سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

پيوند و دياليز کودکان، درمانپذیری با روش های جدید


ایسنا: يک فوق تخصص نفرولوژي با بيان اين كه پيوند و دياليز کودکان مبتلا به نارسايي‌هاي کليوي با استفاده از روش‌هاي جديد امکان پذير است، گفت: عدم تحرک کافي، رنگ پريدگي، عطش بيش از حد، سوزش ادرار و ناتواني‌هاي جسمي از مهمترين علايم نارسايي‌هاي کليه در کودکان هستند.

دكتر اسفنديار بداقي از پيشرفت‌هاي جديد در درمان بيماري‌هاي کليوي کودکان خبر داد و افزود: براساس روش‌هاي جديد امکان دياليز و پيوند کليه براي کودکان با روش‌هاي پيشرفته امکان پذير شد.

وي در ادامه توضيح داد: در گذشته بيماراني که به نارسايي‌هاي پيشرفته کليه مبتلا مي‌شدند امکان دياليز يا پيوند وجود نداشت اما با پيشرفت‌هاي اخير صورت گرفته در اين زمينه کودکان با پيوند درست کليه مي‌توانند در شرايط متعادل و با عمر طولاني و طبيعي زندگي کنند.

بيماري‌هاي کليوي در کودکان روز به روز افزايش پيدا مي‌کند

اين فوق تخصص نفرولوژي همچنين با تاکيد بر اينکه بيماري‌هاي کليوي در کودکان روز به روز افزايش پيدا مي‌کند، خاطرنشان کرد: بروز بيماري‌هاي ناشي از ناآگاهي، فقر و تغذيه نامناسب در ايران کمتر شده اما روند اين بيماري‌ها در کودکان به دليل کاهش مرگ و مير کودکان، افزايش جمعيت و مشکلات وراثتي افزايش يافته است.

اين استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه با تاکيد بر اينکه هم اکنون پيشگيري بسياري از عوامل نارسايي هاي قلبي و کليوي در کودکان امکان پذير شده است، تصريح کرد: در گذشته در صورتي که کودکان دچار گلودرد مي‌شدند اغلب توسط خانواده‌ها به مراکز درماني مراجعه نمي‌کردند و يا در صورت مراجعه علت گلودرد آنها درمان نمي‌شد که اين خود مهمترين عامل در نارسايي‌هاي قلبي و ورم کليه کودکان بود.

پروفسور بداقي دياليز و پيوند را بهترين و تنها راه جهت درمان نارسايي‌هاي کليوي کودکان دانست و گفت: متاسفانه پيوند کليه با وجود تلاش‌هايي که پزشکان در ايران انجام دادند به دليل موانع و مشکلات در زمينه پيوند از جسد، هنوز در کشور سر و سامان درستي پيدا نکرده است.

اين فوق تخصص نفرولوژي ادامه داد: در برخي کشورها بيمارستان‌ها مي‌توانند از کليه سالم و قابل پيوند اجساد استفاده کنند که متاسفانه اين امکان در ايران وجود ندارد.

نارسايي‌هاي کليوي کودکان بايد در دوران جنيني پيشگيري شود

وي همچنين با تاکيد بر اينکه نارسايي‌هاي کليوي کودکان بايد در دوران جنيني پيشگيري شود، اظهار کرد: خانواده‌هايي که سوابق بيماري‌هاي کليوي ارثي دارند لازم است با مراجعه مادر در دوران بارداري به پزشک و انجام اقدامات پيشگيرانه از تولد نوزادان با نارسايي‌هاي کليوي جلوگيري کنند.

اين استاد دانشگاه فرانسه در ادامه به مهمترين علايم نارسايي‌هاي کليوي اشاره کرد و گفت: عدم تحرک کافي، رنگ پريدگي، ناتواني جسمي، سوزش ادرار و عطش بيش از حد از مهمترين علايم نارسايي‌هاي کليوي در کودکان است که به محض مشاهده اين نشانه‌ها بايد به پزشک مراجعه شود.

پروفسور بداقي در پايان با تاکيد بر اينکه نارسايي‌هاي کليوي تنها با انجام آزمايش‌هاي ادرار تشخيص داده مي‌شود، تصريح کرد: در صورتي که نارسايي‌هاي کليوي کودکان مربوط به ناهنجاري‌هاي جنيني باشد، بسته به نوع و شدت ناهنجاري درمان آن در بسياري از مواقع با انجام جراحي‌ امکان پذير است.