قیمت طلا امروز




 تولید نفت اوپک‌پلاس

 سایت نفت ما / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۱

سودای ۱۰ میلیون بشکه‌ای عراق به کجا می‌رسد؟ | نفت ما

رویای تولید ۱۰ میلیون بشکه نفت در روز، عراق را در موقعیت چانه‌زنی سخت با اوپک قرار داده؛ عراق برای تحقق این هدف شش‌ساله، پیش از هر چیز باید اوپک را متقاعد کند که خط پایه تولیدش را جابه‌جا کندکه نتایج ارزیابی ظرفیت «دی‌گولیر اند مک‌ناتون» در سال ۲۰۲۷، سرنوشت آن را رقم خواهد زد. تحلیلگران «Energy News Beat» معتقدند: «اگر اوپک با اصلاحات مبتنی بر ظرفیت تولید موافقت کند، عراق می‌تواند در چارچوب این سازمان به توسعه تولید ادامه دهد. اما اگر اوپک با این درخواست موافقت نکند، فشارهای مالی بغداد و تعهدات جدید سرمایه‌گذاری احتمال تشدید مواضع و حتی اقدامات یکجانبه عراق را افزایش خواهد داد.»
 سودای ۱۰ میلیون بشکه‌ای عراق به کجا می‌رسد؟ | نفت ما
 به گزارش «نفت ما»، نخست‌وزیر عراق در کنفرانس سیاست‌گذاری «گفت‌وگوی بغداد» اعلام کرد هیأتی به ریاست وزیران نفت و دارایی این کشور برای مذاکره درباره افزایش سهمیه تولید عراق در اوپک، راهی عربستان سعودی می‌شود. اما عراق در کنار این مذاکرات، هدف بزرگ‌تری از جمله رساندن تولید نفت عراق در شش سال آینده به ۸ تا ۱۰ میلیون بشکه در روز را دنبال می‌کند که دو برابر تولید عراق پیش از تشدید درگیری‌های منطقه‌ای و اختلال در رفت‌وآمد نفتکش‌ها در تنگه هرمز است.

اما مسیر رسیدن به این هدف فقط از میدان‌های نفتی نمی‌گذرد. عراق باید هم سهمیه بالاتری در اوپک به دست آورد، هم سرمایه و فناوری لازم را جذب کند و هم برای صادرات نفت خود، راه‌هایی غیر از هرمز داشته باشد.

به همین دلیل اوپک‌پلاس در این میان شرکت آمریکایی DeGolyer and MacNaughton را مأمور کرده تا ظرفیت پایدار تولید اعضا، از جمله عراق، را بررسی و نتیجه این ارزیابی تا پایان سپتامبر ۲۰۲۶ به دبیرخانه اوپک برسد. پس از آن، هم گفت‌وگوها بر سر خطوط پایه تولید برای سال ۲۰۲۷ آغاز شود.

خطوط پایه در سازوکار اوپک موضوع مهمی است؛ چون سهمیه هر کشور معمولاً بر مبنای همین رقم تعیین می‌شود به همین جهت عراق امیدوار است تا ارزیابی مستقل، ظرفیت بالاتر تولید آن را تأیید کند تا دستش برای درخواست سهمیه بیشتر بازتر شود. اما باید در نظر داشت تأیید ظرفیت فنی به‌تنهایی کافی نیست و توافق سیاسی اعضای اوپک، به‌ویژه عربستان سعودی، نقش تعیین‌کننده خواهد داشت.

حالا سؤال اصلی این است: آیا عراق می‌تواند با سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها، تولید نفتش را در چارچوب اوپک بالا ببرد یا اختلاف بر سر سهمیه‌ها، شکاف در اوپک و اوپک‌پلاس را بیشتر می‌کند؟

افزایش تولید در انتظار مسیرهای تازه صادرات

عراق از جمله کشورهایی بود که  بیشترین آسیب را اختلال شدید در تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز دید . این کشور تا پیش از آغاز جنگ ایران، حدود چهار  میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کرد اما اختلال عبور در تنگه هرمز  تولید و صادرات آن را تحت فشار قرار داد. از همین رو عراق به دنبال کاهش این وابستگی است.  توسعه صادرات از مسیر بندر جیهان ترکیه، احیای مسیر بانیاس سوریه و بررسی خط لوله به عقبه اردن، بخشی از برنامه عراق برای متنوع کردن مسیرهای صادراتی است.

