قیمت طلا امروز




 خواجه نظام‌الملک طوسی

 روزنامه آرمان امروز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

«خداوند الموت» در میدان دیپلماسی فرهنگی

آرمان امروز- وحید استرون: افسانه ها می گویند روزگاری، «سه یار» در کنار هم درس می‌خواندند؛ عمر خیام نیشابوری، خواجه نظام‌الملک طوسی و حسن صباح. سه جوان با سه سرنوشت که بعدها هرکدام راهی جداگانه در پیش گرفتند؛ یکی راه دانش و ستاره و شعر، دیگری راه سیاست و تدبیر و مُلک، و سومی راه [ ]
 «خداوند الموت» در میدان دیپلماسی فرهنگی

آرمان امروز- وحید استرون: افسانه ها می گویند روزگاری، «سه یار» در کنار هم درس می‌خواندند؛ عمر خیام نیشابوری، خواجه نظام‌الملک طوسی و حسن صباح. سه جوان با سه سرنوشت که بعدها هرکدام راهی جداگانه در پیش گرفتند؛ یکی راه دانش و ستاره و شعر، دیگری راه سیاست و تدبیر و مُلک، و سومی راه مبارزه و قدرت. افسانه می‌گوید آنان عهد کردند اگر بخت با یکی از آنها یار شد، دو دیگر را فراموش نکند؛ اما روزگار، سه یار را در سه سوی تاریخ نشاند. خیام، سر در آسمان داشت و از گردش افلاک می‌پرسید؛ نظام‌الملک، در پی ساختن نظمی برای پادشاهی سلجوقی بود؛ و حسن صباح، سرانجام راه البرز را در پیش گرفت و به صخره‌ای رسید که بر فرازش قلعه‌ای ایستاده بود: الموت. در این روایت، سه یار، سه راه و سه نگاه به جهان شکل می‌گیرد؛ دانش، سیاست و قدرت. و الموت، در میان این کشاکش تاریخی، به یکی از نام‌آشناترین دژهای ایران بدل می‌شود؛ قلعه‌ای که قرن‌ها بعد، از دل تاریخ به ادبیات راه یافت و «خداوند الموت» نامی شد که تخیل چند نسل را با خود همراه کرد. اما امروز دیگر سخن از فتح قلعه و جنگ بر سر آن نیست. الموت از میدان نبرد به میدان دیگری قدم گذاشته است؛ میدان روایت، میراث و دیپلماسی فرهنگی. بعد از صدها سال از آن افسانه، و در زمانی که قلعه ها نه عنصر و ابزار استراتژیک برای جنگ و فتح سرزمین بلکه میراثی برای شناسایی یک فرهنگ به جهان تبدیل شده و می تواند اذهان و دل‌های جهان را فتح کند، در جاده‌ای که از قزوین به سمت الموت می‌رود، هرچه مسیر بالاتر می‌رود، تصویر قلعه‌ای که سال‌ها در ذهن ایرانیان با نام «خداوند الموت» شناخته شده، آرام‌آرام از داستان حسن صباح فاصله می‌گیرد و به یک جغرافیای واقعی تبدیل می‌شود؛ جغرافیایی از کوه، دره، باغ، روستا و راه‌های پیچ‌درپیچ. اینجا الموت فقط نام یک قلعه نیست؛ یک «چشم‌انداز فرهنگی» است که تاریخ در آن هنوز روی زمین قابل مشاهده است. نام «خداوند الموت» برای بسیاری از ایرانیان پیش از آنکه از تاریخ بیاید، از ادبیات و رمان آمده است. رمان «خداوند الموت» نوشته پل آمیر و ترجمه و اقتباس ذبیح‌الله منصوری، یکی از آثاری است که تصویر داستانی و پرهیجانی از الموت و تاریخ آن در ذهن چند نسل از خوانندگان ایرانی ساخته است. حتی چاپ‌های متعدد این کتاب نشان می‌دهد که الموت مدت‌ها پیش از آنکه در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار بگیرد، در تخیل عمومی ایرانیان یک «مکان روایی» بوده است. اما امروز اتفاق مهم‌تری رخ داده است: الموت از «مکان داستان» به «میراث جهانی» تبدیل شده است. در ژوئیه ۲۰۲۶، کمیته میراث جهانی یونسکو پرونده «قلعه الموت و استحکامات وابسته» را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد. این پرونده شامل هفت دژ و استحکامات است: قلعه الموت و شش مجموعه مرتبط شامل لمبسر، نویزارشاه، شمس‌کلایه، قسطین‌لار، شیرکوه و ایلان. یونسکو ارزش این مجموعه را در سازمان دفاعی، پیوند با چشم‌انداز البرز و اهمیت تاریخی و فرهنگی آن دانسته و اثر را بر اساس معیار سوم، یعنی به‌عنوان گواهی منحصربه‌فرد بر یک سنت فرهنگی، ثبت کرده است. این تفاوت مهم است. جهان، «خداوند الموت» را آن‌گونه که در رمان دیده می‌شود ثبت نکرده است؛ جهان یک چشم‌انداز تاریخی و شبکه‌ای از استحکامات را به رسمیت شناخته است.

