، در کنار توان دفاعی، از مؤلفه‌های مهم قدرت و تاب‌آوری ملی است.

 

بندر امام خمینی(ره) به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر فله‌بر کشور چه نقشی در استمرار تأمین کالاهای اساسی در شرایط جنگی داشت و حملات و محدودیت‌های ناشی از جنگ چه تأثیری بر روند تخلیه و بارگیری کالا در این بندر گذاشت؟

با وجود اصابت موشک به بخشی از اسکله‌ها و زیرساخت‌های بندری، فعالیت بنادر، پتروشیمی‌ها و مراکز اقتصادی خوزستان متوقف نشد و مدیران، کارکنان و فعالان بخش خصوصی با آمادگی کامل به فعالیت ادامه دادند. برای استمرار جابه‌جایی کالا، از ظرفیت‌های ریلی و جاده‌ای در کنار حمل‌ونقل دریایی استفاده شد و عملیات تخلیه و انتقال کالا در بنادر ادامه یافت.

در بنادر هندیجان، بهرگان و سجافی نیز با مدیریت فوری، تخلیه و پراکنده‌سازی لنج‌ها انجام شد. در بندر امام خمینی(ره) نیز تخلیه کالا بدون مشکل جدی و در زمان مناسب انجام گرفت. این هماهنگی و مدیریت میدانی، با حفظ فعالیت بنادر، موجب تداوم زنجیره تأمین کالا و حتی رونق مقطعی برخی فعالیت‌ها شد.

 

در شرایطی که بخشی از کالاها و خودروها در بنادر خوزستان در معرض حملات قرار داشتند، چه میزان کالا و سرمایه در معرض آسیب بود و آیا برای تسریع در تخلیه، جابه‌جایی یا پراکنده‌سازی محموله‌ها اقدامی انجام شد؟

بله، در این زمینه با هماهنگی پلیس راه، نیروی انتظامی، منطقه آزاد و گمرک، تمهیدات لازم اندیشیده شد و اقدامات عملیاتی نیز صورت گرفت. یکی از اقدامات مهم، تسریع در تخلیه خودروها از مناطق در معرض خطر بود. با مالکان خودروها هماهنگ کردیم که خودروها در سریع‌ترین زمان ممکن از آن مناطق خارج شوند و تشریفات گمرکی، امور اداری و فرآیند شماره‌گذاری بعداً انجام شود. یعنی اولویت این بود که سرمایه و کالا از منطقه‌ای که احتمال آسیب در آن وجود داشت، خارج شود و پس از آن تشریفات قانونی و اداری ادامه پیدا کند. با این اقدام، خوشبختانه توانستیم از بروز مشکل جدی در این زمینه جلوگیری کنیم.

 

آیا جنگ رمضان باعث کاهش ظرفیت یا اختلال در کریدورهای بین‌المللی دریایی و زمینی خوزستان شد و در صورت بروز مشکل، چه مسیرها و ظرفیت‌هایی برای جایگزینی در نظر گرفته شد؟

در کنار اقدامات مختلف، اقدامات پدافندی نیز در حوزه‌های گوناگون انجام شد. نتیجه این اقدامات این بود که در ارتباط با تأمین کالا، بحمدالله با کمبود خاصی در سطح استان و حتی در سطح کشور مواجه نشدیم. کریدورهای حمل‌ونقل دریایی و زمینی فعال باقی ماندند و با استفاده از ظرفیت‌های مختلف، تلاش شد جریان انتقال کالا ادامه پیدا کند. مجموعه اقدامات انجام‌شده در واقع مکمل یکدیگر بودند و باعث شدند زنجیره تأمین دچار توقف نشود.

 

با توجه به نقش خرمشهر، آبادان، بندر امام خمینی(ره) و بنادر کوچک‌تر در تجارت دریایی، چه تمهیداتی برای تداوم فعالیت بنادر در شرایط تهدید و جلوگیری از توقف زنجیره واردات در نظر گرفته شد؟

اساساً هیچ‌کدام از واحدهای ما دچار اختلال جدی نشدند. ممکن بود شرایط جنگی این امکان را ایجاد کند که برخی مجموعه‌ها فعالیت خود را تعطیل کنند، اما هیچ واحدی کار خود را تعطیل نکرد. همه واحدها در حالت آماده‌باش بودند و همه پای کار ایستادند. هماهنگی‌ها و تمهیدات به‌گونه‌ای بود که روند امور تا حد امکان به شکل طبیعی ادامه پیدا کند. بخش مهمی از این موفقیت نیز ناشی از روحیه مقاومت، سلحشوری مردم قهرمان خوزستان و هماهنگی بین‌بخشی و همکاری دستگاه‌های مختلف بود.

 

با توجه به آسیب‌های وارد شده به زیرساخت‌ها و بخش‌های غیرنظامی استان، آیا برآورد دقیقی از میزان و ابعاد این خسارت‌ها در دست هست؟ اگر بله، این خسارت‌ها در چه حوزه‌هایی و به چه میزان بوده است؟

در این مرحله، برآورد کامل خسارت‌ها انجام شده و در حال تکمیل است؛ مدیریت بحران در وزارت کشور نیز با جدیت این موضوع را دنبال می‌کند. خسارت‌ها در بخش‌های مختلف بررسی شده‌اند و برای بازسازی و جبران آنها نیز سازوکارهای جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است. 