در حال حاضر، خط لوله عراق ـ ترکیه که به بندر جیهان می‌رسد، تنها مسیر فعال خط لوله‌ای برای صادرات نفت عراق به شمار می‌رود و حدود ۱۷۰ هزار بشکه در روز نفت منتقل می‌کند. عراق قصد دارد ظرفیت این خط را افزایش دهد، اما این رقم در مقایسه با تولید چند میلیون بشکه‌ای این کشور، محدود است.

طرح خط لوله به بندر بانیاس سوریه نیز از پروژه‌هاییست که بغداد روی آن حساب باز کرده در گزارشی از رویترز آمده است که اجرای این طرح حدود چهار سال زمان می‌برد و دست‌کم به ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. مسیر عقبه اردن هم همچنان در مرحله بررسی قرار دارد و عراق در کنار این گزینه‌ها، حمل زمینی و دیگر مسیرهای جایگزین را نیز دنبال می‌کند.

واقعیت این است که اگر تولید عراق به ۸ یا ۱۰ میلیون بشکه در روز برسد، توسعه میدان‌ها فقط بخشی از کار خواهد بود. عراق باید به همان نسبت، ظرفیت مخازن، خطوط انتقال، پایانه‌های صادراتی و ناوگان حمل‌ونقل خود را نیز گسترش دهد در غیر این صورت، بخشی از نفت تولیدشده راهی برای رسیدن به بازار نخواهد داشت.

سهمیه عراق روی میز عربستان

برنامه افزایش تولید عراق در شرایطی مطرح شده که اوپک نیز روزهای حساسی را می‌گذراند. امارات متحده عربی اول مه ۲۰۲۶ از این سازمان خارج شد و به گفته وزیر انرژی امارات، سهیل المزروعی: خروج از اوپک یک انتخاب حاکمیتی و راهبردی بر اساس چشم‌انداز اقتصادی بلندمدت و تعهد به امنیت انرژی جهانی است و این تصمیم تحت تأثیر ملاحظات سیاسی نیست و هیچ اختلافی با شرکا را منعکس نمی‌کند.

این اتفاق برای عراق اهمیت دارد؛ عراق یکی از پنج عضو بنیان‌گذار اوپک در کنار ایران، کویت، عربستان سعودی و ونزوئلا بوده و همچنان یکی از تولیدکنندگان اصلی سازمان محسوب می‌شود. در ماه ژوئن، گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه بغداد در صورت افزایش نیافتن سهمیه تولید خود، گزینه‌هایی از جمله خروج از اوپک را بررسی کرده است. با این حال، مقام‌های عراقی بعدتر گفتند خروج از اوپک موضع رسمی دولت نیست و بغداد ترجیح می‌دهد موضوع سهمیه را از مسیر مذاکره حل کند.

در این میان، عربستان سعودی هم برای بغداد اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا ریاض در اوپک نقش محوری دارد و موضع آن می‌تواند بر سرنوشت درخواست عراق برای افزایش خط پایه و سهمیه تولیداثرگذار باشد.

چرا ذخایر بزرگ به‌تنهایی کافی نیستند؟

عراق از نظر ذخایر نفتی، یکی از کشورهای مهم جهان است. میدان‌های بزرگ و ذخایر اثبات‌شده این کشور، ظرفیت لازم برای افزایش تولید دارند و عراق نیز در سال‌های اخیر تلاش کرده با جذب شرکت‌های بین‌المللی، توسعه میادین خود را سرعت دهد.