آیا آماده ایم؟

در میدان اما هنوز یک سؤال اساسی وجود دارد: آیا ما آماده‌ایم این تفاوت را برای جهان توضیح دهیم؟ قلعه الموت در نزدیکی روستای گازرخان، بر فراز صخره‌ای مرتفع قرار دارد. دسترسی به آن خود بخشی از تجربه بازدید است؛ مسیر روستا، باغ‌ها، شیب کوه و در نهایت مسیر صعود به قلعه، مخاطب را از فضای شهری جدا می‌کند و وارد جغرافیایی می‌کند که معماری و طبیعت در آن از یکدیگر تفکیک‌پذیر نیستند. گزارش‌های بازدیدکنندگان نیز بارها به همین تجربه مسیر، صعود، پله‌ها و چشم‌انداز پیرامون قلعه اشاره کرده‌اند. اما درست در همین نقطه، مسئله دیپلماسی فرهنگی آغاز می‌شود. سال‌هاست درباره «ایران فرهنگی» صحبت می‌شود؛ اما ایران فرهنگی زمانی برای مخاطب خارجی معنا پیدا می‌کند که بتواند آن را ببیند، لمس کند و تجربه کند. یک قلعه تاریخی، یک نسخه خطی، موسیقی، ادبیات یا یک آیین زمانی به ابزار دیپلماسی فرهنگی تبدیل می‌شود که بتواند تصویری واقعی، چندلایه و انسانی از جامعه‌ای که آن را تولید کرده است ارائه کند. سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سخنان خود بارها بر همین مسئله تأکید کرده است. او در توضیح رویکردش به دیپلماسی فرهنگی گفته است که «مسئله اصلی در دیپلماسی فرهنگی برای ما، تصویر ایران است» و تأکید کرده که ارائه تصویری درست و واقعی از ایران، یکی از وظایف مهم رایزنان فرهنگی است. او در شرایطی که به گفته خودش تلاش‌هایی برای ارائه تصویر نادرست از ایران وجود دارد، بر این نکته تأکید کرده که رایزنان فرهنگی باید «صدای ایران» باشند. این حرف را اگر از پشت میز وزارت فرهنگ به جاده الموت بیاوریم، معنای عینی پیدا می‌کند.

تصویر ایران را نمی‌توان فقط با بیانیه ساخت

جهان باید ایران را در مجموعه‌ای از تجربه‌ها ببیند: در معماری، در ادبیات، در موسیقی، در غذا، در زندگی روستایی، در شهر تاریخی، در کویر، در کوهستان و در میراثی که در طول قرن‌ها شکل گرفته است. خود صالحی نیز در سخنان دیگری درباره ایران فرهنگی، بر اهمیت کشورهای همسایه و حوزه فرهنگی ایران تأکید کرده و گفته است که ایران فرهنگی در این منطقه زمینه‌های بیشتری برای کار فرهنگی دارد. در برنامه وزارت فرهنگ نیز «دیپلماسی فرهنگی و روابط فرهنگی بین‌المللی» به‌عنوان یکی از محورهای اصلی آمده و حتی بر ترجمه و نشر آثار ایرانی در بازارهای هدف، به‌ویژه کشورهای همسایه و حوزه ایران فرهنگی، تأکید شده است. الموت می‌تواند یکی از مصداق‌های عملی همین سیاست باشد. برای مثال، چرا یک نمایشگاه سیار درباره الموت در تاجیکستان، ازبکستان، آذربایجان، ترکیه یا حتی کشورهای اروپایی برگزار نشود؟ چرا مستندی چندزبانه درباره «الموت؛ قلعه‌ای در چشم‌انداز البرز» ساخته نشود؟ چرا ادبیات مربوط به الموت، از جمله خود رمان «خداوند الموت»، در کنار پژوهش‌های دانشگاهی و روایت رسمی میراث جهانی، در یک بسته فرهنگی چندزبانه قرار نگیرد؟. این همان نقطه‌ای است که میراث فرهنگی به دیپلماسی فرهنگی تبدیل می‌شود. اهمیت این موضوع در شرایط «جنگ روایت‌ها» دوچندان است. صالحی در سخنان خود درباره مأموریت رایزنان فرهنگی، صراحتاً مسئله تصویر ایران را به شرایط حساس و تلاش برای ارائه تصویری نادرست از کشور پیوند زده است. در چنین شرایطی، روایت فرهنگی نباید جای سیاست خارجی یا رسانه را بگیرد؛ اما می‌تواند مکمل آنها باشد. کشوری که فقط درباره خود حرف می‌زند، ممکن است شنیده نشود؛ اما کشوری که آثار، ادبیات، مردم، هنر و تاریخ خود را در معرض تجربه دیگران قرار می‌دهد، امکان گفت‌وگو ایجاد می‌کند. از همین زاویه، سخنان وزیر میراث فرهنگی درباره ثبت جهانی الموت نیز قابل توجه است. سیدرضا صالحی‌امیری پس از ثبت این مجموعه، تأکید کرد که حفاظت از میراث جهانی تنها در سایه صلح، امنیت، احترام متقابل و گفت‌وگوی سازنده میان دولت‌ها و ملت‌ها امکان‌پذیر است. او ثبت الموت را به مردم ایران و به‌ویژه مردم الموت تقدیم کرد و بر تعلق میراث فرهنگی به همه بشریت تأکید داشت. این گزاره، یک پیام مهم برای دیپلماسی فرهنگی دارد: میراث جهانی، ملک تبلیغاتی یک دولت نیست؛ نقطه تماس یک ملت با جهان است. البته اینجا یک خطر هم وجود دارد. ثبت جهانی اگر صرفاً به نصب تابلو، برگزاری مراسم و انتشار چند خبر محدود شود، بخش مهمی از ظرفیت خود را از دست خواهد داد. حتی پیش از ثبت جهانی، مسئولان محلی درباره کمبود امکانات پذیرایی، اقامت گردشگران و ساماندهی روستای گازرخان هشدار داده بودند. یونسکو نیز در ارزیابی خود بر ضرورت تداوم پژوهش و حفاظت، مدیریت بازدیدکنندگان، پایش، منابع انسانی و مالی و مشارکت جامعه محلی تأکید کرده است.بنابراین «پس از ثبت» شاید مهم‌تر از خود ثبت باشد.