فعالیت لنج‌داران، ملوانان و صیادان از جمله گروه‌هایی بود که در شرایط جنگی ممکن بود با مشکلات جدی مواجه شوند. برای اینکه روند فعالیت این گروه‌ها دچار اختلال نشود، چه تمهیداتی در نظر گرفته شد؟

عزیزان ما در این بخش‌ها، تلاش کردند روند کاری‌شان دچار اختلال نشود. ما چندین بندر در استان داریم و بیشترین حجم لنج‌ها نیز در هندیجان قرار دارد. بخشی از لنج‌ها برای حمل‌ونقل کالا فعالیت می‌کنند و بخشی نیز لنج‌های صیادی هستند. فعالیت این مجموعه‌ها ادامه پیدا کرد، هرچند در برخی مقاطع با محدودیت‌هایی مواجه شدند. جلسات متعددی برگزار و پیگیری‌های لازم انجام شده است تا مشکلات این عزیزان در مواقعی که با محدودیت یا شرایط خاص مواجه می‌شوند، دنبال شود. باید مؤلفه‌های مختلفی از جمله تعداد سفرها، حجم کالای جابه‌جا شده، میزان سوخت تخصیصی، حجم موتور شناورها و سایر شاخص‌ها بررسی و برآورد شود. پس از مشخص شدن این موارد می‌توان درباره سازوکارهای حمایتی تصمیم دقیق‌تری گرفت.

 

شما در دوران جنگ، از کاهش نیروهای تعدیل‌ شده از رقم ۵۰ هزار نفر به کمتر از پنج هزار نفر با همکاری شرکت‌ها خبر داده‌اید؛ چه سازوکارهایی برای حفظ اشتغال در صنایع آسیب‌دیده و جلوگیری از موج دوم تعدیل نیرو در صورت تداوم تبعات جنگ در نظر گرفته شده است؟

 در روزهای اول جنگ، ناگهان با خبری مواجه شدیم مبنی بر اینکه حدود ۵۰ هزار نفر نیروی کار در آستانه تعدیل قرار گرفته‌اند و قرار است این افراد به سمت بیمه بیکاری بروند. ما بلافاصله وارد عمل شدیم، جلسات و کمیسیون کارگری برگزار و پیگیری‌ها را آغاز کردیم. چندین جلسه کمیسیون کارگری تشکیل شد و در نتیجه این جلسات، واحدهای صنعتی نیز همکاری کردند. به این واحدها ابلاغ شد از تعدیل نیرو خودداری و از منابع داخلی خود برای حفظ اشتغال استفاده کنند تا در آینده تصمیمات لازم در سطح ملی اتخاذ شود. خوشبختانه همکاری خوبی صورت گرفت. در حالی که حدود ۵۰ هزار نفر در آستانه تعدیل قرار داشتند، این تعداد اکنون به کمتر از ۵ هزار نفر کاهش یافته است. این یک اقدام ارزشمند بود و باعث شد بخش زیادی از نگرانی کارگران و خانواده‌های آنان برطرف شود.

 

با توجه به خسارت‌های وارد شده به بخشی از زیرساخت‌های انرژی، مسکونی و صنعتی، منابع جبران خسارت‌ها از چه محل‌هایی تأمین می‌شود و آیا برآوردی از اعتبار مورد نیاز برای بازسازی وجود دارد؟

در بخش مسکونی، بنیاد مسکن بازسازی واحدهای آسیب‌دیده، از جمله در منطقه لنگی‌راد را آغاز کرده است. در بخش صنعتی نیز سازوکارهای جبران خسارت با مشارکت وزارت صمت، هیأت ‌مدیره واحدها، سازمان برنامه و بودجه و با نظارت معاون اول رئیس‌جمهور در حال اجراست. این فرآیند مجموعه‌های مختلف از هلدینگ‌های شرکت‌ها، پتروشیمی‌ها، فولاد، کشتی‌سازی و واحدهای صنعتی را دربرمی‌گیرد. برای سوله‌های آسیب‌دیده شهرک‌های صنعتی نیز تسهیلات و حمایت‌های مالی پیش‌بینی شده است. همزمان، برآورد دقیق خسارت‌ها در حال انجام است و مدیریت بحران وزارت کشور نیز موضوع را به‌طور جدی پیگیری می‌کند. خسارت‌ها در سه سطح کلان شامل «صنایع بزرگ» متوسط، شامل «واحدهای شهرک‌های صنعتی» و خرد، شامل «واحدهای کوچک اقتصادی و عرضه کالا» بررسی می‌شوند. برای هر سطح، سازوکارهای جبران خسارت و تسهیلات حمایتی در نظر گرفته شده است تا با کاهش زیان‌های وارده، معیشت مردم و فرصت‌های شغلی حفظ شود. 

 

برای حفظ و افزایش فرصت‌های شغلی در استان، بویژه پس از شرایط جنگی چه برنامه‌ای دنبال می‌شود؟

حفظ فرصت‌های شغلی و افزایش فرصت‌های جدید، یکی از برنامه‌های اصلی ماست. در شورای اشتغال که به‌ صورت مستمر برگزار می‌شود، سهم دستگاه‌های مختلف مشخص شده است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان متولی این حوزه، سهم دستگاه‌ها را تعیین کرده و این موضوع در برش استانی نیز دنبال می‌شود. ما در شورای اشتغال این موضوعات را به‌ صورت مستمر پیگیری می‌کنیم. در کنار حفظ مشاغل موجود، به دنبال ایجاد فرصت‌های جدید در بخش‌های مختلف هستیم؛ از صنعت و کشاورزی گرفته تا شیلات، آبزیان، دامداری، خدمات و گردشگری.

