پنجشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 6 June, 2024
مجله ویستا

اسباب‌ بازی ‎های ايمن برای كودک (1)


سیب سبز: بچه‌ها می‌توانند ساعت‌ها با اسباب‌بازی‌ها سرگرم شوند. آن‌ها با این وسایل می‌توانند موضوعاتی را تجربه كنند كه در واقعیت شاید سال‌ها طول بكشد تا به آن تجربه‌ها برسند. آموزش به كمك اسباب‌بازی‌ها یكی دیگر از كاركردهای این وسایل است اما واقعیت این است كه بسیاری از والدین اسباب‌بازی‌ها را وسایلی لوكس و تجملی به حساب می‌آورند اما ارزش پولی یك اسباب بازی لزوما با ارزش حقیقی آن برای تربیت و آموزش كودك، یكی نیست.
با وجود این شاید شما از جمله والدینی باشید كه وقتی قصد انتخاب اسباب بازی دارید، می‌خواهید بدانید چه معیارهایی برای خرید یك اسباب بازی مناسب برای كودك‌تان وجود دارد، یا به عبارت دیگر، وسیله‌ای كه كودك‌تان بیشتر اوقاتش را با آن پر می‌كند تا چه حد برای او مفید خواهد بود و آیا می‌تواند برای سلامت جسم و روان او مضر هم باشد؟

اسباب‌ بازی ‎های ايمن برای كودک (1)


امروزه استاندارد اسباب بازی‌ها توجه تمامی كشورها را به‌خود مشغول كرده است. این استانداردها دائما به روز می‌شوند و آزمایش‌ها و تست‌های زیادی روی آن‌ها انجام می‌شود. بنابراین بسیار مهم است كه به خاطر داشته باشید ایمنی در اولویت قرار دارد چون هر سال هزاران كودك با همین اسباب‌بازی‌هایی كه وسیله سرگرمی هستند، مجروح می‌شوند.
چگونه از جراحت جلوگیری كنیم؟
اغلب جراحات با اسباب‌بازی بریدگی‌های جزئی، خراش‌ها و كبودی است. با این حال اسباب‌بازی می‌تواند منجر به صدمه جدی یا حتی مرگ شود. این اتفاق زمانی می‌افتد كه اسباب‌بازی‌های خطرناك به‌صورت غلط مورد استفاده قرار می‌گیرند. اسباب‌ بازی‌های خطرناك بسیاری وجود دارند كه كودك هرگز نباید با آن‌ها بازی كند. در واقع بر عهده شماست كه به هر شكل ممكن فرزندتان را از بازی كردن با این گونه وسایل پرهیز دهید كه از جمله؛ مواد محترقه، اجسام نوك تیز، روروك و... اسباب بازی‌های الكتریكی نیز ممكن است باعث شوك یا آسیب‌دیدگی كودك شود. اسباب بازی‌های پرنده و دارای تیر نیز در صورتی كه توجه كافی به نحوه استفاده‌شان نشود، می‌توانند آسیب دیدگی‌های چشم را به همراه داشته باشند.
نكاتی برای خرید اسباب‌بازی
یكی از اهداف كمیسیون ایمنی محصول مصرف‌كننده (CPSC) محافظت از مصرف‌كنندگان و خانواده‌ها از خطرات اسباب‌بازی‌هاست. این كمیسیون قوانین و راهنمایی‌هایی را ایجاد می‌كند تا اطمینان حاصل كند محصولات مطمئن هستند. اسباب‌بازی‌ها به دلایل متفاوتی مانند داشتن سرب، خطرات آتش‌سوزی، خفگی و مسائل دیگر كه ایجاد خطر می‌كنند ممكن است ایمن نباشند.
ایمنی اسباب‌بازی یكی از مسائل نگران‌كننده برای همه پدر و مادرهاست. اغلب پدر و مادرها درباره خطراتی كه برخی وسایل دارند مانند برق‌گرفتگی یا خفگی اطلاعات دارند اما درباره آنچه نمی‌بینید چطور؟ می‌پرسید چه چیزهایی؟ خب مثلا سربی كه در برخی رنگ‌های نقاشی وجود دارد یا مواد شیمیایی كه در برخی وسایل پلاستیكی می‌توانید پیدا كنید. بد نیست مروری بر راهنمای زیر بیندازید:
1. برچسب را بخوانید. برچسب‌های اخطار اطلاعات مهمی را در مورد چگونگی استفاده از اسباب‌بازی و این‌كه این اسباب‌بازی برای چه سنی مناسب است، در اختیار قرار می‌دهد. برای مثال اگر روی بسته بندی نوشته شده است: «به‌دلیل وجود قطعات كوچك برای كودكان زیر 36 ماه مناسب نیست» باید به هشدار عمل كنید. اسباب بازی‌هایی كه از جنس پارچه هستند، باید دارای برچسب «غیرقابل اشتعال» flame resistant باشند. اسباب بازی‌های پشمی و پارچه‌ای باید قابل شست‌وشو باشند و تمام اسباب بازی‌ها باید با مواد رنگی بدون سرب، رنگ شده باشند. لوازم كاردستی و نقاشی كودكان (مثل مداد شمعی)، باید عنوان «غیرسمی» (non toxic) را جایی روی برچسب یا جلدشان داشته باشند. به كودك خود نشان دهید چگونه از اسباب بازی به شكل صحیح استفاده كند.
2. از خرید اسباب‌بازی‌های با صداهای بلند هم خودداری كنید. چون ممكن است باعث ایجاد مشكل در گوش كودك شما شود. كودكان نسبت به بزرگسالان، حساسیت بیشتری به صداها دارند و متاسفانه بسیاری از اسباب‌بازی‌های موجود در بازار، مانند بعضی اسباب بازی‌های الكترونیكی و موسیقی و ماشین‌ها، صداهای بسیار بلندی دارند كه ممكن است صدمه‌ای به شنوایی كودكان در آینده وارد كنند.
3. بزرگ فكر كنید. اطمینان حاصل كنید تمام لوازم و قسمت‌های اسباب‌بازی بزرگ‌تر از آن است كه كودك شما بتواند آن را به دهان ببرد و آن‌ها را ببلعد. خفگی هنگام بازی با اسباب‌بازی از رایج‌ترین خطرات برای كودكان در جهان محسوب می‌شود بنابراین باید از خریداری اسباب‌بازی‌های كوچك یا چند تكه خودداری كرد، زیرا ممكن است كودك هنگام بازی آن‌ها، ناخواسته تكه‌ای را در دهان فرو كند و این كار باعث خفگی او شود.
ادامه دارد....