الموت اکنون یک فرصت آماده برای دیپلماسی فرهنگی ایران است؛ اما باید از آن روایت تولید کرد. نه فقط روایت جنگ و قلعه، نه فقط روایت حسن صباح، و نه فقط روایت یک رمان مشهور. روایت کامل‌تر می‌تواند درباره جغرافیای الموت، معماری دفاعی، تاریخ دانش و فرهنگ، ادبیات، زندگی مردم امروز، طبیعت منطقه و جایگاه آن در ایران تاریخی باشد. «خداوند الموت» در حافظه ادبی ایرانیان، تصویری رازآلود و داستانی از یک قلعه ساخته است. یونسکو اکنون فرصتی فراهم کرده تا این تصویر از محدوده یک رمان فراتر برود و به جهان نشان دهد که پشت این نام، یک چشم‌انداز واقعی، یک میراث معماری و یک منطقه زنده قرار دارد. شاید مهم‌ترین کار دیپلماسی فرهنگی ایران در این مرحله همین باشد: تبدیل یک نام آشنا به یک تجربه جهانی. جنگ روایت‌ها فقط در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها اتفاق نمی‌افتد. گاهی یک جاده کوهستانی، یک قلعه، یک روستای کوچک و یک گردشگر خارجی نیز در این جنگ حضور دارند. اگر گردشگر خارجی از الموت برگردد و آنچه دیده را برای دیگران روایت کند، بخشی از تصویر ایران را با خود برده است. اینجاست که جمله سید عباس صالحی درباره «تصویر ایران» از یک گزاره مدیریتی به یک مسئله میدانی تبدیل می‌شود: ایران برای دیده‌شدن، بیش از آنکه به روایت‌های تبلیغاتی تازه نیاز داشته باشد، به فرصت دیده‌شدن میراث واقعی خود نیاز دارد.

الموت حالا در فهرست میراث جهانی است؛ مرحله بعد، ثبت آن در ذهن جهان است.







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
واقعیت تلخ تنگه هرمز برای دونالد ترامپ | بازیگری پاکستان میان چهار قطب کلیدی منطقه | جنگ ایران نقطه پایان مشخصی ندارد
سایت اقتصادنیوز

واقعیت تلخ تنگه هرمز برای دونالد ترامپ | بازیگری پاکستان میان چهار قطب کلیدی منطقه | جنگ ایران نقطه پایان مشخصی ندارد

اقتصادنیوز: بحران تنگه هرمز پس از شش ماه بیش از هر چیز یک واقعیت را آشکار کرد: قدرت آمریکا از میان نرفته، اما قدرتی که فاقد یک راه‌حل سیاسی عملی باشد، دقیقا به چنین وضعیتی ختم می‌شود.
آتلانتیک: ترامپ ناخواسته به تهران گفت که اگر سلاح هسته‌ای داشته‌ باشید در امانید | چرا ترامپ با کره شمالی هسته‌ای کنار می‌آید اما ایران را تهدید می‌کند؟
سایت اقتصادنیوز

آتلانتیک: ترامپ ناخواسته به تهران گفت که اگر سلاح هسته‌ای داشته‌ باشید در امانید | چرا ترامپ با کره شمالی هسته‌ای کنار می‌آید …

اقتصادنیوز:گاهی اوقات هر کسی ممکن است حواسش پرت شود و حرفی بزند که نباید بر زبان بیاورد؛ اما وقتی رئیس‌جمهور ایالات متحده باشید، افشای آمار محرمانه ارسنال هسته‌ای یک کشور متخاصم و اعتراف به کارآمدی آن تسلیحات می‌تواند پیامدهای استراتژیک سنگینی به همراه داشته باشد.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ساخت قفس‌های فلزی در اطراف مخازن سوخت امارات

کانال ارتباطی مصر و سپاه پاسداران برای زمان تشدید تنش/ جغرافیای جنگ ایران و آمریکا به مصر کشیده شد
سایت تابناک

کانال ارتباطی مصر و سپاه پاسداران برای زمان تشدید تنش/ جغرافیای جنگ ایران و آمریکا به مصر کشیده شد

با عمیق‌تر شدن روابط امنیتی بین قدرت‌های منطقه‌ای، مصر در حال تقویت مشارکت‌های کلیدی خود و در عین حال حفظ انعطاف‌پذیری استراتژیک خود است.
         
