دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

تربیت درست کودک و آموزش مهارت مادر بودن


 فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به اهميت شيوه‌هاي فرزند پروري گفت: پدر و مادر شدن نياز به آموزش دارد.

او با بيان اينكه در حال حاضر والدين به صورت آزمون و خطا فرزندان خود را تربيت مي‌كنند، گفت: متاسفانه خانواده‌ها مدل درستي براي تريبت فرزندانشان در دست ندارند.

وي افزود: اگر بتوانيم به زوج‌هاي جوان كه در آستانه تشكيل زندگي هستند، با آموزش شيوه‌هاي فرزندپروري مي‌توان از بروز بسياري از معضلات احتمالي پيش روي نسل جوان جلوگيري كرد.
برجعلي با بيان اينكه هم اكنون والدين از دو روش نادرست سهل‌انگارانه و سخت گيرانه براي تربيت فرزندانشان استفاده مي‌كنند، اظهار داشت: در روش سهل‌انگارانه فرزند، آزادي بيش از حد دارد و در روش سخت گيرانه والدين در تمام جزئيات زندگي فرزند دخالت مي‌كنند.
وي اضافه كرد: بهترين روش فرزند پروري، روش مقتدرانه است؛ كه بر طبق آن والدين با توجه به سن فرزندان با آنها ارتباط صميمانه و عاطفي برقرار مي‌كنند و به ايجاد حس مسئوليت پذيري در فرزندانشان توجه كامل دارند.

*اشتغال والدين در ايجاد فاصله دانشي بين فرزندان و والدين موثر است

عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به گسست نسلي ايجاد شده در بين فرزندان و والدين تصريح كرد: اشتغال والدين و توسعه رسانه‌هاي جديد از جمله رايانه و اينترنت و آشنا نبودن آنها با اين وسايل، ايجاد فاصله دانشي بين فرزندان و والدين را موجب مي‌شود.
وي افزود: خانواده‌ها بايد مهارت‌هاي خود را در اين زمينه‌ها افزايش دهند؛ تا بتوانند با آسيب‌هاي نوپديد از جمله هرزه‌نگاري‌هاي جنسي در اينترنت و دوستي‌هاي اينترنتي مقابله كنند.
برجعلي در پايان خاطرنشان كرد:‌ همه پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه اشتغال مادران به صورت محدود و در فاصله زماني مشخص در عزت نفس فرزندان بويژه دختران تاثير دارد.