با تمام تفاسیر، سابقه صنعت نفت عراق نشان می‌دهد میان ظرفیت روی کاغذ و تولید واقعی فاصله وجود دارد. این کشور پیش از این هم هدف‌های بالایی برای تولید نفت تعیین کرده بود، اما بسیاری از آنها با تأخیر یا دشواری مواجه شدند. حتی برنامه تولید هفت میلیون بشکه در روز نیز در سال‌های گذشته از نگاه برخی تحلیلگران، هدفی دشوار ارزیابی می‌شد.

مؤسسه «Middle East Institute » در گزارشی که دسامبر ۲۰۲۴ منتشر کرد، رسیدن عراق به تولید هفت تا هشت میلیون بشکه در روز را نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده دانست و در گزارش خود به موانع جذب سرمایه در بخش بالادستی، پیچیدگی فضای عملیاتی و مشکلات زیرساختی عراق اشاره کرده بود.

بنابراین، هدف هشت تا ۱۰ میلیون بشکه‌ای را نمی‌توان فقط با تکیه بر حجم ذخایر نفتی عراق سنجید. تأمین سرمایه، دسترسی به فناوری، ثبات سیاسی، امنیت پروژه‌ها، تعهد به قراردادها و توسعه زیرساخت صادرات، همگی در تحقق این برنامه نقش دارند.

عراق برای اجرای برنامه افزایش تولید، به شرکت‌های بین‌المللی نیز تکیه دارد. در سال‌های اخیر توافق‌هایی با BP، TotalEnergies، ExxonMobil و Chevron انجام شده و در کنار آنها، شرکت‌های چینی نیز همچنان جایگاه مهمی در صنعت نفت عراق دارند.

بی پی در توسعه میادین شمال عراق و منطقه کرکوک فعال است. توتال انرژیز در قالب پروژه یکپارچه رشد گاز در جنوب عراق، توسعه میدان رتاوی، جمع‌آوری گازهای همراه، تولید برق و تأمین آب دریا را دنبال می‌کند. اکسون موبیل برای توسعه میدان مجنون وارد مرحله تازه‌ای از همکاری با عراق شده است.  شورون هم در پروژه‌هایی از جمله West Qurna 2 و Nasiriyah مذاکره و توافق‌هایی داشته است. در این بین، شرکت‌های چینی در میدان‌هایی مانند رومایلا، غرب قرنه یک و حلفایا حضور پررنگی دارند. مجموع این قراردادها بیانگر آن است که بغداد برای بالا بردن تولید، تنها روی توان داخلی حساب نکرده و به جذب سرمایه و فناوری خارجی نیاز دارد.

عراق فعلا در مسیر مذاکره می‌ماند

«Energy News Beat» در تازه‌ترین ارزیابی خود اختلاف عراق و اوپک، خروج فوری بغداد از این سازمان را سناریوی محتمل کوتاه‌مدت نمی‌داند. عربستان سعودی، روسیه در چارچوب ائتلاف گسترده‌تر اوپک‌پلاس و سایر تولیدکنندگان بزرگ خلیج فارس همچنان نفوذ قابل‌توجهی بر بازار دارند.

باید توجه داشت، خروج امارات ظرفیت قابل‌توجهی را از سازمان خارج کرده، اگر عراق نیز به سمت خروج حرکت کند، آسیب آن برای سازمان می‌تواند جدی‌تر باشد؛ چون عراق هم عضو بنیان‌گذار اوپک است و هم در میان تولیدکنندگان بزرگ آن قرار دارد.

بر اساس تحلیل این رسانه، محتمل‌ترین سناریو در کوتاه‌مدت، مذاکره برای افزایش خط پایه تولید عراق، به‌ویژه پس از انتشار نتایج ارزیابی DeGolyer and MacNaughton، به همراه بازگرداندن تدریجی سهمیه و ادامه تنش‌ها خواهد بود؛ زیرا اعضای اوپک باید میان حفظ سهم بازار، حمایت از قیمت نفت و تأمین درآمدهای ملی خود تعادل برقرار کنند.