ایران «سلاحی قدرتمندتر از بمب اتم» پیدا کرد/ دستیابی به توافق جدید میان ایران و آمریکا آسان نخواهد بود
سایت تابناک

ایران «سلاحی قدرتمندتر از بمب اتم» پیدا کرد/ دستیابی به توافق جدید میان ایران و آمریکا آسان نخواهد بود

فروپاشی یادداشت تفاهم ایران و آمریکا که در ماه ژوئن به دست آمد، بی‌اعتمادی دو طرف را افزایش داده و دستیابی به توافق جدید آسان نخواهد بود.
سایت فرارو

نمایش باشکوه پهپادها در جشن «روز عشق»

سایت فرارو

برخورد مرگبار پهپاد روس به یک مرکز خرید در زادگاه زلنسکی

ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا
سایت اکوایران

ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا

اکوایران: «بازمهاجرت» در ابتدا ایده‌ای حاشیه‌ای بود، اما ترامپ و هواداران ماگای او آن را در مرکز دستورکار سیاسی داخلی خود قرار داده‌اند و از این طریق، حامیان اروپایی آن را به‌شدت تقویت کرده‌اند.
پاتک بی‌بی به بن سلمان؛ اسرائیل در یونان به دنبال چه می‌گردد؟
سایت اکوایران

پاتک بی‌بی به بن سلمان؛ اسرائیل در یونان به دنبال چه می‌گردد؟

اکوایران: آنچه به‌عنوان یک شراکت انرژی و امنیتی آغاز شده بود، اکنون به رابطه‌ای راهبردی و بسیار گسترده‌تر تبدیل شده که محور آن همکاری نظامی، اطلاعاتی و استقرار اسرائیل و متحدانش در سراسر مدیترانه است.
سایت عصرایران

ترامپ: ملانیا از رقصیدن من با سرود ملی همجنس‌گرایان متنفر است

سایت عصرایران

ویدئوی وایرال از روش عجیب اعزام سربازان اوکراینی به جبهه

بازنگری آمریکا در گزینه‌های هسته‌ای؛ استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی
سایت تابناک

بازنگری آمریکا در گزینه‌های هسته‌ای؛ استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی

برخی گزارش‌های غیر رسمی حاکی است آمریکا در حال بازنگری در گزینه‌های هسته‌ای خود است که امکان استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را می‌دهد.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ اتریش با خانه هیتلر چه کرد؟ پایان یک جنجال چندساله

تنگه هرمز برای بغداد جایگزین ندارد
خبرگزاری ایرنا

تنگه هرمز برای بغداد جایگزین ندارد

تهران-ایرنا- یکی از مهم‌ترین مطالبات بغداد از تهران در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به عراق، صدور مجوز ویژه برای عبور نفتکش‌های متعلق به عراق از تنگه هرمز بود. این درخواست بارها از مجاری مختلف به ایران ارسال شده‌است و تاکنون جمهوری اسلامی ایران به رغم قرار گرفتن تحت شدیدترین اقدام‌های نظامی و ناامنی شدید …
سایت فرارو

بازدید پوتین از تابوت گشوده شده شاهزاده قرون وسطی

سایت فرارو

ظهور ملانیا ترامپ پس از غیبت یک ماهه با یک شوخی

علی شعث؛ مرد جدید غزه کیست؟/ پروژه‌ای که ممکن است به کرانه باختری برسد
سایت اقتصاد ۲۴

علی شعث؛ مرد جدید غزه کیست؟/ پروژه‌ای که ممکن است به کرانه باختری برسد

طرح صلح دولت ترامپ، آینده غزه را به علی شعث، چهره‌ای کمتر شناخته‌شده، سپرده است
جنگی فراتر از خلیج فارس - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

جنگی فراتر از خلیج فارس - دیپلماسی ایرانی

جنگ ایران با گذشت نزدیک به هفت ماه، حالا از خلیج فارس فراتر رفته و آرایش جهانی ارتش آمریکا را تحت فشار گذاشته است؛ ناو...
         
توحش  اقتصادی
روزنامه اعتماد

توحش اقتصادی

در گذشته در جنگ ها وقتی یک نیروی مهاجم نمی توانست یک شهر یا یک قلعه را به تصرف در بیاورد، آنجا را محاصره می کرد تا با ایجاد قحطی مصنوعی مردم از فرط گرسنگی و تشنگی به ستوه آیند و دروازه ها را بگشایند و اجازه دهند که متجاوزان هر رفتاری که دل شان خواست با مغلوبان داشته باشند.این رفتار وحشیانه آنقدر در تاریخ …
    
این ره که تو می‌روی به ترکستان است
سایت ایران آنلاین

این ره که تو می‌روی به ترکستان است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پس از تجاوز نظامی آمریکا به خاک ایران و در شرایطی که به دلیل پیامدهای این اقدام با فشار افکارعمومی آمریکا و جهان مواجه است، در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال از آغاز «عملیات اقتصادی خردکننده و بی‌سابقه» علیه ایران خبر داد.
برنامه جدید ترامپ
روزنامه آرمان امروز