 

با توجه به نقش بخش کشاورزی در حفظ اشتغال، تأمین امنیت غذایی و ثبات اقتصادی استان، آیا حوزه‌های اقتصادی و کشاورزی استان در دوران جنگ آسیب دیدند؟ مهم‌ترین آسیب‌ها چه بود و برای تداوم تولید و حفظ اشتغال چه اقداماتی انجام شد؟

کشاورزی یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های اقتصادی خوزستان است و با تولید حدود ۱۳۸ نوع محصول، از گندم و خرما تا پسته و زعفران، از تنوع قابل‌توجهی برخوردار است. محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای در کنار آبزی‌پروری، دامداری، صید و صیادی و منابع طبیعی، بخش مهمی از اقتصاد استان را تشکیل می‌دهند. در حوزه گندم، پرداخت مطالبات گندمکاران با هدف حفظ تولید، امنیت غذایی و ذخایر استراتژیک کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. تأمین آب، کود و سم، پرداخت تسهیلات و خرید تضمینی محصولات نیز در حفظ اشتغال و ثبات اقتصادی کشاورزان مؤثر است. خوزستان امسال بیش از حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم تولید کرده و گندم مورد نیاز حدود ۱۴ میلیون نفر و در بخش نیشکر نیز شکر تولیدی استان نیاز حدود ۳۵ میلیون نفر را تأمین می‌کند. علاوه بر شکر، از نیشکر محصولاتی مانند الکل صنعتی و فرآورده‌های مورد استفاده در صنایع مختلف تولید می‌شود و «باگاس» آن نیز قابلیت استفاده به‌عنوان خوراک دام را دارد.

 

چه طرح‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مهمی در خوزستان در حال اجرا یا پیگیری است؟

در خوزستان طرح‌های متعددی برای توسعه کشاورزی، آبزی‌پروری و صنایع در حال پیگیری است. در بخش کشت چوب و «شورورزی»، حدود ۲۵ هزار هکتار برای کشت اکالیپتوس اختصاص یافته است؛ این گیاه به شوری مقاوم بوده و چوب آن پس از برداشت برای تولید چیپس چوب، خمیر کاغذ و صفحات MDF استفاده می‌شود. طرح آبزی‌پروری هندیجان با وسعت حدود ۴ هزار هکتار و سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده ۳۰ همت از دیگر پروژه‌های مهم است که می‌تواند اشتغال قابل توجهی ایجاد کند. فاز دوم پتروشیمی ماهشهر در زمینی حدود ۳۳۰۰ هکتار و طرح‌های پتروشیمی کرخه، پتروپالایش مسجدسلیمان، فاز دوم فولاد شادگان و پتروپالایش شادگان نیز در دست پیگیری هستند. پرورش میگو نیز به دلیل سازگاری با آب شور، ظرفیت مهم استان محسوب می‌شود. در هورالعظیم ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه ماهی بومی رهاسازی شده و همزمان اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت سیلاب، از جمله فعال‌سازی سیل‌بندها و لایروبی، در حال انجام است. همچنین فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی دنبال می‌شود که تاکنون ۲۴۸ هزار هکتار آن اجرا شده است. اجرای این طرح با توسعه آبیاری، تسطیح اراضی و اصلاح الگوی کشت می‌تواند بهره‌وری آب و زمین و تولید کشاورزی را افزایش دهد.

 

در حوزه توسعه زیرساخت‌ها و پروژه‌های عمرانی، مهم‌ترین طرح‌های در حال اجرا در استان کدام‌اند و این پروژه‌ها با چه میزان پیشرفت فیزیکی و اعتباری دنبال می‌شوند؟

در هفته دولت، بیش از ۵۲ همت پروژه در خوزستان افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود. از مهم‌ترین طرح‌ها، پل عنافچه در منطقه ملاثانی شهرستان باوی است که ۲۳ روستا را به جاده اصلی متصل می‌کند و پل شهدای اروند در خرمشهر که با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح خواهد شد. در حوزه مسکن محرومان و نهضت ملی مسکن نیز پروژه‌های متعددی به بهره‌برداری می‌رسد. طرح‌های راهسازی، کنارگذرها، آبرسانی، دفع آب‌های سطحی و پساب، توسعه فضاهای درمانی و مدرسه‌سازی نیز در نقاط مختلف استان در حال اجراست. در حوزه تولید، جلسات ستاد تسهیل برای رفع موانع واحدهای تولیدی برگزار شده است. همچنین در تعامل با مسئولان عراق، تفاهمنامه‌ای برای ایجاد بازارچه مرزی مشترک خوزستان و عراق در شلمچه و فعال‌سازی معبر واصلیه انجام شده است. اینجانب سفرهایی به استان‌های بصره، میسان و ذی قار عراق نیز انجام داده ام.