این رسانه معتقد است، اگر اوپک با اصلاحات مبتنی بر ظرفیت تولید موافقت کند، عراق می‌تواند در چارچوب این سازمان به توسعه تولید ادامه دهد و شرکت‌های بزرگ بین‌المللی که وارد پروژه‌های عراق شده‌اند نیز مسیر روشن‌تری برای سرمایه‌گذاری خواهند داشت. اما اگر اوپک با این درخواست موافقت نکند، فشارهای مالی بغداد و تعهدات جدید سرمایه‌گذاری احتمال تشدید مواضع و حتی اقدامات یکجانبه عراق را افزایش خواهد داد. فشار عراق برای افزایش تولید، هم نشانه‌ای از فشارهای موجود بر ساختار اوپک است و هم آزمونی برای اینکه آیا این سازمان هنوز می‌تواند اعضایی را که ظرفیت فنی رو به رشدی دارند در چارچوب خود نگه دارد یا خیر.

در نهایت، شش سال آینده نشان خواهد داد که آیا این بشکه‌های وعده داده‌شده واقعاً وارد بازار خواهند شد؟ و اگر چنین شود، تحت چه قواعدی تولید خواهند شد؟



 اوپک: تولید نفت ایران افزایش یافت
۱۴۰۵/۰۵/۲۱ / سایت توسعه برند

اوپک: تولید نفت ایران افزایش یافت

. …
 تولید نفت اوپک افزایش یافت
۱۴۰۵/۰۵/۱۴ / سایت توسعه برند

تولید نفت اوپک افزایش یافت

.




چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند
سایت تابناک

از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
روزنامه هفت صبح

راز سر به مهر قتل کارمند بانک در یوسف‌آباد

سایت فرارو

ویدئوی خروج هواپیما از باند فرودگاه مشهد

علیه پیادگان و پیاده‌روها
سایت عصرایران

علیه پیادگان و پیاده‌روها

آنچه اکنون می‌بینم تخریب پیاده‌راه‌ها و تحقیر پیاده‌هاست. از هر راهی که ممکن است حریم و حرمت پیاده‌ها را می‌شکنند. شهر بَرده‌‌ی سواری‌ها و به کام سواره‌هاست‌...
نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»
سایت عصرایران

نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»

برای نسل‌های قدیم، بسیاری از تعارف‌ها و عبارات احترام‌آمیز بخشی از قواعد زندگی روزمره بود: «قربان شما»، «اختیار دارید»، «بفرمایید»، «زحمت کشیدید» و ده‌ها عبا...
بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند
روزنامه هفت صبح

بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند

مسئولان محیط زیست می‌گویند اسب‌ها سال‌ها در بوجاق حضور داشته‌اند و به بخشی از اکوسیستم تبدیل شده‌اند
‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی
روزنامه هفت صبح

‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی

واگذاری پروژه آبشار آهکی به مجری غیربومی با اصول اولیه طرح مشارکتی مغایرت دارد
سایت رکنا

دست گروگان در صندوق عقب از جای چراغ بیرون بود/ پلیس راه در جاده ارومیه این صحنه را دید + جزییان رهایی گروگان در ماجرایی …

ترس و سردرگمی  روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی
روزنامه هفت صبح

ترس و سردرگمی روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی

هزاران شهروند حقشان را از دست می‌دهند، چون از دادگاه می‌ترسند و زبان قانون را نمی‌دانند
فروشندگان متخلف پاسخگو  شوند
روزنامه هفت صبح

فروشندگان متخلف پاسخگو شوند

رشد پلتفرم‌های فروش اینترنتی، ضرورت ساماندهی و نظارت مستمر بر کسب‌وکارهای مجازی را افزایش داده است
کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه
سایت اقتصاد ۲۴

کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه

یک جامعه‌شناس معتقد است فقر می‌تواند بسیار پیش از رسیدن دانش‌آموز به مرحله کنکور، فرصت‌های آموزشی او را محدود کند و تفاوت‌های اقتصادی خانواده‌ها را به نتایج متفاوت در پذیرش دانشگاه تبدیل کند.
فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان
سایت رویداد‌ ۲۴

فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان

این بن‌بست اداری و عدم صدور گواهینامه، مانع رفت‌وآمد روزمره زنان در سطح شهر‌ها نشده است، اما زنان موتورسوار را با مسائل حقوقی و مالی مواجه کرده است چراکه در صورت وقوع حادثه، از پوشش بیمه محروم هستند.
سایت عصرایران

تصاویر دیده نشده از حمله به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در جنگ 40 روزه

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان
سایت روزنامه سازندگی

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان

فرزانه ترکان، متخصص پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی در گفت‌وگو با «سازندگی» مطرح کرد:
سایت فرارو

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ «این است درد ما و فرق ما»

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!
سایت فرارو

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!

افتتاح کافه VIP بابک زنجانی، فراتر از یک رویداد تجاری، یک دهن‌کجی آشکار به مردم خسته‌ای است که تاوان تحریم و تورم را می‌دهند.
خبرگزاری مهر

برای املاک دارای سند سبز حتی قولنامه هم امضا نکنید!

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!
سایت آفتاب نیوز

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!

هزینۀ سنگین ترمیم دندان، پوشش محدود بیمه و ظرفیت ناکافی درمانگاه‌های تأمین اجتماعی، بسیاری از بیمه‌شدگان کم‌درآمد را به انتخابی تلخ میان پرداخت هزینه‌های سنگ...
تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت
سایت دیدبان ایران

تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت

شرکت فردی به جای داوطلب در کنکور، فقط یک تقلب ساده نیست؛ قانونی که می‌تواند این میانبر را به جریمه، محرومیت و حتی پرونده قضایی تبدیل کند.
    
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| صداوسیما در آغوش گرفتن پدر و فرزند را هم سانسور کرد

سایت عصرایران

آتش‌سوزی در ساختمان مسکونی ۷ طبقه در مشهد/ ۴ کودک در طبقات بالا محبوس شدند

سایت تابناک

سارق 60ساله گوشی 130میلیونی را 150هزار تومان فروخت!

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی
خبرگزاری ایسنا

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی

ازدواج فقط تصمیم دو نفر برای کنار هم قرار گرفتن نیست، آینه‌ای است که بسیاری از واقعیت‌های فردی و اجتماعی را در خود بازتاب می‌دهد. وقتی جوانی در برابر ازدواج مکث می‌کند، گاهی پشت این تردید، تنها یک دلیل وجود ندارد، مجموعه‌ای از ترس‌ها، تجربه‌ها، توقعات، فشارهای اقتصادی و تصویری که جامعه از زندگی موفق …
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
سایت نورنیوز

چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟

تفاوت‌های رفتاری کودکان فرزندخوانده با فرزندان زیستی، ریشه در «پیشینه تجربه امن» آن‌ها دارد. به گفته کارشناسان، استرس در این کودکان نه یک اختلال، بلکه واکنشی از سوی سیستم عصبی برای بقاست که در محیطی ناامن شکل گرفته است.
گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت
سایت آفتاب نیوز

گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت

پس از دهه‌ها تلاش برای نجات گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض، تولد گوساله‌های این گونه در طبیعت خوزستان و آغاز برنامه بازمعرفی آن در زاگرس، نشانه‌هایی امیدبخش ا...
وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است
خبرگزاری ایرنا

وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است

تهران - ایرنا - طبیعت هر روز خدماتی به انسان ارائه می‌دهد که بخش قابل توجهی از آنها در محاسبات اقتصادی دیده نمی‌شوند، از تصفیه آب و کنترل سیلاب گرفته تا جذب کربن، تولید غذا، گرده‌افشانی و حفظ تنوع زیستی. ارزش‌گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی تلاش می‌کند ارزش این خدمات نامرئی را به زبان اعداد و اقتصاد ترجمه …
خبرگزاری ایرنا