برنامه جدید ترامپ

صابر گل عنبری آرمان امروز : رئیس جمهور آمریکا بالاخره از اقدامات اقتصادی جدید خود علیه ایران رونمایی کرد و از آغاز آنچه «عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه» نامید، خبر داد. برای کشوری که تحت محاصره شدید دریایی و تحریم‌های همه جانبه اقتصادی از قبل است، احتمالا این پرسش مطرح می‌شود که اقدامات جدید آمریکا …
«جنگ اقتصادی» ؛ اسم رمزعقب‌نشینی از «تقابل سخت»
روزنامه آرمان امروز

«جنگ اقتصادی» ؛ اسم رمزعقب‌نشینی از «تقابل سخت»

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران نه یک سیاست ساده تحریم و فشار حداکثری، بلکه برنامه‌ای حساب‌شده و چندلایه از فریب استراتژیک است که از همان آغاز با دو هدف اصلی طراحی شده است. هدف نخست گریز از درگیری مستقیم نظامی و جنگ سخت با ایران است؛ جنگی که هزینه‌های انسانی، مالی و [ ]
پایان آرامش شکننده در یمن؟
روزنامه دنیای اقتصاد

پایان آرامش شکننده در یمن؟

دنیای‌اقتصاد: نیروهای دولتی یمن (تحت حمایت عربستان) اخیرا ده‌ها حمله به مواضع انصارالله در سراسر این کشور انجام داده‌اند که تازه‌ترین نشانه از احتمال نزدیک شدن یمن به یک جنگ تمام‌عیار است. «ماجد عبدالله النزیلی» سخنگوی دولت یمن روز پنج‌شنبه اعلام کرد که نیروهای دولتی ۸۱حمله علیه مواضع حوثی‌ها ترتیب داده‌اند. …
         
چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟

دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران رسانه‌ای بارها با سردرگمی تلاش کرده‌اند بفهمند چرا نامزدهای مترقی در آمریکا با وجود بودجه‌های انتخاباتی بسیار کمتری که دارند، دموکرات‌های سنتی را در انتخابات مقدماتی شکست می‌دهند. پاسخ این معما چندان پیچیده نیست. مترقی‌ها برخلاف دموکرات‌های تشکیلات‌گرا درباره مشکلات واقعی خانواده‌های …
امارت به سمت ایران تمایل دارد یا رفیق شفیق آمریکا است؟
سایت روزنو

امارت به سمت ایران تمایل دارد یا رفیق شفیق آمریکا است؟

امارات متحده عربی روز چهارشنبه تمام معاملات تجاری و مالی با ایران را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد. به گزارش فارن‌پالیسی، تصمیم ابوظبی که مدت‌ها روابط اقتصادی نزد...
فرسایش غول‌های دریایی آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

فرسایش غول‌های دریایی آمریکا - مردم سالاری آنلاین

حساب فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن و کشتی های نظامی همراه آن رسما وارد منطقه خاورمیانه شدند. حرکت  جورج واشنگتن  موجب شده تا برای نخستین بار از سال ۲۰۲۴، حضور آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام، از جمله در اطراف چین، دچار خلأ شود.
سایت تابناک

اقدام خصمانه امارات علیه کشتی‌های ایران را ببینید

در معماری امنیتی منطقه
روزنامه شرق

در معماری امنیتی منطقه

آنچه روز جمعه شانزدهم مرداد در مکه مکرمه رقم خورد، صرفا یک پیمان دفاعی سه‌جانبه نبود، بلکه نشانه‌ای از بازآرایی عمیق‌تری در توازن قوای خاورمیانه به شمار می‌رود. عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان با امضای این سند متعهد شدند حمله مسلحانه به هریک از اعضا را حمله به تمامی سه کشور تلقی کنند؛
ترامپ و روز «‌دی» اقتصادی علیه ایران
روزنامه شرق

ترامپ و روز «‌دی» اقتصادی علیه ایران

ترامپ پس از آنکه در میدان نظامی به پیروزی سریع و قاطع دست نیافت و راه مذاکره با تهران نیز به گشایشی نرسید، اکنون ظاهرا به جبهه‌ای قدیمی اما با شدتی تازه و در عین حال بی‌سابقه پناه برده است؛ جنگ اقتصادی علیه ایران که رئیس‌جمهور آمریکا از آن به‌عنوان روز «دی» اقتصادی (D-Day) علیه ایران یاد می‌کند.
آزمون سوریه واحد
روزنامه شرق

آزمون سوریه واحد

فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه در مراسم صدمین سال تأسیس شهر قامشلی واقع در مرز ترکیه و سوریه، اعلام کرد مرحله ادغام نهادهای نظامی، امنیتی و اداری تحت رهبری کردها در ساختارهای ملی سوریه «تکمیل و تمام» شده است. ادغام ساختارهای نظامی، امنیتی و اداری کردهای سوریه در دولت مرکزی، هم‌زمان با نزدیک‌تر‌شدن دمشق …
«لحظه سوئز» آمریکا در ایران؛ چگونه پایان نظم آمریکایی در خاورمیانه رقم خورد
خبرگزاری ایرنا