 

با توجه به تجربه جنگ اخیر و آسیب مستقیم به زیرساخت‌های حیاتی خوزستان، اگر قرار باشد از امروز یک نقشه جامع «تاب‌آوری اقتصادی و زیرساختی استان» تدوین شود، اولویت اول شما برای حفاظت از انرژی، بنادر، حمل‌ونقل و زنجیره تأمین کشور چیست و چه اقداماتی باید فوراً در سطح ملی انجام شود؟

بحث تاب‌آوری امروزه اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. دشمن نیز متوجه شده که مردم ایران، مردمی مقاوم هستند و به هیچ وجه تسلیم نمی‌شوند. مردم ایران مردمی هستند که می‌خواهند با عزت زندگی کنند و شخصیت ملی ایرانیان در این دوره بیش از پیش به جهانیان نشان داده شد. مردم در سراسر شهرها و روستاهای ایران زمین با صلابت و اقتدار در مقابل دشمن ایستادند و از میهن، تمامیت ارضی کشور و نظام دفاع کردند. این یک دستاورد بزرگ است و باید آن را حفظ کنیم. دشمن در جنگ اخیر به اهداف خود دست پیدا نکرد. انسجام ملی افزایش پیدا کرد و مردم ایران در چشم جهانیان با احترام خاصی دیده شدند. این سرمایه اجتماعی و ملی باید حفظ شود. اما در حوزه اقتصادی و زیرساختی، یکی از سیاست‌های راهبردی ما باید تقویت بخش خصوصی در خوزستان باشد. پیشینه اقتصادی استان نشان می‌دهد که اقتصاد دولتی در آن بسیار پررنگ بوده و بخش خصوصی به اندازه ظرفیت واقعی خود رشد نکرده است. ما آمادگی داریم که از سرمایه‌گذاران مولد در خوزستان استقبال، از آنها پشتیبانی و موانع را برطرف کنیم،؛ تسهیلات بدهیم و در زمینه معافیت‌ها و بخشودگی‌های مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی نیز حمایت‌های لازم را مورد توجه قرار دهیم.

 

آقای استاندار، با توجه به تأکید شما بر تقویت بخش خصوصی، به‌روزرسانی سند توسعه و ارتقای تاب‌آوری اقتصادی خوزستان، چه برنامه‌ها و سازوکارهایی برای رفع موانع سرمایه‌گذاری و تضمین تداوم تولید، اشتغال و خدمات عمومی در شرایط بحرانی پیش‌بینی کرده‌اید؟

تحول اقتصادی کشور نیازمند تقویت و حمایت جدی از بخش خصوصی و تعاون است. در همین راستا، جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی و استانداری برگزار می‌شود. به‌روزرسانی سند توسعه استان و راه‌اندازی دبیرخانه ستاد توسعه نیز در دستور کار قرار دارد. در کنار برنامه‌های اقتصادی، تقویت تاب‌آوری استان و استمرار خدمات عمومی از طریق اقدامات پدافندی دنبال می‌شود. هدف این است که خوزستان در شرایط مختلف، توان حفظ خدمات، تولید، اشتغال، تأمین کالا و فعالیت‌های اقتصادی را داشته باشد. ممکن است در برخی نقاط مشکلاتی وجود داشته باشد، اما آمادگی و حفظ روند عادی امور، اولویت مدیریت استان است. در پایان، از همراهی، همدلی و شجاعت مردم شریف خوزستان در شرایط دشوار قدردانی می‌کنم و مراتب سپاس و تشکر خود را از حمایت‌های رئیس‌جمهوری محترم، دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و تمامی دستگاه‌ها، رسانه‌ها و مجموعه‌های همراه اعلام می‌دارم.

  برش

چه ظرفیت‌هایی برای توسعه صنایع، صادرات و تکمیل زنجیره ارزش در خوزستان وجود دارد؟

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های خوزستان، نزدیکی به بازار عراق و ظرفیت بالای این کشور برای واردات کالاهای صنعتی و ساختمانی است. تکمیل زنجیره ارزش فولاد از اولویت‌های استان است؛ زنجیره‌ای که از سنگ‌ آهن آغاز و با تولید گُندله، آهن اسفنجی، بیلت، بلوم، اسلب و محصولات نهایی مانند شمش، پروفیل، نبشی، کلاف و میلگرد و تیرآهن تکمیل می‌شود. خوزستان به‌عنوان مهد صنعت فولاد کشور، از سال ۱۳۴۶ با شکل‌گیری گروه ملی صنعتی فولاد ایران، سابقه‌ای طولانی در این صنعت دارد. توسعه این زنجیره می‌تواند با ایجاد اشتغال و ارزآوری، صادرات به بازارهایی مانند عراق را افزایش دهد. در کنار فولاد، صنایع  MDF، محصولات کشاورزی، شیلات و خرما نیز ظرفیت صادراتی دارند. صادرات سبزیجات دزفول به روسیه، محصولات شیلاتی و تولیدات صنایع چوب، بخشی از این ظرفیت‌هاست. همچنین فرآوری و ایجاد پالایشگاه خرما و ایجاد زنجیره ارزش آن می‌تواند ارزش افزوده و درآمد صادراتی استان را افزایش دهد.

انتهای پیام/







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!
خبرگزاری مهر

او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!

نظام سلامت را نمی توان بدون واژه «پزشک» توصیف و تعریف کرد. زیرا، حلقه مهمی از خدمات بهداشتی و درمانی را جامعه پزشکی ارائه می دهند.
وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»
خبرگزاری مهر

وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»

سامانه باروری سالم با وجود تکالیف قانونی، هنوز نتوانسته مسیر سلامت باروری زنان و زوجین را به‌صورت یکپارچه رصد کند.
انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند
خبرگزاری مهر

انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند

مقاله‌ای جدید بررسی می‌کند که چگونه تجمع آهسته جهش‌های خاص در DNA بر طول عمر انسان تأثیر می‌گذارد. این جهش‌ها که جهش‌های سوماتیک نامیده می‌شوند، از بدو تولد در سلول‌ها شروع به تجمع می‌کنند.
مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر
سایت سلامت نیوز

مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر

تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف پروتئین نه تنها از ریکاوری عضلات پشتیبانی می‌کند، بلکه به افزایش قدرت و کاهش چربی نیز کمک می‌کند و در حفظ سلامت استخوان‌ها نیز مؤثر است.
دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد
سایت شهرآرانیوز

دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد

یک مطالعه جدید می‌گوید دو عامل به طور چشمگیری خطر مرگ زودرس را برای افراد میانسال و سالمندان افزایش می‌دهد.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ بدن با نوشیدنی‌های «دتاکس» سم زدایی می‌شود؟

قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند
سایت سلامت نیوز

قرصی که رنگ پوست افراد مبتلا به پیسی را برمی‌گرداند

پژوهشگران می‌گویند یک قرص که باید روزی یک بار مصرف شود، به پوست افراد مبتلا به پیسی کمک می‌کند تا رنگ خود را بازیابند.
پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها
خبرگزاری ایرنا

پشت نقاب سپید؛ روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت و رنج بی‌مهری‌ها

اصفهان - ایرنا - یکم شهریورماه بهانه‌ای است برای پاسداشت مقام سپیدپوشانی که هستی خود را وقف سلامت جامعه کرده‌اند؛ اما در پس لبخندهای نجیب و دستان شفابخش این ناجیان بی‌ادعا، رنج‌هایی از جنس بی‌مهری، تعرفه‌های ناعادلانه، موج نگران کننده ورودی‌ها و مهاجرت پزشکان نهفته است، روایتی از تضاد تلخ قداست طبابت …
ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری
سایت سلامت نیوز

ضرورت حمایت از پزشکان پیشگیری

 اول شهریور روز پزشک است، کسی که در دنیای مدرن، درمانگر درد و رنج انسان شناخته شده است. آنچه اکثر ما از پزشک در ذهن داریم، مربوط به پزشکان بالینی است، کسانی که بعد از بیماری به مطبشان می‌رویم و از آن‌ها طلب درمان می‌کنیم، غافل از این‎که بسیاری از بیماری‌ها، پیش از آن‌که تبدیل به درد و مرض شوند توسط توسط …
به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن
سایت رویداد‌ ۲۴

به مناسبت روز پزشک؛ ۱۰ توصیه پزشک واشنگتن پست برای سالم‌تر ماندن

روتین‌های جدید یک‌شبه ایجاد نمی‌شوند. یک پزشک متخصص در مقاله ای در واشنگتن پست می گوید باید هر بار فقط یک عادت را انتخاب کنید و تا جای ممکن انجام آن را آسان کنید.
پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت روپوش سفید؛ روایت بحران خاموش پزشکی در ایران

گزارش‌های علمی از بحرانی پنهان در نظام سلامت ایران خبر می‌دهند؛ کرسی های تخصص خالی است و سالانه حدود ۱۳ رزیدنت پزشکی خودکشی می‌کنند.
چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟
سایت عصرایران

چای شیرین یا نوشابه؛ کدام‌یک قند خون را بیشتر بالا می‌برد؟

چای شیرین یا نوشابه؟ شاید فکر کنید چای انتخاب سالم‌تری است، اما وقتی پای قند خون وسط باشد، هر دو می‌توانند دردسرساز شوند. جالب‌تر اینکه یک لیوان چای شیرین مم...
هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت
روزنامه عصر اقتصاد

هوش مصنوعی جای پزشک؛ خطر تازه نظام سلامت

مریم غدیرپور روز پزشک تنها فرصتی برای تبریک گفتن به جامعه پزشکی نیست، بلکه زمانی برای دیدن دشواری هایی است که این قشر پرتلاش هر روز با آن روبه رو می شود. پزشک در اتاق معاینه، پیش از آنکه به علائم ظاهری بیماری توجه کند، به سابقه بیمار، شرایط جسمی، داروهای مصرفی، وضعیت روحی و
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

عوارض آمپول‌های لاغری؛ چه چیزهایی را باید بدانیم؟ | ویدئو

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ از پزشکان بدون بیمه تا حقوق‌های ۳۰ میلیونی؛ روایتی متفاوت از طبابت در ایران

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار
روزنامه هفت صبح

خانه‌نشینی پرستاران | مورد عجیب حقوق پایه یک سرپرستار

‌چه بر سر حرفه پرستاری آمده که فردی سال‌ها برای رسیدن به آن درس خوانده، مهارت و تجربه اندوخته و در نهایت تصمیم می‌گیرد دیگر پرستار نباشد؟
مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید
سایت روزنو

مسکنی برای آرامش قیمت دارو تجویز کنید

برای مثال قرص ۲۰ میلی‌گرمی «تادالافیل» که احتمالا برای درمان پرفشاری خون شریانی ریوی و اختلالات عروقی کاربرد دارد، با رشد ۷۰۸ درصدی رکورددار است. پس از آن، د...
    