هشدار پلیس فتا به مردم؛ مراقب کلاهبرداری با جعل صدای آشنایان باشید

پای یک شبکه در میان است
سایت هم میهن

پای یک شبکه در میان است

این کانال‌ها در قالب یک شبکه با نامی مشخص فعالیت می‌کنند و کانال‌های اصلی آن از تصاویر خصوصی دختران جوان و نوجوان به عنوان قلاب استفاده می‌کند؛ تصاویری که افراد عادی بدون اجازه می‌توانند برای ادمین ارسال کنند تا بدون پرداخت یا دریافت پول حداقل در شش کانال دیگر با همین هدف منتشر شود.
سایت هم میهن

تجربهٔ تلخ و شکست‌خورده!

خبرگزاری ایرنا

30هزار درخت در چیتگر چرا بریده شدند؟

سایت رکنا

پایان 80 روز اسارت یک گروگان از چنگال آدم ربایان

سایت رکنا

فیلم ضجه های مادر پسر گمشده در رشت / امیرمهدی 14 ساله کجاست ؟! / کمکم کنید

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های بیشتر
سایت اقتصاد ۲۴

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های …

پایین بودن عدد اکتان بنزین معمولی نسبت به استاندارد موتور‌های حساس، خطر پدیده ضربه یا اصطلاحاً ناک، ذوب شدن پیستون و آسیب به سوپاپ‌ها را دوچندان کرده است. این موضوع صاحبان خودرو را ناچار می‌کند برای فرار از تعمیرات ده‌ها میلیون تومانی، در هر چند باک‌گیری دست‌ به‌ جیب شوند.
تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد
سایت اقتصادنیوز

تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد

اقتصادنیوز: امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس، می‌گوید سرمایه اجتماعی ایران با وجود فشارهای اقتصادی هنوز پابرجاست، اما تداوم مشکلات معیشتی می‌تواند این سرمایه را به نقطه فرسایش برساند.
سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی
روزنامه همدلی

سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی

عاشور حسن زاده عرب پژوهشگر جان دیویی در کتاب «دموکراسی و آموزش و پرورش»، با نگاهی نقادانه و موشکافانه، به سراغ سه نظریه‌ی رایج و تأثیرگذار در تاریخ تعلیم و تربیت می‌رود که هرکدام، به‌نوعی، تصویری ناقص و یک‌بعدی از فرآیند آموزش ارائه می‌دهند. او این سه نظریه را «آماده‌سازی برای آینده»، «گشودن استعدادهای …
دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی
روزنامه همدلی

دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی

مسلم سلیمانی فعال رسانه مسئلهٔ نصف بودن دیهٔ زن نسبت به مرد، از جمله احکامی است که هم در فقه و هم در حقوق کیفری ایران، همواره محل بحث بوده است. اهمیت این بحث از آن‌روست که از یک سو با «جان انسان» و کرامت او پیوند دارد و از سوی دیگر، با واقعیت‌های [ ]
معمای زمین 10 مدرسه تهران
سایت اکوایران

معمای زمین 10 مدرسه تهران

قرار است مجتمع های آموزشی به پایتخت اضافه شود. این موضوع شنبه، 31 شهریور در مراسمی با حضور رییس جمهوری و شهردار تهران دوباره اعلام شد. وزیر آموزش و
پدیده شاغلان فقیر
روزنامه دنیای اقتصاد

پدیده شاغلان فقیر

برای دهه‌ها، اشتغال به‌مثابه اصلی‌ترین مسیر خروج از فقر تلقی می‌شد، اما پدیده‌ای که در ادبیات اقتصادی تحت عنوان «شاغلان فقیر» شناخته می‌شود، این فرضیه بنیادین را به چالش کشیده است. شاغلان فقیر به افرادی اطلاق می‌شود که با وجود عضویت فعال در نیروی کار و داشتن شغل، درآمدشان همچنان زیر خط فقر مطلق قرار …
         
سایت تابناک

عوارض ناگوار شرایط دوره پزشکی برای دانشجویان/ معاون وزیر بهداشت: دوره ها استاندارد است، تغییر نمی کند!