«لحظه سوئز» آمریکا در ایران؛ چگونه پایان نظم آمریکایی در خاورمیانه رقم خورد

تهران-ایرنا- استاد علوم سیاسی و امور بین‌الملل دانشگاه جرج واشنگتن با بررسی پیامدهای جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، این درگیری را نقطه عطفی در افول نظم منطقه‌ای تحت رهبری واشنگتن دانست و تاکید کرد که ناتوانی آمریکا و اسرائیل در تحقق اهداف خود در ایران، همراه با آسیب دیدن زیرساخت‌های نظامی آمریکا …
افشای نامه‌های دستیار جنجالی ترامپ؛ در کاخ سفید چه خبر است؟
خبرگزاری ایرنا

افشای نامه‌های دستیار جنجالی ترامپ؛ در کاخ سفید چه خبر است؟

نیویورک – ایرنا- انتشار نامه‌های منتسب به «ناتالی هارپ»، دستیار نزدیک رئیس جمهوری آمریکا و در عین حال جنجالی او، پرده از رابطه‌ای کم‌سابقه و بسیار نزدیک در حلقه اول اطراف «دونالد ترامپ» برداشته که در رسانه های آمریکا بحث برانگیز و خبرساز شده است.
ترافیک نفتکش‌ها در ونزوئلا / تحریم نفت کاراکاس لغو شد؛ اما آثار آن همچنان پابرجاست / اسکله‌های زنگ‌زده از پس تقاضای پساتحریم بر نمی‌آیند
سایت خبرآنلاین

ترافیک نفتکش‌ها در ونزوئلا / تحریم نفت کاراکاس لغو شد؛ اما آثار آن همچنان پابرجاست / اسکله‌های زنگ‌زده از پس تقاضای پساتحریم …

گزارش تازه خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که فرسودگی شدید پایانه‌های صادراتی نفت در ونزوئلا، قطعی مکرر برق و تنزل کیفیت خام صادراتی باعث شده تا نفتکش‌ها برای بارگیری تا ۳۰ روز در معطلی بمانند. این زیرساخت‌های مخروبه عملاً سقف غیررسمی و کوتاه‌مدتی را بر توان صادراتی کشور اعمال کرده‌اند؛ امری که برنامه‌های …
جنجال گردنبند وزیر سوئد / چرا سیاستمدار فلسطینی‌تبار سوئدی ستاره داوود به گردن انداخت؟
سایت خبرآنلاین

جنجال گردنبند وزیر سوئد / چرا سیاستمدار فلسطینی‌تبار سوئدی ستاره داوود به گردن انداخت؟

گزارش مجله لو پوئن فرانسه نشان می‌دهد اقدام سیمونا محمدسون، وزیر آموزش و همگرایی سوئد و رهبر حزب لیبرال در بستن گردنبند ستاره داوود طی یک مناظره انتخاباتی، جنجال و بحران سیاسی گسترده‌ای را در این کشور ایجاد کرده است؛ اقدامی که از سوی او پیام تضاد با باورسازی‌های ضدسامیت خوانده شد اما موجی از واکنش‌های …
پایان تشکیلات خودگردان کردهای سوریه / تکمیل ادغام نیروها و نهادهای کرد سوریه در ساختار دولت مرکزی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پایان تشکیلات خودگردان کردهای سوریه / تکمیل ادغام نیروها و نهادهای کرد سوریه در ساختار دولت مرکزی - مردم سالاری آنلاین

نیروهای دموکراتیک سوریه تحت رهبری کردها برای سال های طولانی با حمایت آمریکا، کنترل شرق و شمال سوریه را در دست داشتند.
وال‌استریت ژورنال: تلاش ترامپ برای مهار «دبی»، یکی از بزرگترین شریان های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران و آسیب به اقتصادش است
سایت رویداد‌ ۲۴

وال‌استریت ژورنال: تلاش ترامپ برای مهار «دبی»، یکی از بزرگترین شریان های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران …

امارات تحت فشار ترامپ، تجارت و تراکنش‌های مالی با ایران را متوقف کرد تا شریان ۲۱ میلیارد دلاری واردات ایران را ببندد، اما نگرانی از تلافی نظامی و آسیب به اقتصاد دبی، این کشور را به حفظ خطوط پنهان دیپلماتیک با تهران واداشته است.
دو مسیر تنگه هرمز؛ ماجرای فرستنده AIS و تغییر مسیر کشتی‌ها
سایت فرارو

دو مسیر تنگه هرمز؛ ماجرای فرستنده AIS و تغییر مسیر کشتی‌ها

الجزیره با بررسی داده‌های شرکت کپلر گزارش داد که پس از افزایش تنش میان ایران و آمریکا، تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز عملاً به دو مسیر اصلی تقسیم شده است؛ با این حال، بیش از ۸۰ درصد تردد نفت و گاز ثبت‌شده در بازه مورد بررسی، در مسیرهای «تاریک» یا طبقه‌بندی‌نشده انجام شده است.
پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی
سایت نورنیوز

پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی

گزارش تازه از واشنگتن، روایت رسمی خروج کارولین لویت را زیر سؤال می‌برد: سخنگوی ترامپ در تحقیقات محرمانه درباره افشای کمبود تسلیحات و خسارات جنگ با ایران، مظنون اصلی معرفی شد؛ اما پیش از برکناری تحقیرآمیز، خود استعفا داد و گفته می‌شود آخرین ضربه را با افشای ماجرای هواپیمای باری به ترامپ زد.
غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین
سایت هم میهن

غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین

نظم قدیمی خاورمیانه مانند امپراتوری‌های بریتانیا و فرانسه پس از بحران سوئز در سال ۱۹۵۶، در حال محو شدن است.
آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟
سایت هم میهن

آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟

چالش آمریکا برای نفت خاورمیانه پایان نخواهد یافت
آیا دیپلماسیِ بانکی آمریکا، راه را برای فاشیسم باز کرد؟
سایت خبرآنلاین

آیا دیپلماسیِ بانکی آمریکا، راه را برای فاشیسم باز کرد؟

آیا ناتوانی آلمان در پرداخت غرامت‌های پس از جنگ جهانی اول به جنگ دیگری منجر می‌شد؟... یک دیپلمات آمریکایی طرح داوز را ابداع کرد تا موقتاً تنش‌ها را کاهش دهد.
جنگ اقتصادی ترامپ: بازی در زمین خالی / چرا راهبردی جدید آمریکا باعث پیروزی آمریکا نمی‌شود و فقط به مردم ایران آسیب می‌زند؟
سایت خبرآنلاین

جنگ اقتصادی ترامپ: بازی در زمین خالی / چرا راهبردی جدید آمریکا باعث پیروزی آمریکا نمی‌شود و فقط به مردم ایران آسیب می‌زند؟

استراتژی جدید اعلام‌شده از سوی دونالد ترامپ مبنی بر آغاز یک عملیات اقتصادی خردکننده یا D-Day اقتصادی علیه ایران، نشان‌دهنده چرخش تاکتیکی از فاز نظامی به جنگ تمام‌عیار اقتصادی و انزوای بین‌المللی است که پس از شش ماه درگیری نظامی، محاصره دریایی و بن‌بست در مذاکرات ارائه می‌شود.
اختلاف ترامپ و ونس درباره اهداف جنگ با ایران؛ شکاف درون کاخ سفید و تأثیر آن بر سیاست خارجی آمریکا
سایت خبرآنلاین

اختلاف ترامپ و ونس درباره اهداف جنگ با ایران؛ شکاف درون کاخ سفید و تأثیر آن بر سیاست خارجی آمریکا

اختلاف ترامپ و ونس را باید در چارچوب یک مسئله کلاسیک در نظریه جنگ و سیاست خارجی و در قالب رابطه میان هدف سیاسی و ابزار نظامی فهم کرد. در سنت کلاسیک استراتژی، جنگ وسیله‌ای برای تحقق یک هدف سیاسی و نه غایتی مستقل است. بنابراین، هرگاه هدف سیاسی مبهم یا متغیر شود، استفاده از قدرت نظامی نیز با مشکل مواجه …
جنگ در منطقه خاکستری؛ چه کسی اول پلک می‌زند؟
سایت اینتیتر

جنگ در منطقه خاکستری؛ چه کسی اول پلک می‌زند؟

نه مذاکره‌ای در کار است، نه جنگی؛ ایران و آمریکا در بن‌بستی فرسایشی گیر کرده‌اند. نیویورک‌تایمز یک سؤال می‌پرسد: کدام طرف زودتر کوتاه می‌آید؟
    
فارن‌پالیسی: رهبر انقلاب ساختار امنیتی ایران را برای جنگی طولانی بازآرایی می‌کند
سایت فرارو

فارن‌پالیسی: رهبر انقلاب ساختار امنیتی ایران را برای جنگی طولانی بازآرایی می‌کند

فارن‌پالیسی معتقد است تغییرات اخیر در ساختار فرماندهی ایران را باید در چارچوب تلاش برای سازگارکردن ساختار امنیتی کشور با شرایط جدید منطقه و احتمال تداوم درگیری‌ها ارزیابی کرد.
پشت پرده پروژه ۱۵۰ میلیارد دلاری واشنگتن/ مرکز جدید آمریکا برای مدیریت پسماندهای هسته‌ای
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده پروژه ۱۵۰ میلیارد دلاری واشنگتن/ مرکز جدید آمریکا برای مدیریت پسماندهای هسته‌ای

آمریکا با راه‌اندازی مرکز همکاری‌های پیشرفته تولید در کارولینای جنوبی، از هوش مصنوعی، رباتیک و مواد پیشرفته برای پاکسازی زباله‌های هسته‌ای استفاده می‌کند؛ پروژه‌ای که برآورد می‌شود بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار صرفه‌جویی در چرخه عمر عملیات پاکسازی ایجاد کند.
سرنوشت رؤیای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان | چرا پروژه عظیم «نئوم» به فروپاشی نزدیک شده است؟ | «رقص توهم متقابل» بر پروژه حاکم بود
سایت اقتصادنیوز

سرنوشت رؤیای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان | چرا پروژه عظیم «نئوم» به فروپاشی نزدیک شده است؟ | «رقص توهم متقابل» …