با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟
سایت عصرایران

با افزایش سن سطح ویتامین D تغییر می کند؟

ویتامین D نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها، سیستم ایمنی و عملکرد عمومی بدن دارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد سطح این ویتامین ممکن است با افزایش سن کاهش پیدا کند.
از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند
سایت فرارو

از پزشک پولدار تا پزشک روزمزد/ وقتی «رابطه پزشک و بیمار» زیر فشار اقتصادی می‌شکند

همزمان با روز پزشک، سخنگوی سازمان نظام پزشکی مطالبه اصلی جامعه پزشکی را «احترام» عنوان می‌کند؛ احترامی که به باور او این روزها در رابطه پزشک و بیمار، در سیاست‌گذاری‌های سلامت و بویژه در بازنمایی جامعه پزشکی در رسانه‌ها کمرنگ شده و هشدار می‌دهد که ادامه چالش‌های امروز می‌تواند انگیزه طبابت را کاهش داده …
سایت تابناک

دهکده زوال عقل؛ محله‌ای برای زندگی عادی بیماران دمانس

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی
روزنامه آرمان امروز

پزشکان، روپوش سفید، جیب خالی

«آرمان امروز» «آرمان امروز» همزمان با روز پزشک گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- سپهرریاحی:‌ در ایران، زادروز ابوعلی سینا، یکم شهریورماه، به عنوان «روز پزشک» نام‌گذاری شده است؛ روزی برای تقدیر از کسانی که بخش مهمی از زندگی خود را صرف آموختن حرفه‌ای کرده‌اند که مستقیماً با جان و سلامت انسان‌ها سر و کار دارد. …
آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!
خبرگزاری مهر

آقای وزیر؛ بیمار با سیاست درمان نمی‌شود!

سخنان اخیر وزیر بهداشت درباره تحولات سیاسی و ضرورت تغییر مسیر کشور در دوره پساجنگ، در حالی مطرح می‌شود که مردم و همچنان با مجموعه‌ای از مشکلات قدیمی و انباشته دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی
خبرگزاری مهر

اندر احوالات جامعه پزشکی؛ از سوگندنامه بقراط تا منزلت اجتماعی

نظام سلامت را با کادر بهداشت و درمان می شناسیم و در این بین، «جامعه پزشکی»، یکی از حلقه‌های مهم زنجیره بهداشت و درمان را تشکیل می‌دهند.
مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها
خبرگزاری مهر

مشاهده فلج اطفال در همسایگی ایران؛ ضرورت ارزیابی خطر در مرزها

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به سلامت مهاجران و پناهندگان، گفت: بیماریابی فعال برای بیماری‌های هدف، باید به‌ صورت جدی دنبال شود.
ارتباط بقای بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با تعداد دندان‌ها
خبرگزاری ایسنا

ارتباط بقای بیماران مبتلا به سرطان پانکراس با تعداد دندان‌ها

تعداد دندان‌های طبیعی بیمار مبتلا به سرطان پانکراس ممکن است سرنخی غیرمنتظره درباره شانس بقای طولانی‌مدت وی پس از جراحی ارائه دهد.
«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب
سایت عصرایران

«مجیک ماشروم» خاطرات یک بیمار آلزایمری را به یادش آورد!/ راستی‌آزمایی یک ادعای عجیب

این روایت در نگاه اول شبیه داستان‌های باورنکردنی یا معجزه‌آسا به نظر می‌رسد؛ اما برخلاف بسیاری از ادعاهای فضای مجازی، این‌بار یک مقاله علمی واقعی پشت ماجراست...
چرا شام دیرهنگام مضر است؟
سایت عصرایران

چرا شام دیرهنگام مضر است؟

وقتی دیروقت غذا می‌خوریم، بدن که خود را برای خواب آماده کرده است، نمی‌تواند قندخون را به‌خوبی پردازش کند. به همین دلیل، قندخون برای ساعات بیشتری در سطح بالا...
         
علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون
سایت آفتاب نیوز

علائم فشار خون بالا چیست؟ راه‌های کنترل و پیشگیری از فشار خون

فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در جهان است که گاهی بدون نشانه مشخص پیشرفت می‌کند. آگاهی از علائم فشار خون بالا، عوامل خطر و روش‌های کنترل آن...
سایت آوش

دستور جمع‌آوری فوری کپسول گیاهی قاچاق و غیرمجاز «چیستون» صادر شد

چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟
سایت سلامت نیوز

چه کسی باید پاسخگوی گرانی دارو باشد؟

یک استاد اقتصاد و مدیریت دارو با تأکید بر ضرورت تفکیک مسئولیت دستگاه‌ها در موضوع گرانی دارو گفت: سازمان غذا و دارو مسئول تنظیم‌گری، نظارت و قیمت‌گذاری دارو در چارچوب سیاست‌های مصوب است، اما نه بودجه‌گذار کشور است، نه خزانه‌دار و نه تصمیم‌گیر نهایی درباره منابع بیمه‌ای؛ بنابراین پاسخ به افزایش پرداخت …
گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!
سایت سلامت نیوز

گرانی مواد خوراکی و دارو به مثابه شکنجه مداوم شهروندان!

افزایش قیمت دارو و مواد غذایی دیگر صرفاً یک مسئله اقتصادی نیست؛ نشانه‌هایی نگران‌کننده از تبدیل شدن گرانی به یک تهدید مستقیم برای سلامت مردم دیده می‌شود. روایت‌های منتشرشده از افزایش قیمت داروها، کاهش مصرف مواد غذایی و ناتوانی برخی شهروندان در پرداخت هزینه اقلام ضروری، تصویری نگران‌کننده از شرایط معیشتی …
         
قدر پزشکان را بدانید
سایت سلامت نیوز

قدر پزشکان را بدانید

رشته پزشکی، مشکلات و سختی‌هایی دارد که به جهت گستردگی و پیچیدگیشان، کمتر کسی از آن‌ها باخبر می‌شود  اول شهریورماه در ایران، به مناسبت زادروز ابوعلی سینا، پزشک و دانشمند بزرگ ایرانی و به پاس خدمات ارزشمند او به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است. 
پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود
سایت سلامت نیوز