سایت عصرایران

کودک متولد ۲۰۵۰ چگونه زندگی خواهد کرد؟

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟
سایت روزنو

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟

مهمترین دست‌انداز سیاسی در اینباره به نظر مساله فتاوای شرعی است. اگرچه هیچ مستند فقهی یا شرعی منطبق بر قرآن و حدیثی وجود ندارد که بگوید موتورسواری زنان حرام...
هست و نیست آب برای کشت دوم برنج
سایت ایران آنلاین

هست و نیست آب برای کشت دوم برنج

با پایان درو و برداشت کشت اول برنج در مازندران، شالیکاران شمال بر سر یک دوراهی بزرگ قرار گرفته‌اند: زمین‌ها را برای کشت دوم شخم بزنند یا به سفره‌های آب زیرزمینی فرصت تنفس بدهند؟ در این میان، ۲ دستگاه اصلی استان هم دو مسیر کاملاً متفاوت را پیش‌روی کشاورزان گذاشته‌اند؛ یکی از رونق درآمد می‌گوید و دیگری …
زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟

در آستانه بازگشایی مدارس، سایه جنگ همچنان بر سر کشور سنگینی می‌کند؛ با این حال آموزش و پرورش هنوز پروتکل روشنی برای ادامه آموزش در شرایط اضطراری ندارد و دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار
سایت اطلاعات آنلاین

[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار

فضیلت، در نگاه نخست، مفهومی مطلق به نظر می‌رسد؛ گویی هر آنچه برای انسان نیکوست، اگر به عرصه اجتماع و مدیریت جامعه نیز راه یابد، باید همچنان نیکو باشد. اما چنین نیست. میان اخلاق فردی و اخلاق حکمرانی تفاوتی بنیادین وجود دارد.
[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش
سایت اطلاعات آنلاین

[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش

آموزش‌وپرورش ما با محدودیت‌های ساختاری، مالی و انسانی جدی روبروست. ناترازی بودجه، کمبود نیروی انسانی و شکاف‌های منطقه‌ای، واقعیت‌هایی انکارناپذیرند.
تفاوت، تهدید نیست
سایت ایران آنلاین

تفاوت، تهدید نیست

تجربه بحران‌های مختلف نشان داده هر جا سرمایه اجتماعی تقویت شده، جامعه با هزینه کمتر و سرعت بیشتری از بحران عبور کرده است. این حقیقت، امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته و می‌تواند چراغ راه سیاست‌گذاران باشد.
هتل فقط اتاق نیست!
خبرگزاری ایسنا

هتل فقط اتاق نیست!

یک فعال گردشگری با اشاره به پیامدهای شرایط اقتصادی و جنگ که گردشگری ایران را متاثر کرده است، در نقد سیستم هتلداری کشور، ‌ گفت: هتلداری ایران برای عبور از شرایط فعلی فقط به ساخت هتل جدید یا افزایش تعداد اتاق‌ها نیاز ندارد. بخشی از مسئله در استفاده نکردن از ظرفیت اقتصادی هتل‌هایی است که همین امروز ساخته …
         
زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟
سایت جوان آنلاین

زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟

مسئله فقط چند پرونده اقتصادی، چند متهم یا چند میلیارد دلار پول و کالا نیست. آنچه در پس این اعداد و پرونده‌ها خودنمایی می‌کند، تصویری نگران‌کننده از ناترازی س...
         
کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد
سایت جوان آنلاین

کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد

با ورود هوش مصنوعی و تغییر سریع ماهیت مشاغل، دیگر تخصص به‌تنهایی برای موفقیت شغلی کافی نیست؛ کارمند امروز باید یادگیری مستمر، سازگاری با تغییر، سواد دیجیتال...
تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین

توسعه پایدار پیش و بیش از آنکه حاصل انباشت سرمایه مادی یا موهبت های اقلیمی باشد، محصول ...
از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور
روزنامه شرق

از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور

اول فکر کردیم شوخی است. به قول دوستی سه بار باز کردم خواندم و بستم و دوباره باز کردم و خواندم و...؛ باورش سخت بود. واقعا محیط زیست آمده بود خبر وجود دایناسور در خراسان رضوی را تکذیب کرده بود؟ واقعا این خبر به‌طور رسمی تکذیب شده بود؟ مگر الان کار به جایی رسیده است که کسی باور می‌کند دایناسور وجود دارد؟ …
خودتحریمی مخرب
روزنامه شرق

خودتحریمی مخرب

«خانه رسانه‌های دیداری ایران» در بیانیه‌ای نسبت به تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ...»، در چهار بند، نکاتی را مطرح کرده است که بخش‌هایی از آن در ادامه می‌آید. در این بیانیه آمده است: «خانه رسانه‌های دیداری ایران، به عنوان یکی از نهادهای مدنی و تخصصی حوزه ارتباطات و رسانه، ضمن تأکید بر لزوم صیانت از امنیت …
زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان
روزنامه شرق

زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان

اگر تمدن بشری در حاشیه رودها متولد شد، در قلب فلات ایران یک رودخانه بود که تمدن را نه صرفا تغذیه، بلکه معماری کرد. زاینده‌رود قرن‌ها جریان پیوسته حیات، تعدیل‌کننده اقلیم و ستون ثبات سفره‌های زیرزمینی اصفهان و گاوخونی بود.
سایت عصرایران

راز زنی که شوهرش را به تدریج با خوراندن سیانور کشته بود چگونه فاش شد؟

تاناکورا؛ روایت فقر
روزنامه شرق

تاناکورا؛ روایت فقر

آینه مغازه تاناکورا در حوالی خیابان آذربایجان، همان تصویر همیشگی را منعکس نمی‌کند. نگاه «نگین» روی شلوار جین تاخورده‌ای خشک شده است که بوی غلیظ و تند مواد ضدعفونی‌کننده می‌دهد. همراه با هوای سنگین و نمور مغازه، نفسی عمیق می‌کشد؛
زنان و بحران آب ایران
روزنامه پیام ما

زنان و بحران آب ایران

مهتا بذرافکن در نشست انجمن جامعه‌شناسی ایران از نابرابری جنسیتی در حکمرانی آب، غیبت زنان در تصمیم‌گیری و پیوند آب با عدالت اجتماعی گفت.
اقتصاد، خشم و سلامت روان
روزنامه پیام ما

اقتصاد، خشم و سلامت روان

تحلیل روان‌شناختی تأثیر فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی. چگونه ناتوانی مالی به خشم تبدیل شده و صمیمیت و گفت‌وگو را در خانه از بین می‌برد.
حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی
روزنامه پیام ما

حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی

جایگزینی گاردریل با نیوجرسی بتنی در جاده‌ها؛ تقابل ایمنی انسان و محیط‌زیست. آیا این تصمیم ریشه در اقتصاد سیاسی سیمان و تخریب حیات‌وحش دارد؟
حبله‌رود؛ اختلاف آب میان
روزنامه پیام ما

حبله‌رود؛ اختلاف آب میان

سرچشمه حبله‌رود از بالادست فیروزکوه عبور می‌کند و در ادامه مسیر به دشت گرمسار و ایوانکی می‌رسد. اما طی سال‌های گذشته، افزایش تقاضا در بالادست و پایین‌دست، در کنار کاهش منابع آب، این رودخانه را به یکی…
کودکان در محاصره خطرهای آشنا
روزنامه پیام ما

کودکان در محاصره خطرهای آشنا

| پیام ما | «رستا» فقط ۱۴ ماه داشت. ظهر پنجشنبه روی صندلی جلوی خودرو، در آغوش مادرش نشسته بود. پدر در جاده «هفت‌باغ علوی» رانندگی می‌کرد