اقتصادنیوز:رسانه آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای، اسناد مالی داخلی و گفت‌وگو با کارکنان سابق پروژه «نئوم» گزارش داد ساخت‌وساز در تمام پروژه‌های اصلی این ابرشهر عربستان متوقف شده یا رو به توقف است؛ پروژه‌ای که هزینه نهایی آن در برخی برآوردها به ۸.۸ تریلیون دلار رسیده بود!
ناتالی هارپ: دستیار یا «هم نشین محبوب» ترامپ؛ از این زن مرموز چه می دانیم؟
سایت عصرایران

ناتالی هارپ: دستیار یا «هم نشین محبوب» ترامپ؛ از این زن مرموز چه می دانیم؟

از زمانی که هارپ به کاخ سفید رفته، همه‌جا حاضر بوده است. در ویدیوهایی از امضای اسناد و رویدادهای اتاق بیضی که سی‌ان‌ان بررسی کرده، اغلب می‌توان هارپ را در گو...
ناتوانی اروپا در حل مشکل مهاجران غیرقانونی
سایت عصرایران

ناتوانی اروپا در حل مشکل مهاجران غیرقانونی

لحن تند رهبران اروپا نشان ‌دهنده این نکته است که حتی اگر اروپا از تکرار بحران ۲۰۱۵ دور باشد، افکار عمومی هنوز هم می‌ تواند به راحتی تحت تاثیر تصاویر دردناک و...
برخی فرماندهان سپاه موضع محتاطانه‌ای به پیمان مکه دارند/ دولتی‌ها استقبال کردند
سایت تابناک

برخی فرماندهان سپاه موضع محتاطانه‌ای به پیمان مکه دارند/ دولتی‌ها استقبال کردند

یک اتاق فکر ترکیه‌ای مدعی است برخی در سپاه پاسداران ایران، موضع محتاطانه‌تری نسبت به پیمان مکه دارند.
زورآزمایی نتانیاهو با اردوغان؛ حمله اسرائیل به سوریه، ترکیه را پس از پیمان مکه سنجید
سایت تابناک

زورآزمایی نتانیاهو با اردوغان؛ حمله اسرائیل به سوریه، ترکیه را پس از پیمان مکه سنجید

حمله اسرائیل به سوریه تلاشی برای تضعیف پیمان دفاعی مکه و ارسال هشداری پیش از سفر برنامه ریزی شده اردوغان به دمشق است.
مارکو کجاست؛ گوشه‌نشینی روبیو در سه بحران اصلی سیاست خارجی آمریکا
سایت اطلاعات آنلاین

مارکو کجاست؛ گوشه‌نشینی روبیو در سه بحران اصلی سیاست خارجی آمریکا

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، رهبری سیاست ایالات متحده در آمریکای لاتین را بر عهده دارد، اما جنگ‌های جاری در اوکراین و خاورمیانه را به فرستادگان ترامپ واگذار کرده است.
حلقه کلیدی جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران
سایت فرارو

حلقه کلیدی جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران

همزمان با توقف مذاکرات و ادامه بن‌بست نظامی، واشنگتن تلاش می‌کند با ایجاد یک ائتلاف اقتصادی علیه ایران، صادرات نفت و مسیرهای تجارت خارجی تهران را تحت فشار قرار دهد.
سایت تابناک

وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا در فکر حمله با سلاح هسته‌ای به شهرک های موشکی ایران است+ ویدئو

سایت خبرآنلاین

ببینید | اعتصاب غیرمنتظره و خروج دسته‌جمعی کارکنان فرودگاه «بن‌گوریون»

سایت خبرآنلاین

ببینید | افسر ترکیه‌ای: آیا منتظریم اسرائیل استانبول را بمباران کند؟

ضربه نهایی استالین؛ چگونه یک «کلنگ» پرونده تروتسکی را در تبعید بست؟
سایت باشگاه خبرنگاران

ضربه نهایی استالین؛ چگونه یک «کلنگ» پرونده تروتسکی را در تبعید بست؟

دیوارهای بتنی و محافظان مسلح تروتسکی در مکزیک، حریفِ نقشه چندساله‌ای نشدند که استالین برای شکارِ رقیب دیرینه‌اش کشیده بود. این روایتی است از روزی که یک نفوذیِ فریبکار، معمار انقلاب روسیه را در قلبِ پناهگاهش از پا درآورد.
سایت خبرآنلاین

ببینید | هانتر بایدن پسر رئیس جمهوری سابق آمریکا: ترامپ اصلا نمی‌داند تنگه هرمز کجاست!

هزینه سنگین همراهی با واشنگتن برای قاره سبز | کدام کشورهای اروپایی در حمله به ایران با آمریکا همکاری کردند؟ | از اسپانیا که قاطعانه مخالفت کرد تا بریتانیا که بیشترین همکاری را انجام داد
سایت اقتصادنیوز

هزینه سنگین همراهی با واشنگتن برای قاره سبز | کدام کشورهای اروپایی در حمله به ایران با آمریکا همکاری کردند؟ | از اسپانیا …

اقتصادنیوز: گزارش میدل‌ایست‌آی نشان می‌دهد کشورهای اروپایی در جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، از همراهی نظامی و لجستیکی بریتانیا تا مخالفت قاطع اسپانیا و مواضع میانه فرانسه، آلمان و ایتالیا، رویکردهای متفاوتی اتخاذ کرده‌اند.