پزشک خانواده؛ دروازه ورود بیمار به نظام سلامت / انگیزه ماندگاری پزشکان عمومی فراهم شود

اگرچه اجرای برنامه پزشکی خانواده، آغاز مسیر نو برای نظام سلامت ایران به حساب می‌آید اما برخی پزشکان معتقدند بی‌توجهی به چند مولفه و اهمیت جایگاه پزشکان عمومی می‌تواند موجب شود این برنامه به اهداف خود نرسد.
ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی
خبرگزاری ایسنا

ظرفیت پزشکی به نقطه غیرقابل‌تحمل رسیده است/صندلی خالی در رشته‌های حیاتی

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر ضرورت بازنگری در ظرفیت پذیرش رشته پزشکی، گفت: استمرار پذیرش دانشجوی پزشکی حتی در میزان ظرفیت سال ۱۴۰۴، به دلیل محدودیت زیرساخت‌ها، امکانات آموزشی و تعداد اعضای هیئت علمی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کیفیت آموزش و شرایط روانی و اجتماعی دانشجویان …
درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی
سایت سلامت نیوز

درمان طاسی سکه‌ای با داروی روماتیسم مفصلی

نتایج دو کارآزمایی بالینی گسترده نشان داده است که داروی «اوپاداسیتینیب» (Upadacitinib) که برای درمان آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) استفاده می‌شود، می‌تواند در بیش از نیمی از بیماران مبتلا به نوعی بیماری خودایمنی به نام «آلوپسی آره‌آتا» (طاسی سکه‌ای)، باعث رویش مجدد مو شود و کیفیت زندگی آن‌ها را به‌طور …
زوال عقل یک شبه نمی‌آید
سایت سلامت نیوز

زوال عقل یک شبه نمی‌آید

دانشمندان معتقدند که زوال عقل نه‌تنها توسط تغییرات در مغز در حال پیر شدن، بلکه توسط سال‌ها استرس متابولیک، التهاب و آسیب عروقی که در سراسر بدن تجمع می‌یابد، رخ می‌دهد.
هشدار برای فروش مجازی دارو
سایت سلامت نیوز

هشدار برای فروش مجازی دارو

«ناصرخسروی مجازی»؛ اصطلاحی که رئیس سازمان نظام پزشکی برای توصیف وضعیت فروش دارو در فضای مجازی به‌کار برد و نسبت به ادامه فعالیت بی‌ضابطه سکوهای دیجیتال عرضه دارو هشدار داد.
پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از داروهای خاص و خارجی است
سایت پارسینه

پشت پرده نسخه‌های ناقص در داروخانه‌ها | دارو هست اما به همه نمی‌رسد | چرا داروی ایرانی پیدا نمی‌شود؟ | کمبود دارو فراتر از …

کمبود دارو از نسخه‌های خاص عبور کرده و حالا بیماران برای بعضی داروهای معمولی هم چند داروخانه را می‌گردند؛ جایی که مشکل از تولید و پخش تا نقدینگی و سهم‌بندی موجودی امتداد پیدا می‌کند.
سایت هم میهن

راز جدیدی از بیماری آلزایمر در خون کشف شد

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟
سایت خبرآنلاین

از مهاجرت تا کار در ساخت‌وساز؛ چرا برخی پزشکان در ایران طبابت نمی‌کنند؟

دریافتی پزشکان به حدی پایین است که اگر پزشک کارمند یک بانک بود، چندین برابر حقوق دریافت می‌کرد.
خبرگزاری ایرنا

متخصص سکته مغزی: در صورت فلج‌شدن دست و پا با ۱۱۵ تماس بگیرید

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد
سایت انتخاب

ارتباط بیماری پارکینسون با باکتری‌های روده، سرنخی از یک درمان غیرمنتظره و ساده ارائه می‌دهد

سال‌ها پیش از تشخیص بیماری پارکینسون ــ گاهی حتی دو دهه قبل از تشخیص ــ این بیماری ممکن است نشانه‌های خود را در بدن نشان دهد.
اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند
سایت انتخاب

اسکن‌های مغزی نشان می‌دهند طب سوزنی ممکن است در مغز افراد مبتلا به افسردگی تغییراتی ایجاد کند

طب سوزنی یکی از روش‌های سنتی و مهم در طب چینی است که هزاران سال قدمت دارد و همچنان برای کاهش درد و ناراحتی ناشی از بیماری‌های مختلف، از جمله فیبرومیالژی و آر...
نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی
سایت فرارو

نوموفوبیا؛ بیماری قرن ۲۱ و نگرانی تازه سازمان‌های بهداشتی

نوموفوبیا پدیده‌ای فراتر از وابستگی ساده به گوشی است که می‌تواند با اضطراب، استفاده بیشتر از شبکه‌های اجتماعی و ضعف در تنظیم هیجانات ارتباط داشته باشد.
فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک
سایت رویداد‌ ۲۴

فواید درمانی شگفت‌ انگیز میخک

با خواص میخک از تسکین فوری دندان‌درد و تقویت کبد تا لاغری و تنظیم قند خون آشنا شوید. در این مقاله جامع، مضرات و نحوه مصرف دمنوش میخک را علمی بررسی کرده‌ایم.
وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟
سایت عصرایران

وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود؛ چه زمانی آب برای بدن خطرناک است؟

علائم اولیه مسمومیت با آب می تواند شامل سردرد، تهوع، استفراغ، احساس ضعف، گرفتگی عضلات، خواب آلودگی و تغییر وضعیت ذهنی باشد. اگر کاهش سدیم شدید شود، علائم عصب...
         
۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟
سایت تابناک

۲ ساعت سکوت در روز با مغز ما چه می‌کند؟

کارشناسان می‌گویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده‌ی مغز داشته باشد.
         
استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟
سایت فرارو

استرس مزمن چگونه ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر می‌دهد؟

استرس مزمن فقط خلق‌وخو و انرژی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد؛ بلکه می‌تواند به‌تدریج مغز، واکنش‌های هیجانی و حتی برخی ویژگی‌های شخصیتی ما را تغییر دهد.
ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال
سایت فرارو

ماجرای ۳۵ هزار پرونده قصور پزشکی در یک سال

۳۵ هزار و ۲۹۵ پرونده قصور پزشکی به ثبت رسیده. اما مسئله به خطای پزشک محدود نمی‌شود. موضوع اصلی بحران اعتماد، کیفیت آموزش پزشکی و نسخه‌پیچی در فضای مجازی است.
آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»
سایت فرارو

آزمایش موفقیت آمیز «قرص ورزش»

انودا با تبلیغ «استثنایی» مشخصات ایمنی گوارشی برای داروی خوراکی چاقی خود در مطالعه‌ای روی داوطلبان سالم، قصد دارد این دارو را در افرادی که درمان با GLP-1 را متوقف کرده‌اند، آزمایش کند.
         
کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟
سایت فرارو

کلینیک‌ها از کاهش بیمار و خطر تعطیلی می‌گویند/ چرا مردم دندانپزشکی نمی‌روند؟

مدیران کلینیک‌های دندانپزشکی از کاهش مراجعه، تعویق درمان و تغییر انتخاب بیماران از ایمپلنت به درمان‌های ساده‌تر یا حتی کشیدن دندان می‌گویند که بقای این مراکز را هم با بحران مواجه کرده است.
توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری
سایت اقتصاد ۲۴

توصیه مهم یک فوق تخصص غدد درباره آمپول لاغری

در حالی که استفاده از آمپول‌های لاغری شایع شده،فوق تخصص غدد هشدار داد: اکیداً توصیه می‌کنم که مصرف این داروها هرگز نباید به‌صورت خودسرانه، تحت مراکز غیردرمانی یا توسط افراد غیرپزشک انجام شود.
سایت فرارو

کشت «شقایق الیفرا» وارد مسیر اجرایی شد/ کشت خشخاش ممنوع!

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟
سایت فرارو

چرا شایع‌ترین نوع سرطان به‌راحتی نادیده گرفته می‌شود؟

سرطان سلول پایه‌ای شایع‌ترین نوع سرطان در جهان است و اگرچه به‌ندرت جان بیمار را تهدید می‌کند، تشخیص زودهنگام آن می‌تواند از آسیب بیشتر به بافت‌های اطراف جلوگیری کند.
پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!
خبرگزاری ایلنا

پول بیمه تکمیلی را از کارگر می‌گیرند اما از درمان خبری نیست/ استیصال در بیمارستان!

یک کارشناس حقوقی گفت: از منظر قانون کار و مقررات تأمین اجتماعی، تعهد کارفرما به پرداخت به‌موقع حق بیمه، اعم از پایه یا تکمیلی، تکلیفی قطعی و غیرقابل چشم‌پوشی است. کارگران نباید در بیمارستان‌ها نگران و سرگردان باشند.
۵ علامت مهم سکته مغزی
سایت سلامت نیوز

۵ علامت مهم سکته مغزی

در کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی ضمن تشریح علایم و عوامل سکته مغزی، در عین حال بر ضرورت تکمیل زنجیره درمان این بیماری، از مرحله انتقال سریع بیمار تا درمان‌های پیشرفته و توانبخشی، بر توسعه زیرساخت‌های تشخیص و درمان این بیماری و افزایش دسترسی بیماران به خدمات تخصصی تأکید شد.
برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک
خبرگزاری ایسنا

برق‌گرفتگی؛ حادثه‌ای خاموش اما خطرناک

برق گرفتگی جزو حوادثی است که همیشه مورد اخطار مسئولان ایمنی است، اما مردم توجه کافی به آن را ندارند و آن را جدی نمی گیرند. در حالیکه میزان تلفات آن در کشور در سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار نفر بود.
با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!
خبرگزاری ایسنا

با کوچک‌ترین قاتلان سریالی جهان بیشتر آشنا شوید!

امروز «روز جهانی پشه» است و به همین مناسبت به یافته‌های جدید و جالبی درباره این حشرات کوچک می‌پردازیم که می‌توانند قاتلان بزرگی باشند.
ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان
خبرگزاری ایسنا

ژن‌درمانی؛ امیدی تازه برای بازگرداندن توان قلب در کودکان

بیماری‌های ژنتیکی قلب می‌توانند از سال‌های نخست زندگی، توان پمپاژ قلب کودکان را کاهش دهند و خانواده‌ها را با درمان‌های طولانی، جراحی و احتمال نیاز به پیوند قلب روبه‌رو کنند؛ موضوعی که ضرورت یافتن درمان‌های دقیق‌تر را برجسته می‌کند.
کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت
سایت باشگاه خبرنگاران

کمبود آهن در زنان؛ زنگ خطری که نباید نادیده گرفت

کمبود آهن یکی از شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در میان زنان است که می‌تواند فراتر از یک کمبود ساده، سلامت و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار دهد.